Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EMDAMGAMMALFINL

EM-nedräkningen: Spelarhemligheter Portugal: Därför missade Pepe brasilianska landslaget

EM-nedräkningen bjuder på sköna spelarfakta som du kanske inte känner till

Cristiano Ronaldo

Vi känner alla till Cristiano Ronaldos senaste övergångssumma. De miljonerna som tog honom från Manchester United till Real Madrid, men den första då? Han började spela i Andorinha, när hans pappa materialare. Han var sju år gammal och vann snabbt priset som den bästa spelaren i Adelino Rodrigues ungdomsturnering. Två år senare, som nioåring, gick han till Nacional på Madeira. Priset? 20 fotbollar och lite övrig utrustning.

 

Pepe

Madridbacken kunde så lätt ha spelat för sitt födelseland Brasilien. 2003 upptäcktes han av förbundskaptenen för Brasiliens OS-lag och kallades upp. Men Pepe åkte aldrig eftersom hans pass hade gått ut.

Tre år senare, efter en lyckat tid i Porto och en övergång till Real Madrid, debuterade Pepe för Portugal. Han beslutsamma karaktär gav honom några motståndare i truppen – och i pressen. Han upplever ofta att han fått en orättvis bild i media och efter att han trampat på Lionel Messi  i ett el clasico den här säsongen sa han:
- Pressen porträtterar mig som en typ av mördare. Allt jag vill göra är att försvara Real Madrids färger. Folk på stan kommer i alla fall och säger att de gillar mig.

 

Nani

Yttern har alltid varit tacksam till sin gamla klubb Real Massama som räddade honom från en tuff uppväxt i ett hård området. Men han kommer att tänka till mer än en gång innan han tränar där inför EM. För två år sedan besökte han sin gamla klubb för lite lättare träning tillsammans med resten av landslaget. Resultatet blev en axelskada som tvingade honom att stå över VM.

 

João Perreira

Han växte upp i Casal Ventoso, ett område där Lissabons knarkhandlare och missbrukare brukade samlas innan området förstördes. Han ville bli polis och hade gett upp karriären när Benfica erbjöd honom ett kontrakt.

 

Rui Patricio

Har ersatt Eduardo som förstemålvakt för landslaget. Han kommer att bli ihågkommen för evigt bland Sportingfans för räddningen i sista minuten mot Manchester City i Europa League när han räddade Joe Harts nick. Hade han släppt in bollen hade Sporting åkt ur turneringen.

Publicerad 2012-06-17 kl 08:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons