POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Lindelöfs nya drömlön i Benfica - men planen är att byta klubb i sommar

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Förlängt kontrakt och en av de högsta lönerna i Benfica.
Men planen är ändå att sälja Victor Nilsson Lindelöf i sommar.
Båda parter är väldigt nöjda med den här förlängningen, säger han.

För ungefär ett år sedan började Victor Nilsson Lindelöf att få speltid i Benfica och då kom även debuten i landslaget, och efter det har han inte släppt sin plats. Ett ligaguld och cupguld senare, samt uttagen i årets lag i Portugal, spel i Champions League och i EM så var han i vintras nära en övergång till Manchester United och det ryktades om 400-450 miljoner kronor.

Men mittbacken blev kvar och trots att han hade ett kontrakt till sommaren 2020 (som tecknades i juni 2015) står det nu klart att han förlängt det med ytterligare ett år, till sommaren 2021, vilket gör honom till en av de bäst betalda i Benfica. 

- Det är jätteroligt att få skriva på ett nytt kontrakt och förlänga med ett år så det känns bra, säger han.

- Jag trivs väldigt bra i Benfica och känner att jag utvecklas varje dag så det var ett enkelt val att förlänga med ett år.

Fotbollskanalen erfar att anledningen till förlängningen var att dels få en av de bästa lönerna i laget, dels att planen är en försäljning i sommar då flera klubbar i England och Italien fortfarande vill köpa loss svensken, bland annat Manchester United. Då blir också priset på Lindelöf högre för den klubb som vill köpa.

Du hade några år kvar - var detta för att höja lönen?
- Båda parter är väldigt nöjda med den här förlängningen så det var en bra chans för mig att få skriva på det här kontraktet. Det har ju gått bra och då vill väl klubben också ge mig ett tecken på att man är nöjd med det som jag har gjort, säger Lindelöf till Fotbollskanalen.

Finns det en plan att gå i sommar?
- Det får vi ta då. Jag har ett långt kontrakt kvar med Benfica och trivs väldigt bra där. Det är en väldigt stor klubb och jag känner att jag utvecklas varje dag. För mig är det ingen stress. Jag är fortfarande ung, 22 år, så det är ingen stress.

I måndags var det en stor fotbollsgala i Portugal och då avslöjades det att Victor Nilsson Lindelöf tagits ut i årets lag i den portugisiska ligan, framröstad av spelare från samtliga klubbar.

- Väldigt roligt, säger Lindelöf.

Betyder det något extra att det är spelarna som har röstat fram dig?
- Ja det är klart att det är extra roligt att det är spelarna som har röstat fram mig. Det betyder att spelarna tycker att jag har gjort något bra så det är jätteroligt.

Se en tv-intervju med Lindelöf från landslagssamlingen.

Publicerad 2017-03-21 kl 13:27
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå