Proffskollen - Ljungberg uttagen i årets MLS Allstar-lag

Proffskollen

FotbollDirekt tillhandahåller som vanligt status på de svenska proffsen runt om i världen. Norska Tippeligan och amerikanska MLS är igång i väntan på att övriga ligor ska starta. Nästa vecka drar danska ligan igång med massor av svenskproffs.

Norge

Agbar Barsom, Fredrikstad, 12/1 Fick förtroendet från start i förlustmatchen hemma mot Sandefjord (1-2). Stod inte för någon spektakulär insats och byttes ut med dryga fem minuter kvar till förmån för den andre svenskan Andreas Tegström. Samlade ihop till betyget 5/10 utav norska VG.

Andreas Tegström, Fredrikstad, 12/1
Fick hoppa in sista fem, men hann inte ordnade fram en kvittering för hemmalaget.

Jimmy Tamandi, Lyn, 0/0 Bänkplats förra omgången, men lämnades utanför truppen när Lyn besegrades med 1-0 hemma mot Bodö/Glimt.

Rickard Nilsson, Lyn, 0/0
Fick se sitt lag besegras från avbytarbänken.

Marcus Andreasson, Molde, 10/0
Fick från bänken se sin klubbkamrat Mame Biram Diouf göra fyra mål i Moldes 5-2 vinst hemma mot Brann.

Mattias Moström, Molde, 14/0 Ingen av de tongivande pjäserna när Molde utklassade Brann. Startade matchen, men byttes med sex minuter kvar. Tilldelades 5/10 i betyg.

Mikael Dorsin, Rosenborg, 15/0 Stabil insats av vänsterbacken i segermatchen borta mot Strömsgodset (1-0). Spelade 90 minuter och gjorde sig förtjänt av betyget 5/10.

Mikael Lustig, Rosenborg, 12/1 Till skillnad från Rosenborgs vänsterback Dorsin så hade Mikael Lustig på högerbacken ingen kanonkväll. Ynka 4/10 blev det för U21-landslagsmannen.

Rade Prica, Rosenborg, 16/9 Matchhjälte senast mot Vålerengen när han avgjorde på stopptid. Tog sig an rollen som matchvinnare igen mot Strömsgodset när han gjorde matchens enda mål i den 16:e minuten. Hann även med att varnas.

Fredrik Berglund, Stabaek, 16/10 ”Bella” hade en strålande afton hemma mot Viking Stavanger när han gjorde matchen bägge mål i den andra halvleken (2-0). Byttes ut i den 78:e minuten med starka 7/10 i betyg.

Daniel Nannskog, Stabaek, 16/8
Slet på i anfallet men fick sig överglänst av kollegan Fredrik Berglund. 90 minuter i benen blev det samt 5/10 i betyg.

Fredrik Risp, Stabaek, 8/0 Utanför truppen i vanlig ordning.

Johan Andersson, Stabaek, 0/0
Långtidsskadad.

Pontus Farnerud, Stabaek, 17/3 Stark insats av mittfältaren i segermatchen. Belönades med 6/10 i betyg.

Pontus Segerström, Stabaek, 2/0 Gjorde sitt första framträdande för säsongen förra omgången och fick inför matchen mot Viking förtroendet från start. Stod för en bra insats i försvaret och belönades med 6/10 i betyg.

Mattias Andersson, Strömsgodset, 9/2

Tillbaka efter den olyckliga målgesten senast. Fick chansen från start och gjorde en godkänd insats i anfallet trots hemmaförlust mot Rosenborg (0-1).

Joel Riddez, Strömsgodset, 15/0
Hade ingen vidare dag på jobbet mot fromstarka Rosenborg. Lämnade planen mot slutet av den andra halvleken med betyget 4/10.

Bovar Karim, Tromsö, 0/0 Iskall i klubblaget och utanför i förlustmatchen hemma mot Vålerengen (2-0).

Marcus Sahlman, Tromsö, 2/0

Daniel Arnefjord, Ålesund, 16/0 Stabil insats i mittförsvaret mot Lilleström hemma (1-1). Den förre AIK:aren fick nöja sig med 5/10 i betyg.

Johan Arneng, Ålesund, 17/2 Mål senast mot Vålerengen. Ingen vidare insats mot Lilleström. Snåla 4/10 i betyg blev det för mittfältaren.

USA

Fredrik Ljungberg, Seattle Sounders, 12/1 Spelade 89 minuter i vinstmatchen hemma mot serieledande Houston Dynamos (2-1). Laget ligger nu tvåa i tabellen, tre poäng bakom Dynamos. Blev trots en inte helt lyckad debutsäsong i MLS uttagen i Allstar-laget som kommer att få möta Everton 29 juli.

Antou Jallow, Portland Timbers, 1/0
Sedvanligt utanför truppen.

Johan Cleasson, Portland Timbers, 14/0 Spelade hela matchen i förlustmatchen hemma mot Austin Aztex (1-2). Portland Timbers ligger för närvarande två i den amerikanska andra divisionen.

Publicerad 2009-07-14 kl 18:59