Proffskollen - Prica glänste för Rosenborg

Proffskollen

Rosenborgproffset Rade Prica lät tala om sig rejält i helgen, då han dominerade matchen mot Fredrikstad. I Holland gjorde en svensk mål men inte den mest flitigt förekommande målgöraren och i Serie A blev det speltid för Albin Ekdahl. Det och mycket mer i veckans proffskoll.

DANMARK

Max von Schleebrügge, Bröndby, 6/1 Spelade 90 minuter i 6-1-matchen mot Köge. Från att ha varit planens bäste
spelare senast blev han av bt.dk utsedd till Bröndbys sämste. En fyra i betyg
och omdömet "stabil med skönhetsfel"

Jon Jönsson, Bröndby, 3/1 Skadad och borta till i mitten av oktober.

Mikael Nilsson, Bröndby, 5/0 Spelade mittback intill von Schleebrügge och gjorde inte alls bort sig. 90 minuter i segermatchen mot Köge.

Samuel Holmén, Bröndby, 4/1
Uttagen i truppen mot Köge men när det drog ihop sig till match valde tränaren
Kent Nielsen att låta Holmén vila och tillbringade hela matchen på avbytarbänken.

Alexander Farnerud, Bröndby, 6/1 Säsongens första mål av Farnerud lät vänta på sig till den sjätte matchen. Såg till att Bröndby tog ledningen mot Köge med 2-1 i den 31:a minuten. Till
slut blev det seger med 6-1.

Fredrik Björck, Esbjerg, 6/0 Spelade hela matchen i segermatchen mot Ålborg (seger 2-0). Av onside.dk
tilldelades den tidigare Helsingborgs och AIK-backen det höga betyget 7/10.

Alexander Östlund, Esbjerg, 0/0 Skadad men tillbaka i träning och debuten hos Esbjerg är någon eller ett par veckor bort.

Andreas Klarström, Esbjerg, 6/0 Denna gång gjorde sig inte lårskadan påmind som senast och Granqvist spelade hela matchen mot Ålborg. Fick precis som Björck betyget 7 av onside.dk.

Martin Fribrock, Esbjerg, 0/0
Den korsbandsskadade tidigare HBK-spelaren har fått nya knäproblem och är borta på obestämd tid.

Mikael Rynell, Esbjerg, 2/0
Inhoppare i försvaret senast - spel från start på mittfältet den här gången.
Rynell fick 78 minuter på planen innan han byttes ut i mötet med Ålborg. Fick
nöja sig med betyget 4.

Jones-Kusi Asare, Esbjerg, 2/0 På tre minuters stopptid blev det inhopp för den tidigare Djurgårdsanfallaren.
Men det blev inte många sekunder han hann vara inne förrän domaren blåste av
segermatchen mot Ålborg.

Johan Wiland, FC Köpenhamn, 0/0 Fick från bänken se kollegan Jesper Christiansen släppa in ett mål i
segermatchen mot Midtjylland på bortaplan (4-1).

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn, 4/0
Från att ha varit bäste FCK-spelare senast gick han till att få det sämsta betyget av bt.dk i den här matchen och fick omdömet "var den som släppte
Midtjylland tillbaka in i matchen". Slapp nesan att bli utbytt och spelade 90 minuter.

Peter Larsson, FC Köpenhamn, 2/0 Fanns med matchtruppen i segermatchen mot Midtjylland men när det blev dags för match fick han finna sig i en plats på läktaren.

Oscar Wendt, FC Köpenhamn, 6/0 Fick gå in som mittback intill Mikael Antonsson mot Midtjylland men löste den
uppgiften utan problem. Nya 90 minuter under bältet.

Magnus Tappert, HB Köge, 0/0
Med i matchtruppen mot Bröndby men fick finna sig i att se matchen på läktarplats. Lika bra det kanske med tanke på förlusten (1-6)

Benjamin Kibebe, Nordsjälland, 5/0 Spelade 90 minuter i förlustmatchen mot Sönderjyske i helgen. Fick titta på det
gula kortet i den 34:e minuten, fick näst lägsta tänkbara betyg, 02 av onside.dk.

Rawez Lawan, Nordsjälland, 4/2
Inget mål denna gång för Lawan. Spel i 90 minuter och betyget 4 av onside.dk.

Bobbie Friberg da Cruz, Randers, 5/0

Bobbie verkar ha spelat till sig en ordinarie plats i Randers försvar. 90 minuter på nytt i speltid för den tidigare Gais-spelaren när Randers föll med 0-1 mot Odense.

Tobias Grahn, Randers, 4/0 Fick för andra matchen i följd starta på avbytarbänken och blev kvar där fram till den 83:e minuten, då han hoppade in men gjorde inget för att förändra matchbilden.

Abbas Hassan, Ålborg, 1/0 Inte heller borta mot Esbjerg fick Hassan chansen. Han fick se hur sin kollega och konkurrent om förstapositionen, marockanen Karim Zaza släppa in två mål i förlustmatchen mot Esbjerg.

Louay Chanko, Ålborg, 4/1 Inget mål den här gången av "Lollo". Men gjorde på nytt en storstilad match när
Ålborg föll med 0-2 borta mot Esbjerg. Fick högsta betyg av tidningen BT med en
7 och omdömet var: "Stor stor elegans".

Andreas Johansson, Ålborg, 5/2

90 minuter spel för Johansson på mittfältet denna gång men utmärkte sig inte nämnvärt.

Ken Fagerberg, Midtjylland 1/0 Inhopp senast för Fagerberg. Denna gång hela matchen som ej utnyttjad avbytare mot FC Köpenhamn (förlust 1-4)

Björn Runström, Odense 0/0 Kvar på avbytarbänken hos Odense. Laget gjorde tre byten men Runström var inte någon av spelarna som fick komma in och känna på hetluften.

NORGE
Abgar Barsom, Fredrikstad, 15/1
Spel från start och i 90 minuter i Fredrikstads förlustmatch mot Rosenborg med 1-4 i fredags. Slog en frispark som estländaren Piiroja kunde göra mål på efter viss kalablik i Rosenborgs målområde. Fick betyget 4/10 av VG.

Andreas Tegström, Fredrikstad, 13/1 Utlånad till Hönefoss i norska andraligan.

Jimmy Tamandi, Lyn, 2/0 Fick spela som högerback i segermatchen mot Start men utgick i den 81:a minuten på grund av skada. Fick betyget 5/10 av VG.

Rickard Nilsson, Lyn, 2/0 Spel från start som vänsterback i stället för Tamandi, som fick flytta över som högerback. Testade ett farligt skott från 30 meter och blev i slutminuterna nedsparkad av Starts Costa Rican Bolanos, med rött kort som följd. 5/10 i betyg.

Mikael Dorsin, Rosenborg, 18/0 Kom till några fina inläggsmöjligheter som skapade viss oreda i Fredrikstadsförsvaret. 5/10 i betyg hos VG.

Mikael Lustig, Rosenborg, 17/3 På nytt en fin match av Lustig. Låg bakom Rosenborgs första mål mot
Fredrikstad med ett hårt och precist inlägg från höger som Vadim Demidov
kunde näta på.

Rade Prica, Rosenborg, 19/11 Säsongens bästa match så här långt av Prica. Två mål mot Fredrikstad (seger 4-1) - en nick och ett friläge och fick mycket höga betyget 8/10 av VG.

Fredrik Berglund, Stabaek, 20/11 Hade flera fina chanser för Stabaek i mötet med Vålerengen (3-2) men lyckades

inte göra mål på dem. Fick skäll av vännen Nannskog efter en misslyckad passning. Berglund skällde tillbaka. 4/10 i betyg och utbytt i 78:e minuten.

Daniel Nannskog, Stabaek, 20/9
Efter flera matcher i följd utan mål nickade Nannskog in 1-0 för Stabaek mot
Vålerengen (seger 3-2). Hans nionde för säsongen. Rundade av eftermiddagen med att slå ett snyggt skruvad frispark in i straffområdet och där dök tidigare
MFF-spelaren Jon Inge Höiland upp och gjorde segermålet till 3-2. Nannskog fick bäst betyg av alla i Stabaek, 7/10. Byttes ut med tre minuter kvar och fick ta emot välförtjänta applåder av publiken.

Johan Andersson, Stabaek, 0/0
Inte med i truppen mot Vålerengen.

Pontus Farnerud, Stabaek, 20/3 Helgjuten mittfältsinsats av Farnerud i 3-2-matchen mot Vålerengen. Hade ett
farligt skott i den 55:e minuten som hade mycket väl kunnat gå in bakom

Vålerengens keeper Troy Perkins. 7/10 i betyg.

Pontus Segerström, Stabaek, 6/0 Spelade i 90 minuter som mittback mot Vålerengen. Hade en farlig nick efter en
frispark men det var också allt han utmärkte sig med. Betyget av VG slutade på 5/10.

Mattias Andersson, Strömsgodset, 12/3 Senast utbytt i 71:a minuten. Denna gång när Strömsgodset föll med 1-2 mot
Lilleström fick han vara på planen i ytterligare tre minuter men utmärkte sig inte nämnvärt. 5/10 i betyg.

Joel Riddez, Strömsgodset, 18/0 Fortsätter att vara ordinarie och spela 90 minuter i Strömsgodsets försvar.
Gjorde en stark undanrensning i den 65:e minuten mot Lilleström men det var också allt han utmärkte sig med. 4/10 i betyg.

Bovar Karim, Tromsö, 0/0 Fanns utanför Tromsös trupp i förlustmatchen (0-1) mot Odd på söndagen.

Marcus Sahlman, Tromsö, 3/0

Utanför Tromsös lag, då han ådragit sig en handskada och blir borta i fyra
veckor.

Daniel Arnefjord, Ålesund, 20/0 En av fem (!) försvarare i Ålesunds backlinje men ändå blev det förlust med 1-2 mot Molde. Arnefjord rensade bort bollen på mållinjen i 33:e minuten och förhindrade då en 3-0-ledning för Molde. 4/10 i betyg av VG.

Johan Arneng, Ålesund, 21/2 Inblandad i två straffsituationer. Först var han nära att få en straff mot sig i den 13:e minuten, när han fick bollen på handen. I den 64:e var han på vippen att
få en straff med sig när han föll i en närkamp i Moldes straffområde. Spel i 90
minuter och 4/10 i betyg.

Marcus Andreasson, Molde 15/0 Spel i 90 minuter senast. I segermatchen mot Ålesund fick han sitta 90 minuter på bänken.

Mattias Moström, Molde 18/1
Säsongens första mål av Moström, när han i den 80:e minuten, bara några sekunder efter att Khari Stephenson reducerat för Ålesund, sköt ett kanonskott från 15 meters håll. Anonym i övrigt och 4/10 i betyg.

HOLLAND
Kennedy Bakircioglü, Ajax, 0/0
Utanför truppen på nytt när Ajax spelade 0-0 mot Sparta Rotterdam.

Rasmus Lindgren, Ajax, 0/0 Inte heller Lindgren fanns med i Ajaxtruppen mot Rotterdam.

Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar, 4/0 Precis som senast fick Wernbloom starta på bänken och precis som senast avlöste han anfallaren Brett Holman tidigt i andra halvlek. Denna gång i den 62:a minuten när Alkmaar besegrade Heerenveen med 2-0.

Andreas Granqvist, Groningen, 4/1
Gav sitt Groningen ledningen med 2-1 i den 15:e minuten och spelade på nytt 90 minuter när Groningen spelade 2-2 mot VVV Venlo. Stabil start på säsongen.

Fredrik Stenman, Groningen, 4/0
90 minuter igen som mittback hos Groningen när laget spelade 2-2 mot VVV
Venlo.

Petter Andersson, Groningen, 0/0
Skadad.

Patrik Ingelsten, Heerenveen, 3/0 Skadekänning gjorde att Ingelsten blev kvar på avbytarbänken under hela matchen mot Alkmaar (förlust 0-2)

Viktor Elm, Heerenveen, 2/0 Även Viktor Elm har känning av en skada och var helt och hållet utanför truppen mot Alkmaar.

Erton Fejzullahu, NEC Nijmegen, 3/1 Inget spel i ligan för NEC denna helg. Deltog i stället i en vänskapsturnering
och föll med 0-2 mot Teneriffa.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 4/0
Släppte in ett mål mot NAC Breda när PSV vann med 3-1 på söndagen.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven, 4/2 Spelade i en lite ovan roll som yttermittfältare när PSV vann med 3-1
mot NAC Breda. Ingen fullträff från Toivonen den här gången fast han fick 90
minuters speltid.

Lasse Nilsson, Vitesse, 4/0
90 minuters speltid i Vitesses anfall mot Ado den Haag. Men förlust med 1-3.

George Mourad, Willem II, 4/0 För andra matchen i följd fick Mourad starta på bänken och hoppa in under
slutdelen av matchen. Fick 17 minuters speltid men misslyckades att förändra

matchutgången. (förlust 0-1 mot Heracles)

TYSKLAND
Marcus Berg, Hamburger SV 2/1
Fick precis som senast börja på bänken och hoppa in i den andra halvleken.
Denna gång fick han 14 minuters spel borta mot Wolfsburg (seger 4-2). Spelade
för kort tid för att få betyg.

Rasmus Bengtsson, Hertha Berlin 0/0 Ett litet steg framåt för Bengtsson, som nu fanns med på avbytarbänken i
bortamatchen mot Bochum (förlust 0-1). Men blev kvar på densamma matchtiden ut.

Marcus Rosenberg, Werder Bremen 0/0
En skada håller Rosenberg utanför Werder Bremens trupp för tillfället.

Per Nilsson, Hoffenheim 0/0
Tredje matchen i följd blev det på bänken för den tidigare AIK-försvararen.
Därifrån fick han se sitt Hoffenheim spela 0-0 mot Schalke 04.

Matias Concha, Bochum 1/0 Blev kvar på avbytarbänken under hela matchen mot Hertha Berlin (seger 1-0)