PROFFSKOLLEN - allt om alla utlandsproffs

Proffskollen

I Norge har det varit svenskfest. Bland annat gjorde Mikael Dorsin och Mikael Lustig varsitt mål för Rosenborg. Men svenskarna i Tyskland hade det desto tyngre. Bland annat sågades Markus Rosenberg för sin insats mot Sharbel Toumas Borussia Mönchengladbach.
Här är veckans proffskoll.

DANMARK

Rawez Lawan, AC Horsens, 6/0

Blev utbytt med två minuter kvar av 1-0-vinsten mot Esbjerg.

Alexander Farnerud, Bröndby, 3/0

Tränar igen efter lårskadan men har spelade inte mot FC Köpenhamn.

Jon Jönsson, Bröndby, 5/0
Byttes ut i slutet av den imponerande 1-0-vinsten mot FCK på grund av skada. Återigen var det vristen som vållade problem för en annars lysande Jönsson.

Martin Ericsson, Bröndby, 2/0
Spelade sin första ligamatch från start för säsongen och stod för en stabil insats.

Max von Schlebrügge, Bröndby, 6/2
Är fortsatt gjuten i startelvan och spelade hela matchen mot FC Köpenhamn.

Samuel Holmén, Bröndby, 6/1

Även Holmén fick 90 minuter i ett av säsongens hetaste möten.

Andreas Klarström, Esbjerg, 6/0
Klarström får fortsatt förtroende i Esbjerg, trots lagets tunga svacka. Spelade hela matchen mot AC Horsens.

Alexander Östlund, Esbjerg, 0/0
Har inte debuterat för sin nya klubb än.

Fredrik Björck, Esbjerg, 1/0
Gjorde säsongsdebut och spelade hela matchen mot AC Horsens. Men det blev en ny förlust ändå (0-1).

Martin Fribrock, Esbjerg, 4/0
Har inte spelat en minut sedan 1-1-matchen mot Randers för drygt två veckor sedan.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn, 0/0
Har fortfarande inte gjort säsongsdebut för FCK.

Oscar Wendt, FC Köpenhamn, 6/0
Ryktades vara på väg till Italien och Serie A men blev kvar i Danmark. Spelade hela matchen i 0-1-förlusten mot Bröndby.

Peter Larsson, FC Köpenhamn, 5/0
Byttes ut redan i halvtid i förlusten mot ärkerivalen Bröndby.

Ken Fagerberg, FC Midtjylland, 0/0
Ännu inte med i truppen. Missade måndagens 1-1-match mot Vejle.

Andreas Dahl, FC Nordsjælland, 5/0

Fick hoppa in 10 minuter in på den andra halvleken mot AGF.

Benjamin Kibebe, FC Nordsjælland, 5/0

Spelade hela matchen i 3-0-vinsten mot AGF och tilldelades en varning.

Johnny Lundberg, FC Nordsjælland, 6/0

Tilldelades en varning redan i den 13:e minuten mot AGF men lyckade sig hålla kvar på planen matchen ut.

Marcus Pode, FC Nordsjælland, 0/0

Den förre MFF-talangen har ännu inte spelat en ligamatch för FC Nordsjælland den här säsongen.

Björn Runström, Odense 6/2

Spelade hela matchen mot Randers. Men Runström har inte producerat något mål på de tre senaste omgångarna, trots lagets fina form.

Dalil Benyahia, Vejle, 0/0

Benyahia har inte spelat en tävlingsmatch sedan han värvades till Vejle.

Edin Cakovic, Vejle, 0/0

Precis som Benyahia har Cakovic inte fått förtroende i någon tävlingsmatch för klubben.

Pablo Piñones-Arce, Vejle, 4/1

Spelade inte den senaste omgången heller.

Valentino Lai, Vejle, 6/0

Blev utbytt med bara minuter kvar av 1-1-matchen mot FC Midtjylland under måndagen.

Andreas Johansson, Ålborg, 6/0

Byttes ut efter 67 minuter i Ålborgs 2-1-seger borta mot Sönderjyske.

Olof Persson, Århus, 0/0

Är ännu inte tillbaka i truppen efter sin svåra knäskada.

ENGLAND

Sebastian Larsson, Birmingham, 4/1

Besvikelsen över att Birmingham stoppade Larsson från en flytt till Premier League syntes inte i 1-1-mötet med Norwich. Mittfältaren var bäst på planen och nickade dessutom in lagets mål.

Martin Olsson, Blackburn, 0/0

Har inte fått någon speltid i de inledande omgångarna. Olsson debuterade under den förra säsongen med två inhopp.

Johan Elmander, Bolton, 2/1

Skadad och deltog inte när Bolton spelade 0-0 mot nykomlingen WBA.

Fredrik Stoor, Fulham, 0/0

Spelade inte i Premier League den gångna veckan då Fulhams match mot Manchester United ställdes in.

Michael Svensson, Southampton, 4/0

Försvarsgeneral i Southampton igen och har visat fin form. Varnades i slutet av 0-1-förlusten mot Blackpool i veckan.

Rade Prica, Sunderland, 0/0

Fortfarande kvar i Sunderland när transferfönstret stängde natten till tisdag. Nu väntar en tung tid för den förre HIF-anfallaren.

Jonas Olsson, WBA, 0/0

Den senaste svensken att ansluta till Premier League. Spelade inte i 0-0-mötet med Johan Elmanders Bolton.

Erik Edman, Wigan, 0/0

Har börjat löpträna igen efter sin korsbandsoperation. Förhoppningsvis kan landslagspelaren var tillbaka i spel om två månader.

FRANKRIKE

Karl Svensson, Caen, 0/0

Caen förlorade mot Paris SG. Ännu en gång utan Karl Svensson på planen.

Kim Källström, Lyon, 3/0

Spelade överraskande vänsterback mot Saint-Étienne och stod för en klart godkänd insats. Hade ett bra skott på mål och frispelade dessutom Juninho vid ett tillfälle.

Petter Hansson, Rennes, 2/0

Höll rent framför målet i 90 minuter när Rennes spelade 0-0 mot Toulouse.

GREKLAND

Daniel Majstorovic, AEK Athen, 0/0

Var inte med då AEK premiärbesegrade Mikael Nilssons lagkamrater.

Mikael Nilsson, Panathinaikos, 0/0

Spelade inte i premiären då Panathinaikos förlorade med 1-2 mot AEK Athen.

HOLLAND

Kennedy Bakircioglü, Ajax, 0/0

Fast i frysboxen hos Ajax men hann inte säljas innan transferfönstret stängde natten till måndag. Nu väntar en tuff tid för den förre Hammarby-stjärnan.

Andreas Granqvist, FC Groningen, 1/0

Spelade med Stenman i försvaret och såg till att FC Groningen höll nollan i den imponerande 4-0-vinsten mot Vitesse i premiären.

Fredrik Stenman, FC Groningen, 1/0 Spelade hela premiären mot Vitesse.

Marcus Berg, FC Groningen, 1/0

Berg kompletterade svenskfesten mot Vitesse genom att även han spela hela matchen. Lyckades dock inte näta.

Petter Andersson, FC Groningen, 0/0

Gör sin första träning med Groningen under tisdagen.

Tom Siwe, Heerenveen, 0/0

Stod utanför laget när Heerenveen besegrade FC Volendam med 2-1 i premiären.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 1/0

Visade mycket fint självförtroende i ligadebuten men tvingades släppa förbi sig en boll när PSV besegrade FC Utrecht med 5-1.

George Mourad, Willem II, 1/0

Fick inte spela mer än en minut när Willem II överraskande besegrade Ajax med 2-1 i premiären.

ITALIEN

Albin Ekdahl, Juventus 0/0

Satt på läktaren när Juventus spelade 1-1 mot Fiorentina i Serie A-premiären.

Olof Mellberg, Juventus 1/0

Spelade från start mot Fiorentina men snurrades upp ordentligt när hemmalaget kvitterade. Fick kritik för sin insats i pressen.

Zlatan Ibrahimovic, Inter, 1/1

Har redan hyllats av Inters nya och välkända manager José Mourinho. Zlatan visade varför mot Sampdoria då han gjorde lagets enda mål i en match som slutade 1-1.

NORGE

Njugo Demba-Nyrén, Brann, 16/3

Brann är inne i en tung formsvacka och åkte på ännu en förlust i den senaste omgången, 1-3 mot Bodö/Glimt. Demba-Nyrén spelade hela matchen men lyckades inte med något mer än att dra på sig ett gult kort.

Daniel Blomgren, Bodö/Glimt, 0/0

Långtidsskadad.

Abgar Barsom, Fredrikstad, 16/2

Var inte tillbaka i startuppställningen när Fredrikstad spelade 0-0 mot Ålesund.

Andreas Tegström, Fredrikstad, 14/1

Har inte spelat sedan 2-0-vinsten mot Tromsö den 11 augusti.

Daniel Örlund, Fredrikstad, 2/0 Höll nollan mot Ålesund och fortsätter visa stabil form i sin nya klubb.

Patrik Gerrbrand, Fredrikstad, 14/1

Återigen given i startelvan och spelade hela matchen.

Håkan Malmström, Ham-Kam, 2/0

Ham-Kam tog en ytterst viktig seger mot Strömsgodset (2-1), dock utan Håkan Malmström på planen.

Markus Ringberg, Ham-Kam, 16/3

Spelade hela matchen mot Strömsgodset men lyckades inte hitta nätmaskorna den här gången heller. Tio matcher utan mål nu för Ringberg.

Eddie Gustafsson, Lyn, 19/0

Tvingades släppa förbi sig tre mål när Lyn spelade 3-3 mot Tromsö.

Jimmy Tamandi, Lyn, 0/0

Långtidskadad.

Johan Dahlin, Lyn, 0/0

Får stå tillbaka för Eddie Gustafsson.

Marcus Andreasson, Molde, 2/0

Hoppade in med en kvart kvar mot Viking.

Mattias Moström, Molde, 13/1

Spelade 60 minuter mot Viking och hann dessutom med att göra sitt första mål för säsongen. Det räckte dock inte till mer än en poäng efter 3-3.

John Pelu, Rosenborg, 3/0

Spelade inte i Rosenborgs 2-1-seger mot Vålerengen längre.

Mikael Dorsin, Rosenborg, 1/1

Strålande comeback i Rosenborg. Spelade hela matchen i 2-1-segern mot Vålerengen och gjorde dessutom lagets första mål.

Mikael Lustig, Rosenborg, 5/1

spelade hela matchen mot Vålerengen och gjorde dessutom ett av målen.

Daniel Nannskog, Stabaek, 19/9
Spelade hela matchen mot Lilleström (1-1) men lyckades inte näta den här gången.

Johan Andersson, Stabaek, 18/8

Även Andersson fick spela hela matchen i den senaste omgången.

Niklas Sandberg, Stabaek, 2/0

Sandberg spelade sin andra ligamatch för sin nya klubb mot Lilleström.

Pontus Farnerud, Stabaek, 5/0

Pontus Farnerud satte ytterligare svenskglans på tillställningen mot Lilleström genom att spela hela matchen mot Lilleström.

Pontus Segerström, Stabaek, 11/0

Det blev ingen speltid för Segerström i den senaste omgången.

Joel Riddez, Strömsgodset, 16/0

Spelade 90 minuter i 1-2-förlusten mot Ham-Kam.

Mattias Andersson, Strömsgodset, 19/2

Strömsgodset förlorade visserligen mot Ham-Kam, men Andersson kunde trösta sig med att göra lagets enda mål i den 51:a minuten. Byttes ut med bara minuter kvar av matchen.

Bovar Karim, Tromsö, 1/0

Har bara spelat 13 minuter totalt den här säsongen. Deltog alltså inte i 3-3-matchen mot Lyn.

Peter Abelsson, Viking Stavanger, 0/0

Fanns inte med i truppen mot Molde (3-3).

Daniel Arnefjord, Ålesund, 4/0

Spelade hela matchen när Ålesund fick 0-0 mot Fredrikstad.

Johan Arneng, Ålesund, 15/0 Fanns inte med på planen mot Fredrikstad.

SCHWEIZ

Behrang Safari, FC Basel, 6/0

Spelade hela matchen när Aarau besegrades med 2-0. Drog dock på sig en varning i slutet av matchen.

Andres Vasquez, FC Zürich, 0/0

Är ute i kylan och fick inte heller chansen mot Aarau.

Dusan Djuric, FC Zürich, 7/1

Fick inte speltid i den senaste ligaomgången.

Emra Tahirovic, FC Zürich, 1/0 Har inte spelat en enda tävlingsmatch sedan den 3 augusti.

SPANIEN

Henok Goitom, Real Valladolid, 1/0

Debuten mot Espanyol slutade med förlust (0-1) och Goitom byttes ut redan i halvtid.

TURKIET

Fredrik Risp, Ankaraspor, 0/0

Ankarsport har förlorat de två inledande omgångarna, dock utan Risp på planen.

Tobias Linderoth, Galatasaray, 0/0

Linderoth har inte fått någon speltid i ligan än så länge. Mittfältaren hoppade dock in i Uefacupmötet mot Steaua Bukarest med en kvart kvar att spela.

TYSKLAND

Matias Concha, Bochum, 2/0

Spelade återigen en hel match. Den här gången slutade det med en 0-1-förlust mot Schalke 04. Tilldelades det mindre smickrande betyget 4/6 (omvänd skala).

Sharbel Touma, Borussia Mönchengladbach, 0/0

Spelade inte när Mönchengladbach besegrade SV Werder Bremen med 3-2.

Per Nilsson, TSG Hoffenheim, 3/0

Lagkaptenens Hoffenheim förlorade smärtsamt med 2-5 mot Leverkusen. Nilsson sågades för sin insats och tilldelades 5/6 i betyg av Kicker.

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 2/2

Byttes ut redan i halvtid när Werder Bremen överraskade förlorade mot Borussia Mönchengladbach med 2-3. Blev dessutom utsedd till en av planens sämsta spelare via mindre smickrande 6/6 i betyg.

ÖSTERRIKE

Mattias Lindström, SV Mattersburg, 7/0

Byttes in i den andra halvleken men lyckades inte uträtta något av större värde i 1-2-förlusten mot FK Austria.

Publicerad 2008-09-02 kl 12:54