Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
PORTUGAL
28v

Sporting-målvakten kräver att få bryta kontraktet - efter "psykiskt och fysiskt våld"

Foto: Bildbyrån.

Fysiska attacker från supportrar – och ”psykiskt våld” från presidenten.
Nu kräver målvakten Rui Patricio att få lämna Sporting.

I mitten av maj blev det skandalrubriker kring Sporting Lissabon efter att ett 50-tal maskerade fans attackerat laget under ett träningspass. Flera av spelarna fick fysiska skador, bland annat rapporterade tidningen O Jogo om två djupa jack i målkungen Bas Dost huvud.

På grund av den fysiska attacken från supportrarna, men också på grund av ett stort missnöje med presidenten Bruno de Carvalhos behandling, har målvakten Rui Patricio nu, i ett 34 sidor långt brev som bland annat nyhetsbyrån Reuters refererar till, begärt att få avbryta sitt kontrakt med klubben. Enligt honom har han rätt till att avsluta avtalet.

Patricio, som var med och vann EM-guld 2016, menar att han fått utstå både "fysiskt och psykiskt våld."

”Jag blev förvånad över attityden som president Bruno de Carvalho hade mot spelarna dagen innan attacken på Accademia (klubbens träningsanläggning), med tanke på det aggressiva och diktatoriska innehållet i hans samtal under de senaste månaderna.”, skriver han, enligt Football-Italia.

”Till och med efter 2-1-förlusten mot Maritimo, vilket gjorde att vi inte kunde spela Champions League nästa säsong, var vi förvånvade över hur presidentens beteende förändrades. Han anklagade oss för att vara bortskämda och för att inte ha någon heder”.

Han skriver vidare att:

"Med det här brevet önskar jag få avsluta mitt kontrakt. Jag har varit ett offer för psykiskt och fysiskt våld".

Bruno de Carvalho å sin sida menar att det här är en aktion som dragits igång av agenten Jorge Mendes, som vill få till en flytt för målvakten. Patricio har kopplats ihop med både Napoli och Wolverhampton.

Patricio är en av tre portugisiska målvakter som tagits ut i landets VM-trupp.

Publicerad 2018-06-01 kl 22:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons