Succé för Cibicki i debuten – ordnade straff och fullbordade vändning med volleymål

Polen

Pawel Cibicki har fått en ytterst fin inledning på tiden i Polen.
Under söndagen debuterade anfallaren med en fixad straff och ett avgörande mål.
Det räckte för vändning och seger för Pogon Szczecin mot Wisla Plock.

Pawel Cibicki flyttade i januari till Pogon Szczecin i den polska högstaligan. Under söndagen debuterade anfallaren för sin nya klubb när laget ställdes mot Wisla Plock och det blev succé direkt.

Svensken fick komma in i början av den andra halvleken vid underläge 0-1. Hemmalaget gjorde ytterligare ett mål innan svensken var inblandad i att få en straffspark för bortalaget när han nickade en boll på en försvarares hand. Efter mål på straffen av Srđan Spiridonović kvitterade Marcin Listkowski för gästerna innan Cibicki fullbordade vändningen.

Med åtta minuter kvar av matchen slog svensken till med en volley som letade sig in vid första stolpen. Målet blev matchens sista och gav tre viktiga poäng i toppen av Ekstraklasa, där Pogon Szczecin nu ligger en poäng bakom serieledande Cracovia.

Publicerad 2020-02-09 kl 14:33