PROFFSKOLLEN - med mästare och formstark Touma

Proffskollen

Flera ligor tog slut i helgen och på andra håll återstår en match. Daniel Majstorovic och Mikael Dorsin kan titulera sig mästare. Sharbel Touma gick upp i Bundesliga med sitt Borussia Mönchengladbach. Samtidigt som Sebastian Larsson trillar ur Premier League med Birmingham. Det här och mycket mer i veckans proffskoll.

Belgien

Olof Guterstam, FC Bryssel, 13 ligamatcher /4 seriemål
Avslutade säsongen med att spela 90 minuter när redan degraderade FC Bryssel förlorade hemma mot Zulte-Waregem (1-2).

Danmark

Olof Persson, AGF Århus, 0/0
Får vänta på sin comeback efter skadan.

Martin Ericsson, Bröndby, 27/5
Två 1-1-matcher i veckan. Först hemma mot bottenlaget Viborg och sedan mot AGF. I den senare matchen gjorde Ericsson det enda målet och skötte sig i övrigt bra. Han också med att bli varnad.

Max von Schlebrügge, Bröndby, 10/1
Spelade 90 minuter mot Viborg, men fick stå över i helgmatchen.

Samuel Holmén, Bröndby, 20/1

180 minuter i veckan. Enligt tidningen BT var Holmén bättre i matchen mot AGF.

Andreas Klarström, Esbjerg, 21/0
Fullt godkända insatser i matcherna mot Odense (1-1) och FC Midtjylland (3-2).

Fredrik Björck, Esbjerg, 11/1
Mittbacken var som valigt stabil och spelade 90 minuter mot både Odense och Midtjylland.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn, 12/1
Ser ut att ha slagit sig in i startelvan på allvar. Spelade återigen från minut ett mot både Nordsjälland (2-1) och Ålborg. I urladdningen mot serieledande Ålborg byttes Antonsson ut i paus sedan hjärtat hade börjat slå oregelbundet.

Marcus Allbäck, FC Köpenhamn, 25/5
EM närmar sig och då visar Allbäck något som börjar likna målform. Anfallaren avgjorde tillställningen mot Nordsjälland. Däremot blev det ingen fullträff mot Ålborg där han också tvingades byta på grund av skada.

Oscar Wendt, FC Köpenhamn, 20/0
Har, precis som Antonsson, tagit en plats i startelvan. Spelade 90 minuter mot både Nordsjälland och Ålborg. Var riktigt duktig i den senare matchen, enligt BT.

Rawez Lawan, Horsens, 28/6
Hade det jobbigt när Horsens förlorade med hela 1-4 mot bottenlaget Lyngby (1-4). Spelade upp sig och var godkänd när Odense (2-2) kom på besök.

Ken Fagerberg, Midtjylland, 9/2
Blev varnad och fick lite uträttat hemma mot Randers (2-1). Var petad och fick bara spela de sista fem minuterna mot Esbjerg (2-3).

Andreas Dahl, Nordsjälland, 11/0
Mittfältaren gjorde inte någon av sina bättre matcher i förlustmatchen mot FC Köpenhamn (1-2). Spelade också 90 minuter mot Randers. Även den matchen slutade 1-2.

Johnny Lundberg, Nordsjälland, 25/1
Var tillbaka efter sin skada i bortamatchen mot Randers, men kunde inte förhindra ett nytt 1-2-nederlag.

Marcus Pode, Nordsjälland, 13/1
Får fortfarande stå utanför truppen.

John Alvbåge, Viborg, 21/0
Är fortfarande petad. Det pratas om att Alvbåge kan vara på väg tillbaka till Sverige efter säsongen.

Robert Åhman-Persson, Viborg, 25/0
Stod för en klart godkänd insats mot Bröndby (1-1). Mittfältaren fick också syna det gula kortet i den matchen. Spelade också 90 minuter när Viborg tog en sällsynt trepoängare via 3-2 mot Lyngby.

Andreas Johansson, Ålborg, 27/6
Ålborg kunde säkrat ligaguldet i måndags, men det gick inte alls. 0-4 borta mot FC Köpenhamn. Johansson spelade hela matchen. Både Andreas Johansson och laget spelade bättre i segermatchen mot AGF (3-1).

Lars Nilsson, Ålborg, 10/2
Blev utbytt efter 68 minuter mot AGF och 61 minuter mot FC Köpenhamn. Nilsson blev återigen mållös.

Olof Mellberg, Aston Villa, 34/2

Avslutade sina sju år i Aston Villa med en bra insats mot West Ham (2-2). Mittbacken blev dessutom varnad och fick betyget 7/10 av Sky Sports. Mellberg hyllades av Villa-fansen efter matchen och nu flyttar 30-åringen till Turin och spel med Juventus.

Sebastian Larsson, Birmingham, 35/6
Birmingham vann sista matchen med 4-1 över Blackburn. En klen tröst för Birmingham som nästa säsong får börja om i The Championship. Frågan är om Larsson följer med klubben ner? Svensken har en fin säsong bakom sig och det pratas om att flera Premier League-klubbar är intresserade. Fick betyget 6/10 av Sky Sports för säsongens sista kamp.

Martin Olsson, Blackburn, 2/0
Fick ingen speltid i serieepilogen.

Andreas Isaksson, Manchester City, 5/0
Fick äntligen chansen och då gick precis allt snett för Manchester City. Laget föll med overkliga 1-8 mot Middlesbrough. Trots åtta insläppta mål var det några lagkompisar som fick sämre betyg än Isaksson. Sky Sports gav målvakten 4/10 i betyg.

Goran Slavkovski, Sheffield United, 0/0
Spelat klart för säsongen.

Alexander Östlund, Southampton, 12/0
Har också spelat klart för säsongen.

Rade Prica, Sunderland, 6/1
Hamnade i frysboxen efter matchen mot Chelsea. Anfallaren blev utan speltid de två sista månaderna av Premier League.

Fredrik Ljungberg, West Ham, 25/2
Rahab-tränar för att hinna tillbaka till EM.

Erik Edman, Wigan, 5/0
Långtidsskadad.

Frankrike

Karl Svensson, Caen, 6/0
Fick äntligen förtroendet från start igen och spelade 90 minuter när Caen tog enkla tre poäng borta mot Strasbourg (4-1). 5/10 i betyg av tidningen L´Equipe.

Kim Källström, Lyon, 38/4
Spelade sista 13 minuterna när Lyon tog en mycket viktig 1-0-seger över Nancy. Med en omgång kvar att spela leder Lyon ligan, två poäng före Bordeaux.

Petter Hansson, Rennes, 34/2
Var stabil när Rennes besegrade Johan Elmander Toulouse med 2-1. 5,5/10 i betyg av L´Equipe.

Johan Elmander, Toulouse, 31/11
I samma match fick Elmander svagt betyg, 4,5/10, och byttes ut med 25 minuter kvar att spela. Toulouse ligger precis över nedflyttningsstrecket och sista matchen kommer avgöra om klubben kommer spela i Ligue 1 även nästa säsong.

Jon Jönsson, Toulouse, 1/0
Fanns inte med i truppen.

Grekland

Mikael Nilsson, Panathinaikos, 23/0
Fortsätter kvalspelet till de europeiska cuperna nästa säsong. Spelade 90 minuter när Aris (3-1) slogs tillbaka.

Holland

Kennedy Bakircioglü, Ajax, 18/3
Ajax fortsätter kvala till Champions League. Den första matchen mot Twente på bortaplan slutade 1-2. Retur på söndag. Bakircioglü fick hoppa in sista kvarten.

Rasmus Lindgren, Ajax, 11/2
I samma match fick Lindgren något oväntat ta plats i försvaret från start.

Fredrik Stenman, Groningen, 28/0

Spelade 90 minuter när Groningen föll med 1-3 hemma mot NEC i jakten på en Uefacupbiljett. Förlusten innebär att Groningen spelat klart för säsongen och att det inte blir något Europaspel för Groningen nästa säsong.

Marcus Berg, Groningen, 25/15
Gjorde Groningens enda mål och spelade hela matchen.

Jonas Olsson, Nijmegen, 27/3
Var som vanligt stabil när NEC vann över Groningen. I och med segern förlängs Olssons säsong. Nu väntar NAC eller Heerenveen i final om en Uefacupplats nästa säsong.

George Mourad, Willem II, 15/1
Har spelat klart för säsongen.

Italien

Zlatan Ibrahimovic, Inter, 25/15
Fortsätter jobba för att bli kvitt sin knäskada. Hoppas fortfarande kunna spela med Inter innan säsongen är över.

Norge

Inget ligaspel i Norge i helgen. Nästa omgång spelas fredagen den 16 maj.

Portugal

Pontus Farnerud, Sporting Lissabon,15/0

Spelade sista nio minuterna när Sporting vann över krislaget Boavista med 2-1. Sporting slutade tvåa i den portugisiska ligan.

Rumänien

Mikael Dorsin, CFR Cluj, 8/1
Spelade inte i sista matchen mot Universitatea Cluj (1-0) och blev mästare i kavaj när CFR Cluj säkrade ligatiteln.

Niklas Sandberg, CFR Cluj, 10/1
Spelade inte heller i den sista matchen för året.

Schweiz

Daniel Majstorovic, Basel 32/10
Spelade 90 minuter när FC Basel säkrade ligatiteln via 2-0 hemma mot tvåan Young Boys. Majstorovic har inte förlängt sitt kontrakt med Basel och kommer byta klubb i sommar.

Andres Vasquez, FC Zürich, 12/1
Fick ingen speltid i sista matchen för säsongen.

Dusan Djuric, FC Zürich, 7/1
Är kvar på skadelistan.

Emra Tahirovic, FC Zürich, 16/2
Hoppade in och räddade en poäng åt FC Zürich när han satte 1-1-målet mot jumbon FC Thun.

Spanien

Christian Wilhelmsson, Deportivo La Coruna, 14/1
Har spelat två matcher i veckan, 90 minuter mot Levante (1-0) och utbytt med en dryg kvart kvar av förlustkampen mot Atletico Madrid (0-1).

Henok Goitom, Real Murcia, 31/2
Det är redan klart att Murcia får lämna den högsta divisionen. Goitom spelade från start i lagets bägge 1-2-förluster mot Athletic Bilbao och Osasuna. Bägge gångerna byttes han ut relativt tidigt.