POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
PORTUGAL
43v

Officiellt: Kaoset fortsätter i Sporting - nye tränaren sparkad efter nio (!) dagar

Foto: Bildbyrån.

Sporting Lissabon är just nu i kris. 
Nu får tränaren Sinisa Mihajlovic sparken efter nio dagar. 
- Uteslutet att han är en del av våra planer nästa säsong, säger Sportings vd Sousa Cintra enligt klubbens hemsida. 

I mitten av maj blev det skandalrubriker kring Sporting Lissabon efter att ett 50-tal maskerade fans attackerat laget under ett träningspass. Flera av spelarna fick fysiska skador, bland annat rapporterade tidningen O Jogo om två djupa jack i målkungen Bas Dosts huvud.

På grund av den fysiska attacken från supportrarna, men också på grund av ett stort missnöje med presidenten Bruno de Carvalhos behandling, ville flera spelare i laget bryta sina kontrakt med klubben. Målvakten Rui Patricio lämnade nyligen för Wolverhampton, samtidigt som bland annat Gelson Martins ryktas vara på väg bort från klubben. 

Mitt i kaoset tillträdde, för nio dagar sedan, tidigare serbiske Milan-tränaren Sinisa Mihajlovic som ny tränare i klubben, men ryktades direkt bort från posten. Presidenten Carvalho, som tillsatte Mihajlovic, blev nyligen bortröstad från sin roll som president i klubben av supportrar till förmån för en ny ledning. 

Nu meddelar klubben, via sin hemsida, att Mihajlovic alltså får sparken bara nio dagar efter att han tillträdde som ny tränare i klubben.  

- Sporting har bestämt sig för att säga upp kontraktet med Mihajlovic, så det är uteslutet att han är en del av våra planer nästa säsong, säger Sportings vd Sousa Cintra enligt klubbens hemsida. 

- På måndag presenterar jag den nya tränaren, som kommer att vara en begåvad tränare som kommer att ta till sig Sportings ambition om att kämpa om förstaplatsen. Om någon tror att Sporting har försvagats, så har de blivit lurade. Vi kommer att presentera ett lag som kan slåss för att bli mästare, fortsätter han. 

Sporting blev under den gångna säsongen trea i den portugisiska högstaligan. 

Publicerad 2018-06-27 kl 23:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå