Med bara några omgångar kvar att spela är Astrit Ajdarevic och Sebastian Larsson nära avancemang med sina lag. Zlatan Ibrahimovic jagar både titeln Serie A:s skyttekung och ligaguldet. Nu startar slutspurten i Europa. Det här och mycket annat i veckans proffskoll.

00 - Dålig
- 3 - mycket dålig

Den danska betygsskalan:

Alexander Farnerud, Bröndby, 18 ligamatcher/2 mål
Veckan började mycket bra med 2-0-seger över mästarna Ålborg, men slutade illa med storförlust mot bottengänget Horsens (0-3) Fick betyget 4/12 av onside.dk för sin insats mot Århus.

Jon Jönsson, Bröndby, 7/0
Saknas fortfarande på grund av skada.

Max von Schlebrügge, Bröndby, 22/2
Spelade 90 minuter i veckans bägge matcher. Bra insats mot Ålborg, 7/12 i betyg.

Samuel Holmén, Bröndby, 24/3
Landslagsspelaren fick som vanligt full tid i de bägge matcherna. 4/12 av onside.dk mot Ålborg.

Andreas Klarström, Esbjerg, 20/0 Spelade hela matchen mot Bröndby som slutade med förlust, 0-1. Gavs betyget 4/12 av onside.dk.

Alexander Östlund, Esbjerg, 6/0 Försvararen missar resten av säsongen.

Fredrik Björck, Esbjerg, 18/0 7/12 i betyg av onside.dk när Esbjerg föll med 1-2 mot Odense.

Jones Kusi-Asare, Esbjerg, 1/0 Har fått en tung start i sin nya klubb. Ingen speltid i veckan.

Martin Fribrock, Esbjerg, 4/0 Långtidsskadad.

Mikael Rynell, Esbjerg, 3/0 Byttes in med sex minuter kvar av förlustmötet med Odense.

Andreas Augustsson, AC Horsens, 7/0 0-1 mot Århus följdes upp med en skrällseger mot Bröndby (3-0). Augustsson stod för två stabila insatser.

Rawez Lawan, AC Horsens, 22/2 Anfallaren har fått ta steget ner på det centrala mittfältet och har varit en av lagets bättre spelare de senaste två matcherna. 7/12 i betyg mot Århus.

Johan Wiland, FC Köpenhamn, 0/0 Sitter fast på avbytarbänken.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn, 10/0
4/12 i betyg av onside.dk för sin insats i 2-1-segern borta mot Sönderjyske. Spelade också när FCK enkelt besegrade Vejle (4-1).

Oscar Wendt, FC Köpenhamn, 22/1
Fick också betyget 4/12 mot Sönderjyske. Fanns även med i startelvan mot Vejle.

Peter Larsson, FC Köpenhamn, 7/0 Den förre Halmstads BK-försvararen har hamnat i frysboxen. Var inte ens med i truppen mot Vejle.

Ken Fagerberg, FC Midtjylland, 11/1 Spelade inte i någon av veckans två matcher.

Andreas Dahl, FC Nordsjælland, 17/0 Nordsjälland stod för en briljant insats i 6-1-viktorian över Randers. Dahl var en av lagets bästa och fick det fina betyget 10/12.

Benjamin Kibebe, FC Nordsjælland, 21/1 Kibebe stod också för en bra match mot Randers. 10/12 i betyg av onside.dk.

Johnny Lundberg, FC Nordsjælland, 19/0 Spelade 90 minuter mot Randers och fick 7/12 i betyg av onside.dk.

Björn Runström, Odense 21/6
Hoppade in sista 17 minuterna mot Esbjerg (2-1), men var äntligen tillbaka i startelvan i mötet med Ålborg (1-0). 4/12 i betyg.

Bobbie Friberg da Cruz, Randers, 6/0 Fick det sämsta möjliga betyget (-3/12) när Randers åkte på en 1-6-smäll mot Nordsjälland. Bobbie Friberg da Cruz och hans Randers tog däremot skön revansch när laget i måndags besegrade Sönderjyske med 3-1.

Tobias Grahn, Randers, 5/0 Skadade sig tidigt mot Nordsjälland och missade måndagens match.

Valentino Lai, Vejle, 19/1 Innermittfältaren fick syna det gula kortet och blev utbytt på slutet när Vejle hemmaföll mot FC Midtjylland (2-3). Fick också lämna banan i förtid mot FC Köpenhamn (1-4).

Andreas Johansson, Ålborg, 23/6

7/12 i betyg när Ålborg föll mot Bröndby (0-2). Fick däremot börja på bänken mot Odense (0-1) men fick spela sista 25 minuter.

Spelade i kryss-matcherna mot Charlton (0-0) och Plymouth (1-1). Birmingham behåller trots allt en av direktplatserna till Premier League med tre omgångar kvar att spela.

Sebastian Larsson, Birmingham, 34/1

Martin Olsson, Blackburn, 8/0 Satt på bänken hela matchen när Blackburn förlorade med hela 0-4 mot Liverpool.

Johan Elmander, Bolton, 24/5
Byttes ut vid ställningen 0-4 mot Chelsea, men med Elmander på bänken var Bolton nära att vända på tillställningen. Matchen slutade 3-4. Betyget 5/10 av Sky Sports.

Fredrik Stoor, Fulham, 2/0 Satt bänken när Fulham mötte Manchester City borta och vann med 3-1.

Astrit Ajdarevic, Leicester City, 2/0 Är mycket nära The Championship efter 1-0 hemma mot Leeds. Inhyrde Ajdarevic fick ingen speltid. Däremot fick han en minut i mötet med Hereford United (3-1) tidigare i veckan.

Michael Svensson, Southampton, 4/0 Långtidsskadad.

Jonas Olsson, West Bromwich, 22/1 6/10 i betyg av Sky Sports efter 2-2-matchen borta mot Portsmouth.

Erik Edman, Wigan, 0/0 Fick från bänken se sina lagkamrater förlora med 1-4 mot Arsenal.

Frankrike
Reste sig efter debaclet mot Sochaux och vann med 1-0 över St. Etienne. Hansson spelade hela matchen och tilldelades betyget 6/10 i tidningen L´Equipe.

Kim Källström, Lyon, 25/2
Spelade från start och blev varnad när Lyon vände och fick med sig en poäng via 2-2 mot Monaco på hemmagräs. L´Equipe gav Källström betyget 5/10.

Petter Hansson, Rennes, 28/0

Patrick Amoah, 22, Paris FC, 12/3 Spelade inte.

Grekland Varnades när AEK hemmaföll mot tabellsexan Aris med 0-1.

Daniel Majstorovic, AEK Athen, 27/2

Mikael Nilsson, Panathinaikos, 20/0 Spelade 90 minuter i den mållösa historien mot Panserraikos.

Holland
Är frisk igen efter skada, men fick inte spela i helgen.

Kennedy Bakircioglü, Ajax, 8/1

Rasmus Lindgren, Ajax, 21/2 Gjorde comeback efter hjärnskakningen och hoppade in efter en knapp timme när Ajax krossade Willem II (7-0).

Andreas Granqvist, FC Groningen, 28/3
Var tillbaka efter avstängningen och spelade 90 minuter när Groningen något oväntat förlorade hemma mot Vitesse (2-3).

Fredrik Stenman, FC Groningen, 25/0 Vänsterbacken assisterade till Danny Hollas tröstmål 20 minuter före slutsignalen.

Marcus Berg, FC Groningen, 28/16 Anfallaren spelade hela matchen, men fick lämna banan mållös igen.

Petter Andersson, FC Groningen, 15/5
Långtidsskadad.

Patrik Ingelsten, Heerenveen, 9/1 Anfallaren byttes ut efter 66 minuters spel när Heerenveen vann över Volendam med 1-0.

Viktor Elm, Heerenveen, 11/4
Fick lämna mittfältsplatsen och hade återigen lyfts upp i anfallet. Ett bra drag skulle det visa sig. Viktor Elm skickade in matchens enda mål.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 26/0 PSV vann över FC Utrecht med 2-0. Isaksson är i mycket bra form. Räknar man med de bägge landskamperna mot Serbien och Portugal har 27-åringen hållit nollan i fem raka matcher.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven, 10/5 Spelade ensam i anfallet, men gjorde inget mål den här gången.

Lasse Nilsson, Vitesse, 10/3
Efter lång måltorka fick Nilsson skönt besked. Den förre Elfsborgsanfallaren var stekhet när laget bortabesegrade Groningen med 3-2. Nilsson gjorde själv 1-0-målet och assisterade till de bägge övriga fullträffarna.

George Mourad, Willem II, 14/2 Spelade hela den olycksaliga 0-7-fajten mot Ajax. Willem II ligger dock på säker mark och ska inte behöva åka ur.

Italien
Satte en straff mot Palermo (2-2) och har nu gjort fina sex mål på de fem senaste seriematcherna. Zlatan har nu passerat Bolognas Marco Di Vaio i skytteligan och toppar ensam på 20 mål.

Zlatan Ibrahimovic, Inter, 29/20

Olof Mellberg, Juventus, 23/2 Stod för en svag insats förra helgen och var petad när Juventus förlorade med 2-3 mot Genoa.

Albin Ekdal, Juventus, 3/0 Spelade inte.

Norge
Lagkaptenen är långtidsskadad.

Abgar Barsom, Fredrikstad, 0/0

Andreas Tegström, Fredrikstad, 2/1 Möter Stabaek på tisdag.

Patrik Gerrbrand, Fredrikstad, 0/0 Är frisk från sin skada och kan göra comeback mot Stabaek.

Jimmy Tamandi, Lyn, 0/0 Skadad.

Johan Dahlin, Lyn, 3/0 Höll nollan i den mållösa matchen mot Viking Stavanger.

Rickard Nilsson, Lyn, 0/0 Spelade inte.

Marcus Andreasson, Molde, 1/0 Hoppade in sista sju minuterna i hemmamatchen mot Sandefjord (1-1).

Mattias Moström, Molde, 3/0
Fanns inte med i helgens match.

Mikael Dorsin, Rosenborg, 3/0 Skadade sig i förra omgången och tvingades stå över.

Mikael Lustig, Rosenborg, 4/0

Drog på sig två gula kort och visades ut från planen redan efter 22 minuter när Rosenborg ändå vann över Start med 2-1.

Rade Prica, Rosenborg, 4/1 Efter en tveksam start i Rosenborg fick Rade Prica leverera. Den förre Sunderland-anfallaren satte 1-1-målet och fick betyget 6/10 av tidningen Dagbladet.

Daniel Nannskog, Stabaek, 3/3
Spelledigt i veckan. Möter Stabaek på tisdag.

Fredrik Berglund, Stabaek, 0/0
Möter Stabaek på tisdag.

Fredrik Risp, Stabaek, 3/0

Johan Andersson, Stabaek, 0/0 Långtidsskadad.

Pontus Farnerud, Stabaek, 30 Möter Stabaek på tisdag.

Pontus Segerström, Stabaek, 0/0 Är, precis som Johan Andersson, långtidsskadad.

Mattias Andersson, Strömsgodset, 0/0
Ytterligare en svensk i Tippeligan som går skadad.

Joel Riddez, Strömsgodset, 4/0
Fick syna det gula kortet när Strömsgodset förlorade på nytt. Den här gången blev det 0-1 mot Bodö/Glimt.

Bovar Karim, Tromsö, 0/0
Är skadad och väntas bli borta en längre tid.

Marcus Sahlman, Tromsö, 1/0
Förpassades till bänken när Sead Ramovic var tillbaka i laget.

Daniel Arnefjord, Ålesund, 4/0
Spelade 90 minuter när Ålesund förlorade mot Odd Grenland med 2-4.

Johan Arneng, Ålesund, 4/0
I samma match blev Arneng varnad.

Saudiarabien

Christian Wilhelmsson, Al-Hilal, 20/4

Spelade i förlustmatchen mot Al Ittihad (1-2).

Schweiz

Behrang Safari, FC Basel, 25/0

Spelade 90 minuter när Basel enkelt vann över NE Xamax med 3-0.

Dusan Djuric, FC Zürich, 26/6

FC Zürich behöll serieledningen via 1-0 mot Sion. Djuric spelade 82 minuter, men blev mållös.

Andres Vasquez, FC Zürich, 0/0

Spelade inte.

Spanien
Henok Goitom, Real Valladolid, 23/9

Spelade 90 minuter när Valladolid kom till korta mot storlaget Real Madrid (0-2) på bortagräs.

Turkiet
Erkan Zengin, Besiktas, 2/0

Fick äntligen chansen från start borta mot Kocaelispor. Det positiva var att Besiktas vann med 3-1. Det negativa att Zengin byttes ut redan i paus och fick det svaga betyget 1/5 av tidningen Fanatik.

Tobias Linderoth, Galatasaray, 2/0

Landslagsmittfältaren fortsätter träna för en ny comeback.

Tyskland .

Matias Concha, Bochum, 8/0

Var tillbaka igen efter senaste skadan och stod för en stabil insats när Bochum enkelt bortavann mot formsvaga Hoffenheim

Sharbel Touma, Borussia Mönchengladbach, 1/0
Fanns inte med i truppen.

Per Nilsson, TSG Hoffenheim, 11/0

Spelar i ett lag som är helt ur slag. 0-3 hemma mot Bochum i helgen. Nilsson spelade från start i mittförsvaret, men byttes ut redan efter en timme.

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 24/7

Fick aldrig lämna avbytarbänken i den oavgjorda matchen mot Bayer Leverkusen (1-1).

USA
Antou Jallow, Portland Timbers, 0/0

Andradivisionen, USL-1, börjar först i slutet av april. Jallow kommer närmast från Sirius.

Fredrik Ljungberg, Seattle Sounders, 3/1

Spelade 80 minuter när Seattle inkasserade första förlusten för säsongen via 0-1 mot K.C. Wizards.