PROFFSKOLLEN - Sjukdom, stukad fot och självmål

Proffskollen

Viktor Elm, Patrik Ingelsten, Ola Toivonen och Erkan Zengin. Där har ni fyra nybakade utlandsproffs som ni kan följa här. I Italien gjorde både Ibrahimovic och Mellberg mål. Det här och mycket mer i veckans proffskoll.

Sebastian Larsson, Birmingham, 20 ligamatcher/1 ligamål

En ihärdig ljumskskada har hållit Larsson borta från planen i närmare en månad. I 1-1-mötet med toppkonkurrenten Cardiff var mittfältaren tillbaka och fick hoppa in sista 25 minuterna.

Martin Olsson, Blackburn, 7/0

Talangen har inte spelat någonting under nye managern Sam Allardyce. Olsson har dock varit sjuk och det var en av anledningarna till att han inte fanns med i truppen mot Newcastle (3-0).

Johan Elmander, Bolton, 17/5

Skadan kommer hålla anfallaren borta från fotbollsplanen i ytterligare några veckor.

Fredrik Stoor, Fulham, 1/0

Fotbollslivet leker knappast för Fredrik Stoor. Fick lämna sin bänkplats för läktaren i helgen.

Michael Svensson, Southampton, 4/0

Är fortfarande skadad.

Rade Prica, Sunderland, 0/0

Kommer inom kort lämna Sunderland. Ålborg nämns som den hetaste kandidaten för Rade Prica.

Jonas Olsson, West Bromwich, 18/1

Har överbelastat knäet och tvingades vila från den sköna 3-0-segern över Middlesbrough. Olsson tror att han snart ska kunna börja träna för fullt igen.

Erik Edman, Wigan, 0/0

Fick se hela Wigans match mot Manchester City (0-1) från avbytarbänken.

Frankrike

Karl Svensson, Caen, 1/0

Den jobbiga tiden i Frankrike är över. Mittbacken har skrivit på ett fyraårskontrakt med IFK Göteborg och ansluter till sitt nygamla lag i början av februari.

Petter Hansson, Rennes, 18/0

Rennes hade inte förlorat i ligan sedan den 17 augusti, men i helgen kom en 0-1-förlust mot Lille. Hansson styrde olyckligt bollen i det egna målet med en kvart kvar att spela. Mittbacken fick betyget 4/10 av tidningen L´Equipe.

Kim Källström, Lyon, 16/1

Var stabil och spelade 90 minuter när Lyon bortabesegrade Grenoble med 2-0. 6/10 i betyg av L´Equipe. Källström slog inlägget till Cesar Delgados 2-0-mål.

Patrick Amoah, 22, Paris FC, 8/3

Spelade inte i helgen.

Grekland Spelade 90 minuter när AEK tog en skön seger över Iraklis (1-0) och är nu uppe på fjärde plats i ligan.

Mikael Nilsson, Panathinaikos, 9/0

Daniel Majstorovic, AEK Athen, 16/1

Kan se tillbaka på en skön vecka. Spelade 90 minuter mot både Panthrakikos (4-0) i den inhemska cupen och mot Aris (4-0) i ligan.

Holland

Kennedy Bakircioglü, Ajax, 5/1

Ajax har sedan tidigare gjort klart att man tänker sälja Bakircioglü under januarifönstret. Enligt holländsk media är de bägge turkiska klubbarna Fenerbahce och Galatasaray intresserade av mittfältaren.

Rasmus Lindgren, Ajax, 15/2

Mittfältaren stukade foten på träning och kom inte till spel i den holländska omstarten. Det är oklart hur länge Lindgren blir borta.

Andreas Granqvist, FC Groningen, 16/2

Spelade hela matchen i mittförsvaret när Groningen mötte Sparta Rotterdam (1-1).

Fredrik Stenman, FC Groningen, 13/0

Ytterbacken har ådragit sig en skada och kunde inte spela när den holländska ligan drog igång igen.

Marcus Berg, FC Groningen, 17/13

Inget mål den här gången för anfallaren Marcus Berg. 22-åringen är fortsatt delad tvåa i skytteligan. Två fullträffar efter AZ Alkmaars Mounir El Hamdaoui.

Petter Andersson, FC Groningen, 14/5

Enligt holländsk media är Petter Andersson helt frisk från sin knäskada som höll honom borta från de sista matcherna i december. Istället var det sjukdom som gjorde att han inte spelade mot Sparta.

Patrik Ingelsten, Heerenveen, 0/0

Har problem med vristen och den allsvenska skyttekungen får vänta på debuten i sin nya klubb.

Viktor Elm, Heerenveen, 1/0

En klart godkänd debut av mellanbrodern Elm när Heerenveen vann över Feyenoord (3-1). Viktor Elm fick ta plats till vänster på mittfältet och låg bakom två mål.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 16/0

Numera är det två svenskar hos PSV, men ingen fanns med mot Roda (1-1). Isaksson var magsjuk och tvingades stå över.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven, 0/0

PSV köpte Ola Toivonen i förra veckan och ligakampen mot Roda kom för tidigt. 22-åringen fick istället se matchen från läktarplats.

George Mourad, Willem II, 5/0

Hoppade in sista 18 minuterna när laget bortaföll mot De Graafschap (0-1). Har fortfarande inte startat i någon seriematch den här säsongen.

Italien

Zlatan Ibrahimovic, Inter, 19/12

Självmål, varning och mål. Det hände en del kring Zlatan i den olyckliga 1-3-matchen borta mot Atalanta. I paus tjatade en frustrerad Ibrahimovic till sig ett gult kort. På övertid av matchen satte svensken ett tröstmål.

Olof Mellberg, Juventus, 13/1

Blev poängräddare åt sitt Juventus när han nickade in 1-1 på hörna borta mot Lazio. Mellberg spelade på nytt 90 minuter. Det blev även några minuter i cupmötet med Catania (3-0) tidigare i veckan.

Albin Ekdal, Juventus, 3/0

Spelade ingenting föregående vecka.

Spanien

Henok Goitom, Real Valladolid, 13/4

Valladolid tog revansch för förra helgens förlust mot Sporting Gijon och i veckans cupmöte med Gijon vann laget med 2-1. Goitom spelade hela matchen. Vilket han även gjorde i helgens ligatillställning mot Real Betis (1-3).

Turkiet

Fredrik Risp, Ankaraspor, 3/0

Är fortsatt ute i frysboxen, men är inställd på att jobba hårt för att ta tillbaka sin plats. Har, enligt honom själv, nobbat två andra turkiska klubbar. Har ådragit sig en lättare sträckning.