Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ett förutsägbart Sevilla, en hyllad Torres & ett hatmöte

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Helgens minst överraskande resultat? Givetvis det på Vicente Calderón.

Efter Sevillas uttåg ur Champions League kändes det inristat i klubbemblemet att det skulle bli en förlust mot Atlético de Madrid i det som ändå får ses som en nyckelmatch i kampen om tredjeplatsen.

Det är ju ändå vital, den där tabellplaceringen. Sevilla har fallit i kvalspel tidigare, vi minns för några år sedan som favorit mot Braga, och vill förstås inget hellre än att direktkvalificera sig för CL och kunna förhålla sig till en helt annan budget.

Nu föll man på Calderón med klara 3-1 (tröstmålet kom sent, efter Antoine Griezmanns frisparkspärla en bit in i andra kändes det stängt) och från att ha haft häng på den absoluta toppen från säsongsstart är den där tredjeplatsen just nu i en rejäl farozon.

Annons

Atleti är bara två poäng bakom och har den senaste månaden sett allt mer Diego Simeone-symboliskt ut igen.

Jag tror Atlético springer om i slutspurten. Däremot ska det krävas en kollaps av stora mått om Sevilla faller längre ned än så.

***

Så himla vackert att se och framför allt höra hyllningarna till Fernando Torres när han byttes in mot Sevilla.

Lyckligtvis var det ingen fara med huvudskadan han fick mot Deportivo för ett par veckor sedan men publiken på Calderón höll knappast igen när man visade sin tacksamhet och uppskattning gentemot “El Niño”.

Nu pratar det om att han kommer bli erbjuden förlängning med Atlético.

Och det klart. Vad vore finare än att se Fernando Torres springa in på La Peineta (eller Wanda Metropolitano som Atléticos nya arena heter officiellt) till hösten.

***

Annons

Ett av ligans största klassikermöte spelades i lördags. Athletic mot Real Madrid.

Jag vet inte hur välkänt det är för den generella fotbollsälskaren, men det här är en historisk match – framför allt när den spelas i Bilbao – och detta ur väldigt många aspekter. Bortsett från den logiska rivaliteten mellan två av Spaniens mest framgångsrika klubbar är det framför allt Baskien mot centralmakten som ofta stått i fokus.

Folket i Bilbao hyser enormt agg mot Real Madrid.

Derbyt mot Real Sociedad är stort och engagerar, men är mer av det vänskapliga slaget. Vad som kan sägas om känsloladdningen gentemot Real Madrid är raka motsatsen.

Därför var det, som alltid, otroligt livat på läktarplats när Athletic och Madrid möttes i lördags. En av de tuffaste bortafighterna under en hel säsong för Real. Och man gick vinnande ur den här striden också.

Annons

Det är alla dessa uddamålssegrar som gör att Real Madrid, högst troligt, kommer ta hem guldet i vår. Det har definitivt inte varit någon klockren säsong för klubben. En hel del skador som oroat truppen och en anfallstrio som egentligen aldrig varit i form under samma period. Ändå har Real Madrid vunnit. Det är sådana vinnarkultur som leder till titlarna.

***

Det går inte slutas imponeras av Mauricio Pellegrinos jobb i Alavés.

I helgen tog man en ny skalp mot Real Sociedad och sköt laget längre ifrån en CL-plats samtidigt som man själv befäste sin position på övre halvan.

Det brukar heta att man klarar sig kvar i La Liga om man når 40 poäng. Det har Alavés gjort nu – med tio omgångar kvar.

Klubben kan med gott om tid redan nu börja förbereda sig inför framtiden och dessutom preparera inför den cupfinal som väntar mot Barcelona.

Annons

Det kommer skrivas många kapitel om den här säsongen i Alavés historieböcker.

***

Precis när John Guidetti ökat sin positiva formkurva skadar han knät, tvingas bryta derbyt mot Depor och missar såväl VM-kvalet mot Vitryssland som ett gäng vitala matcher för Celta direkt efter landslagsuppehållet.

Fruktansvärt ödesdigert, även om det förstås hade kunnat vara ännu värre.

Derbyt i sig lyckades Celta vinna ändå. Och det var förstås den mest ogillade personen i hela A Coruña som sänkte Depor: Iago Aspas.

Han är uppe på totalt 21 mål den här säsongen. Landslagsplatsen är sedan en tid helt given.

Faktum är att ingen annan spanjor gjort lika många mål den här säsongen. Diego Costa är tre efter. Aritz Aduriz fyra efter.

Det borde, med andra ord, pratas ännu mer om Iago Aspas. Däremot hoppas jag han är sund nog att inte flytta ifrån Vigo den här gången.

Annons

***

Neymar håller en sådan vansinnigt hög nivå just nu. Det här är den bästa versionen av brassen i Barcelona – även om han just för tillfället inte varit lika lyckosam framför mål som tidigare.

Den dagen han blir ännu mer effektiv framför mål…

***

Föga överraskad att Julen Lopetegui valde att plocka ut Gerard Deulofeu i A-landslaget. Lopetegui känner Deulofeu utan och innan och vet precis vilka spetsegenskaper han besitter.

Jag tycker det är helt rätt att ge Deulofeu förtroende, inte bara på grund av hans fina start i Milan. Han besitter en råtalang som få kan mäta sig med och exklusiviteten och förmågan att utmana en-mot-en är tämligen unik i ett spanskt landslag. Därför adderar han någonting som har saknats och framöver kommer behövas.

Publicerad 2017-03-21 23:16

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto