Proffskollen - med åtta svenskmål

Proffskollen

Henok Goitom slog till med två mål i La Liga och Zlatan Ibrahimovic svarde för en snygg fullträff i comebacken. I Holland gjorde Viktor Elm två nyamål och George Mourad hittade rätt för första gången den här säsongen. Det här och mycket mer i veckans proffskoll.

Danmark
Alexander Farnerud, Bröndby, 13 ligamatcher/1 mål Är den spelaren som tjänar bäst i hela den danska ligan. Säkert skönt att han då kan leverera. I 1-1-matchen mot FC Midtjylland (1-1) tog Farnerud plats i anfallet och satte 1-0-målet. Byttes ut med en dryg kvart kvar att spela.

Jon Jönsson, Bröndby, 7/0
Mittbacken ligger också högt i lönelistan, men är tyvärr alltjämt kvar på skadelistan.

Max von Schlebrügge, Bröndby, 17/2 Tog plats i mittförsvaret och spelade 90 minuter.

Samuel Holmén, Bröndby, 19/2 Mittfältaren spelade också hela matchen när Bröndby tappade mark till serieledande FC Köpenhamn.

Andreas Klarström, Esbjerg, 18/0
Var tillbaka i startelvan efter avstängningen senast och spelade hela den mållösa matchen mot Sönderjyske. Klarström blev varnad i början av andra halvlek.

Alexander Östlund, Esbjerg, 4/0 Är på väg tillbaka från senaste skadan och spelade 90 minuter i reservlaget. Däremot fick han sitta på bänken hela matchen mot Sönderjyske.

Fredrik Björck, Esbjerg, 14/0 Spelade 90 minuter. Esbjerg ligger kvar precis över nedflyttningsstrecket.

Jones Kusi-Asare, Esbjerg, 1/0 Fick debutera i den danska ligan, men hade väl inte sin bästa dag. Anfallaren byttes ut redan efter 56 minuter.

Martin Fribrock, Esbjerg, 4/0 Är fortfarande skadad.

Mikael Rynell, Esbjerg, 0/0 Förvärvet från Herfölge fick följa hela matchen från bänkplats.

Andreas Augustsson, AC Horsens, 2/0 Lagkaptenen spelade 90 minuter när Horsens lämnade jumboplatsen genom att mycket överraskande vinna över topplaget Odense med 2-1.

Rawez Lawan, AC Horsens, 17/2 Talangen var en av matchens främsta spelare och oroade ständigt Odenses backlinje. Däremot blev det inget mål.

Johan Wiland, FC Köpenhamn, 0/0 Kan gå en tuff vår till mötes. Jesper Christiansen står fortfarande stadigt mellan FCK:s stolpar. Wiland var på nytt bänkad.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn, 6/0 Går fortfarande skadad och missade helgens match.

Oscar Wendt, FC Köpenhamn, 17/1 Huserade som vanligt på vänsterbacken när Köpenhamn vann med 3-0 borta mot Randers och ryckte ifrån Bröndby och Odense i tabelltoppen. Förre Kalmar FF-spelaren Cesar Santin blev tvåmålsskytt.

Peter Larsson, FC Köpenhamn, 6/0 Fick göra comeback efter närmare ett halvår på skadelistan. Peter Larsson kom in i paus mot Randers och stod för en mycket bra halvlek.

Ken Fagerberg, FC Midtjylland, 8/1

Anfallaren börjar närma sig formen. Forwarden fick på nytt chansen i 90 minuter. Den här gången blev det 1-1 mot Bröndby.

Andreas Dahl, FC Nordsjælland, 14/0 Får finna sig i att stå utanför matchtruppen.

Benjamin Kibebe, FC Nordsjælland, 17/0
Tog plats i det centrala försvaret när Nordsjälland spelade 1-1 mot mästarna och formstarka Ålborg på bortgräs.

Johnny Lundberg, FC Nordsjælland, 15/0 Har tidigare varit given i mittförsvaret, men har inte fått spela efter uppehållet. Satt återigen på bänken hela matchen.

Björn Runström, Odense 16/6 Är på väg tillbaka från skada och satt på bänken när Odense mycket oväntat förlorade med 1-2 mot jumbon Horsens.

Bobbie Friberg da Cruz, Randers, 2/0 Var nära att bli målskytt i hemmapremiären, men FC Köpenhamns målvakt Jesper Christiansen storspelade och till slut förlorade Randers med 0-3.

Tobias Grahn, Randers, 0/0 Fick debutera i 0-3-nederlaget mot FC Köpenhamn. Grahn spelade hela matchen.

Valentino Lai, Vejle, 15/1 Fick aldrig lämna bänken i 1-1-matchen mot Århus.

Andreas Johansson, Ålborg, 18/3
Spelade på det centrala mittfältet när Ålborg fick 1-1 hemma mot FC Nordsjälland. En liten missräkning. På torsdag väntar Manchester City i Uefacupen.

Sebastian Larsson, Birmingham, 29/1 Har i veckan stått för två stabila insatser när Birmingham tagit två livsviktiga 1-0-segrar (Bristol City och Southampton). Birmingham innehar för tillfället den andra direktplatsen till Premier League.

Martin Olsson, Blackburn, 7/0
Har det tungt för tillfället. Fanns inte med i truppen mot Everton (0-0).

Johan Elmander, Bolton, 19/5
Klarade av att spela 90 minuter för första gången på två månader. Nu hjälpte inte det och Bolton föll borta mot Stoke (0-2). Elmander fick betyget 6/10 av Sky Sports.

Fredrik Stoor, Fulham, 2/0 Efter den fina insatsen mot Arsenal förra helgen har allt varit som vanligt för Stoor. Bänkad mot Hull (0-1) i ligan och mot Manchester United (0-4) i FA-cupen.

Michael Svensson, Southampton, 4/0 Långtidsskadad.

Rade Prica, Sunderland, 0/0 Då är det klart att Rade Prica byter klubb till Rosenborg. Anfallaren har skrivit på ett fyraårsavtal med den norska storklubben.

Jonas Olsson, West Bromwich, 18/1
Kommer göra comeback i nästa vecka när West Ham står för motståndet. En knäskada har hållit mittbacken borta från planen i två månader.

Erik Edman, Wigan, 0/0 Var som vanligt fast på bänken när Wigan förlorade hemma mot West Ham med 0-1.

Frankrike
Petter Hansson, Rennes, 24/0
32-åringen spelade hela matchen i mittförsvaret när Rennes vann med 2-0 mot Auxerre. Tidningen L´Equipe gav Hansson det fina betyget 7/10. Spelade också i cupmötet med Lorient (3-0).

Kim Källström, Lyon, 22/2
Har varit med om att förlora dubbelt mot Lille i veckan. Först 2-3 i cupen och sedan 0-2 i ligan. Källström spelade hela cupmatchen och 14 minuter i serien.

Patrick Amoah, 22, Paris FC, 11/3 Spelade inte i helgen.

Grekland
Daniel Majstorovic, AEK Athen, 24/2
Spelade 90 minuter när AEK krossade bottenlaget Panserraikos med 5-1.

Mikael Nilsson, Panathinaikos, 16/0 Panathinaikos tog sig upp på andraplats i ligan via 3-0 hemma mot Larisa. Nilsson spelade 90 minuter.

Holland
Kennedy Bakircioglü, Ajax, 8/1
Fanns inte med i truppen i helgen och kommer troligen inte få följa med i Uefacupmatchen mot Marseille.

Rasmus Lindgren, Ajax, 20/2
Rasmus Lindgren spelade från start när Ajax bara fick 1-1 borta mot ADO Den Haag.

Andreas Granqvist, FC Groningen, 25/3
Spelade som vanligt i mittförsvaret, men Groningen är inte i slag för tillfället. I svenskmötet med Heerenveen förlorade Groningen med 1-2.

Fredrik Stenman, FC Groningen, 22/0
I samma match fick Stenman 90 minuter till vänster i backlinjen.

Marcus Berg, FC Groningen, 24/15 Anfallaren fick lämna banan mållös igen och har bara gjort två mål på de nio senaste matcherna. En av fullträffarna kom på straffspark.

Petter Andersson, FC Groningen, 15/5 Långtidsskadad.

Patrik Ingelsten, Heerenveen, 5/0 Den allsvenska skyttekungen börjar komma igång i sin nya klubb. Avgjorde cupmötet med NEC Nijmegen (3-1) när Heerenveen tog sig till semifinal. Mot Groningen (2-1) i ligan fick han spela 90 minuter för första gången i seriesammanhang.

Viktor Elm, Heerenveen, 7/3
Viktor Elms succé i Heerenveen ser aldrig ut att ta slut. När laget på hemmaplan vann över svenskklubben Groningen med 2-1 avgjorde den förre Kalmar FF-mittfältaren på övertid när han satte en volley. Gjorde också ett mål mot NEC i cupen.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 25/0 Tvingades kapitulera i sista matchminuten borta mot Twente (1-1) och PSV förlorade två viktiga poäng.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven, 6/3 Spelade hela matchen i anfallet, men fick lämna planen mållös.

Lasse Nilsson, Vitesse, 6/2
Hade, precis som sina lagkamrater, en tung dag på jobbet när Vitesse förlorade borta mot FC Volendam med 0-1. Blev utbytt med tio minuter kvar.

George Mourad, Willem II, 11/1 Fick chansen från start för andra gången den här säsongen. Mourad tackade för förtroendet och styrde in sitt första mål när Willem II vann borta mot Sparta Rotterdam med 0-1.

Italien

Zlatan Ibrahimovic, Inter, 25/15 Zlatan Ibrahimovic är tillbaka efter skada och blev målskytt direkt. När Inter vann över Genoa med 2-0 slog svensken till redan i den andra minuten när han läckert lobbade in bollen i mål.

Olof Mellberg, Juventus, 20/1 Stod för en klart godkänd insats när Juventus vann med 1-0 över Torino. Mellberg fick också 90 minuter i cupmötet med Lazio (1-2).

Albin Ekdal, Juventus, 3/0 Spelade inte i veckan.

Saudiarabien

Christian Wilhelmsson, Al-Hilal, 16/3 Spelade i 1-1-matchen mot Al Shabab. Al Hilal räddade ett kryss i sista minuten.

Schweiz
Behrang Safari, FC Basel, 20/0
Spelade 90 minuter när Basel tog en mycket viktig seger hemma mot Aarau (3-1).

Dusan Djuric, FC Zürich, 22/6 Blev utbytt redan efter 52 minuter av 3-1-segern över Luzern. FC Zürich toppar alltjämt ligan.

Andres Vasquez, FC Zürich, 0/0 Spelade inte.

Spanien

Henok Goitom, Real Valladolid, 20/8 Gjorde två mål och blev dessutom utvisad i Valladolids 3-2-seger över Recreativo Huelva. Anfallaren har visat bra form under hela våren och i söndags kom mål sju och åtta för säsongen. Efter en dryg timme fick Henok Goitom lämna planen med ett rött kort efter att ha använt armbågen i en duell.

Turkiet

Erkan Zengin, Besiktas, 1/0 Fick ingen speltid när Besiktas vann över jumbon Hacettepe Spor med 3-2.

Tobias Linderoth, Galatasaray, 2/0
Landslagsmittfältaren fortsätter träna för en ny comeback.

Tyskland

Matias Concha, Bochum, 6/0 Var tillbaka i startelvan och stod för en stabil insats i den oavgjorda tillställningen borta mot Bayer Leverkusen (1-1). Ytterbacken fick betyget 3,5/6 (omvänd skala) av tidningen Kicker.

Sharbel Touma, Borussia Mönchengladbach, 1/0 Fanns inte med i truppen i helgens match.

Per Nilsson, TSG Hoffenheim, 9/0
Var återigen fast på avbytarbänken. Mötet med Werder Bremen förblev mållös.

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 22/5 I samma match startade Rosenborg på bänken och fick spela en knapp kvart. Betygsattes aldrig.

Österrike

Eddie Gustafsson, Salzburg, 4/0 Släppte två bollar förbi sig när Salzburg förlorade den uppskjutna matchen mot Austria Kärnten med 0-2. Bättre gick det i helgen när Salzburg vann över Strum Graz (2-1).