TV: "Kuba" polsk poänghjälte efter drömmål

EMherrgammalPol

På Warszawas gator utgjorde flera av de polska och ryska fansen en skamfläck för fotbolls-EM.
 På planen hade Polen och Ryssland däremot inget att skämmas för. Efter 1-1 har båda lagen goda chanser att ta sig till kvartsfinal.

-Vi ska kämpa till slutet, sade polske förbundskaptenen Franciszek Smuda.

Alan Dzagojev gjorde två mål i EM-premiären, och visade att målformen håller i sig i tisdagens match på Nationalstadion. I 37:e minuten nickade den 21-årige ryssen in ledningsmålet, på en frispark från Andrej Arsjavin.
 Målet förde upp Dzagojev i ensam skytteligaledning i turneringen.

Så långt hade Polen haft sin bästa chans när Vjatjeslav Malafejev reflexräddade Sebastian Boenischs nick från nära håll.
 Malafejev kunde dock inget göra när Jakub Blaszczykowski bröt in från högerkanten i 57:e minuten. Dortmundmittfältaren - kallad "Kuba" - fick drömträff med vänsterfoten och skottet borrade sig in i bortre burgaveln.

Det blev varsin poäng för lagen, vilket förhoppningsvis hade en något lugnande effekt på de våldsamma supportrar som inför matchen gjorde Warszawa till ett slagfält.
 -Jag tycker att vi var det bättre laget i dag, sade Rysslands förbundskapten Dick Advocaat.
 Han hade inga kommentarer till bråken inför matchen.
 -Jag hörde om det för första gången nu, jag vet inte vad som har hänt.

Både Polen och Ryssland styr sina egna öden när grupp A avgörs på lördag. För Ryssland räcker det med oavgjort mot Grekland för att säkra avancemanget från gruppen. Polen tar sig vidare till kvartsfinal vid seger mot Tjeckien.

-Vi bevisade i dagens match att vi har kapacitet att slå Tjeckien, sade Smuda.

Blir det ingen seger mot Tjeckien är EM däremot över för värdnationen.
 -Pressen är alltid närvarande, men den största pressen och anspänningen var inför öppningsmatchen mot Grekland. Nu är turneringen igång och pressen mindre, sade den polske förbundskaptenen.
 -Det viktiga nu är att vi får vila och återhämta oss.

Publicerad 2012-06-12 kl 22:04