POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PRIMEIRA LIGA

Benfica bekräftar: Lindelöf har förlängt - ny VSK-klausul

Foto: Bildbyrån

Victor Nilsson Lindelöf har förlängt sitt kontrakt med Benfica till sommaren 2021, och klubben har förhandlat ner Västerås SK:s vidareförsäljningsklausul till 10 procent.
Det framgår i en halvårsrapport som Benfica släppt under söndagen. 

Under de senaste månaderna har spekulationerna runt Victor Nilsson Lindelöf varit enorma. Manchester United försökte värva honom i januari och mittbacken uppgavs vara väldigt nära en övergång till Premier League-klubben, men någon affär innan transferfönstret stängde blev det inte.

Nu meddelar Benfica i en halvårsrapport (som gäller för perioden 1 juli till 31 december) att man förlängt kontraktet med svensken. Den portugisiska storklubben skriver att 22-åringen numera sitter på ett avtal fram till sommaren 2021.

Vidare framgår det i rapporten att Västerås SK har rätt till 10 procent av övergångssumman vid en försäljning av Nilsson Lindelöf. Tidigare hade VSK rätt till 20 procent, men Benfica har hävdat att klausulen inte gäller efter att svensken skrivit ett nytt kontrakt med Benfica och nu har alltså tvisten landat i att procentantalet halverats.

Det var i oktober 2016 som Västerås SK anmälde den portugisiska storklubben Benfica till Fifa. Skälet var att Benfica inte fullgjort delar i avtalet som upprättades kring övergången av Victor Nilsson Lindelöf. Det handlade om 275 000 euro som skulle utfalla till betalning när svensken gjort tio matcher i A-laget vilket han nådde i april.

Benfica har försvarat sig med att villkoret endast gällde under Nilsson Lindelöfs första spelarkontrakt med klubben, men efter att han skrivit nytt avtal med klubben hävdar man att det inte gäller längre. I mitten av januari uppgavs dock klubbarna vara överens och ärendet hos Fifa nedlagt.

I slutet av december uppgav den portugisiska tidningen O Jogo att Benfica ville förlänga kontraktet med Nilsson Lindelöf för att kunna sälja honom dyrare till Manchester United. Klubben uppgavs då vilja höja svenskens utköpsklausul från 30 miljoner euro till 60 miljoner euro. Vad utköpsklausulen i Nilsson Lindelöfs nya kontrakt verkligen landade på skriver inte Benfica i halvårsrapporten.

Fotbollskanalen har sökt representanter för Västerås SK utan framgång.

Publicerad 2017-03-05 kl 21:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå