POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM-KVAL EUROPA

Skulptörens försvar: "Inte ens Jesus gjorde alla nöjda"

Foto: Bildbyrån.

Statyn på Ronaldo har hånats världen över.
Nu tar den ansvarige bladet från munnen.
- Inte ens Jesus gjorde alla nöjda, säger Emanuel Santos enligt The Guardian.

Det var under onsdagen som brons-statyn av Cristiano Ronaldo avtäcktes på Madeiras flygplats. Avbildningen av den fyrfaldige Ballon d’Or-vinnaren har dock inte följts av hyllningar utan snarare ifrågasättanden – och skratt. På sociala medier har många drivit med statyn och bland att har många skrivit att den egentligen är mer lik den förre detta irländske fotbollsspelaren Niall Quinn.

Nu talar skulptören som arbetat med projektet under tre veckor ut kring sin skapelse.

- Inte ens Jesus gjorde alla nöjda. Det här handlar om smak så det är inte så enkelt som det ser ut. Det som spelar roll är betydelsen som det här verket genererar. Man kan alltid göra saker annorlunda, jag var beredd på allt det här, säger Emanuel Santos enligt The Guardian.

- Som bas använde jag några foton på Cristiano Ronaldo som jag hittade på internet. Jag lade fotot bredvid mig och började jobba.

Enligt honom har Ronaldo godkänt utseendet innan den ställdes ut. Allt portugisen krävde var några små förändringar, i övrigt var han tillfreds med resultatet.

- Han bad bara om att några rynkor som ger honom ett visst ansiktsuttryck när han skrattar skulle ändras. Han sa att det gjorde att han såg äldre ut och ville att de skulle tunnas ut.

Publicerad 2017-03-30 kl 15:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå