Lars Nilsson, Vitesse 11/2

Andreas Landgren, Willem II 10/2 (Utlånad från Udinese)

ENGLAND

Sebastian Larsson, Birmingham 20/1
FA-cupspel i helgen, vilket gjorde att den senaste omgången spelades förra tisdagen och onsdagen. Birmingham mötte Blackpool på bortaplan och vann med 2-1. Larsson fick börja matchen på bänken men hoppade in i den 58:e minuten. Larsson hann inte vara inne i många minuter förrän han slog en frispark som smekte ribbans översida. 7/10 blev betyget hos Skysports och omdömet. ”Slog några fina passningar och inlägg”. Flyttrykten finns kring Larsson och för tillfället ser Newcastle ut att ligga bäst till när det gäller en eventuell ny klubbadress.

Martin Olsson, Blackburn 13/1
Första målet för säsongen för Olsson när Blackburn slog in den sista spiken i managern Roy Hodgsons kista i Liverpool. Olsson gjorde 1-0 i den 32:a minuten efter att han tagit en snygg löpning förbi tröge Glen Johnson och perfekt snappat upp passningen från Mame Biram Diouf och sedan avslutat kliniskt förbi Reina i Liverpool-målet. Blackburn vann till slut med 3-1. Olsson byttes ut i den 73:e minuten mot El-Hadji Diouf. Höga betyget 8/10 hos Skysports och omdömet: ”Grillade kantspelarna”.

Johan Elmander, Bolton 21/9
Elmander får vänta på sitt tionde mål för säsongen. Han försökte med alla till buds stående medel i matchen mot Wigan (1-1) att göra sitt tionde mål för säsongen men bolluslingen ville inte in. Han till och med satte Wigan-målvakten Chris Kirkland ur spel efter en duell dessa båda emellan. På stopptid fick Elmander se Kirklands ersättare Michael Pollitt göra en fenomenal räddning på ett skott från tolv meter av just Elmander. 6/10 satte Skysports, som hängde upp sig på Elmanders misslyckade försök att göra mål och satte omdömet: ”Borde ha gjort mål”. Intresse ska finnas från Italien och Fiorentina kring Elmander.

David Elm, Fulham 0/0

Alltjämt utanför Fulhams matchtrupp.

Fredrik Stoor, Fulham 0/0

Utanför Fulhams matchtrupp mot West Bromwich (seger 3-0) i tisdags. Bara något dygn senare blev det klart att Stoor lämnar klubben för spel i Norge och Vålerengen.

Jonas Olsson, West Bromwich 8/1
Ännu inte kvitt hälproblemen. Comebacken dröjer ännu en tid.

Oscar Jansson, Tottenham 0/0 (Northampton 4/0)

Söker ny klubb att bli utlånad till för att få spela matcher.

Ole Söderberg, Newcastle 0/0
Söderberg är tillbaka i reservlaget efter att Steve Harper nu är helt återställd och åter kan vakta målet för Newcastle.

John Guidetti, Burnley 5/1 (Utlånad från Manchester C 0/0)

Inget ligaspel för Burnley den senaste veckan.

SKOTTLAND

Daniel Majstorovic, Celtic 17/0
Inget ligaspel i helgen, då det var cupspel även i Skottland. Celtic spelade mot Berwick Rangers från skotska tredjedivisionen på bortaplan och vann med 2-0. Majstorovic passade då på att göra sitt första mål för Celtic.

Fredrik Ljungberg, Celtic 0/0
Så fick Ljungberg till slut debutera för Celtic mot Rangers. Men inte mot Glasgow Rangers, utan mot Berwick Rangers på bortaplan i skotska cupen. Byttes ut i den 64:e minuten.

Billy Berntsson, Kilmarnock 0/0
Skrev i veckan på för Kilmarnock. Dock blev påskriften allt för sen för att han skulle hinna blivit aktuell till mötet med Glasgow Rangers (förlust 0-3) i skotska cupen i helgen. Kan däremot få chansen mot St Johnstone kommande lördag.

TYSKLAND

Denni Avdic, Werder Bremen 0/0

Uppehåll i Bundesliga fram till veckoslutet 14-16 januari 2011.

Andreas Dahlén, FSV Frankfurt 12/0

Uppehåll i Bundesliga 2 fram till veckoslutet 14-16 januari 2011.

Per Nilsson, Nürnberg 12/0

Matias Concha, Bochum 10/0
Fotskadad och borta till ungefär månadsskiftet april-maj 2011.

Andreas Johansson, Bochum 9/0

Oscar Lewicki, Bayern München II 14/0
Speluppehåll i Bundesliga 3 till i mitten av januari 2011. Har precis skrivit på ett kontrakt med Bayern Münchens A-lag men väntas tillsvidare fortsätta i andralaget.

ITALIEN

Zlatan Ibrahimovic, Milan 16/10 (utlånad från Barcelona)

När Milan mötte Cagliari på bortaplan på trettondagen och vann med 1-0 vilade Ibrahimovic. Men i helgen mot Udinese (4-4) var Zlatan tillbaka igen. Han stod dels för en fin framspelning till ett av Patos två mål men var den som räddade poängen till Milan på stopptid genom att trycka in 4-4 från nära håll, efter att han trollat bort både försvararen och målvakten i målområdet. 7,5/10 i betyg hos goal.com för den insatsen.

Albin Ekdal, Bologna 11/1

Bologna spelade mot Fiorentina på trettondagen och spelade 1-1. Ekdal spelade hela matchen och kvitterade ut 5,5/10 i betyg av goal.com. I helgen mötte Bologna Bari på bortaplan och vann med 2-0. Då var det också dags för Ekdals första Serie A-mål för säsongen och hans totalt andra i karriären. I den 38:e minuten fick han ett läge i straffområdet och placerade in bollen snyggt invid ena stolpen bakom Bari-keepern Jean Francois Gillet. Ekdal var på rejält spelhumör och att något stort var på gång mot Bari syntes när han strax före sitt eget mål serverade lagkamraten Gaby Mudingayi med en lysande framspelning. Ekdal byttes ut i den 74:e minuten. Betyget hos goal.com blev fina 7/10.

Linus Hallenius, Genoa 0/0
Hallenius har skadekänning och missade matchen mot Lazio (oavgjort 0-0) på trettondagen och även matchen mot Cesena (0-0) i helgen.

Jonatan Berg, Taranto 0/0

Nytt år och nya matcher men fortfarande ingen debut för Berg.

FRANKRIKE

Petter Hansson, Monaco 17/0

Speluppehåll i den franska ligan fram till 15 januari 2011.

Kim Källström, Lyon 17/0

SPANIEN

Henok Goitom, Almeria 11/0
Återigen fick Goitom börja på bänken när Almeria mötte Mallorca (förlust 1-4) på bortaplan. Goitom fick äran att hoppa in med tio minuter kvar men hann inte göra några större bestående intryck.

Kennedy Bakircioglü, Racing Santander 17/1
Kennedy spelade från start när Santander mötte Sporting Gijon på hemmaplan (1-1). Han byttes ut i den 71:a minuten, utan att ha skapat något nämnvärt offensivt. Det avspeglade sig också på betyget hos goal.com, där han tilldelades knappt godkända 4/10.

Marcus Rosenberg, Racing Santander 14/5 (Utlånad från Werder Bremen)

Rosenberg fanns med från start och under hela matchen när Santander spelade 1-1 mot Gijon. Återigen hade han ett jätteläge i slutskedet att avgöra matchen men brände det. 5/10 i betyg av goal.com.

Emra Tahirovic, Deportivo Castellón 5/0 (Utlånad från FC Zürich)
Castellón vann med 2-1 hemma mot Ontinyent i helgen men huruvida Tahirovic medverkade i matchen eller ej har tyvärr ej gått att få fram. Däremot fanns med Tahirovic med från start när serien startade om efter jul, då Castellón föll med 0-1 mot Sant Andreu. Tahirovic byttes ut i den 64:e minuten, samma minut som Sant Andreus segermål gjordes.

GREKLAND

Olof Mellberg, Olympiakos 10/1
På trettondagsafton vann Olympiakos med 2-0 hemma mot Iraklis. Mellberg fanns dock inte med i matchtruppen. I helgen borta mot Kerkyra (seger 2-0) var dock Mellberg tillbaka och spelade sina sedvanliga 90 minuter i försvaret. Olympiakos leder den grekiska ligan med fem poäng före Panathinaikos.

Markus Jonsson, Panionios 2/0
Panionios spelade i helgen mot Xanthi och föll med 0-2. Jonsson fick sitta hela matchen på avbytarbänken.