Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sandro-släkten är värst, Barça

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Släkten är värst, heter väl den gamla uttjatade men likväl ofta väldigt passande klyschan. Och det blir inte mer mitt i prick än att Sandro Ramírez, som lämnade Barça förra sommaren efter sju år i klubben, klev fram för Málaga när det som mest behövdes.

Det blev 2-0 på La Rosaleda och Málaga bevisade sin fina högstanivå samtidigt som Barça ännu en gång slarvade bort inbjudningskortet till en guldstrid.

Det oavgjorda resultatet i Madrid-derbyt från i lördags blev helt plötsligt ett utökat försprång för Real Madrid i toppen. Det är många poäng att spela om – inte minst ett El Clásico – men den genomgående känslan är att Barça knappast kommer gå rent. Laget har förlorat fler matcher av sämre dignitet än tidigare säsonger. Sådana matcher som Madrid i stället har vunnit på alla olika sätt.

Annons

Det är det som kommer fälla avgörandet när säsongen summeras.

Men på tal om Sandro Ramírez. Denna bomber till anfallare, som jag personligen gillar väldigt mycket. Löpstark, bra skott, rörlig i straffområdet. Inte så där frejdig och finurlig som många andra spanska anfallare utan mer konkret i sitt sätt att spela fotboll.

Det blir inte mer krama för Barcelona än att Sandro faktiskt gjorde mål i lördags samtidigt som en bänknötande 300 miljonersspelare inte uträttade mycket.

Jag förstår för övrigt inte det hat som kommit från flera håll gentemot Sandro för att han firade målet. Kom igen. Det var han som aldrig fick en ärlig chans i Barças A-lag. Han blev bortskeppad, Málaga visade stort intresse, har gett honom förtroende och nu fick han bevisa för väldigt många vilken killer han är.

Fira, för fasen.

Annons

***

Las Palmas är sannerligen säsongens underhållning i La Liga.

Laget spelar oerhört underhållande och kryllar av profiler. En av de som jag tror blir tuffast att behålla inför nästa säsong är dock ingen av de offensiver pjäserna, utan mittbacken Mauricio Lemos.

Uruguayanen har gjort en väldigt fin säsong, har åldern på sin sida och besitter dessutom unika kvalitéer på fasta situationer.

Jonathan Viera? Jo, sett till ren och skär kvalité är det många klubbar både i Spanien och övriga Europa som borde slants upp det som slantas bör för Viera.

Men vill han ta den chansen, igen? Han mår och lever som en kung i Las Palmas. Han har tagit över Valeróns nummer. På väg att växa till en av de absolut största i klubbens historia.

Efter debaclet i Valencia och sejouren i Belgien (det känns surrealistiskt att skriva det) hoppas jag att Jonathan Viera har vett nog att inse att han inte kommer hamna på en bättre plats än Las Palmas.

Annons

***

Jag är vansinnigt imponerad av det jobb som lilla Eibar gjort den här säsongen. José Luis Mendilibar har alltid varit en ganska destruktiv och “tråkig”, slarvigt uttryckt, tränare.

Och när han kastades in för att ta över efter succémannen Gaizka Garitano var oddsen tämligen låga på att det skulle bli platt fall. Spelare försvann och ett mer eller mindre helt nytt lag fick byggas.

Men jösses vilket bygge som Mendilibar har fått ihop. Attraktiv fotboll men likväl en taktisk flexibilitet som är imponerande och har gjort Eibar till ett svårläst lag för motståndarna.

I veckan säkrade klubben ett nytt kontrakt vilket givetvis aldrig varit i farozonen. Den senaste månadens framfart har i stället gjort att Eibar kunnat sikta uppåt på allvar. Efter sanslösa 2-0 borta mot Celta Vigo i går är man nu uppe på sjätte (!) plats i tabellen.

Annons

Med andra ord; Europa League-kval nästa säsong.

Det vore sannerligen en ruskig sensation om så blev fallet. Större än att Alavés spelar cupfinal om några veckor.

***

Äntligen lite positiva vindar i Valencia. Voro styr skeppet med fast grepp, egna produkter som tar chansen, Dani Parejo i en period där han vill spela fotboll och inte minst heller en anfallare som gör mål.

Jag erkänner att jag var väldigt skeptisk till värvningen av Simone Zaza i vintras – även om det fanns få vettigare alternativ.

Italienaren har dock levererat på en hög och jämn nivå vilket kulminerade i två baljor mot Granada i går.

Nu har Valencia också offentliggjort att Zazas övergång blir permanent i sommar. Klubben har kommit överens med Juventus och det känns som en vettig lösning för alla inblandade parter.

Publicerad 2017-04-10 13:56

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto