Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
PORTUGAL

Tränaren hyllar Lindelöf: "Högsta betyg"

Victor Nilsson Lindelöf kastades rakt in i hetluften i Champions League. Nu hyllas han av Benficatränaren Rui Vitória.
- Högsta betyg, säger han enligt portugisisk press.

På grund av flera skador har den svenske U21-landslagsmannen matchats allt flitigare på sistone, och han klev in från start mot Zenit under den gångna veckans Champions League-spel. En uppgift försvararen klarade av galant. Det blev seger med 1-0, Lindelöf Nilsson svarade för flera fina ingripanden och efteråt fick han bland annat beröm av den förre förbundskaptenen Lars Lagerbäck som förutspådde att 20-åringen så småningom skulle blomma ut till en världsspelare.

- Klart att det är kul att höra och Lagerbäck är en bra tränare, sade Nilsson Lindelöf i en intervju med Fotbollskanalen.

- Det kändes bra. Det var bara att spela som vanligt, det var inga konstigheter. Jag är nöjd med min insats men det viktigaste var att laget var bra och att vi vann.

Nu sällar sig Benficas egen manager, Rui Vitória, till den skara som imponeras av den unge mittbacken. Vid en presskonferens på fredagen var han generös i sitt omdöme till den unge svensken.

- Han gjorde ett fantastiskt jobb, och det på Champions League-nivå. Lindelöf agerade som en mycket erfaren spelare och visade prov på stora kvaliteter. Högsta betyg, sade Rui Vitória.

Frågan är vad som händer när Benficas mer ordinarie backar, Lisandro Lopez och Luisao, kommer tillbaka från sina skador inom kort.

- Vi har ju två ytterligare spelare på den positionen när alla är tillgängliga. Men just nu vill jag inte fokusera på några om och men. Jag föredrar att berömma den fina insats och det hårda arbete Victor visade prov på senast, säger Rui Vitória. 

Publicerad 2016-02-19 kl 20:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons