Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
PORTUGAL

Uppgifter: Så kan Benfica undvika att betala miljoner till VSK

Foto: SCANPIX

Enligt Sportbladet ställer tvisten mellan Benfica och Västerås SK till problem i Victor Nilsson Lindelöfs övergång till Manchester United. Tidningen skriver att den portugisiska klubben vill slänga in Nelson Semedo i affären, och på så vis undvika att betala ut ett mångmiljonbelopp till VSK.

Manchester United vill värva Benficas svenske back Victor Nilsson Lindelöf, och affären har uppgetts vara klar. Portugisiska och engelska medier har skrivit om ett kontrakt till juni 2022 och att övergångssumman ska ligga på runt 440 miljoner svenska kronor.

Sedan tidigare har Benfica dock en tvist med Lindelöfs senaste svenska klubb Västerås SK. I början på oktober anmälde VSK Benfica till Fifa för att de anser att den portugisiska storklubben inte fullföljt sina förpliktelser som upprättades i samband med Victor Nilsson Lindelöfs övergång från Västerås.

- Avtalet innehåller olika tilläggsköpeskillingar som ska utgå beroende på om vissa saker inträffar. Det krav som gäller nu är att Victor spelat tio matcher från start i den portugisiska ligan och/eller Champions League. Det hade han gjort i april i år, och därför har VSK krävt pengar enligt den klausulen. Benfica har då sagt "nej, ni får inga pengar", och därefter har klubben kontaktat mig, sa VSK:s advokat Lars Nilsson till Fotbollskanalen då.

Enligt VLT ska summan vara 250 000 euro, runt 2,4 miljoner svenska kronor.

Nu rapporterar Sportbladet att tvisten mellan Benfica och Västerås SK är det som skjuter på Victor Nilsson Lindelöfs övergång till Manchester United. I avtalet med Benfica ska VSK ha en vidareförsäljningsklausul som ger den svenska klubben rätt till 20 procent av övergångssumman. Men den nuvarande tvisten hos Fifa försvårar övergången, enligt uppgifterna.

Benfica jobbar enligt Sportbladet på att få igenom övergången trots tvisten. Och för att lyckas med det vill de lägga med backen Nelson Semedo i affären med Manchester United. På det sättet kan de sätta ta ut en hög summa för Semedo och en lägre summa för Nilsson Lindelöf, och få samma totalpris men slippa att betala ut en stor summa till Västerås.

VSK:s ordförande Bengt-Åke Nilsson är mycket besviken på Benficas agerande.

- Om det stämmer att Benfica försöker göra så här så är det inte direkt förvånande. Det är snarare vad man kan förvänta sig av dem med tanke på hur de har betett sig hittills, säger Nilsson till Sportbladet.

- Benfica är en av Europas största klubbar och vi kommer från en liten skitort i Norden. De tror att vi ska vika oss så fort de höjer rösten. Och det är så här de har behandlat oss hela tiden - som skit. Men jag kan garantera att vi inte kommer vika oss. Vi låter Fifa ta sig an vårt ärende och vi utgår från att vi kommer få rätt till slut, säger Nilsson.

Victor Nilsson Lindelöf var med och tränade med resten av Benfica när laget samlades för den första träningen efter julledigheten under tisdagen.

Publicerad 2016-12-27 kl 19:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons