Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Han kommer aldrig spela för klubben så länge jag är tränare"

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Det händer grejer i John Guidettis klubb. Storstjärnan Fabián Orellana har hamnat i rejält blåsväder och skall vi tro tränaren Eduardo Berizzo har han spelat sin sista match för klubben.

Mycket troligt stämmer det.

Inför Copa del Rey-mötet med Real Madrid uttalade sig Berizzo om situationen som många har undrat över och spekulerat kring, sedan den chilenske landslagsmannen med omedelbar verkan blivit bannlyst från truppen.

“Jag har beslutat att plocka bort Orellana med anledning för hans bristande respekt. Mitt beslut är definitivt för hans oacceptabla beteende och jag har informerat klubbledningen som köper det. Så länge jag tränar den här klubben kommer han aldrig att spela”, sa Berizzo enligt AS.

Annons

Det är knappast första gången en chilenare lallar sig bort från en klubb. Och i dagens fotbollssamhälle känns det allt mer normaliserat att de lite mindre klubbarnas stora stjärnor emellanåt tar sig själva på för stort allvar i stället för att respektera sina kontrakt och göra sitt jobb. Dimitri Payet är väl bara den senaste i raden av exempel.

Celta Vigos sportchef Felipe Miñambres har, precis som hela ledningen, ställt sig helt bakom Berizzos agerande och beslut. Det blir ingen mer Fabián Orellana i Celta.

Det är förstås synd ur ett sportsligt perspektiv eftersom han tillsammans med Iago Aspas är den individuellt sett skickligaste spelaren i truppen. När han är på spelhumör höjer sig Celta flera nivåer. Men laget före jaget, alltid.

Miñambres har också meddelat att Orellana kommer säljas och att en ersättare därmed behöver plockas in.

Annons

I Spanien pratas det om att Orellana redan kommit överens med Valencia (som på grund av FFP:s regler måste sälja spelare för att signa nya, i annat fall rör det sig om ett lånekontrakt), vilket så klart inte vore en fördelaktig deal för Celta att skeppa i väg till ligakonkurrent.

Och jag vet inte huruvida en spelare med taskig attityd och tendenser att hamna i bråk med tränaren kommer passa in i dagens Valencia. Känns som det kan gå precis hur som helst.

Nu öppnas i alla fall dörrar för andra att kliva fram i Celta Vigo. Någon mer Fabián Orellana blir det inte.

Publicerad 2017-01-17 15:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto