Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sevilla menar allvar – jämnar till toppstriden

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Alexander Isak till Real Madrid. Ja, förmodligen.

Smått surrealistiskt att ta in, men kan Eero Markkanen som högst medioker i jämförelse göra den flytten så kan givetvis underbarnet Isak det också. Precis som även Martin Ødegaard gjorde – även om parallellerna mellan dem börjar bli smått tröttsamma.

Som jag tidigare skrivit i bloggen tror jag inte Real Madrid är ett snedvridet val för Alexander Isak. I alla fall inte om han ändå ska till en gigantklubb och inte halka in på något mellanläge. Då är Real Madrid ett jättebra val. Klubben utbildar världsspelare konstant och har så alltid gjort. Det är en bra skola att formas i och utvecklas som spelare.

Annons

Och på riktigt – det finns ytterst få 17-åringar som hade tackat nej till ett erbjudande från Real Madrid.

“Hej, vi är världens största klubb. Du kommer få mer pengar är du kan räkna till, träna boll med Cristiano Ronaldo emellanåt och få en väldigt bra fotbollsutbildning”.

Man tackar ja.

***

SEVILLA!

Vad händer? Skrev om Sevilla häromdagen, att laget rent av sett bättre ut ön i höstas och nu har man verkligen slagit huvudet på spiken.

Segern på Sánchez Pizjuán mot Real Madrid i kväll innebär sannerligen en tilltufsad toppstrid. Madrid förvisso med en match mer spelad, men det är en poäng ned till tabelltvåan Sevilla och ytterligare en till Barcelona.

Det lever. I allra högsta grad.

Och tänka sig, efter nästan halva säsongen, att Sevilla på riktigt har blandat sig in i en toppstrid. Inte en dag för tidigt.

Annons

Själv var jag i väg och kommenterade en annan fight och har inte sett mer än målen och Twitter-flödet under matchen. Det verkar av allt att döma vara någonting man inte gärna hade missat. Rent av kanske ska försöka se i efterhand.

Och skön revansch av Sevilla efter det sena 3-3-målet mot Madrid för några dagar sedan att få avgöra sent. Stevan Jovetic – två mål på två fighter. Båda mot Madrid.

Rätt bra sätt att starta sin sejour i klubben.

***

Jag kan ändå finna viss ironi i att Sergio Ramos gör sitt första självmål i La Liga på just Sánchez Pizjuán.

Och att det sker på det sättet. Dagarna efter hans bråk med Sevilla-supportrarna som han hyschade efter sin panenka-straff i cupen.

Det i sig är dock en story för sig. Det sjöngs nidramsor om Ramos mor från läktarhåll och det är givetvis oacceptabelt. Jag förstår att Ramos reagerar starkt, inte minst med tanke på hans koppling till staden, till klubben, till folket.

Annons

Brist på respekt når nya nivåer.

***

Såg statistik på Steven N’Zonzi mot Real Madrid.

Vann ALLA luftdueller.
74 passningar till rätt adress.
7 vunna närkamper.
5 lyckade tacklingar.
2 bollvinster.

Trots att han har spelat bra och varit helt given på det centrala fältet har det tagit lång tid för mig att inse hur nyttig han är och hur mycket han har utvecklats. Jag trodde Matías Kranevitter skulle vara bofast i den rollen.

N’Zonzi har bevisat annorlunda.

***

Alexander Isak till Real Madrid. Försök ta in ändå. Det är riktigt bisarrt.

Han och Agne Simonsson i sådana fall. Hade varit stort i sig.

Publicerad 2017-01-15 23:07

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto