PROFFSKOLLEN - Drömstart för jagad Toivonen

Proffskollen

Fem mål på två matcher och Liverpool på kornet. Livet leker för Ola Toivonen just nu. Läs allt från veckans proffskoll.

DANMARK

Max von Schlebrügge, Bröndby, 4/0

Bara 22 minuters spel för von Schlebrügge mot Esbjerg (1-1). Oklart hur allvarlig skadan är och hur länge han blir borta.

Mikael Nilsson, Bröndby, 5/0

Ännu en stabil match av Nilsson på Bröndbys mittfält. Utmärkte sig inte nämnvärt men gjorde heller inte bort sig.

Alexander Farnerud, Bröndby, 5/0

Såg ut att bli ordinarie den här säsongen men har i de senaste matcherna haft svårt att ta en ordinarie plats. Mot Esbjerg blev det bänken igen och ett inhopp på bara fyra minuter.

Martin Fribrock, Esbjerg, 0/0
Hans knäskada vägrar ge med sig och Fribrock siktar på comeback till ligans omstart 2011.

Mikael Rynell, Esbjerg, 0/0
Kvar på bänken under hela matchen mot Bröndby (1-1)

Jones Kusi-Asare, Esbjerg, 0/0
Än en gång utanför Esbjergs matchtrupp och lagledningen försöker hitta en ny klubb åt honom. Kontraktet med danskarna går ut 31 december 2011.

Fredrik Risp, Esbjerg 1/0

Kastades direkt in i hetluften så snart han blivit spelklar och spelade stabilt i 90 minuter mot Esbjerg. Ersätter skadade landslagsspelaren Thomas Gårdsö.

Andreas Augustsson, Horsens, 5/0
Augustssons stabila spel i Horsens försvar fortsätter. Denna gång mot Silkeborg (seger 2-1) 90 nya minuter och beröm av tidningen B.T:s skribent.

Johan Wiland, Köpenhamn, 5/0

Äntligen en ny nolla för Wiland, som såg till att freda sitt mål från påhälsning i matchen mot Nordsjälland (seger 2-0).

Mikael Antonsson, Köpenhamn, 4/0
Tillbaka från start och spelade hela matchen mot Nordsjälland.

Peter Larsson, Köpenhamn, 0/0
Ett litet steg framåt för Larsson, som var tillbaka på avbytarbänken när FCK vann med 2-0 mot Nordsjälland. Inget inhopp dock.

Oscar Wendt, Köpenhamn, 5/0
Wendt fortsätter spela stabilt i FCK:s försvar. På nytt en fin insats av den svenske landslagsmannen.

Ken Fagerberg, Midtjylland, 0/0
Kvar på avbytarbänken under hela matchen när Midtjylland vann med klara 2-1 mot Ålborg.

Rawez Lawan, Nordsjälland, 4/0
Började på bänken mot FC Köpenhamn (förlust 0-2) men hoppade in i den 64:e minuten, utan att göra några större avtryck.

Pierre Bengtsson, Nordsjälland, 5/0
90 nya minuter under bältet för Bengtsson när Nordsjälland föll med 0-2 mot FC Köpenhamn.

Andreas Johansson, Odense, 4/1
Fick än en gång starta på bänken när Odense denna gång spelade mot Sönderjyske och vann med 3-1. Hoppade in i den 78:e minuten utan att skapa något nämnvärt.

Louay Chanko, Ålborg, 5/0
Väntar alltjämt på sitt första mål för säsongen. Det kom inte i matchen mot Midtjylland som slutade med förlust, 1-2.

Valentino Lai, Vejle 2/0
Spel från start i andra matchen i följd för Vejle när FC Fyn besegrades med 3-2. Lai spelade hela matchen och hade en riktigt bra målchans redan efter en kvarts spel.

NORGE

John Pelu, Haugesund, 13/1 (Utlånad från Rosenborg)

Cupspel i Norge gjorde att Tippeligan den senaste helgen.

Conny Månsson, Kongsvinger, 0/0

Bobbie Friberg da Cruz, Kongsvinger, 19/0 (Utlånad från Randers i danska ligan)

Edier Frejd, Kongsvinger, 18/1

Marcus Andreasson, Molde, 14/0

Emil Johansson, Molde, 15/0

Mattias Moström, Molde, 19/3

Björn Runström, Molde, 15/1 (Utlånad från danska Odense)

Daniel Nannskog, Stabaek, 11/5
Har drabbats av en omfattande fotskada och blir borta resten av säsongen.

Peter Magnusson, HJK Helsingfors, 14/0

HJK förlorade seriefinalen mot Honka på hemmaplan med 0-1 och nu har ledningen krympt till bara tre poäng. Magnusson spelade hela matchen på sin försvarsposition.

Johan Carlsson, IFK Mariehamn, 3/0
Än en gång kvar på avbytarbänken under hela matchen när IFK Mariehamn mötte Uleåborg och förlorade med 0-2.

Marcus Olofsson, IFK Mariehamn, 17/1
Precis som Carlsson, kvar på avbytarbänken under hela matchen när IFK Mariehamn mötte Uleåborg och förlorade med 0-2.

ISLAND

Martin Dohlsten, Selfoss 3/0

Cupfinal i helgen på Island och därmed inget spel i ligan.

HOLLAND

Rasmus Lindgren, Ajax 0/0

Utanför Ajax matchtrupp när laget vann med 4-2 mot Vitesse.

Rasmus Elm, AZ Alkmaar 0/0
Skadeproblem hindrade Elm från att medverka när Alkmaar spelade oavgjort mot Groningen (1-1).

Pontus Wernblom, AZ Alkmaar 2/0

Stabil insats på Alkmaars mittfält utan att glänsa när det blev 1-1 mot Groningen.

Andreas Granqvist, Groningen 2/0
Granqvist spelade hela matchen när Groningen spelade 1-1 mot AZ Alkmaar

Fredrik Stenman, Groningen 2/0
Precis som Granqvist spelade Stenman hela matchen mot Alkmaar.

Petter Andersson, Groningen 0/0
Har ännu inte fått bukt med skadeproblemen och alltjämt utanför Groningens matchtrupp.

Philip Haglund, Heerenveen 0/0

Kvar på avbytarbänken under hela matchen när Heerenveen mötte Twente på bortaplan (0-0)

Viktor Elm, Heerenveen 0/0
Ingen Elm synlig i Heerenveens matchtrupp mot Twente.

Samuel Armenteros, Heracles 1/0

Fick säsongsdebutera mot VVV Venlo genom ett sju minuter kort inhopp i den andra halvleken. Började matchen således som avbytare.

Erton Fejzullahu, NEC Nijmegen 0/0

NEC Nijmegen vann med 5-3 borta mot Willem II men ingen Fejzullahu i matchtruppen.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven 2/0
Höll nollan mot De Graafschap när Eindhoven vann med hela 6-0.

Marcus Berg, PSV Eindhoven 2/0 (utlånad från Hamburg)
Spelade hela matchen mot Graafschap. Trots sex mål från Eindhoven i matchen höll sig Berg utanför målprotokollet.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 2/5

Vilken drömstart för Toivonen på säsongen. Två mål i premiären och hela tre mål när PSV slog tillbaka De Graafschap med 6-0. Jagas nu av Liverpool och en kontraktspåskrift uppges inte vara långt borta.

Rasmus Bengtsson, Twente 0/0

Kvar på avbytarbänken under hela matchen mot Heerenveen.

Emir Bajrami, Twente 2/0

Strålande landskamp mot Skottland i förra veckan och i helgen var han nära sitt första ligamål. På ett inlägg tidigt i den första halvleken nickade han hårfint över. Spelade från start och byttes ut i den 87:e minuten i matchen mot Heerenveen som slutade 0-0.

Lars Nilsson, Vitesse 2/2
Spelade från start och hela matchen när Vitesse föll med 2-4 borta mot Ajax. Hade svårt att komma till några riktigt bra lägen.

ENGLAND

Sebastian Larsson, Birmingham 1/0

Låg bakom båda målen när Birmingham spelade 2-2 mot Sunderland. Båda gångerna var det genom fint slagna frisparkar. Spelade upp sig rejält i den andra halvleken efter en ganska blek första. 7/10 i betyg av Skysports.

Martin Olsson, Blackburn 1/0

Hade mot Everton (seger 1-0) kunnat fått en rejält drömstart på säsongen när han blev frispelad redan i den andra minuten men lyfte bollen över målet och den utrusande målvakten Tim Howard. Mycket inblandad i spelet i första halvlek. Kom bort rejält i andra. Spelade samtliga 90 minuter. Fick betyget 6/10 av Skysports och omdömet "Fick olyckligt nog inte göra första målet".

Johan Elmander, Bolton 1/0
Lämnade premiären mot Fulham (0-0) utan mål men borde åtminstone ha gjort två stycken. Inte minst i den 62:a minuten när han fick en riktigt bra träff men där Fulhams målvakt David Stockdale gjorde en magnifik räddning. Fick mycket beröm av managern efter matchen och Skysports satte betyget 7/10 och omdömet: "Arbetade hårt".

David Elm, Fulham 0/0

Satt på avbytarbänken under hela matchen mot Bolton (0-0).

Fredrik Stoor, Fulham 0/0

Jonas Olsson, West Bromwich 0/0

Från att ha varit ordinarie och tongivande i backlinjen i League 1 och såg till att laget avancerade till Premier League, fick han finna sig i att se 0-6-förlusten mot Chelsea från bänken. Men förlusten lär ha stärkt hans aktier till spel från start i mot Sunderland till helgen.

Oscar Jansson, Northampton 2/0 (Utlånad från Tottenham)

Höll nollan mot Accrington Stanley i sin andra match under den månadslånga utlåningen till klubben i League 2.

Ole Söderberg, Newcastle 0/0

För tillfället utanför A-truppen.

John Guidetti, Manchester C 0/0

SKOTTLAND

Daniel Majstorovic, Celtic 0/0

Har precis skrivit på för Celtic och var därför inte tillgänglig i Celtics premiär mot Inverness (seger 1-0).

FRANKRIKE

Kim Källström, Lyon 2/0

Spel från start för Källström när Caen blev allt för svårt på bortaplan (förlust 2-3). Spelade samtliga 90 minuter.

Petter Hansson, Monaco 1/0

Monaco spelar på tisdagskvällen mot Montpellier.

TURKIET

Labinot Harbuzi, Genclerbirligi 1/0

Spelade från start mot Eskisehirspor (0-0). Byttes ut i den 74:e minuten. Fick betyget 1/5 av den turkiska sportsajten Fanatik.

Erkan Zengin, Eskishehirspor 1/0

Började på bänken mot Genclerbirligi (0-0) men byttes in i halvtid. 1/5 blev betyget hos Fanatik.

Samuel Holmén, Büyüksehir 1/0

Spelade från start och i hela matchen när Büyüksehir föll med 0-2 hemma mot Kayserispor.

Erkan Zaglik, Kocaelispor 0/0
Säsongen har inte börjat än för Kocaelispor, som spelar i den turkiska tredjedivisionen den här säsongen.

UNGERN

Bojan Djordjic, Videoton 0/0

För andra matchen i följd vann Videoton med 3-0. Denna gång mot MTK. Djordjic fast på avbytarbänken under hela matchen.

Martin Mutumba, Videoton 0/0

Av familjeskäl har Mutumba fått tillbringa en del tid hemma i Sverige. Fanns således heller inte med i matchen mot MTK.

SCHWEIZ

Behrang Safari, FC Basel, 5/0

Spelade hela matchen mot Luzern när Basel föll på hemmaplan med 1-4. 3/6 satte sport.ch i betyg på den svenske landslagsförsvararen.

Dusan Djuric, FC Zürich, 5/1

Djuric fanns med under hela matchen när Zürich spelade 2-2 mot Bellinzona. I den 25:e minuten fick han titta på domarens gula kort efter att han burit sig osportsligt åt.

Benjamin Kibebe, FC Luzern 3/0

Tillbaka från skada och spelade från start och under samtliga 90 minuter när Luzern krossade Basel med 4-1 på bortaplan. Gedigen insats av Kibebe som belönades med fina betyget 5/6 av sport.ch.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustavsson, Salzburg, 0/0

Cupomgång i helgen i Österrike.

USA

Fredrik Ljungberg, Chicago Fire 2/0. (17/0 för Seattle Sounders)

Chicago spelar nästa match på torsdag, hemma mot New England.

Johan Claesson, Portland Timbers, 10/0
Började på bänken och hoppade in i den 79:e minuten när Portland spelade 2-2 mot Minnesota Stars i torsdags. Nytt inhopp från avbytarbänken i helgen när det återstod tre minuter i matchen mot St Louis (seger 1-0). Han bytte med målgöraren Bright Dike.

SAUDIARABIEN

Christian Wilhelmsson, Al-Hilal 1/0

Al-Hilal vann i premiären mot Al Taawon. "Chippen spelade från start och byttes ut i den sista matchminuten. Hann också med att bli varnad i den 85:e minuten.