Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Har vi precis upplevt Valencias stora vändning?

Pinthorp

Ja, har vi precis upplevt Valencias vändning?

Att åka till El Madrigal och nolla Villarreal i ett regionsderby är få som klarar av. Och när Valencia dessutom lyckades göra mål tog man hem alla poäng.

Insatsen imponerade och inger ändå hopp inför framtiden. Carlos Soler är en jättespännande spelare, Garay-Mangala är ett mittlås som börja bli alltmer varma i kläderna tillsammans och Simone Zaza hann med att debutera.

Det är inte bara stormiga dagar i Valencia. Någon enstaka här och där är faktiskt positiv.

Men det kan ju vända fort, det vet vi sedan tidigare. Men att i det här skedet – prekärt tabelläge och en oklar framtid på många plan – faktiskt åka och vinna mot regionens största konkurrent är en moralhöjare av enorma proportioner.

Annons

Det här kanske är den stora vändningen för Valencia.

Det bör i alla fall inte bli nedflyttning.

***

Sevilla är säsongens mest underhållande lag i La Liga.

Kanske inte för tränare och fotbollsälskare som prioriterar defensiv fotboll. Men för alla oss andra.

Det svänger, det går fort och det är totalt oförutsägbart. På något vänster slutar det dock nästan alltid med Sevilla-seger – under Jorge Sampaolis tid till och med på bortaplan.

Det blev 4-3-viktoria på El Sadar i söndagens lunchmatch. Och med ett superspännande tillskott i form av Stevan Jovetic känns det som Sevilla kan addera ytterligare en dimension i anfallsspelet den här våren.

Och man hänger fortfarande på Real Madrid i tabelltoppen. Vilket enormt första halvår Sampaoli har i Sevilla.

***

40 raka utan förlust – sedan två raka plumpar följt av en snäv 2-1-seger hemma mot Málaga.

Annons

Real Madrid är uppenbart inne i en liten dipp och det gäller framför allt de offensiva spelarna. Senast fick Sergio Ramos – så klart – kliva fram och näta två gånger om för att bärga tre pinnar.

Cristiano Ronaldo har varit tämligen iskall sedan han blev utnämnd till världens bäste spelare. Det är dags att leva upp till det nu och inte förbli alltför bekväm.

Förutsättningarna för att faktiskt rubba Madrid i ett dubbelmöte blir inte mycket bättre. Celta Vigo har definitivt en jättechans att slå ut Real i cupen i veckan.

***

Vilken succédebut av talangfulle Marc Navarro när Espanyol 3-1-slog Granada. Ytterbacken svepte in en riktig pärla och var högst delaktig i segern.

Espanyol fortsätter fostra väldigt många fina fotbollsspelare och Navarro är näste i ordningen att hålla ett öga på framöver.

Gillar även att Quique Sánchez Flores börjat nyttja José Jurado som central fältare. Inte för att det är helt nytt, men numera frekvent jämfört med tidigare. Han har inte samma speed som tidigare i karriären och hans spelskicklighet gör att han hanterar rollen centralt i banan bra.

Annons

***

Helt plötsligt börjar Aleix Vidal få speltid av Luis Enrique – och svarar upp med att leverera poäng.

Han har, på två matcher, gjort fler poäng i ligan än vad Paco Alcácer har gjort på sina nio framträdanden. Bara en sådan sak.

***

Ingen Alexander Isak till Real Madrid och La Liga, vad allt pekar på. Här hade man ändå börjat hoppats lite – men det verkar som Agne Simonsson förblir den ende svensk i Madrid. Åtminstone ett tag till.

Isak kanske bara mellanlandar i Dortmund ett par år först.

Däremot tror jag verkligen att Dortmund är ett helt strålande klubbval för Isak. Och ger en betydligt större möjlighet att spela A-lagsfotboll direkt än vad Real Madrid hade gjort.

Publicerad 2017-01-22 23:52

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto