Mot Ålesund gjorde han sitt tredje mål på fem matcher för Viking.

NORGE

Benny Olsen, Hönefoss 2/0

Kvar på avbytarbänken hela matchen mot Kongsvinger (förlust 1-2).

John Pelu, Haugesund 4/0 (Utlånad från Rosenborg)
Inget spel för Pelu när Haugesund mötte Tromsö borta och förlorad med 0-2. Känning ett lår gjorde att han avstod spel.

Conny Månsson, Kongsvinger 0/0

Missar större delen av säsongen på grund av ett avslitet korsband.

Bobbie Friberg da Cruz, Kongsvinger 4/0 (Utlånad från Randers i danska ligan)

Säsongens första seger kom för Kongsvinger när laget i den femte omgången besegrade Hönefoss borta med 2-1. Dock sade tränaren Trond Amundsen upp sig på måndagen på grund av motivationsbrist. Enligt VG.no har inte klubben råd att anställa en ny, så spelande sportchefen Vidar Riseth tar över tränarskapet tillsvidare. Bobbie Friberg da Cruz har trots skrala insatser varit ordinarie och var det också mot Kongsvinger, då han spelade hela matchen. 4/10 fick han i betyg av vg.no

Edier Frejd, Kongsvinger 5/1
Spelade från start och i 90 minuter när Kongsvinger besegrade Hönefoss borta med 2-1. Spelade vid något tillfälle med små marginaler men redde upp det hela. 3/10 blev hans insats bedömd till hos vg.no.

Marcus Andreasson, Molde, 5/0
Spelade hela matchen när Molde föll med 1-2 mot Vålerengen. Tappade en närkamp som föranledde Vålerengens segermål och fick betyget 4/10 av VG.

Emil Johansson, Molde 4/0
Skadekänning gjorde att Johansson missade matchen mot Vålerengen.

Mattias Moström, Molde, 5/1
Moström är enligt norska medier bäst på träning i Molde men har haft svårt att få ut det på match. Men nu börjar det lossna även där. Mål senast och mot Vålerengen spelade han fram till Moldes enda mål. Men hade förutom det också flera bra egna möjligheter som tvingade Vålerengens målvakt till bra räddningar. 6/10 av VG och utbytt i sista matchminuten. Spelade som en av tre spelare i ett tremannaanfall.

Björn Runström, Molde 3/1 (Utlånad från danska Odense)
Helt anonym i den första halvleken och det var först i den 55:e minuten som han presterade något av värde offensivt med ett inlägg. Tog ett avslut från distans i 64:e minuten men skottet beredde Vålerengens målvakt inga problem. Utbytt i 70:e minuten efter en inte allt för stark insats. 3/10 satte VG i betyg på ex-Hammarbyspelaren.

Mikael Dorsin, Rosenborg, 5/0
Dorsin gjorde på nytt en helgjuten insats och det var på hans högerinlägg i den 55:e minuten som Rade Prica kunde ge Rosenborg ledningen i bortamatchen mot Odd Grenland (seger 3-1). I den 64:e minuten föll han i offensivt straffområde i en duell med Odd Grenlands Torgeir Börven men domaren viftade "spela på". 6/10 i betyg av VG.

Mikael Lustig, Rosenborg, 5/1

Lustig hade en jättechans i den 72:a minuten i matchen mot Odd Grenland att göra sitt andra mål för säsongen. Hans skott räddades av Odds målvakt Arason, returen hamnade också framför fötterna på Lustig men på nytt gjorde Arason en fenomenal räddning. Hade i övrigt ett par fina inläggslägen som inte förvaltades på bästa sätt av lagkamraterna. 5/10 av VG.

Rade Prica, Rosenborg, 5/2
Andra målet för säsongen för Prica, när han gav Rosenborg ledningen med 2-1 i bortamatchen mot Odd Grenland (seger 3-1). Han tajmade ett högerinlägg från Mikael Dorsin helt perfekt och ståendes vid bortre stolpen nickade han in 2-1 i den 54:e minuten. Hade ytterligare två riktigt bra lägen att göra mål på men misslyckades. 6/10 ansåg VG ändå att insatsen räckte till.

Daniel Örlund, Rosenborg 5/0
Fick släppa in en boll redan i den nionde minuten när Peter Kovacs fick tämligen omarkerad gå till väders på ett inlägg och nicka in 1-0 till Odd Grenland. I övrigt hade inte Örlund några svårare situationer att bestyra och fick betyget 5/10 hos VG.

Panajotis Dimitriadis, Sandefjord 4/0
Spelade samtliga 90 minuter när Sandefjord förlorade med 2-4 borta mot Strömsgodset. Föll väl enkelt alldeles innanför straffområdeskanten i den 25:e minuten och fick ett gult kort för filmning. 4/10 i betyg hos VG.

Johan Andersson, Stabaek, 5/2
Helt anonym i den första halvleken mot Lilleström (0-0). Kom mer till sin rätt i den andra halvleken, då han också hade ett par bra avslut men samtliga avvärjdes av Lilleströms målvakt Stefan Logi Magnusson. 4/10 fick Andersson nöja sig med i betyg hos VG.

Pontus Farnerud, Stabaek, 5/1
Ett par fina framspelningar för Farnerud mot Lilleström men förutom en gedigen arbetsinsats blev det inte så mycket mer under hans 90 minuter på planen. 5/10 i betyg av VG.

Daniel Nannskog, Stabaek, 5/1
Sprang mycket men fick väldigt lite uträttat. Bäst var en frispark från 30 meters håll som dock hade tappat i fart och hårdhet när den nådde målvakten Stefan Magnussons händer. VG satte också låga betyget 4/10 på Nannskog.

Joel Riddez, Strömsgodset, 5/0

Seger med 4-2 mot Sandefjord och Riddez spelade samtliga 90 minuter. Förutom ett väggspel med lagkamraten Keita i den tolfte minuten var Riddez tämligen anonym. Det avspeglade sig också i betyget hos VG, som satte 4/10.

Fredrik Björck, Trömsö, 5/0
Hjälpte till att hålla nollan mot Haugesund (seger 2-0) och spelade stabilt i Tromös backlinje under samtliga 90 minuter han var på planen. 5/10 i betyg av VG.

Marcus Sahlman, Tromsö, 0/0

Fick finna sig i att vara avbytare när Tromsö vann med 2-0 Haugesund hemma.

George Mourad, Tromsö 1/0

I tredje matchen för sitt Tromsö blev det äntligen debut för Mourad. Han satt precis som tidigare på bänken från start men fick hoppa in med 17 minuter kvar. Hann dock inte göra något avtryck alls i matchen.

Patrik Ingelsten, Viking Stavanger 5/3
Gjorde Vikings tröstmål i förlusten mot Ålesund (förlust 1-3) när han i den 51:a minuten mötte ett inlägg helt perfekt med pannan i straffområdet efter att han löpt sig fri från markering. I övrigt helt anonym i matchen och det gjorde att VG gav honom betyget 4/10 trots målet.

Daniel Arnefjord, Ålesund 5/1
Stabil försvarsinsats av ex-AIK:aren när Viking Stavanger besegrades med 3-1. 5/10 blev betyget hos VG.

Johan Arneng, Ålesund 5/0

Till skillnad från tidigare matcher utmärkte han sig mest under den första halvleken mot Viking. Hade ett bra skott mot mål i den elfte minuten. Men det var också i stort sett allt offensivt han producerade. 6/10 i betyg hos VG.

DANMARK

Jon Jönsson, Bröndby, 8/2

Varningen i matchen mot Köge förra helgen gjorde att han missade matchen mot Odense (seger 1-0) i helgen.

Max von Schlebrügge, Bröndby, 19/2
En ledbandsskada lär hålla honom borta till ungefär i slutet av april.

Mikael Nilsson, Bröndby, 23/1
Stabil försvarsinsats av Nilsson och hjälpte till att hålla nollan åt sitt Bröndby när laget vann mot Odense. 90 minuters spel för landslagsförsvararen.

Samuel Holmén, Bröndby, 20/4
Holmén spelade hela matchen på Bröndbys mittfält mot Odense. Dock utan att utmärka sig nämnvärt.

Alexander Farnerud, Bröndby, 23/3

Ännu en gång fick Farnerud starta på bänken när Bröndby spelade mot Odense. Han fick hoppa in i den 59:e minuten. Tilldelades låga betyget 02 av sporten.dk och verkar inte ha stärkt sina aktier för en ordinarie plats.

Andreas Klarström, Esbjerg, 25/0

Spelade från start men byttes ut med tio minuter kvar när Esbjerg vann med 2-1 mot Midtjylland. Varnad i den 37:e minuten.

Martin Fribrock, Esbjerg, 0/0
Opererades i december och räknar inte med comeback denna säsong.

Mikael Rynell, Esbjerg, 13/0
För tredje matchen i följd fick Rynell sitta kvar på avbytarbänken utan att hoppa in. Denna gång mot Midtjylland när Esbjerg vann med 2-1.

Jones Kusi-Asare, Esbjerg, 5/0

Fanns inte med i matchtruppen mot Midtjylland.

Johan Wiland, Köpenhamn, 20/0
Släppte in ett skott av Randers Mikkel Beckmann när lagen möttes i helgen och det blev det mål som faktiskt avgjorde matchen. Tio minuter in på den andra halvleken gjorde Wiland en fantomräddning på ett avslut från Yura Movsisyan och tog lite revansch på sig själv och räddade laget från en ännu större förlust.

Mikael Antonsson, Köpenhamn, 22/1
Spelade hela förlustmatchen mot Randers (0-1). Utmärkte sig inte mer än någon annan i FCK.

Peter Larsson, Köpenhamn, 11/0

Kvar på avbytarbänken under hela matchen mot Randers.

Oscar Wendt, Köpenhamn, 26/2
Spelade hela matchen mot Randers utan att göra något större väsen av sig.

Dino Avdic, Köge 0/0
Alltjämt utanför Köges matchtrupp.

Benjamin Kibebe, Nordsjälland, 23/0

Spel från start och i 90 minuter när Nordsjälland spelade 1-1 mot Köge.

Rawez Lawan, Nordsjälland, 25/7

Tillbaka i startelvan igen när Nordsjälland mötte Köge och spelade 1-1. Slog ett par bra inlägg som hade kunnat resulterat och med fem minuter kvar hittade han Tobias Mikkelsen som hade praktiskt taget tomt mål men missade avslutningen.

Pierre Bengtsson, Nordsjälland 14/0

90 minuter på nytt för Bengtsson som har gått från klarhet till klarhet. Hade själv en riktigt bra chans efter drygt 20 minuters spel men sköt utanför. Bengtsson var dock delaktig i lagets kvittering till 1-1, då han bröt fram på vänsterkanten, slog ett inlägg som möttes perfekt med pannan av Nicki Bille Nielsen i den 77:e minuten.

Abbas Hassan, Ålborg, 1/0
Reservmålvakt på nytt när Ålborg vann med 2-0 borta mot Århus.

Louay Chanko, Ålborg, 25/3
Chanko spelade hela matchen när Ålborg besegrade AGF Århus på bortaplan med 2-0.

Andreas Johansson, Ålborg, 26/6
Spelade från start och med åtta minuter kvar av matchen skrev han in sig i målprotokollet när han nickade in 2-0 och fastställde slutresultatet.

FINLAND

Finska ligan startar helgen 16-19 april

Johan Carlsson, IFK Mariehamn 0/0

Marcus Olofsson, IFK Mariehamn 0/0

HOLLAND

Kennedy Bakircioglü, Ajax, 8/2
Satt hela matchen på bänken när Ajax körde över VVV Venlo med 7-0.

Rasmus Lindgren, Ajax, 6/1
En ledbandsskada gör att Lindgren har satt punkt för denna säsong.

Rasmus Elm, AZ Alkmaar 19/3

Har ännu inte återhämtat sig riktigt efter den magsjukdom han hade som gjorde att han tappade fyra kilo. Är på väg att träna ikapp det han har tappat. Fanns inte med i matchtruppen när Alkmaar spelade 0-0 mot NEC Nijmegen i helgen.

Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar, 20/1

För tillfället ser det ut som om Wernbloom har spelat till sig en ordinarie plats på Alkmaars mittfält. 90 nya minuter mot NEC Nijmegen.

Andreas Granqvist, Groningen, 29/6

Stabilt spel under hela matchen när Groningen vann med säkra 4-0 mot Willem II.

Fredrik Stenman, Groningen, 27/1

Spelade från start mot Willem II men skadekänning tvingade honom av planen i halvtid.

Petter Andersson, Groningen, 0/0
Alltjämt på Groningens skadelista.

Viktor Elm, Heerenveen, 25/4
Spelade hela matchen när Heerenveen förlorade med 0-2 mot Twente.

Philip Haglund, Heerenveen 9/0
Haglunds fick chansen från start borta mot Twente och spelade hela matchen. Utmärkte sig dock inte nämnvärt.

Samuel Armenteros, Heracles 11/3

Trots de matchavgörande två målen senast fick Armenteros på nytt börja på bänken när Heracles spelade borta mot Sparta Rotterdam. Hoppade in i halvtid men höll sig denna gång borta från målprotokollet.

Erton Fejzullahu, NEC Nijmegen, 26/2
Precis som senast satt Fejzullahu på bänken från start men mot Heerenveen (0-0) fick han hoppa in i paus. Det enda han noterades för var en varning i den 72:a minuten.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 31/0

Höll nollan än en gång när PSV spelade 0-0 mot Feyenoord. Tvingades till en avancerad räddning i den 56:e minuten. Hade i övrigt en tämligen lugn match.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven, 30/13
Började på bänken mot Feyenoord och fick hoppa in i den 62:a minuten. Drygt fem minuter senare hade han en jättechans att göra matchens enda mål men lyckades skjuta över ribban från fem meters håll.

Lasse Nilsson, Vitesse, 29/7
Startade bortamatchen mot RKC Waalwijk (förlust 1-4) på bänken men hoppade in i den 45:e minuten. Förmådde dock inte att putsa till förlustsiffrorna.

Emra Tahirovic, MVV Maastricht 5/1

Inte heller i segermatchen mot RBC Roosendal (seger 2-1) fanns Tahirovic med i matchtruppen.

Demba Traoré, Fortuna Sittard 30/9

Spelade från start mot Go Ahead Eagles (seger 2-0) men byttes ut i den 68:e minuten.

TYSKLAND

Marcus Berg, Hamburg, 27/4
På bänken från start borta mot Bochum men hoppade in i den 63:e minuten. Spelade för kort tid för betyg hos kicker.de och gjorde inget större väsen av sig under sitt inhopp.

Rasmus Bengtsson, Hertha Berlin, 6/0
Missade förlusten mot Stuttgart (0-1) på grund av skada.

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 17/1

Även mot Freiburg (seger 4-0) blev Rosenberg kvar på avbytarbänken matchen igenom. Så länge laget vinner och ingen blir skadad eller avstängd lär knappast tränaren Felix Magath göra några större förändringar i startelvan till nackdel för

Rosenberg.

Per Nilsson, Hoffenheim, 8/0

Spel från start senast – helt utanför laget mot FC Köln i helgen (seger 2-0)

Matias Concha, Bochum, 21/0

Inte heller mot Hamburg (förlust 1-2) fick han lämna avbytarbänken.

Andreas Johansson, Bochum, 15/0
Egentligen borde det ha stått en etta i stället för en nolla i antalet mål som Johansson gjort den här säsongen. Problemet var att det mål han gjorde var ett självmål i matchen mot Hamburg och målet var lika med Hamburgs segermål till 2-1. Mycket olycklig eftermiddag för svensken som fick hoppa in i den 57:e minuten. Han gjorde självmålet med två minuter kvar av matchen, dock ska det sägas att det var under hård press av Hamburgs anfallare Ruud van Nistelrooy. Trots självmålet fick Johansson betyget godkända betyget 4/6 av Kicker.de (omvänd betygsskala där ett är bäst och sex är sämst)

Andreas Dahlén, Hansa Rostock 8/2

Hansa Rostock förlorade med 1-2 mot Karlsruhe men Andreas Dahlén gjorde på nytt en bra insats på mittfältet och fick betyget 3,5/6 av kicker.de.

Ezad Razic, Oberhausen 6/0
Skadekänningen från senast var inte så allvarlig som befarat och kunde spela från start på nytt när Oberhausen mötte FSV Frankfurt på bortaplan och förlorade med 0-1. Razic byttes ut i 77:e minuten när laget jagade en förändring av matchbilden för en kvittering.

ENGLAND

Johan Elmander, Bolton, 21/3

Vilade den här helgen med sitt Bolton men i stället är det en tuff match mot Chelsea på tisdagskvällen som gäller för Bolton.

Martin Olsson, Blackburn, 16/0
Spelade från start och i 70 minuter mot Manchester United (0-0) på söndagen. Hade några offsidelöpningar och duster med Gary Neville, som den sistnämnde allt som oftast vann. 7/10 satte Skysports i betyg. ”Bra rörelse på vänsterkanten” ansåg mediabolaget i sitt omdöme.

Sebastian Larsson, Birmingham, 25/4
Managern Alex McLeish kände sig nog manad att släppa in Larsson på planen igen efter anklagelserna om att han satt Larsson i kylskåpet, då denne tvekar om en ny kontraktspåskrift. Larsson fick börja på bänken borta mot Manchester City (förlust 1-4) men hoppade in i den 57:e minuten. Hade en bra chans i den sista matchminuten då han sköt ett skott på halvvolley men bollen smet precis utanför Shay Givens stolpe. För kort speltid för betyg hos Skysports.

David Elm, Fulham 7/1

Skadad och utanför matchtruppen just nu.

Fredrik Stoor, Fulham, 0/0 (11/0 för Derby)
Ej med på avbytarbänken mot Liverpool (0-0)

Astrit Ajdarevic, Hereford, 1/0 (utlånad från Leicester)
Har inte mer än hunnit till Hereford i League 2 förrän han tvingas till vila. En skada i baksidan av låret höll honom borta mot Grimsby (förlust 0-1) och på tisdag mot Bournemouth.

Ole Söderberg, Newcastle, 0/0
Även i helgen var Söderberg utanför matchtruppen när Newcastle säkrade avancemang till Premier League nästa säsong.

Jonas Olsson, West Bromwich, 38/4

West Bromwich vann med 3-2 borta mot Doncaster. Olsson spelade i 90 minuter och omnämndes flera gånger i Skysports matchreferat som ”matchens nyckelspelare”. Kan se fram emot spel i Premier League nästa säsong om han stannar i West Bromwich.

Oscar Jansson, Tottenham 0/0 (4/0 för Exeter)
Har ännu inte hittat någon ny klubb att spela för, utan hoppas alltjämt på en ny utlåning.

FRANKRIKE

Kim Källström, Lyon, 24/3
Källström var nyckelfigur när Lyon spelade 1-1 mot Lille. Det var nämligen på en frispark från Källström som lagkamraten Cris satte pannan till i den 71:a minuten och utjämnade till 1-1. På en hörna av Källström var Lyon nära att ta ledningen redan i den sista matchminuten av den första halvleken men nicken av Delgado gick över. Varnad i den 61:a minuten. 6/10 i betyg av L’Equipe.

Petter Hansson, Rennes, 26/1
När Rennes spelade 1-1 mot Lorient spelade Hansson som brukligt 90 minuter och han kunde efter matchen kvittera ut betyget 5/10 hos L’Equipe.

ITALIEN

Albin Ekdal, Siena, 21/1
Fanns med på avbytarbänken mot Bari (seger 3-2).

Andreas Landgren, Udinese, 0/0

Udinese vann med 2-0 borta mot Livorno men ännu ingen debut i sikte för Landgren.

Sebastian Carlsén, Inter 0/0

Utanför matchtruppen mot Bologna (seger 3-0).

Elmin Kurbegovic, Novara 3/0
Utanför Novaras matchtrupp.

Thomas Magnusson, Taranto 1/0
Förlust för Taranto med 1-2 mot Portosummaga och ingen Magnusson syntes till på planen för Taranto.

SPANIEN

Henok Goitom, Almería, 18/1

Tillbaka i startelvan och spelade 90 minuter när Almeria föll med 1-4 borta mot Athletic Bilbao.

Zlatan Ibrahimovic, Barcelona, 23/15
Fortsatta skadeproblem gjorde att Zlatan missade ”El Clasico” mot Real Madrid (seger 2-0).

GREKLAND

Daniel Majstorovic, AEK Aten, 26/2
Spelade 90 minuter när AEK spelade 0-0 borta mot Levadiakos.

Mattias Bjärsmyr, Panathinaikos, 16/0

Började på avbytarbänken i matchen mot Iraklis men fick hoppa in i den 41:a minuten när försvararen Cedric Kanté fick skadekänning.

Olof Mellberg, Olympiakos 24/2

Fanns inte med i truppen mot Panthrakikos på grund av lättare skadekänning.

Jonas Sandqvist, Atromitos, 0/0
Fick heller inte chansen mot Xanthi (förlust 1-2).

Markus Jonsson, Panionios 6/0
Spelade från start i förlustmatchen mot Larissa (0-3). Blev utbytt i den 63:e minuten när laget jagade mål framåt och slängde in all offensiv kraft som fanns att tillgå på avbytarbänken.

Björn Enqvist, Veria 21/1
Veria vann med 4-1 mot Thermiakos. Inga uppgifter tillgängliga för tillfället om Enqvist deltog.

CYPERN

Valentino Lai, Apollon Limassol 7/1
Förlorade med 1-2 mot Apoel i slutspelsserien men det var Lai som gjorde lagets enda mål när han utjämnade till 1-1 i den 42:a minuten.

TURKIET

Ayranci Sinan, Genclerbirligi, 0/0
Får vänta på sin debut en tid in på 2010 efter sin senaste operation.

Labinot Harbuzi, Genclerbirligi, 17/2
Inget spel för Harbuzi när Genclerbirligi spelade 0-0 hemma mot Bursaspor.

Erkan Zengin, Eskisehirspor, 7/2
Spelade från start när Eskisehirspor förlorade med 0-1 mot Denizlispor. Utbytt i den 74:e minuten.

Erik Pilfalk, Antalyaspor, 0/0
Blev klar för klubben strax innan transferfönstret stängde och fanns inte med på planen när Antalyaspor förlorade med 1-3 mot Istanbul Buyuksehir BSK.

Erkan Zaglik, Kocaelispor 5/0
Spelade hela matchen i försvaret när Kocaelispor förlorade med 0-2 mot Orduspor. Zaglik fick 1/5 i betyg av Fanatik.

SCHWEIZ

Andres Vazques, FC Zürich, 3/1
Letar ny klubb för tillfället.

Dusan Djuric, FC Zürich, 22/6
Tillbaka i startelvan från avstängning när Zürich förlorade med 1-2 mot Basel. Spelade samtliga 90 minuter.

Behrang Safari, FC Basel, 24/1
Spelade hela matchen när Basel vann med 2-1 mot Zürich. Inget betyg av sport.ch.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg, 28/0
Salzburg vann för andra matchen i följd med 2-0. Denna gång mot Austria Kärnten. Och längst bak stod en trygg sista utpost i Eddie Gustafsson.

SINGAPORE

Niklas Sandberg, Armed Forces 7/1
Spelade i torsdags mot Young Lions och förlorade med 3-4. Sandberg spelade från start och i samtliga 90 minuter.

USA

Fredrik Ljungberg, Seattle Sounders 3/0
Ljungberg spelade hela matchen när Seattle nådde 2-2 i bortamatchen mot Real Salt Lake.