Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Barcelona – en förlorare under Deadline Day

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Huvudprioriteringen för Barcelona inför sommarens övergångsfönster var att förstärka mittfältet. Storvärvningarna Arda Turan och André Gomes, åtminstone sett till summorna, har varit tvättäkta floppar. Andrés Iniesta blir knappast yngre, Sergio Busquets saknar en vettig konkurrent och varken Rafinha eller Denis Suárez har lyckats lyfta till nästa nivå.

Det var på mittfältet Barça behövde förstärka. Plocka in spetskvalitét och stärka upp för framtiden. Vad händer egentligen efter Iniesta antingen pensionerar sig eller drar i väg för att avsluta karriären på annan ort?

Huvudprioriteringen var en mittfältare, men förändrades givetvis efter Neymar-övergången.

Annons

Men nu står den katalanska klubben här, dagen efter deadline, med en försvagad trupp jämfört med förra säsongen. Den där mittfältsvärvningen? Marco Verratti gick i stöpet, Philippe Coutinho likaså. Det blev Paulinho – men det är långt ifrån den spelartypen som egentligen var grundtanken.

Jag tror förvisso Ousmane Dembélé kommer bli bra, även om det kan ta sin tid att acklimatisera sig, men sett över helheten har Barcelona misslyckats kolossalt med sommarens fönster.

Panikförsöket att landa Ángel di María under de sista timmarna understryker vilket undermåligt arbete som den sportsliga ledningen och president José María Bartomeu stått för.

***

Spaniens store vinnare under deadline day?

Jag skulle tveklöst peka ut Valencia.

Operation utrensning av spelare har pågått sedan Marcelino tog över som tränare och det sista han ville göra innan truppen kunde spikas vad att skeppa Nani och plocka in en ersättare. Det pratades om Gonçalo Guedes från PSG eller Andreas Pereira från Manchester United. Med en dag kvar av övergångsfönstret rapporterades det från båda håll att en affär kommer bli svår att ro i land – men i slutändan löste klubben båda spelarna.

Annons

Nu förfogar Marcelino över en fantastiskt intressant trupp som är en av ligans yngsta sett till snittålder. Och har han redan, baserat på de två första omgångarna, fått ordning på en del grejer finns det all anledning att fortsätta hålla Valencia som ett potentiellt topplag.

Topp tre? Nej, inget lag kommer hota topptrion. Det skulle vara en stor överraskning.

Men lagen som kommer kriga om fjärdeplatsen får se upp.

***

Häftigt att det till slut löste sig för Lucas Pérez och en återkomst till Deportivo La Coruña.

Hans hjärteklubb behöver honom lika mycket som Pérez behöver Depor.

***

En av hela sommarens mest spännande övergångar till Spanien är annars Emre Mor till Celta Vigo. Jättetalangen som har haft svårt att etablera sig i Borussia Dortmund har köpts loss på permanent basis och kommer tveklöst få fler chanser att ta plats i Celta.

Annons

Juan Carlos Unzué representerar den offensiva och spelglada fotbollen som Emre Mor borde passa som klippt och skuren in i. Jag tror det här kommer bli ett perfekt giftermål.

Publicerad 2017-09-02 09:06

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto