Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hur delaktig hade du känt dig i ett ligaguld, Paco Alcácer?

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Efter regn kommer minsann solsken. Och efter landslagsuppehåll kommer fullmatade veckor med klubblagsfotboll av yppersta kvalité.

Och nu blir det banne mig fullt fokus på klubblagen och slutspurterna i ligorna och de europeiska turneringarna hela vägen in på upploppet. Det ser vi så klart fram emot.

I Spanien pågår just nu en av alla härligt underbara veckoomgångar. De är ju ganska sällsynta men sannerligen mer än välkomnande när de kommer.

I går gjorde Aritz Aduriz mål 19 och 20 för säsongen när Athletic hemmaslog Espanyol. Att han, med sina spetsegenskaper där det felvända spelet och styrkan i luftrummet sticker ut, inte tar en plats i landslaget är obegripligt. Åldern till trots.

Annons

Bortsett från Diego Costa, som anses given i truppen, var Álvaro Morata och Iago Aspas med som övriga centrala anfallare. Jag hade valt Aduriz före båda, just av den anledningen att han bidrar med någonting annorlunda.

Han gör dessutom mål. Hela tiden. På alla möjliga sätt dessutom.

***

På tal om målskyttar. Celta Vigo spelade oerhört fin fotboll mot ett oerhört svagt Las Palmas i måndags. John Guidetti saknas fortfarande på grund av skada – och rakt in i hetluften kastades Guiseppe Rossi in.

Han har inte fått så mycket speltid som många hade trott inför säsongen. Italienaren har haft knäproblem i stort sett hela karriären men faktiskt varit tämligen hel, åtminstone från allvarligare problem, hela säsongen. Aspas och Guidetti har varit klart före i hierarkin men vi vet alla vilken hög nivå Rossi besitter när han får träff.

Annons

Som han fick mot Las Palmas. Blott åttonde ligastarten besvarades med ett hattrick i 3-1-segern.

Precis när John Guidetti etablerat sig på allvar i startelvan har han fått ett italienskt hinder som kan bli en skön joker för Celta under slutfasen av säsongen.

***

Det har varit en hel del skador och slitage på spelare i de tre största klubbarna på slutet. Allmänt kaos i Atlético har gjort att till och med Alessio Cerci fått sitta på bänken i ett par matcher, tillsammans med en och annan ungtupp. I Real Madrid väntas Cristiano Ronaldo och Gareth Bale vilas mot Leganés i kväll, samtidigt som Barcelona får klara sig utan Rafinha några veckor framöver.

Men, trots detta, är det tre klubbar som ändå funnit styrkan och lyckats vinna på slutet. Det är svårt att sia om framtiden, vilket lag som är starkast då det pendlar från dag till dag, men det går inte göra annat än att konstatera att det är tre lag med mycket lyft under vingarna som går in i slutspurten av säsongen.

Annons

***

Paco Alcácer gjorde mål för Barcelona mot Granada. Ja, det är sant. Missade ni det så finns det över hela internet.

Nu tror jag fortfarande inte att Barça kommer kliva i kapp Real Madrid i titelracet, även om det inte skiljer särskilt mycket, men om vi leker med tanken att så skulle bli fallet.

Hur delaktig i ett ligaguld skulle Paco känna sig?

Att kanske få starta “marginalmatcherna” mot de på pappret sämre motstånden. Bränna mängder av målchanser. Aldrig få hoppa in i avgörande skeden eller när laget jagar i underläge. Trots att man är anfallare och värvad för att göra mål.

Jag hoppas fallet Paco kommer bli en läxa för alla unga fotbollsspelare där ute att det är fan så mycket mer värt att spela för en klubb där då kan bli någonting stort. För människor som älskar dig. Där din röst väger tungt. Där du kan bli kvar efter karriären.

Annons

Det är därför spelare som Francesco Totti alltid kommer vara någonting extra. Inte bara för prestationerna på fotbollsplanen.

***

Apropå Paco Alcácer lämnade han förvisso en klubb i spillror utan varken struktur eller organisation. Det är väl en av få anledningar jag om något kan köpa för att han gjorde det valet som han gjorde förra sommaren.

Ska skriva mer om Valencia, där det hänt en del i styrelsen, framöver.

***

Sevilla tappade självklara poäng hemma mot Sporting Gijón i helgen och fortsätter sitt RAS efter Champions League-uttåget mot Leicester.

Efter Atléticos 1-0-seger mot Real Sociedad i går (firma Filipe Luís-Fernando Torres levererade på nytt) har Madrid-laget klivit förbi i tabellen.

Och i kväll kliver Sevilla ut på Camp Nou för att ta sig av Barcelona som måste ordna tre poäng för att inte halka efter Real.

Annons

För tre månader sedan hade jag trott betydligt mer på Sevilla än just i kväll.

Publicerad 2017-04-05 17:57

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto