Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

PORTUGAL

Lindelöf förlorade kontraktstvist - men fick betala det han själv erbjöd

Foto: Scanpix

För tre månader sedan förlorade Victor Nilsson Lindelöf en tvist med agenten Per Jonsson.
Enligt uppgift till Fotbollskanalen fick Jonsson dock avslag om yrkande på en större ersättning.

I juni 2015 skrev Victor Nilsson Lindelöf på ett A-lagskontrakt med Benfica, ett avtal som löper fram till sommaren 2020.

Det kontraktet menade mittbacken att han förhandlat fram själv, men agenten Per Jonsson som i november 2014 skrev ett tvåårigt samarbetsavtal med Nilsson Lindelöf hävdar annorlunda. Jonsson menar att han var med och bidrog i förhandlingarna. Aftonbladet skrev i somras att agenten ansåg sig ha rätt till 8,5 procent av den bruttogrundlön som Nilsson Lindelöf får vid ett nytt kontrakt som agenten förhandlat fram.

För tre månader sedan, den 13 juli, togs ärendet upp av Svenska Fotbollförbundets skiljenämnd. Nu skriver Dagens Nyheter att skiljenämnden gav Per Jonsson rätt.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen erbjöd sig Nilsson Lindelöf att ersätta Per Jonsson redan innan ärendet gick till skiljenämnd, men agenten valde ändå att ta fallet vidare till SvFF efter att parterna inte kommit överens om en förlikning. Fotbollskanalen erfar att Per Jonsson ansett sig ha rätt till ersättning vid en förlängning med Benfica för Nilsson Lindelöf, fram till att agentens och spelarens samarbetsavtal löper ut den 31 oktober 2016, och därför tackade Jonsson nej till spelarens förslag.

Jonsson yrkade också ersättning på omkring 230 000 kronor plus moms och ränta för kostnader i skiljeförfarandet, avseende ombudskostnader. På den punkten fick Jonsson avslag då båda parter dömdes att betala sina egna kostnader för skiljeförfarandet varpå Nilsson Lindelöf alltså i slutändan dömdes att betala Jonsson den summa han först erbjudit i förslaget till förlikning.

Publicerad 2016-10-12 kl 23:09
PORTUGAL

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER