Proffskollen

Flera har skrivit in sig i målprotokollet, inte minst i Norge. I Spanien gjorde Zlatan comeback efter skada men i Österrike tog som bekant en svensk landslagsspelares säsong slut.

NORGE
John Pelu, Haugesund 6/1 (Utlånad från Rosenborg)

Tillbaka i startelvan när Haugesund vann med 2-1 mot Ålesund i onsdags. Pelu var den som gjorde 2-0 i den 17:e minuten, då han ur liten vinkel tryckte in bollen bakom Ålesunds målvakt Anders Lindegaard. Med en minut kvar av första halvlek var han på vippen att göra sitt andra mål men skruvade bollen hårfint utanför det bortre krysset. Byttes ut i den 78:e minuten. Blev utsedd till planens bäste spelare av VG som satte betyget 7/10. I helgen spelade Haugesund 1-1 mot Lilleström. Pelu hade ett bra skott redan efter 13 minuters spel från 20 meters håll men som Lilleströms målvakt Stefan Logi Magnusson räddade till hörna. Pelu fick skadekänning på nytt i slutet av den första halvleken och byttes ut i den 43:e minuten. Fick betyget 5/10 av VG.

Conny Månsson, Kongsvinger 0/0

Missar större delen av säsongen på grund av ett avslitet korsband.

Bobbie Friberg da Cruz, Kongsvinger 7/0 (Utlånad från Randers i danska ligan)

90 minuters spel för da Cruz när Kongsvinger i onsdags spelade 0-0 mot Lilleström. Med fem minuter kvar av matchen fick han ett fint nickläge inne i straffområdet men bollen gick tätt utanför den högra stolpen. 4/10 blev betyget hos VG. I helgen var han delaktig i Kongsvingers 2-2-mål i förlustmatchen mot Stabaek (2-4). Da Cruz nådde långt in i straffområdet med ett inkast och där fanns Olav Tuelo Johannesen och klämde upp bollen i krysset. 4/10 gav VG i betyg.

Edier Frejd, Kongsvinger 7/1

Byttes ut med åtta minuter kvar i onsdags när Kongsvinger spelade 0-0 mot Lilleström. Fick väldigt lite uträttat i matchen och VG ansåg att hans insats var värd 4/10. I helgen mot Stabaek fick han vara med om en händelserik 44:e minut. Först gick han själv på avslut och Stabaeks målvakt tvingades till en riktigt bra räddning. Därefter sprang han hem och fick försvara när Johan Andersson fick en jättechans att göra mål. Han vände ut och in på Frejd men brände möjligheten. Dessa två drabbade samman också i den 71:a minuten när Frejd fällde Andersson i straffområdet men domaren valde att inte döma straff. 4/10 i betyg av VG.

Marcus Andreasson, Molde, 6/0

Fick i torsdags börja på bänken mot Strömsgodset (seger 3-2) och byttes in först i 90:e minuten. Satt hela matchen på avbytarbänken när Molde i helgen mötte Odd Grenland och spelade 1-1.

Emil Johansson, Molde 6/0

Byttes in med kvarten kvar mot Strömsgodset i torsdags. Hann inte göra några större avtryck och spelade för kort tid för betyg hos VG. I helgen fick han chansen från start när Odd Grenlands stod för motståndet. Kom till ett par bra inläggslägen och lät sig inte bli lurad när Magnus Myklebust försökte tunnla honom i den 14:e minuten. Byttes ut med 20 minuter kvar. 5/10 satte VG i betyg för hans insats.

Mattias Moström, Molde, 7/3

Avgjorde praktiskt taget på egen hand matchen mot Strömsgodset i torsdags med två mål. Gjorde 1-0 i 50:e minuten med ett kraftfullt skott i krysset, efter att han brutit sig loss från uppvaktning. Hann med att bli varnad i den 66:e minuten innan han med fem minuter kvar avgjorde matchen med det som skulle bli Moldes segermål med 3-2. Magne Hoseth slog ett inlägg som anfallaren Baye Fall släppte förbi sig mellan benen. Bollen fram till en helt fri Moström som sköt mellan benen på Fall (!) och som överrumplade målvakten Adam Larsen. Moström var pigg och företagsam i övrigt och skapade många chanser på egen hand. Bäste spelare på planen enligt VG och betyget 7/10. Hade svårt att upprepa den fina insatsen mot Odd i helgen. Hade ett par bra chanser men skickade bollen utanför målramen. 4/10 i betyg.

Björn Runström, Molde 5/1 (Utlånad från danska Odense)

Spelade från start mot Lilleström i torsdags men byttes ut i den 46:e minuten efter att inte ha stått för mycket konstruktivt. Låga betyget 3/10 i betyg av VG. Trots några svaga insatser fick han chansen på nytt från start och under hela matchen mot Odd, mycket beroende på att Molde saknar alternativ i dagsläget för Runström. Öppnade matchen piggt med några inlägg och kom till avslut i slutet av den första halvleken men det var alldeles för svagt och kunde lätt räddas av Odds målvakt. Hade inte marginalerna med sig heller när han fick en boll i djupled i den 61:a minuten. VG satte 4/10 i betyg.

Mikael Dorsin, Rosenborg, 7/0

Dorsin spelade från start och i 87 minuter när Rosenborg vann med klara 3-0 mot Brann i torsdags. Dorsin slog inlägget som resulterade i 3-0 genom Kjell Rune Sellin. 6/10 i betyg av VG. Slog också flera fina inlägg när Rosenborg spelade 1-1 borta mot Ålesund och det var på ett av dessa som Rade Prica stack fram foten och gjorde Rosenborgs mål. 6/10 i betyg av VG.

Mikael Lustig, Rosenborg, 7/1

90 minuters spel mot Brann (seger 3-0). Hade ett par bra inläggslägen och var också målvakten Daniel Örlund behjälplig vid ett farligt Brann-läge i den 40:e minuten. Ingen märkvärdig insats i övrigt och betyget sattes till 5/10 av VG. Mot Ålesund var han på rejält skotthumör och tog några avslut men skotten gick utanför ett blockerades av Ålesundsförsvarare. Fick en smäll med fem minuter kvar av och haltade av planen men kom tillbaka igen efter ett par minuters behandling. 5/10 i betyg av VG.

Rade Prica, Rosenborg, 7/3

Bara 18 minuters spel när Rosenborg vann med 3-0 mot Brann men hann under den tiden med att skapa två riktigt bra målchanser och dessutom falla i straffområdet efter en liten knuff av Branns Olafur Bjarnason men domaren valde att fria. Vräkte sig fram i den 49:e minuten på ett inlägg från Mikael Dorsin i mötet med Ålesund i helgen och tryckte in 1-1. Blev mycket hårt tagen och i den 65:e minuten byttes han ut med skadekänning. 5/10 satte VG i betyg.

Daniel Örlund, Rosenborg 7/0

Höll nollan mot Brann i onsdags (seger 3-0) och tvingades göra en fantomräddning. Var annars mest ute och plockade ned inlägg på ett säkert sätt och gjorde en avgörande undanrensning med fötterna i den 18:e minuten för att stoppa ett friläge för Branns målfarlige anfallare Erik Huskelepp. 5/10 av VG. Mot Ålesund i helgen fick han släppa in ett mål redan i den åttonde minuten. Fredrik Carlsen fick en drömträff på ett inlägg från Johan Arneng och bollen for som en projektil upp i det vänstra krysset. Örlund försökte men kunde inte nå bollen. I övrigt hade han tämligen god koll på händelserna, trots en stolpträff av Ålesunds Sylling Olsen i den 52:a minuten. 5/10 av VG.

Panajotis Dimitriadis, Sandefjord 5/0

Ex-Vasalundsspelaren utmärkte sig inte nämnvärt när Sandefjord föll med 0-1 mot Vålerengen i torsdags. Byttes ut med kvarten kvar och fick nöja sig med betyget 4/10 av VG.

Johan Andersson, Stabaek, 6/2

Utjämnade till 1-1 mot Kongsvinger (seger 4-2) i den tionde minuten. Andersson sköt mot Kongsvingers målvakt som räddade men när en lagkamrat skulle rensa bollen gjorde han det inte bättre än att bollen hamnade framför fötterna på Andersson som skickade in 1-1. Hade i övrigt några duster med Edier Frejd som han oftast gick vinnande ur. Byttes ut i 78:e minuten. 5/10 satte VG i betyg.

Pontus Farnerud, Stabaek, 6/1

Spelade från start och i 90 minuter mot Kongsvinger. Testade skottlyckan några gånger utan att lyckas. Hade också ett bra samarbete med Daniel Nannskog som var nära att ge resulat. VG var nöjda med Farneruds insats och tilldelade honom betyget 6/10.

Daniel Nannskog, Stabaek, 6/3

Äntligen lossnade det för anfallaren som stod för två fullträffar mot Kongsvinger (seger 4-2). Fick betyget 7/10 av VG och utsågs till matchens bäste spelare av samma tidning.

Joel Riddez, Strömsgodset, 7/0

Riddez spelade hela matchen på sin sedvanliga ytterbacksposition när Strömsgodset förlorade med 2-3 mot Molde i torsdags. 4/10 tyckte VG att hans insats räckte till i betyg. Stod för en av sina bästa insatser för säsongen när Strömsgodset vann med 3-1 mot Start i helgen. Vid ett tillfälle lurade han bort tre Startspelare innan han slog ett inlägg in i straffområdet som dock inte förvaltades speciellt bra av lagkamraterna.

Fredrik Björck, Trömsö, 6/0

Stabil insats av Björck när Tromsö spelade 1-1 mot Viking i torsdags. Rensade bort ett farligt läge och var på vippen att hitta fram till George Mourad med en djupledsboll men den vinkades av för offside. 5/10 i betyg av VG.

Marcus Sahlman, Tromsö, 0/0

Fick finna sig i att vara avbytare när Tromsö vann spelade 1-1 mot Viking i torsdags.

George Mourad, Tromsö 2/1

Efter att ha behövt en liten ”inkörningsperiod” fick Mourad chansen från start när Tromsö mötte Viking. Han tackade för förtroendet och gjorde 1-0 mot Viking (som till slut blev 1-1) i slutet av den första halvleken efter att han snappat upp en horribel felpassning av en Vikingförsvarare och lätt chippat in bollen över Vikings målvakt. Drog på sig ett gult kort i den 76:e minuten när han störde Vikings målvakt i samband med en utspark. Med sex minuter kvar gjorde Mourad sitt andra mål men det blev bortdömt för offside. Ett mål, en varning och 90 minuters spel belönades av VG med betyget 6/10.

Patrik Ingelsten, Viking Stavanger 7/4

Mot Tromsö i torsdags hade Ingelsten en jättechans att bli matchhjälte men hans nick i slutminuten gick tätt utanför. I övrigt hade Ingelsten svårt att skapa något kreativt och fick betyget 4/10 av VG. Mot Hönefoss i lördags blev Ingelsten den ende målgöraren i matchen då han i den 47:e minuten mycket säkert tryckte in en straffspark efter att lagkamraten Vidar Nisja fällts i straffområdet. Skapade en hel del i övrigt och fick 5/10 i betyg av VG.

Daniel Arnefjord, Ålesund 7/1

På nytt gjorde Arnefjord en stabil insats när Ålesund mötte Haugesund i onsdags och förlorade med 1-2. 4/10 satte VG i betyg. Mot Rosenborg gjorde Arnefjord ett gediget arbete på nytt. I den 15:e minuten hindrade han exempelvis Rade Prica från att göra mål genom att blockera dennes skottförsök. 5/10 i betyg.

Johan Arneng, Ålesund 7/0

Skapade en hel del bra saker när Ålesund föll med 1-2 mot Haugesund. Arneng hade ett par riktigt bra avslut och i den 38:e minuten sköt han ett hårt skott som Haugesunds målvakt tvingades lämna retur på och där dök lagkamraten Glenn Roberts upp och skickade in reduceringsmålet. Låg bakom Ålesunds mål i matchen mot Rosenborg (1-1) på måndagskvällen. Redan i den åttonde minuten stötte han fram bollen till lagkamraten Carlsen som fick drömträff och tryckte upp bollen i det vänstra krysset. I övrigt hade han som brukligt några fina inläggslägen. 5/10 i betyg av VG.

DANMARK

Jon Jönsson, Bröndby, 9/2

Tillbaka i startelvan när Bröndby föll med 0-1 mot Nordsjälland i förra veckan. Spelade hela matchen. Mot Århus (seger 1-0) i helgen fanns dock Jönsson inte med i matchtruppen på grund av skadekänning.

Mikael Nilsson, Bröndby, 24/1

Blev uppflyttad till mittfältet mot Nordsjälland. Spelade 90 minuter utan att göra bort sig. Tillbaka i försvaret som mittback mot Århus och löste det med den äran när han hjälpte laget att hålla nollan.

Samuel Holmén, Bröndby, 22/5

Holmén spelade från start mot Nordsjälland men byttes ut i den 68:e minuten utan att ha fått ut mycket av sitt spel. Femte målet för säsongen kom när Århus slogs tillbaka med 1-0 i helgen.

Alexander Farnerud, Bröndby, 25/3

Mot Nordsjälland i förra veckan fick Farnerud på nytt börja på bänken men löste av Holmén efter 68 minuters spel. Efter flera veckor utanför startelvan fick Farnerud chansen från start mot Århus men utmärkte sig inte nämnvärt och byttes ut i 69:e minuten.

Max von Schlebrügge, Bröndby, 19/2 En ledbandsskada lär hålla honom borta till ungefär i slutet av april.

Andreas Klarström, Esbjerg, 26/0

Varningen senast innebar att han missade den viktiga matchen mot FC Köpenhamn (förlust 2-3) på grund av avstängning. Tillbaka i försvaret i helgen när Esbjerg spelade 0-0 mot Ålborg.

Martin Fribrock, Esbjerg, 0/0

Opererades i december och räknar inte med comeback denna säsong.

Mikael Rynell, Esbjerg, 13/0

För fjärde matchen i följd fick Rynell sitta kvar på avbytarbänken utan att hoppa in när Esbjerg mötte FC Köpenhamn i förra veckan. Även mot Ålborg i helgen fick Rynell tillbringa hela matchen på avbytarbänken.

Jones Kusi-Asare, Esbjerg, 5/0

Tillbaka i matchtruppen mot FCK i förra veckan men fick tillbringa hela matchen på avbytarbänken. Utanför matchtruppen mot Ålborg i helgen.

Johan Wiland, Köpenhamn, 22/0

Fick släppa två bollar förbi sig mitten av förra veckan då FC Köpenhamn besegrade Esbjerg med 3-2. Tung eftermiddag för Wiland när FCK förlorade mot Midtjylland i helgen. Först släppte han två mål förbi sig redan innan matchuret tickat upp till 14 minuter. I den 61:a minuten fick han sedan titta på det röda kortet och är därmed avstängd i nästa omgång. Det gör att han nu bjudit in Jesper Christiansen att ta över som förstemålvakt igen.

Mikael Antonsson, Köpenhamn, 24/1

Var med och hjälpte FCK till seger med 3-2 mot Esbjerg i förra veckan. Spelade hela matchen mot Midtjylland (förlust 2-3).

Peter Larsson, Köpenhamn, 12/0

På nytt på avbytarbänken mot Esberg i förra veckan. Fick vara med om ett taktiskt byte i den sista matchminuten och fick några sekunders speltid. Inget spel mot Midtjylland i helgen.

Oscar Wendt, Köpenhamn, 28/2

90 nya minuter i mitten av förra veckan när Esbjerg slogs tillbaka med 3-2. Spelade från start mot Midtjylland men var den som fick kliva av när målvakten Jesper Christiansen byttes in i stället för utvisade Johan Wiland.

Dino Avdic, Köge 0/0

Alltjämt utanför Köges matchtrupp.

Benjamin Kibebe, Nordsjälland, 23/0

Fick tillbringa hela matchen på avbytarbänken mot Bröndby (förlust 0-1) i förra veckan. Helt utanför matchtruppen mot Silkeborg (seger 4-1) i helgen.

Rawez Lawan, Nordsjälland, 27/7

Började på bänken mot Bröndby i förra veckan men fick hoppa in i 67:e minuten. Även mot Silkeborg i helgen fick Lawan börja på bänken men fick hoppa in i 78:e minuten.

Pierre Bengtsson, Nordsjälland 16/0

Spelade hela matchen mot Bröndby i förra veckan och gjorde inte alls bort sig. Mot Silkeborg i helgen blev det 90 nya minuter för Bengtsson som verkligen spelat till sig en ordinarie plats hos Nordsjälland.

Abbas Hassan, Ålborg, 1/0

Reservmålvakt på nytt när Ålborg vann med 2-0 borta mot Århus och spelade 0-0 i helgen mot Esbjerg.

Louay Chanko, Ålborg, 27/3

Chanko spelade hela matchen när Ålborg besegrade Odense med 1-0 i förra veckan. Han höll sig dock utanför målprotokollet. 90 minuters spel också i helgens match, då Esbjerg stod för motståndet.

Andreas Johansson, Ålborg, 27/6

Inget mål av Johansson när han spelade 90 minuter mot Odense (seger 1-0) i förra veckan. Flyttades tilbaka från anfallet till mittfältet mot Esbjerg. Spelade 90 minuter men lämnade planen precis som övriga spelare, mållös.

FINLAND

Johan Carlsson, IFK Mariehamn 0/0 Skadade sig i sista träningsmatchen inför säsongen och missar de inledande matcherna av den finländska ligan.

Marcus Olofsson, IFK Mariehamn 1/0

Spelade hela matchen när IFK Mariehamn spelade 1-1 borta mot Inter Åbo i premiären av den finländska ligan.

HOLLAND

Fick skaka bort lite matchrost när han fick hoppa in sista fem minuterna mot Willem II (seger 2-0) i mitten av förra veckan. I helgen var han utanför matchtruppen mot Heracles.

Kennedy Bakircioglü, Ajax, 9/2

Rasmus Lindgren, Ajax, 6/1

En ledbandsskada gör att Lindgren har satt punkt för denna säsong.

Rasmus Elm, AZ Alkmaar 21/3

Tillbaka i matchtruppen i förra veckan när Alkmaar vann med 1-0 mot Twente. Fick börja på bänken men hoppade in i den 59:e minuten. Fick matchens sista chans men sköt bollen över. I helgen fick han hoppa in sista 20 minuterna när Alkmaar vann med klara 3-0 mot Willem II och har fortfarande chansen att nå spel i Europa.

Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar, 22/1

90 minuters spel på nytt för Wernbloom när Alkmaar slog tillbaka Twente med 1-0 i förra veckan. Fick titta på domarens gula kort i den 24:e minuten. Även mot Willem II i helgen blev det 90 minuters spel för den tidigare Blåvittspelaren.

Andreas Granqvist, Groningen, 30/6

Granqvist spelade hela matchen när Groningen spelade 1-1 mot Utrecht i förra veckan. Även mot PSV (förlust 1-3) i helgen figurerade han under samtliga 90 minuter.

Fredrik Stenman, Groningen, 27/1

Skadan han ådrog sig mot Willem II förra helgen hindrade honom från spel tidigare i veckan mot Utrecht (1-1) och mot PSV i helgen.

Petter Andersson, Groningen, 0/0

Alltjämt på Groningens skadelista.

Viktor Elm, Heerenveen, 27/4 Elm spelade från start och hela matchen mot PSV Eindhoven (2-2) i förra veckan. Även mot NAC Breda i helgen (0-0) blev det 90 minuter för Elm.

Philip Haglund, Heerenveen 11/0

Fick chansen från start också mot PSV och var efter en halvtimmes spel nära att göra matchens första mål när han nickade en frispark över ribban. Fick för tredje matchen i följd spela från start när Heerenveen ställdes mot NAC Breda (0-0). Byttes ut med tio minuter kvar.

Samuel Armenteros, Heracles 13/3

Startade på bänken när Heracles besegrade Waalwijk med 4-1 i förra veckan. Byttes in vid just ställningen 4-1 med sju minuter kvar att spela. Även mot Ajax blev det startplats på bänken för Armenteros men när brasilianaren Everton tvingades utgå efter 37 minuters spel fick Armenteros hoppa in. Dock utan att göra något större väsen av sig.

Erton Fejzullahu, NEC Nijmegen, 28/2

På nytt på avbytarbänken när NEC mötte Ado den Haag i förra veckan och vann med 3-2. Fick vara med om ett taktiskt byte i den sista matchminuten. Även mot VVV Venlo (förlust 0-2) i helgen fick Fejzullahu börja på bänken. Denna gång fick han dock mer speltid, då han byttes in i den 73:e minuten.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 33/0

Fick släppa två bollar förbi sig när PSV spelade 2-2 mot Heerenveen i förra veckan. Mot Groningen i helgen fick han släppa ett mål förbi sig när Eindhoven vann med 3-1. Tim Matavz tog sig fram i offensivt i den tredje minuten och krutade in bollen i det högra krysset otagbart för Isaksson.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven, 32/13

Spelade hela matchen mot Heerenveen (2-2) i förra veckan och var delaktig i lagets ledningsmål till 2-1. Han fick agera väggspelare när bulgaren Manolev satte bollen i målnätet efter 62 minuters spel. Började på bänken mot Groningen i helgen men fick hoppa in redan i den 52:a minuten.

Lasse Nilsson, Vitesse, 30/7

Fick chansen från start när Vitesse mötte NAC Breda i förra veckan och spelade oavgjort 1-1. Nilsson byttes ut i 89:e minuten. Fanns inte med i matchtruppen när Vitesse föll med 2-5 mot Roda i helgen.

Emra Tahirovic, MVV Maastricht 5/1

Fick vila i helgen, då Maastricht skulle ha spelat mot Haarlem, som har dragit sig ur Eerstedivisie.

Demba Traoré, Fortuna Sittard 31/9

Spelade från start mot Veendam (förlust 0-1) men byttes ut i den 71:a minuten.

TYSKLAND

Rasmus Bengtsson, Hertha Berlin, 6/0

Tillbaka på avbytarbänken efter sin skada när Hertha spelade 2-2 mot Eintracht Frankfurt. Blev dock kvar på bänken under samtliga 90 minuter.

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 17/1

Rosenberg fick vara kvar på bänken också mot Wolfsburg när Werder Bremen vann med 4-2.

Marcus Berg, Hamburg, 28/4 Fick chansen från start och spelade hela matchen mot Mainz (förlust 0-1). Tilldelades sämsta tänkbara betyg, 6/6, av kicker.de.

Per Nilsson, Hoffenheim, 8/0

Skadeproblem gjorde att Nilsson missade matchen mot Borussia Dortmund i helgen.

Matias Concha, Bochum, 21/0

Concha fick ingen chans heller mot Köln att visa upp sina färdigheter. Kvar på avbytarbänken under hela matchen.

Andreas Johansson, Bochum, 15/0

Utanför matchtruppen efter den svaga insatsen senast.

Andreas Dahlén, Hansa Rostock 9/2

Hansa Rostock förlorade med 1-2 för andra matchen i följd. Denna gång mot FSV Frankfurt. Dahlén spelade hela matchen och kvitterade ut betyget 5/6 av kicker.de.
Ezad Razic, Oberhausen 6/0

Utanför matchtruppen på grund av skadekänning när Oberhausen vann med 4-2 mot Energie Cottbus.

ENGLAND Martin Olsson, Blackburn, 17/0 Spelade hela matchen mot Everton i helgen (förlust 2-3). Hade ett par bra genombrott som inte resulterade. Inget betyg eller omdöme från Skysports.

Johan Elmander, Bolton, 22/3

Fick hoppa in de sista åtta minuterna mot Chelsea (förlust 0-1) förra tisdagen. Efter att ha varit på planen i tre minuter skapade han Boltons bästa målchans i matchen, då han nickade utanför från sex meters håll. Tre minuter senare fick han titta på domarens gula kort efter att ha gått för bryskt fram mot Zhirkov. 6/10 satte Skysports i betyg. Trots det pigga inhoppet mot Chelsea fick han tillbringa hela matchen på avbytarbänken mot Stoke i helgen.

Sebastian Larsson, Birmingham, 26/4

Fick på nytt göra ett tämligen tidigt inhopp när Birmingham spelade 0-0 mot Hull. I den 63:e minuten fick Larsson chansen att försöka förändra matchbilden. Skapade direkt några fina inläggsmöjligheter. 5/10 i betyg av Skysports. ”Passningarna fungerade inte” ansåg Skysports.

David Elm, Fulham 7/1

Skadad och utanför matchtruppen just nu.

Fredrik Stoor, Fulham, 0/0 (11/0 för Derby) Ej med på avbytarbänken mot Wolverhampton (0-0)

Astrit Ajdarevic, Hereford, 1/0 (utlånad från Leicester)

En skada i baksidan av ena låret höll honom borta mot Bournemouth i tisdags och mot Accrington Stanley i helgen.

Ole Söderberg, Newcastle, 0/0

Även i helgen var Söderberg utanför matchtruppen när Newcastle säkrade avancemang till Premier League nästa säsong.

Jonas Olsson, West Bromwich, 39/4

90 nya minuter för Olsson när West Bromwich besegrade Middlesbrough med säkra 2-0.

Oscar Jansson, Tottenham 0/0 (4/0 för Exeter)

Har ännu inte hittat någon ny klubb att spela för, utan hoppas alltjämt på en ny utlåning.

FRANKRIKE Kim Källström, Lyon, 25/3 Källström utmärkte sig inte nämnvärt när Lyon spelade 2-2 mot Bordeaux. 5/10 satte L’Equipe i betyg.

Petter Hansson, Rennes, 27/1

Stabil insats av Hansson när Rennes spelade 0-0 mot Nancy. 5/10 blev betyget hos L’Equipe.

ITALIEN

Albin Ekdal, Siena, 22/1 Efter nästan en månad utanför startelvan var Ekdal tillbaka i den samma när Siena spelade 2-2 borta mot Catania. Byttes ut i den 78:e minuten.

Andreas Landgren, Udinese, 0/0

Inte heller mot Bologna (1-1) lyckades Landgren ta en plats.

Sebastian Carlsén, Inter 0/0

Utanför matchtruppen mot Juventus (seger 2-0).

Elmin Kurbegovic, Novara 3/0

Utanför Novaras matchtrupp.

Thomas Magnusson, Taranto 1/0

1-1 för Taranto mot Virtus Lanciano men inget spel för Magnusson.

SPANIEN

Henok Goitom, Almería, 18/1

Utanför matchtruppen mot Deportivo La Coruna (0-0).

Zlatan Ibrahimovic, Barcelona, 24/15

Tillbaka efter sin skada och fick hoppa in och spela de sista åtta minuterna i derbyt mot Espanyol (0-0).

GREKLAND

Mattias Bjärsmyr, Panathinaikos, 17/0

Fick chansen från start mot Giannina och spelade samtliga 90 minuter.

Olof Mellberg, Olympiakos 24/2

Missade även matchen mot Aris Saloniki på grund av skada.

Jonas Sandqvist, Atromitos, 0/0

Platsar ännu inte hos Atromitos. Utanför matchtruppen också mot Iraklis (seger 4-2).

Markus Jonsson, Panionios 6/0

Utanför matchtruppen mot Kavala.

Daniel Majstorovic, AEK Aten, 27/2 AEK vann med 2-0 mot Asteras Tripoli och Majstorovic spelade hela matchen.

Björn Enqvist, Veria 21/1

Spelade 75 minuter mot Thermiakos (seger 4-1) förra helgen. Hur mycket speltid det blev mot Anagennisi (förlust 0-1) denna helg har i skrivande stund inte gått att få fram.

CYPERN

Spelade från start mot Omonia i helgen men fick en smäll och utgick redan i den 34:e minuten.

Valentino Lai, Apollon Limassol 8/1

TURKIET
Skadeproblemen ställer fortfarande tll det för Sinan.

Labinot Harbuzi, Genclerbirligi, 18/3

Tillbaka i startelvan och passade på att göra sitt tredje mål för säsongen när Genclerbirligi vann med 3-1 mot Buyuksehir. 3/5 gav Fanatik ex-MFF:aren i betyg.

Erkan Zengin, Eskisehirspor, 8/2

Började på bänken mot Ankaragucu (förlust 1-3) men fick hoppa in i halvtid. 2/5 satte Fanatik i betyg.

Ayranci Sinan, Genclerbirligi, 0/0

Erik Pilfalk, Antalyaspor, 0/0 Får vänta på sin debut för sin nya klubb. Var utanför laget i segermatchen mot Denizlispor (2-1).

Erkan Zaglik, Kocaelispor 6/0

Fick hoppa in i paus mot Karabükspor (förlust 0-1). Betyget blev samma som senast - 1/5 i betyg av Fanatik.

SCHWEIZ

Dusan Djuric, FC Zürich, 24/7

Djuric spelade från start mot Bellinzona i förra veckan och skrev in sig i målprotokollet i den 64:e minuten när han gjorde 2-0. Fyra minuter senare byttes han ut. 5/6 satte sport.ch i betyg. I helgen spelade han från start på nytt när Zürich förlorade med 0-1 hemma mot Aarau. Denna gång byttes han ut i 68:e minuten. 4/6 satte sport.ch i betyg denna gång.

Behrang Safari, FC Basel, 25/1

Spelade hela matchen mot St Gallen i förra veckan när Basel vann med 3-2. Spelade också hela matchen mot Luzern i helgen (5-0).

ÖSTERRIKE

Andres Vazques, FC Zürich, 3/1 Letar ny klubb för tillfället.

Eddie Gustafsson, Salzburg, 30/0 Höll nollan i onsdags mot Ried på hemmaplan (seger 2-0). På söndagen kom så den olyckliga matchen där han var på väg att hålla nollan mot Linz (0-0) när han blev stämplad och bröt benet och säsongen är över för den svenske burväktaren.

SINGAPORE

Niklas Sandberg, Armed Forces 8/1 På måndagskvällen mötte Armed Forces kinesiska Peking Guoan och vann med 3-0. Sandberg spelade från start och i 90 minuter.

USA

Johan Claesson, Portland Timbers 1/0

Portland inledde säsongen med att vinna med 1-0 mot Rochester Rhinos. Claesson spelade från start men byttes ut i den 69:e minuten.

Fredrik Ljungberg, Seattle Sounders 4/0 Ljungberg fanns med i Seattles trupp från start när laget vann med 1-0 mot Kansas City Wizards i helgen. Byttes ut på tre minuters stopptid.

Publicerad 2010-04-22 kl 18:01