PROFFSKOLLEN - Djuric skållhet i Schweiz

Proffskollen

Dusan Djuric har hittat storformen i säsongens elfte timme. I helgen gjorde han på nytt mål för sitt FC Zürich i den heta toppstriden i Schweiz när Zürich vann med klara 5-0 mot Luzern. Det var hans tredje mål på fyra matcher. Läs om Djuric och övriga svenska utlandsproffs i veckans proffskoll.

NORGE

Alexander Nadj, Lilleström 0/0, 0 hållna nollor

Nadj får alltjämt agera reservmålvakt hos Lilleström. I torsdags borta mot Sogndal. En spelarstrejk i Norge gjorde att helgens matcher blev uppskjutna. Strejken blåstes av sent på söndagskvällen och spelarna är tillbaka hos deras respektive klubbar från och med måndagen.

Emil Johansson, Molde 7/0

Satt under hela matchen på avbytarbänken när Molde vann med 2-1 mot Fredrikstad i torsdags. En spelarstrejk i Norge gjorde att helgens matcher blev uppskjutna. Strejken blåstes av sent på söndagskvällen och spelarna är tillbaka hos deras respektive klubbar från och med måndagen.

Mattias Moström, Molde 5/1

Spelade från start mot Fredrikstad (seger 2-1) i torsdags och spelade hela matchen. Utmärkte sig dock inte nämnvärt, vilket också återspeglade sig i spelarbetyget hos VG – 4/10. En spelarstrejk i Norge gjorde att helgens matcher blev uppskjutna. Strejken blåstes av sent på söndagskvällen och spelarna är tillbaka hos deras respektive klubbar från och med måndagen.

Mattias Andersson, Odd Grenland 5/2

Andersson gjorde sitt andra mål för säsongen när han formligen snubblade in bollen förbi Stabaeks målvakt Jan Kjell Larsen i lagens möte i torsdags. Målet gjordes i den 43:e minuten och betydde 2-0. Odd såg ut att gå mot en stabil 2-0-seger när Stabaek vaknade till rejält under matchens sista 12 minuter, då laget vände 0-2 till seger med 3-2. Andersson fick betyget 5/10 av VG. En spelarstrejk i Norge gjorde att helgens matcher blev uppskjutna. Strejken blåstes av sent på söndagskvällen och spelarna är tillbaka hos deras respektive klubbar från och med måndagen.

Mattias Bjärsmyr, Rosenborg 1/0 (lån från Panathinaikos under 2011)

Bjärsmyr fortsätter att sitta bort sin karriär på avbytarbänken hos Rosenborg. Nya 90 minuter på bänken mot Start (1-1) i torsdags. En spelarstrejk i Norge gjorde att helgens matcher blev uppskjutna. Strejken blåstes av sent på söndagskvällen och spelarna är tillbaka hos deras respektive klubbar från och med måndagen.

Mikael Dorsin, Rosenborg 8/0

Dorsin var aktiv värre både defensivt och offensivt under den första halvleken mot Start men försvann allt mer ur matchbilden i den andra halvleken. Det gjorde att han till slut fick nöja sig med betyget 4/10. En spelarstrejk i Norge gjorde att helgens matcher blev uppskjutna. Strejken blåstes av sent på söndagskvällen och spelarna är tillbaka hos deras respektive klubbar från och med måndagen.

Mikael Lustig, Rosenborg 8/1

Gjorde matchens enda mål för Rosenborg i matchen mot Start. Lustig nådde högst på en inåtskruvad hörna i den 65:e minuten och nickade in den i bortre hörnet. Rosenborg såg ut att gå mot segern men i den sista matchminuten utjämnade Start och Lustig fick inte ståta med segermålet. 5/10 i betyg av VG. En spelarstrejk i Norge gjorde att helgens matcher blev uppskjutna. Strejken blåstes av sent på söndagskvällen och spelarna är tillbaka hos deras respektive klubbar från och med måndagen.

Rade Prica, Rosenborg 8/6

Hade mer än en handfull möjligheter att göra mål för Rosenborg mot Start men kunde inte förvalta någon av chanserna. Föll också lite väl enkelt vid ett par tillfällen i den första halvleken. 5/10 blev betyget från VG som ansåg att Prica var bäste spelare på planen. En spelarstrejk i Norge gjorde att helgens matcher blev uppskjutna. Strejken blåstes av sent på söndagskvällen och spelarna är tillbaka hos deras respektive klubbar från och med måndagen.

Daniel Örlund, Rosenborg 8/0, 2 hållna nollor

Örlund var bara sekunder från att hålla sin tredje nolla för säsongen. Men i den sista matchminuten i matchen mot Start fick gästerna straffspark som slogs av Ole Martin Årst och trots att Örlund fick händerna på bollen förmådde han inte att hålla bollen och kvitteringen var ett faktum. Hade i övrigt inte så jättemycket att göra och fick medelbetyget 5/10 av VG. En spelarstrejk i Norge gjorde att helgens matcher blev uppskjutna. Strejken blåstes av sent på söndagskvällen och spelarna är tillbaka hos deras respektive klubbar från och med måndagen.

Johan Andersson, Stabaek 4/0

Skadekänning höll Andersson utanför matchtruppen hemma mot Odd Grenland (seger 3-2). En spelarstrejk i Norge gjorde att helgens matcher blev uppskjutna. Strejken blåstes av sent på söndagskvällen och spelarna är tillbaka hos deras respektive klubbar från och med måndagen.

Pontus Farnerud, Stabaek 8/0

Farnerud utmärkte sig inte nämnvärt i matchen mot Odd. Fick helt okej betyget 5/10 av VG. En spelarstrejk i Norge gjorde att helgens matcher blev uppskjutna. Strejken blåstes av sent på söndagskvällen och spelarna är tillbaka hos deras respektive klubbar från och med måndagen.

Fredrik Björck, Tromsö 8/1

Björck skrev in sig i målprotokollet när Tromsö vann med klara 3-1 mot Viking. Han höll sig framme på en målvaktsretur och gjorde 3-0-målet i den 74:e minuten. Gjorde en av de bästa matcherna han gjort sedan han kom till Tromsö och fick betyget 6/10 av VG. En spelarstrejk i Norge gjorde att helgens matcher blev uppskjutna. Strejken blåstes av sent på söndagskvällen och spelarna är tillbaka hos deras respektive klubbar från och med måndagen.

Marcus Sahlman, Tromsö 8/0, 3 hållna nollor

Sahlman var på väg mot sin fjärde nolla för säsongen när Vikings Erik Nevland spräckte den i 79:e minuten. Tromsö vann med klara 3-1 och bortsett från att han drullade ut ett hemåtspel med fötterna till hörna i den 55:e minuten gjorde han en stabil insats och fick betyget 5/10 av VG. En spelarstrejk i Norge gjorde att helgens matcher blev uppskjutna. Strejken blåstes av sent på söndagskvällen och spelarna är tillbaka hos deras respektive klubbar från och med måndagen.

Robin Malmkvist, Tromsö 0/0

Malmkvist får fortsätta att finna sig i att vara reserv bakom Sahlman. En spelarstrejk i Norge gjorde att helgens matcher blev uppskjutna. Strejken blåstes av sent på söndagskvällen och spelarna är tillbaka hos deras respektive klubbar från och med måndagen.

Björn Andersson, Viking Stavanger 7/0

Började på avbytarbänken mot Tromsö (förlust 1-3) men fick hoppa in redan i halvtid. Skapade sin vana trogen ett par fina lägen offensivt och försöker verkligen visa att han är värd en plats i startelvan. 4/10 blev betyget hos VG. En spelarstrejk i Norge gjorde att helgens matcher blev uppskjutna. Strejken blåstes av sent på söndagskvällen och spelarna är tillbaka hos deras respektive klubbar från och med måndagen.

Patrik Ingelsten, Viking Stavanger 0/0

Skadeproblem håller Ingelsten alltjämt utanför matchtruppen. En spelarstrejk i Norge gjorde att helgens matcher blev uppskjutna. Strejken blåstes av sent på söndagskvällen och spelarna är tillbaka hos deras respektive klubbar från och med måndagen.

Fredrik Stoor, Vålerengen 7/0

Stoor gjorde en gedigen insats utan att utmärka sig när Vålerengen spelade 1-1 borta mot Haugesund. 4/10 i betyg hos VG. En spelarstrejk i Norge gjorde att helgens matcher blev uppskjutna. Strejken blåstes av sent på söndagskvällen och spelarna är tillbaka hos deras respektive klubbar från och med måndagen.

Daniel Arnefjord, Ålesund 7/0

Arnefjord gjorde det han skulle utan att glänsa när Ålesund förlorade med 0-2 mot Sarpsborg på bortaplan. 5/10 i betyg av VG. En spelarstrejk i Norge gjorde att helgens matcher blev uppskjutna. Strejken blåstes av sent på söndagskvällen och spelarna är tillbaka hos deras respektive klubbar från och med måndagen.

Jonas Sandqvist, Ålesund 0/0, 0 hållna nollor.

Inte ens med på avbytarbänken mot Sarpsborg i torsdags. En spelarstrejk i Norge gjorde att helgens matcher blev uppskjutna. Strejken blåstes av sent på söndagskvällen och spelarna är tillbaka hos deras respektive klubbar från och med måndagen.

DANMARK

Max von Schlebrügge, Bröndby, 21/0

Även i fredags borta mot Lyngby (seger 2-1) fick von Schlebrügge tillbringa hela matchen på avbytarbänken. Inget ligaspel i helgen, då det var cupfinal.

Mikael Nilsson, Bröndby, 30/2

Nilsson spelade som brukligt hela matchen när Bröndby i torsdags mötte Lyngby och vann med 2-1.

Martin Fribrock, Esbjerg, 0/0

Får vänta ännu ett tag efter sina skadeproblem på att vara tillbaka i matchtruppen.

Johan Persson, Esbjerg 3/0

Kvar på avbytarbänken under hela matchen mot Sönderjyske i torsdags (förlust 1-2)

Fredrik Risp, Esbjerg 22/0

Risp fanns med från start hos Esbjerg borta mot Sönderjyske. Byttes dock ut i den 81:a minuten.

Johan Wiland, FC Köpenhamn, 30/0

Wiland fick hålla nollan i en kvart mot FC Midtjylland i torsdags innan Martin Albrechtsen spräckte den. Men Wiland fick ändå vara med på den vinnande sidan, då FCK vände på steken och i paus hade ledningen med 2-1. Till slut blev det seger med 5-2.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn, 27/0

Antonsson spelade från start mot Midtjylland i torsdags men fick en smäll tidigt i matchen och utgick efter endast 20 minuters spel.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 6/0 (Nordsjälland, 19/0)

Bengtsson fick tillbringa hela matchen mot Midtjylland på avbytarbänken.

Oscar Wendt, FC Köpenhamn, 27/1

Wendt var tillbaka i startelvan och spelade hela matchen när FCK slog tillbaka Midtjylland med 5-2.

Ken Fagerberg, Midtjylland, 13/2

Fick chansen från start borta mot FCK (förlust 2-5). Utbytt i den 72:a minuten.

Rawez Lawan, Nordsjälland, 21/3

De två målen senast gjorde att Lawan fick chansen från start mot Randers (seger 2-1). Men denna gång blev det inget mål framåt för skåningen under de 90 minuter han spelade.

Andreas Johansson, Odense, 28/3

Grejade en poäng mot genom sitt mål till 3-3 när Odense mötte Horsens på hemmaplan. Han gjorde målet i den 72:a minuten men byttes ut i den 77:e minuten.

Erton Fejzullahu, Randers 7/0 (utlånad från NEC Nijmegen 7/0)

Helt utanför matchtruppen när Randers förlorade borta mot Nordsjälland med 1-2.

Louay Chanko, Ålborg, 25/0

Chanko fanns med i startelvan när Ålborg förlorade mot Silkeborg med 3-4. Han byttes ut i den 81:a minuten.

Valentino Lai, Vejle 20/3

Var tillbaka i startelvan när Vejle spelade 2-2 borta mot AB i helgen. Men redan efter en halvtimme fick han utgå på grund av skadekänning.

Mikael Rynell, Vejle 20/7 (Utlånad från Esbjerg, 1/0)

Rynell spelade från start och i hela matchen mot AB. Blev överflyttad till Valentino Lais offensiva plats på mittfältet när denne utgick på grund av skada efter en halvtimme. Gjorde återigen en fin insats och slog en fint slagen hörna på en minuts tilläggstid i den första halvleken som Steffen Kielstrup kunde göra 2-1 på.

Eldin Karisik, Viborg 25/1

Viborg spelade 0-0 mot Hobro i torsdags. Karisik var spindeln i nätet på mittfältet och fördelade bollar till höger och vänster och i djupled som satte Hobros försvarare under hård press.

Muamet Asanovski, AB Köpenhamn 8/0

Asanovski fanns med från start mot Vejle (oavgjort 2-2). Skapade ett par bra möjligheter utan att lyckas göra mål. Byttes ut med fem minuter kvar.

FINLAND

Markus Olofsson, IFK Mariehamn 3/0

Olofsson var tillbaka i startelvan mot KuPS i torsdags (förlust 1-2). Han fick spela hela matchen. På söndagen blev det seger med 2-0 mot HJK Helsingfors. Då var Olofsson tillbaka på avbytarbänken och fick sitta kvar på den samma matchtiden ut. Mariehamn har fått en bra start på säsongen och är på fjärde plats efter sex omgångar.

ISLAND

Adam Larsson, Keflavik 5/0

Trots askmoln och mörker mitt på dagen spelades det full omgång i den isländska ligan på söndagen. Keflavik förlorade med 0-2 mot IBV och Larsson spelade hela matchen.

HOLLAND

Rasmus Lindgren, Ajax 16/1

Ajax vann den holländska ligan och säkrade därmed en plats i Champions League. Lindgren fick ringa speltid mot slutet av säsongen och har öppnat för en flytt till nästa säsong.

Rasmus Elm, AZ Alkmaar 28/5

Fjärdeplatsen i ligan innebar att AZ tog sig direkt till Europa League och har samtidigt spelat klart för säsongen.

Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar 27/4

Andreas Granqvist, Groningen 34/11

Groningen har i veckan spelat playoff till Europa League. I torsdags blev det förlust med 2-3 mot Heracles. Granqvist spelade hela matchen. I den 35:e minuten drog han på sig ett gult kort. I helgen blev det seger med 2-1 och Granqvist spelade hela matchen även då. Groningen tog sig vidare till playoff 2 via fler mål på bortaplan. Laget möter då Geert den Oudens tidigare klubb Ado den Haag.

Fredrik Stenman, Groningen 34/2

Stenman spelade från start och i hela den första playoffmatchen mot Heracles. Det var också Stenman som spelade fram Jonas Ivens till dennes reduceringsmål till 1-2 i den 17:e minuten. I den 35:e fick Stenman titta på det gula kortet. I söndagens match blev det också 90 minuter för Stenman utan att utmärka sig nämnvärt.

Petter Andersson, Groningen 19/5

Fanns med från start i den första playoffmatchen mot Heracles. Hade ett par fina målchanser utan att lyckas göra mål. Byttes ut i den 77:e minuten. Petter inledde målskyttet i söndagens match mot Groningen efter 29 minuters spel när han gjorde 1-0. Groningen vann med 2-1 och tog sig vidare till nästa Playoffomgång. Han spelade hela matchen och ser nu ut att vara tillbaka på allvar.

Philip Haglund, Heerenveen 13/1

Heerenveen slutade tolva i den holländska ligan och har spelat klart för säsongen.

Viktor Elm, Heerenveen 29/3

Samuel Armenteros, Heracles 34/10

Armenteros gav Heracles en flygande start på playoffspelet mot Groningen genom att både göra 1-0 och 3-1-målen i det första mötet mellan lagen. Han spelade hela den matchen och spelade också hela returmatchen i helgen men fick då lämna planen utan tillverkat mål.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven 34/0

Slutade trea i den holländska ligan och säkrade därmed en plats i Europa League och har spelat klart i ligan för denna säsong.

Marcus Berg, PSV Eindhoven 25/8 (utlånad från Hamburg)

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 28/15

Rasmus Bengtsson, Twente 10/0

Twente slutade tvåa i den holländska ligan och får kvala till Champions League i och med det. Laget har spelat klart för säsongen i ligan.

Emir Bajrami, Twente 21/1

Andreas Landgren, Willem II 11/2 (Utlånad från Udinese)

Willem II ramlade ur den holländska ligan och Landgren återvänder tillsvidare till Udinese för att invänta ytterligare besked om hur det blir inför nästa säsong.

Esad Razic, OSS 6/0

OSS kvalar till den näst högsta ligan, Eerste Divisie och mötte IJsselmeervogels i lördags. Det blev förlust med 0-2. Tyvärr har det inte gå att få fram information om Razic medverkan.

ENGLAND

Sebastian Larsson, Birmingham 34/4

Birmingham avslutade Premier League-sejouren denna gång med en förlust med 1-2 borta mot Tottenham. Larsson spelade från start men byttes ut med kvarten kvar. Larsson gjorde ingen vidare insats och fick underkända betyget 4/10 och omdömet: ”Svagt framträdande” av Skysports. Larsson kommer att lämna Birmingham efter säsongen och mediauppgifter gör gällande att både Newcastle och Sunderland är aktuella som nya klubbadresser.

Martin Olsson, Blackburn 28/2

Olsson spelade från start och under hela matchen i Blackburns säsongsavslutning borta mot Wolverhampton. Det blev seger med 3-2 men Olsson utmärkte sig inte nämnvärt denna gång. 6/10 av Skysports och omdömet: ”Slutade aldrig springa”

Johan Elmander, Bolton 34/10

Spelade från start i det som kan ha varit hans sista Premier Leaguematch den här gången när Bolton förlorade med 0-2 mot Manchester City. Elmander hade svårt att skapa några farligheter och tilldelades betyget 6/10 av Skysports. Efter matchen sipprade det ut uppgifter om att han är högaktuell för flytt till Turkiet och Galatasaray.

Jonas Olsson, West Bromwich 24/1

Olsson avslutade säsongen med att skriva in sig i målprotokollet. Men tyvärr var det ett mål i det egna målet han gjorde. Målet betydde ledning med 3-0 för Newcastle och då såg ”skatornas” seger säker ut. Men Olssons lagkamrat Somen Tchoyi vaknade till rejält i den andra halvleken och med tre mål grejade han en poäng och Olsson slapp stå där med hundhuvudet. 5/10 blev betyget hos Skysports och givetvis var det självmålet som drog ned betyget.

Oscar Jansson, Tottenham 0/0 (Northampton 4/0)

Väntar på att få bli utlånad för att få speltid.

Ole Söderberg, Newcastle 0/0

Fanns med på avbytarbänken i Newcastles sista match för säsongen då laget spelade 3-3 mot West Bromwich.

John Guidetti, Manchester C 0/0 (Burnley 5/1)

Guidetti har inte riktigt klarat av konkurrensen i Citys A-lag och får nöja sig med spel i U-truppen.

SKOTTLAND

Daniel Majstorovic, Celtic 29/1

Ligaspelet är över för Celtic för säsongen. I helgen avslutade också laget säsongen totalt i Skottland genom att vinna cupfinalen med 3-0 mot Motherwell. Majstorovic spelade hela matchen men spelade större delen av matchen med varningsbelastning, då han redan i den tionde minuten fick titta på domarens gula kort.

Fredrik Ljungberg, Celtic 7/0

Ingen Ljungberg i matchtruppen i helgens cupfinal mot Motherwell.

Billy Berntsson, Kilmarnock 4/0

Säsongen över för Kilmarnock.

TYSKLAND

Matias Concha, Bochum 10/0

Bochum spelar kval till Bundesliga men förlorade den första matchen mot Borussia Mönchengladbach med 0-1. Conchas skadeproblem stoppade honom från spel även denna gång.

Andreas Johansson, Bochum 27/0

Johansson spelade hela matchen när Bochum förlorade med 0-1 mot Borussia Mönchengladbach i kvalet till Bundesliga.

ITALIEN

Albin Ekdal, Bologna 21/1

Avslutade säsongen i Serie A med att spela hela matchen mot Bari (förlust 0-4). Ekdal hade en bra målchans i matchens slutskede. 5/10 blev betyget hos goal.com.

Zlatan Ibrahimovic, Milan 29/14 (utlånad från Barcelona)

Skadekänning gjorde att ”Ibra” inte kunde spela Milans avslutningsmatch borta mot Udinese (oavgjort 0-0). Nu spekuleras det kring en flytt till Manchester City för Ibrahimovic.

Joel Ekstrand, Udinese 1/0

Utanför matchtruppen när Udinese avslutade säsongen med att spela 0-0 mot Milan.

FRANKRIKE

Kim Källström, Lyon 33/3

Lyon spelade 0-0 mot Caen i helgen. Källström hade två frisparkskanoner som tvingade fram avancerade räddningar av Alexis Thébaux i Caen-målet. 6/10 i betyg av goal.com.

Petter Hansson, Monaco 27/0

Hansson var nära att göra sitt första mål för säsongen när han hade en giftig nick redan efter fem minuters spel mot Montpellier (seger 1-0) men lagkamraten Park Chu-young hamnade i vägen och bollen gick ut till inspark. Inget spelarbetyg hos goal.com.

SPANIEN

Henok Goitom, Almeria 27/1

Almeria blev förnedrat av Real Madrid i helgen och förlorade med hela 1-8. Goitom såg större delen av eländet från avbytarbänken men hoppade in med nio minuter kvar av matchen.

Kennedy Bakircioglü, Racing Santander 33/6

Bakircioglü avrundade med att göra Santanders sista mål för säsongen när laget förlorade med 1-2 hemma mot Athletic Bilbao. Med två minuter kvar av matchen fick han drömträff från 18 meters håll och gav hemmapubliken lite att jubla åt i säsongens sista match. Men faktum var att Bakircioglü fick börja avslutningsmatchen på avbytarbänken och hoppade in i den 55:e minuten.

Marcus Rosenberg, Racing Santander 32/9 (Utlånad från Werder Bremen)

Rosenberg hade inte samma flyt som Bakircioglü i säsongsavslutningen mot Athletic Bilbao. Han fick se ett par av sina chanser räddas av Bilbaos burväktare Gorka Iraizoz och fick lämna planen som utbytt efter 69 minuters spel.

TURKIET

Gustav Svensson, Bursaspor 16/0

Skadad och missar resten av säsongen. Bara en match återstår efter Bursaspors 3-0-seger mot Kasimpasa i helgen.

Erkan Zengin, Eskisehirspor 31/1

Eskisehirspor avrundade säsongen med att vinna med klara 4-0 mot Kasimpasa. Zengin, som spelade från start i matchen, lämnade matchen utan mål när han byttes ut i den 62:a minuten.

Labinot Harbuzi, Genclerbirligi 14/0

Utanför matchtruppen när Genclerbirligi avslutade säsongen med en förlust med 0-1 mot Bursaspor.

Samuel Holmén, Istanbul B.B. 29/5

Istanbul B.B. spelade 0-0 mot Manisaspor och Holmén spelade hela matchen.

Emir Kujovic, Kayserispor 12/4

Utanför matchtruppen i Kayserispors match mot Bucaspor (oavgjort 3-3).

UNGERN

Bojan Djordjic, Videoton 5/0 (Videoton II 3/1)

Djordjic, som begåvats med tröja 10 i Videoton, fick avsluta säsongen genom att se lagets sista match för säsongen, borta mot Ujpest (förlust 0-1) från avbytarbänken utan att få hoppa in.

KROATIEN

Walid Atta, Lokomotiv Zagreb 7/0 (utlånad från Dynamo Zagreb)

Missade matchen mot Cibaila inför 100 åskådare förra fredagen. Var tillbaka i startelvan borta mot Hajduk Split i helgen (förlust 0-2). Men skadekänning gjorde att det bara blev spel i åtta minuter för Atta. Lokomotiv slutade trea från slutet och ramlar ur högsta kroatiska ligan till nästa säsong. Men då ska Atta vara tillbaka hos Dynamo Zagreb om allt går som det ska.

SCHWEIZ

Behrang Safari, FC Basel, 27/0

Basel spelade 0-0 borta mot St. Gallen och tappade därmed viktiga poäng i kampen om ligatiteln mot FC Zürich. Men poängen gjorde ändå att Basel har greppet om ligatiteln med en poängs marginal. Safari spelade hela matchen för Basel mot St. Gallen.

Andres Vasquez, Grasshoppers 2/0 (utlånad från FC Zürich)

Alltjämt skadad och missade matchen mot Sion i näst sista omgången (2-0).

Dusan Djuric, FC Zürich, 27/7

Vilken toppform Djuric har hittat. Och i rättan tid dessutom. Mot Luzern avrundade han målskyttet i den näst sista matchminuten när han gjorde 5-0-målet i den näst sista matchminuten i matchen mot Luzern. Det var hans tredje fullträff på de fyra senaste matcherna! Han fick bollen i straffområdet och trots att han var något trängd kunde han rulla in bollen efter gräset.

Benjamin Kibebe, FC Luzern 10/1

Fick finna sig i att tillbringa hela matchen mot FC Zürich på avbytarbänken.

Alexander Farnerud, Young Boys 16/6

Spelade hela matchen mot Neuchatel Xamax (seger 2-1) men utmärkte sig inte nämnvärt.

Linus Hallenius, Lugano 7/1 (utlånad från Genoa)

För andra matchen i följd var Linus Hallenius utanför matchtruppen när Lugano hade match. Denna gång 1-1 mot Wohlen.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg, 8/0

Kvar på avbytarbänken som reservkeeper till Gerhard Tremmel. I helgen spelade Salzburg 2-2 mot Reid.

USA

Erik Friberg, Seattle 8/0

Friberg fick sitta kvar på avbytarbänken under hela matchen mot Sporting KC (seger 1-0).