I Spanien hade Zlatan Ibrahimovic det tyngre.

NORGE

Säsongen i Norge startar helgen 13-15 mars

Conny Månsson, Kongsvinger 0/0

Säsongen i Norge startar helgen 13-15 mars. Målvakts-Månsson kommer att missa större delen av säsongen på grund av ett avslitet korsband.

John Pelu, Haugesund 0/0 (Utlånad från Rosenborg)

Bobbie Friberg da Cruz, Kongsvinger 0/0 (Utlånad från Randers i danska ligan)
Säsongen i Norge startar helgen 13-15 mars.

Max von Schlebrügge, Bröndby, 19/2
Utbytt en minut före halvtid i omstarten av den danska ligan när Bröndby spelade 1-1 mot Sönderjyske, då han årdog sig en ledbandsskada. Rapporter från Danmark ger vid handen att han blir borta i åtta veckor.

Mikael Nilsson, Bröndby, 16/0
Spel från start och i 90 minuter mot Sönderjyske (1-1).

Samuel Holmén, Bröndby, 14/2
90 minuters spel mot Sönderjyske och höll sånär på att bli målgörare när han i den 73:e minuter snappade upp en boll i straffområdet men där Sönderjyskes målvakt Ousted Hansen var ute och nickade (!) bort bollen. Blev varnad i den 54:e minuten.

Alexander Farnerud, Bröndby, 17/2
Räddade Bröndbys ära i mötet med Sönderjyske genom att fyra minuter före full tid sätta en straff till 1-1. Martin Bernburg var det som blev neddragen i straffområdet och Farnerud satte straffen mycket säkert bakom Ousted.

Andreas Klarström, Esbjerg, 18/0
Spelade hela matchen när Esbjerg spelade 0-0 mot Randers i omstarten.

Martin Fribrock, Esbjerg, 0/0

Opererades i december och räknar inte med comeback denna säsong.

Mikael Rynell, Esbjerg, 12/0
Kvar på avbytarbänken under hela matchen mot Randers. (0-0)

Jones Kusi-Asare, Esbjerg, 4/0
Fick hoppa in med fem minuter kvar mot Randers. Hann inte göra något bestående intryck under det korta inhoppet.

Johan Wiland, Köpenhamn, 12/0

Strålande omstart för Wiland, då han höll nollan i omstarten av danska ligan när FC Köpenhamn krossade Århus med 5-0. Trots det fick han sämsta betyget av alla FCK-spelare av sporten.dk, 4/12.

Mikael Antonsson, Köpenhamn, 16/1

Stabilt spel i 90 minuter mot Århus.

Peter Larsson, Köpenhamn, 7/0
Fick sitta kvar på avbytarbänken mot Århus.

Oscar Wendt, Köpenhamn, 19/1

Wendt såg till att hålla ihop försvaret på ett bra sätt när Århus besegrades med 5-0.

Dino Avdic, Köge 0/0

Alltjämt utanför Köges matchtrupp.

Benjamin Kibebe, Nordsjälland, 17/0

Kibebe var olycklig när Nordsjälland förlorade med 1-2 mot Ålborg. Han spelade i 90 minuter men utsågs till sämste spelare på planen av sporten.dk och tilldelade honom betyget 4/12.

Rawez Lawan, Nordsjälland, 17/7
Fick vara med om en förlust i omstarten av säsongen, 1-2 mot Ålborg, men var inblandad i lagets mål, då han slog ett inlägg snett inåt bakåt från kortlinjen till en framrusande lagkamrat som sköt på Ålborgs målvakt som räddade men returen stöttes i mål av Bille Nielsen. Byttes ut med sex minuter kvar av matchen.

Pierre Bengtsson, Nordsjälland 7/0
Spelade från start och i 90 minuter på Nordsjällands mittfält när laget föll med 1-2 mot Ålborg.

Abbas Hassan, Ålborg, 1/0
Precis som under höstsäsongen fick Hassan finna sig i att vara reservmålvakt bakom marockanen Karim Zaza när säsongen startade om.

Louay Chanko, Ålborg, 18/2

Chanko gjorde säsongens andra mål när han grejade 1-0 strax före paus i mötet med Nordsjälland. Med ett distinkt skott lade han grunden till segern med 2-1. Spelade samtliga 90 minuter.

Andreas Johansson, Ålborg, 18/4
84 minuters spel blev det för Johansson i omstarten av den danska ligan innan han byttes ut. Utmärkte sig inte nämnvärt.

HOLLAND

Kennedy Bakircioglü, Ajax, 8/2
Utanför matchtruppen när Ajax vann med 3-0 borta mot Sparta Rotterdam.

Rasmus Lindgren, Ajax, 6/1
Kvar på Ajax skadelista, vilket gjorde att han också missade segermatchen mot Sparta.

Rasmus Elm, AZ Alkmaar 18/3
Hade några duster mot brorsan Viktor när Alkmaar vann med 4-1 mot Heerenveen.

Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar, 15/1
Spelade hela matchen mot Heerenveen, där Alkmaar vann med klara 4-1.

Andreas Granqvist, Groningen, 25/6

Groningen vann med 1-0 VVV Venlo och Granqvist spelade hela matchen.

Fredrik Stenman, Groningen, 24/1
Spelade från start mot VVV Venlo men byttes ut mot finländske ex-HBK:aren Tim Sparv i den 78:e minuten.

Petter Andersson, Groningen, 0/0
Alltjämt på Groningens skadelista.

Viktor Elm, Heerenveen, 21/4
Elm spelade samtliga 90 minuter när Heerenveen noterade sin tredje raka förlust via 1-4 mot Alkmaar.

Philip Haglund, Heerenveen 5/0
Satt hela matchen mot Alkmaar på avbytarbänken.

Erton Fejzullahu, NEC Nijmegen, 22/2

När NEC Nijmegen föll med 0-1 borta mot Utrecht fick Fejzullahu sitta på avbytarbänken under hela matchen.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 26/0

För ovanlighetens skull släppte Isaksson in två mål när PSV mötte NAC Breda på bortaplan och då PSV inte förmådde att göra mer än ett mål framåt, innebar det förlust med 1-2.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven, 25/13

Började på bänken borta mot NAC Breda men kom in redan i den 15:e minuten, då han ersatte Danny Koevermans, som fick skadekänning.

Lasse Nilsson, Vitesse, 23/7
Nilsson gjorde sitt sjunde mål för säsongen när han gav Vitesse ledningen i den 57:e minuten mot Ado den Haag. Han tog sig in i Ado den Haags straffområdet och mötte Santi Kolks framspelning perfekt och tryckte in bollen i det närmsta krysset. Byttes ut i den sista matchminuten.

Emra Tahirovic, MVV Maastricht 3/1

I sin tredje match för sin nya klubb fick Tahirovic göra sitt första mål. Han gjorde tröstmålet till 1-5 på straffspark när Maastricht förlorade mot Apeldoorn. Tahirovic började matchen som avbytare men med underläge 0-5 i paus slängde Maastrichts tränare in all offensiv kraft han hade tillgänglig på bänken.

TYSKLAND

Marcus Berg, Hamburg, 23/4
Fanns inte med när Hamburg vann med 1-0 mot Hertha Berlin på hemmaplan.

Rasmus Bengtsson, Hertha Berlin, 4/0
Utanför matchtruppen i bortamatchen mot Hamburgs (förlust 0-1).

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 15/1
Började på bänken när Werder Bremen tog emot Stuttgart på hemmaplan. Fick hoppa in i den 69:e minuten vid ställningen 0-2. Med Rosenberg på planen kunde Bremen gå ikapp till 2-2. Rosenberg var dock inte inblandad i något av målen.

Per Nilsson, Hoffenheim, 7/0
Satt på avbytarbänken under hela matchen mot Mainz (förlust 0-1).

Matias Concha, Bochum, 17/0

Inget spel för Concha när Bochum förlorade med 1-4 borta mot Wolfsburg.

Andreas Johansson, Bochum, 10/0
Inget inhopp för Johansson mot Wolfsburg.

Andreas Dahlén, Hansa Rostock 3/0

Fick chansen i startelvan när Hansa Rostock i fredags mötte Rot Weiss Ahlen och förlorade med 0-1. Dahlén spelade hela matchen och fick betyget 5/6 av kicker.de (omvänd betygsskala, där 1 är bäst och 6 sämst).

ENGLAND

Johan Elmander, Bolton, 17/2
Spelade från start när Bolton vann med 2-1 borta mot West Ham. Borde ha varit inspirerad av landslagsmålet mot Wales – men icke. Elmander hade en tung eftermiddag och fick nöja sig med betyget 6/10 av Skysports. ”Missade en herrans massa chanser” ansåg Skysports. Byttes ut med kvarten kvar mot West Ham.

Sebastian Larsson, Birmingham, 21/4

Inget ligaspel för Larsson denna helg, då Birmingham spelade kvartsfinal i FA-cupen mot Portsmouth och förlorade med 0-2. Larsson spelade från start men byttes ut i 84:e minuten.

Martin Olsson, Blackburn, 11/0
Olsson fick en ledig helg, då Blackburn inte spelar sin nästa match förrän kommande helg.

David Elm, Fulham 6/1
Fick hoppa in med 17 minuter kvar när Fulham spelade 0-0 mot Tottenham i FA-cupen.

Fredrik Stoor, Fulham, 0/0 (11/0 för Derby)

Ingen bänkplats i FA-cupmatchen mot Tottenham.

Astrit Ajdarevic, Leicester, 0/0
Platsar ännu så länge inte hos Leicester.

Ole Söderberg, Newcastle, 0/0
Ännu utanför A-truppen.

Jonas Olsson, West Bromwich, 31/4

Olsson spelade 90 minuter när West Bromwich förlorade mot Queens PR med 1-3.

Oscar Jansson, Tottenham 0/0 (4/0 för Exeter)
Har ännu inte hittat någon ny klubb att spela för, utan hoppas alltjämt på en ny utlåning.

FRANKRIKE

Kim Källström, Lyon, 20/3

Tillbaka i startelvan när Lyon spelade 0-0 borta mot Boulogne. Hade matchens bästa chans efter en timmes spel, där hans ”raket” helt osannolikt räddades av Boulognes målvakt Bedenik. 5/10 blev betyget hos L’Equipe.

Petter Hansson, Rennes, 22/0
Rennes vann med 1-0 mot Monaco. Lagkaptenen Hansson fick nöja sig med halvskapliga betyget 5/10 av L’Equipe trots att han hjälpte laget hålla nollan mot Monaco.

ITALIEN

Albin Ekdal, Siena, 19/1
Utanför matchtruppen när Siena mötte Parma (oavgjort 1-1).

Andreas Landgren, Udinese, 0/0
Ingen Landgren med i matchtruppen när Udinese spelade 0-0 mot Atalanta.

Sebastian Carlsén, Inter 0/0

Utanför matchtruppen mot Genoa (oavgjort 0-0).

Elmin Kurbegovic, Novara 3/0

Utanför Novaras matchtrupp.

SPANIEN

Henok Goitom, Almería, 13/1

Hoppade in i den 66:e minuten hemma mot Barcelona och hann med och skapa ett par chanser. Goal.com gav honom det fina betyget 7/10 med omdömet: "Såg extremt farlig ut efter sitt inhopp men borde ha kunnat förvaltat ett par chanser bättre".

Zlatan Ibrahimovic, Barcelona, 20/12
Motgångarna under 2010 fortsätter för Zlatan. Barcelona nådde "bara" 2-2 mot Almeria och dessutom blev svensken utvisad. Dock en tveksam sådan och nu har Barcelona överklagat till det spanska förbundet för att få avstängningen upphävd till nästa omgång. Goal.com gav "Ibra" en fyra med motiveringen: "En anonym insats fram till den tveksamma utvisningen. Han är en skugga av den spelare som startade säsongen så bra.

GREKLAND

Daniel Majstorovic, AEK Aten, 23/2
AEK Aten förlorade med 0-1 mot Larissa. Majstorovic spelade hela matchen. Det gick stundtals hett till under matchen och totalt åtta gula kort delades ut. Ett av dessa fick Majstorovic titta på.

Mattias Bjärsmyr, Panathinaikos, 13/0
Började på avbytarbänken mot Levadiakos men hoppade in i den 67:e minuten när Panathiniakos vann med 3-0.

Sharbel Touma, Iraklis, 7/0
Har rivit kontraktet med Iraklis och söker ny klubb. Något kontrakt med norska Rosenborg blir det inte för hans del.

Olof Mellberg, Olympiakos 22/2

Fick vara med om en förlust med 0-1 mot Iraklis. Målet gjordes på straff i den sjätte minuten. Minuten innan fick Mellberg det gula kortet visat för sig.

Jonas Sandqvist, Atromitos, 0/0

Ännu inte med i matchtruppen hos Atromitos, som spelade 1-1 mot Ergotelis.

Markus Jonsson, Panionios 4/0
Inget spel för Jonsson när Panionios vann med klara 3-0 mot Xanthi.

TURKIET

Ayranci Sinan, Genclerbirligi, 0/0
Får vänta på sin debut en tid in på 2010 efter sin senaste operation.

Labinot Harbuzi, Genclerbirligi, 16/2
Spelade från start borta mot Trabzonspor (förlust 1-3). Men hade svårt att prestera och byttes ut redan efter en timmes spel. Fick 2/5 i betyg av Fanatik.com

Erkan Zengin, Eskisehirspor, 5/1

Fick inte chansen att visa upp sig mot Galatasaray på måndagskvällen (seger 2-1)

Erkan Zaglik, Kocaelispor 3/0
Inget spel för Zaglik när Kocalelispor spelade 1-1 mot Gaziantep B.B.

SCHWEIZ

Andres Vazques, FC Zürich, 3/1
Letar ny klubb för tillfället.

Dusan Djuric, FC Zürich, 17/5
Djuric gjorde matchens enda mål när Zürich besegrade Luzern på hemmaplan med 1-0. Målet kom i den 42:a minuten efter ett utmärkt förarbete av Ludovic Magnin. Djuric byttes ut i den 77:e minuten. 5,5/6 fick Djuric i betyg av sport.ch.

Behrang Safari, FC Basel, 20/1

Safari spelade från start när Basel föll med 1-2 mot Grasshoppers. Han fick finna sig i att bli utbytt redan i den 63:e minuten, då tränaren Thorsten Fink ville få in mer offensiv kraft på banan för att jaga utjämning.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg, 23/0
Gustafsson var på väg mot sin tredje raka nolla när Magna Wiener Neustadts Hannes Aigner spräckte densamma i den 84:e minuten. Aigner nickade bollen stenhårt mot ena krysset och Gustafsson var chanslös. Efter slutsignalen fick han och övriga spelare i Salzburg utstå en visselkonsert av missnöjda hemmafans. Nu hade dock laget tur att jagande Rapid Wien också tappade poäng i sin match, vilket gör att Salzburg behåller ledningen i österrikiska Bundesliga.

Publicerad 2010-03-09 kl 14:00