POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE

Rakip tränar med Benficas B-lag: "Blir utlåning i januari"

Foto: Bildbyrån

Erdal Rakip hade i våras en tuff lånesejour i Crystal Palace.  
Nu är han tillbaka i Benfica - men tränar endast med B-laget.  
- Jag tror att det blir en utlåning i januari, säger journalisten Miguel Custodio, på A Bola, till Fotbollskanalen.

Erdal Rakip lämnade förra vintern Malmö FF för spel med Benfica i Portugal. Han blev därefter utlånad under vårsäsongen till Crystal Palace, men fick inte speltid i Premier League. I sommar spekulerades mittfältaren åter vara på väg att lånas ut till bland annat turkiska Trabzonspor och franska Sochaux, men blev i slutändan kvar och registrerades i sista stund av Benfica.

Benfica leder efter fem omgångar den portugisiska ligan, men Rakip är däremot ännu inte noterad för någon tävlingsmatch - varken med A-laget, B-laget eller U23-laget.

- Jag tror inte att han kommer att få speltid i A-laget i år, så just nu tränar han med B-laget, men han har ännu inte fått speltid. Han kan också spela med U23-laget i en ny U23-liga i Portugal, men han har hittills inte spelat där heller. Jag vet inte varför han inte spelar i andraligan, kanske för att han inte vill. Det är tufft att inte få vara i A-laget, säger portugisiske journalisten Miguel Custodio till Fotbollskanalen.

Custodio anser däremot att det finns en tro på Rakip i klubben, men att han just nu inte anses vara redo för spel i A-laget. Han ser, med anledning av tuff konkurrens, ut att bli utlånad i januari igen.

- Jag vet inte om han (tränaren) inte tror på honom, men Benfica har flera bra spelare på mittfältet - Fejsa (Ljubomir), Samaris (Andreas), Pizzi, Fernandes - i Rakips position. Benfica ville låna ut Rakip den här sommaren, men de fann ingen överenskommelse med någon klubb, så han blev kvar. Jag tror att det kommer bli en utlåning i januari. Han har fem år kvar på sitt kontrakt med Benfica, så de vill att han ska få speltid, så att han en dag kan spela i Benfica.

Hur tror du att Benfica ser på värvningen av Rakip? Lyckad eller misslyckad?
- Jag vet inte. Jag tror att Benfica ser honom som en spelare för framtiden. Han är fortfarande ung och under utveckling, så vi får se vad som händer under den här säsongen, säger journalisten.

- Jag är inte helt säker på om han någon gång kommer att spela i Benfica, men han var en bra värvning av klubben eftersom att hans kontrakt var på väg ut med Malmö, samtidigt som han är en lovande ung spelare. Men utlåningen till Crystal Palace blev inte bra, då han inte fick speltid i England. Han nådde dessutom inte upp till nivån för att spela i Crystal Palace och då är det samma i Benfica. Han är däremot en ung svensk landslagsman, så jag tror att han kanske en dag kan spela i Benfica om han utvecklas och får speltid. Det behöver han genom en utlåning, fortsätter han.  

Erdal Rakip har kontrakt med Benfica fram till den sista juni 2023.

Publicerad 2018-09-24 kl 12:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå