Rawez Lawan, Nordsjälland, 16/7 Uppehåll i den danska ligan fram till 7 mars 2010.

Pierre Bengtsson, Nordsjälland 6/0 Uppehåll i den danska ligan fram till 7 mars 2010.

Bobbie Friberg da Cruz, Randers, 12/0 Uppehåll i den danska ligan fram till 7 mars 2010.

Ken Fagerberg, Midtjylland, 1/0 Uppehåll i den danska ligan fram till 7 mars 2010.

HOLLAND
Kennedy Bakircioglü, Ajax, 6/2
Blev kvar på bänken under hela matchen mot NEC Nijmegen (seger 3-0).

Rasmus Lindgren, Ajax, 0/0 Alltjämt utanför Ajax matchtrupp. Ser för tillfället ut som om han är på väg bort från klubben när januarifönstret öppnar.

Rasmus Elm, AZ Alkmaar 11/1 Tränaren Dick Advocaat lät, i sin första match som huvudansvarig för Alkmaar, Elm spela 89 minuter mot PSV (förlust 0-1) innan denne fick lämna planen.

Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar, 8/0
Precis som senast var Wernbloom avstängd när Alkmaar denna gång ställdes mot PSV.

Andreas Granqvist, Groningen, 16/2
Spelade hela bortamatchen mot Sparta Rotterdam (seger 4-2). I den 67:e minuten gick svensken lite för bryskt fram på planen och fick titta på domarens gula kort.

Fredrik Stenman, Groningen, 15/0
Spelade 90 minuter mot Sparta Rotterdam (seger 4-2).

Petter Andersson, Groningen, 0/0 Lär bli borta en bra stund in på 2010 på grund av en korsbandsskada.

Patrik Ingelsten, Heerenveen, 6/0 Saknades i 0-2-förlusten mot Feyenoord på grund av skada. Spelade dock i reservlaget i veckan och kan vara nära en comeback i A-truppen inom kort.

Viktor Elm, Heerenveen, 14/4 Elm hade en jättechans att skriva in sig i målprotokollet efter en timmes spel mot Feyenoord, då Elm skakade av sig markeringen men nicken mot Heerenveens mål blev allt för tam, så målvakten Rob van Dijk kunde göra en tämligen enkel räddning. Då var ställningen alltjämt 0-0. Feyenoord vann till slut med 2-0.

Erton Fejzullahu, NEC Nijmegen, 16/2 Fejzullahu fick 90 minuters spel mot Ajax i fredags. Han fick dock lämna planen utan mål, då Ajax vann med klara 3-0.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 17/0 Isaksson fortsätter rada upp nollor. I helgen var det dags för en ny då PSV vann med 1-0 mot Alkmaar.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven, 16/8
Toivonen fick börja på bänken mot Alkmaar och fick vara kvar på densamma till den 80:e minuten. Då byttes han in och med tre minuter kvar att spela avgjorde han matchen med ett snyggt nickmål efter ett väl avvägt inlägg av lagkamraten Erik Pieters.

Lasse Nilsson, Vitesse, 15/5 Mål för andra matchen i rad av den tidigare Elfsborgsanfallaren. Denna gång, mot Utrecht (2-2) gjorde han matchens första mål på en straffspark i den 27:e minuten. Han hade själv blivit fälld i straffområdet och förvaltade sedan straffsparken på bästa sätt genom att slå den i motsatt hörn från det håll Utrechts målvakt Michel Vorm slängde sig.

George Mourad, Willem II, 5/0
Utanför den matchtrupp som förlorade med 1-3 mot Roda på hemmaplan.

TYSKLAND
Marcus Berg, Hamburg, 15/3
Började på bänken borta mot Nürnberg (seger 4-0) men hoppade in med kvarten kvar. Då hade Hamburg redan 4-0 och Berg gjorde inget större avtryck under den tid han var inne på planen.

Rasmus Bengtsson, Hertha Berlin, 4/0 Ännu en gång utanför Hertha Berlins matchtrupp när laget spelade 2-2 hemma mot Bayer Leverkusen på fredagskvällen.

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 9/1 Började på bänken på nytt och denna gång fick han en kvart på sig att förändra matchbilden men misslyckades på nytt. Werder Bremen förlorade med 0-2 hemma mot Schalke 04.

Per Nilsson, Hoffenheim, 3/0 Nilsson än en gång kvar på avbytarbänken utan att få hoppa in. Denna gång spelade Hoffenheim 1-1 mot Eintracht Frankfurt.

Matias Concha, Bochum, 9/0 Tillbaka i startelvan när Bochum föll med 1-4 mot Bayern München. Spelade hela matchen och gjorde en av sina bättre insatser den här säsongen. Fick betyget 4,5/6 av Kicker (omvänd betygsskala).

Andreas Johansson, Bochum, 8/0 Inget spel för Johansson när Bochum förlorade med 1-4 mot Bayern München.

ENGLAND
Martin Olsson, Blackburn, 3/0
Olsson har svårt att platsa hos Blackburn för tillfället. Var utanför truppen också när Blackburn spelade 0-0 mot Hull.

Johan Elmander, Bolton, 8/2 Inhopp i 71:a minuten senast, i helgen mot Manchester City fick han hoppa in i 72:a minuten, då Bolton ledde med 3-2. I den 80:e minuten drabbade han samman med Michael Richards och det var nästan så smockan hängde i luften men båda lugnade ned sig. I övrigt sprang han offside ett par gånger och det gjorde att han fick betyget 5/10 av Skysports och omdömet ”sprang offside för ofta”

Sebastian Larsson, Birmingham, 13/3 Fick två fina möjligheter att näta mot West Ham (seger 1-0). Först på nick i den åttonde minuten och sedan med en frispark i den 15:e. Skysports skrev att frisparken låg i ”Larsson-läge” men svensken sköt bollen i den täckande muren. ”Fräcka framspelningar” tyckte Skysports och fick 7/10 i betyg.

David Elm, Fulham 0/0 Äntligen ett litet framsteg för Elm som fick vara med i matchtruppen mot Burnley (1-1) men som fick tillbringa hela matchen på bänken.

Fredrik Stoor, Derby, 11/0 Två matcher denna vecka för Stoor. Först började han på bänken men hoppade in i 55:e minuten mot Preston (0-0). Drog på sig ett gult kort för osportsligt uppträdande i den 78:e minuten. I helgen var han tillbaka från start när Derby vann med 1-0 borta mot Watford.

Erik Edman, Wigan 2/0 Edman är ännu utanför matchtruppen och har inte spelat en sekund sedan 1-9-debaclet mot Tottenham.Ställdes denna gång utanför matchtruppen mot Stoke (2-2)

Astrit Ajdarevic, Leicester, 0/0 Platsar ännu så länge inte hos Leicester.

Ole Söderberg, Newcastle, 0/0
Ännu utanför A-truppen.

Jonas Olsson, West Bromwich, 21/3 Förlust hemma mot Cardiff i tisdags i förra veckan med 0-2. Olsson spelade 90 minuter och i den näst sista matchminuten fick han titta på det gula kortet. På måndagskvällen var Olsson otursgubbe när West Bromwich spelade 2-2 mot Queens PR. Han skickade nämligen in 0-1 i eget mål i den 56:e minuten i samband med en QPR-hörna. QPR gjorde 2-0 bara sex minuter senare men West Brom kom tillbaka och grejade till slut en poäng.

Oscar Jansson, Tottenham 4/0 (för Exeter)
Har återvänt till Tottenham efter en tre månader lång utlåning till Exeter. Hoppas på en ny utlåning till ett annat lag.

FRANKRIKE
Kim Källström, Lyon, 12/1
Lyon fick ge sig med 3-4 borta mot Lille. Källström spelade från start och fick nöja sig med betyget 5/10 av L’Equipe.

Petter Hansson, Rennes, 13/0 Hansson fick betyget 5/10 av L’Equipe när Rennes vände underläge 0-1 till seger med 2-1 borta mot Nancy.

ITALIEN
Albin Ekdal, Siena, 9/0
Ekdal spelade hela matchen mot Udinese (seger 2-1) och efter en halvtimmes spel var han nära sitt första mål i Serie A men hans nick var inte tillräckligt kraftfull för att nå nätmaskorna. 5/10 blev betyget av datasport.it och omdömet ”farlig nick i första halvlek men veka tacklingar”.

Elmin Kurbegovic, Novara 3/0 Utanför laget även denna helg för sitt Novara.

SPANIEN
Zlatan Ibrahimovic, Barcelona, 13/11
Mål för fjärde matchen i följd för Zlatan, som kommer att passera med 30 mål med råge om han fortsätter detta målsnitt. Målet denna helg kom i derbyt mot Espanyol på en omdiskuterat dömd straffspark. Goal.com tyckte att svenskens insats var värd 8,5/10 och han fick omdömet: ”Hans uppbyggnadsspel och trixiga hantering av bollen är ovärderlig och är motorn som ett Barcelona utan Messi kan lita på”. Byttes ut i 76:e minuten mot Bojan Krkic.

Henok Goitom, Almería, 2/0 Tillbringade hela matchen mot Deportivo La Coruna (1-1) på bänken.

GREKLAND

Mattias Bjärsmyr, Panathinaikos, 10/0
Bjärsmyr var tillbaka i startelvan när Panathinaikos vann med 1-0 borta mot Iraklis och tog en viktig seger för toppstriden. Laget är nu en poäng bakom ledande Olympiakos.

Sharbel Touma, Iraklis, 5/0
För andra matchen i följd spelade Touma från start. Han fick vara med om en förlust med 0-1 mot Panathinaikos och byttes ut i den 79:e minuten.

Daniel Majstorovic, AEK Aten, 14/2

Majstorovic hjälpte AEK Aten till seger mot Levadiakos (3-2). Spelade i 90 minuter.

Olof Mellberg, Olympiakos 14/1 Mellberg spelade hela matchen när Olympiakos vann med 3-0 hemma mot Panthrakikos.

TURKIET

Ayranci Sinan, Genclerbirligi, 0/0 Tyvärr har Sinan tvingats till en ny operation och kommer att bli borta någon eller ett par månader in på 2010.

Tobias Linderoth, Galatasaray, 3/0

Galatasaray vann med 3-2 borta mot Antalyaspor men Linderoth fick finna sig i att vara vid sidan av planen under hela matchen.

Labinot Harbuzi, Genclerbirligi, 11/2 Började på avbytarbänken mot Gaziantepspor (1-1) men fick hoppa in i 77:e minuten. Spelade för kort tid för betyg hos den turkiska fotbollssajten Fanatik.

Erkan Zengin, Besiktas, 0/0 Ännu utanför Besiktas matchtrupp.

SCHWEIZ

Andres Vazques, FC Zürich, 3/1

Uppehåll i den schweiziska ligan fram till 7 februari 2010.

Dusan Djuric, FC Zürich, 15/4 Uppehåll i den schweiziska ligan fram till 7 februari 2010.

Behrang Safari, FC Basel, 15/0 Uppehåll i den schweiziska ligan fram till 7 februari 2010.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg, 19/0

Gustafsson avslutade höstsäsongen i den österrikiska ligan med att hålla nollan för fjärde matchen i följd när Salzburg vann med 1-0 mot Austria Kärnten. Laget är nu två poäng bakom Rapid Wien när serien tar uppehåll till 13 februari.

Publicerad 2009-12-15 kl 17:28