Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nästan Fernando Hierro-siffror på Ramos

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Det var en ganska sömnig tillställning på Santiago Bernabéu i går. Real Madrids anfallsspel har mycket kvar att önska och Keylor Navas stod och sov i målet.

Men när det var på väg mot ett oavgjort resultat så klev han fram igen, Sergio Ramos. Vilket monster han är i offensivt straffområde. Det är farligt varenda gång.

Det är verkligen Ramos som nickar Real Madrid mot titeln den här säsongen. Alla avgörande moment som han har dykt upp och frälst laget. När säsongen summeras lär vi minnas sådana här tillfällen. Liksom 1-1-nicken i El Clásico i höstas.

Det är snart dags att skola om Sergio Ramos till anfallare på heltid. Utan mittbackens mål den här säsongen hade Real Madrid nio poäng fattigare. Med andra ord en tredjeplats i tabellen, fyra poäng bakom Sevilla och sju bakom Barça. Det säger en del.

Annons

Hade han tagit alla straffar hade han snart varit uppe på Fernando Hierro-siffror.

***

Athletic Club var starkast i det baskiska derbyt i går. Man vann en ganska jämn match på individuella prestationer och färre misstag än Real Sociedad.

Framför allt gläds jag att Kepa är tillbaka mellan stolparna i Athletic. Jättetalangen har dragits med skadebekymmer under säsongen men kastades rakt in i hetluften när han fick förtroendet i derbyt.

Han svarade med att hålla nollan och stå för ett par högklassiga räddningar.

Här har verkligen Athletic ett guldkorn och en spelare som kan vara framträdande i laget i ett decennium framåt. Jag tror, så länge han slipper skador, att han har en plats i landslagstruppen inom ett par år.

***

Det är aldrig enkelt att åka till Riazor och hämta poäng. Inte för något lag.

Men nog var den generella känslan att Barça, uppumpade med självförtroende efter den redan klassiska vändningen mot PSG, skulle åka och hämta tre poäng.

Annons

Kanske såg man för enkelt på uppgiften. Kanske var det fortsatt väldigt trötta spelare, både fysiskt och mentalt, efter urladdningen i onsdags.

Eller så var det bara ett Deportivo som var mer taggar och bevisade ytterligare en gång vilken högstanivå man har hemma på Riazor.

Vägen tillbaka till toppen känns så vansinnigt lång för Depor i nuläget – man måste börja tänka mer långsiktigt och få bättre ordning på ekonomin framför allt – men samtidigt har vi sett hur snabbt det kan gå. Inte minst för den galiciska grannrivalen Celta Vigo.

Och segrar likt den i går ger hopp om en ljusare framtid. Det krävs att stabilisera sig några år, få in rätt tränare och börja bygga framåt. För mig kommer alltid associationen med Deportivo vara ett topplag. Jag hoppas det återigen kommer bli så i framtiden.

I går, för övrigt, borde man gjort fler mål på Barça. Marc-André ter Stegen gjorde en jättematch och hade inte egoisten i vissa spelare trätt fram skulle matchen varit avgjord tidigare.

Annons

***

Omgångens galnaste?

Det är som vanligt Las Palmas fight. Den här gången borta mot Espanyol. Barcelona-laget vann med 4-3, Pablo Piatti och Gerard Moreno gjorde mål i vanlig ordning, samtidigt som Las Palmas mittfält inte alls kom upp i normal standard.

***

I veckan fortsätter Europa-spelet och i morgon står Sevilla inför en livsviktig uppgift borta mot Leicester. För att klubben ska behålla den position man tagit den här säsongen krävs det att Champions League-stålarna rullar in.

Att nå en kvartsfinal hade betytt enormt mycket för Sevilla och gett helt andra förutsättningar inför framtiden.

Och jag tror 1-1-resultatet hemma mot Leganés i lördags säger en hel del om vart tankarna finns hos spelarna för tillfället.

Publicerad 2017-03-13 12:38

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto