Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Finns viktigare saker än pengar – lojalitet till klubben övervinner allt"

Pinthorp

Det var 3-2-förlusten hemma mot Eibar som fick bägaren att rinna över. Både för Sporting Gijóns sportsliga ledning, men också för tränare Abelardo Fernández själv.

De satte sig ned och diskuterade problematiken som pågått och kom ömsesidigt fram till slutsatsen att det bästa är att gå skilda vägar. No hard feelings. Ingen dramatik. Utan det som är bäst för klubben.

Sporting är för tillfället under nedflyttningsstrecket i La Liga och har torskar sju av sina åtta senaste matcher. Ett ohållbart facit som krävde en förändring.

Den här gången blev det, som så många gånger förr när klubbar befinner sig i liknande situationer, den enklaste av lösningar i form av ett tränarbyte.

Men trots att Abelardo själv var enig med den sportsliga ledningen om att det här var det emotionellt å det grövsta. Abelardo är född i Gijón. Han spelade själv i klubbens akademi, gjorde över 200 matcher för klubben som han dessutom tillhörde under 1992 när han vann OS-guld med Spanien.

Annons

Han har tränat både reservlaget, varit assisterande tränare och sedan 2014 lett Sporting som huvudansvarig, där toppnoteringen förstås var att han lyckades föra klubben tillbaka upp till La Liga igen.

En karismatisk ledare med mycket passion för det han gör. I grunden en perfekt person för Sporting Gijón, men vi vet att det inte alltid är så enkelt som man tror och hoppas. På fotbollsplanen har Sporting kört fast och nu får man leta nya vägar för att komma in på rätt bana igen.

När klubben och Abelardo gick skilda vägar fick tränaren rätt till fyra miljoner euro i ersättning. Det är extremt mycket pengar för Sporting – något som Abelardo givetvis har god kännedom om.

Han avstod pengarna. Alltihop. Precis efter att ha blivit arbetslös och fått lämna klubben i sitt hjärta.

I en tid där pengar spelar alltmer större roll för idrottspersonligheter än moral och lojalitet blir jag genuint glad av sådant här.

Annons

“Jag gråter för de här människorna, för klubben och för fansen som jag älskar så mycket. Jag har inget problem att tacka nej till pengarna. Det finns viktigare saker i livet, lojalitet mot klubben i mitt hjärta över allt annat”.

Que grande. Ingen blir mer nöjd än Abelardo om Sporting vänder trenden och fixar nytt kontrakt i vår.

Publicerad 2017-01-23 18:49

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto