Almqvists succé - bakom ny seger i Polen

Polen

Pontus Almqvist fortsätter att leverera i Polen.
Under lördagen låg han bakom segern mot Lechia Gdansk.

Tidigare IFK Norrköping-forwarden Pontus Almqvist, 23, blev i somras utlånad till Jens Gustafssons polska klubb Pogon Szczecin och har sedan dess bidragit med poäng i Polen.

Under lördagen höll sig 23-åringen åter framme och kvitterade i den 37:e minuten med ett nickmål i hemmamötet med jumbon Lechia Gdansk innan han, två minuter senare, spelade fram Kamil Grosicki till matchens avgörande mål till 2-1.

Almqvist låg därmed bakom en ny seger för Pogon Szczecin, som nu toppar den polska ligan med 21 poäng efter elva omgångar. 23-åringen är den här säsongen noterad för tre mål och två assist på tio ligamatcher i Ekstraklasa.

Publicerad 2022-10-01 kl 22:33