PROFFSKOLLEN - Succédebut för Hallenius

Proffskollen

Linus Hallenius gjorde stor succé i Hammarby förra säsongen. I sin nya klubb Lugano behövde han bara 21 minuter på sig för att presentera sig för sin nya hemmapublik. Läs mer i veckans proffskoll.

NORGE

Alexander Nadj, Lilleström 0/0, 0 hållna nollor

Andremålvakt i Lilleström just nu och fick således tillbringa hela matchen på avbytarbänken mot Brann (förlust 1-4).

Emil Johansson, Molde 2/0
Spelade hela matchen när Molde spelade 2-2 mot Tromsö. Utmärkte sig inte nämnvärt och det avspeglade sig också i betyget hos vg.no där han fick betyget 4/10.

Mattias Moström, Molde 2/0

Det blev inte speciellt många sekunder på planen för Moström mot Tromsö. Han byttes nämligen in i den sista matchminuten efter att ha suttit praktiskt taget hela matchen på avbytarbänken.

Mattias Andersson, Odd Grenland 1/0

Missade matchen mot Sogndal på bortaplan (seger 4-1) på grund av skadekänning.

Mattias Bjärsmyr, Rosenborg 1/0 (lån från Panathinaikos under 2011)

Sjukdom höll Bjärsmyr borta från Rosenborgs möte med Stabaek (förlust 1-2). Han ersattes av tidigare MFF-spelaren Jon Inge Höiland.

Mikael Dorsin, Rosenborg 2/0

Dorsin hade en händelserik match mot Stabaek. I den 34:e minuten försökte han sig på en bicykleta från bara fem meters håll men bollen tog i ribban. I den 66:e minuten hängde han med upp i ett anfall, blev fälld i straffområdet men fick ingen straffspark med sig, vilket gjorde att han blev riktigt förbannad. Planens bäste spelare enligt VG och betyget 6/10.

Mikael Lustig, Rosenborg 2/0

Svenskarna hade inget flyt alls i Rosenborg mot Stabaek när det gäller att få straffar med sig. Lustig fälldes i straffområdet i den 24:e minuten men domaren Staberg valde att inte peka på straffpunkten med stor ilska hos Lustig som följd. 4/10 i betyg hos VG.

Rade Prica, Rosenborg 2/0

Har börjat få ett allt bättre samarbete med anfallskollegan Mushaga Bakenga. Och det syntes redan i den sjätte minuten då Rosenborg gjorde 1-0 mot Stabaek just genom Bakenga som slog in en målvaktsretur efter att Rade Prica missat ett friläge. Missade också ett par andra lägen och det gjorde att VG inte kunde sätta mer än 4/10 i betyg på honom.

Daniel Örlund, Rosenborg 2/0, 0 hållna nollor.
Örlund hade ett par duster i den första halvleken med Stabaeks kamerunier Ollé Ollé men gick vinnande ur striden varje gång. Örlund fick ändå släppa två mål förbi sig och på Stabaeks segermål släppte han en retur på ett sådant sätt att Gilles Mbang Ondo från Gabon kunde skicka in segermålet till 2-1. 4/10 tyckte VG att Örlunds insats var värd.

Johan Andersson, Stabaek 2/0
På riktigt målgörarmanér var Andersson anonym under större delen av matchen mot Rosenborg men klev fram när det behövdes som bäst. Han vräkte sig fram och räddade bollen från att gå död över kortlinjen och spelade den vidare till islänningen Bjarni Eiriksson som i sin tur slog ett inlägg som Mikkel Disekrud nickar och på returen höll sig Gilles Mbang Ondo framme och gjorde segermålet. Anderssons anonymitet under större delen av matchen renderade dock honom i låga betyget 4/10.

Pontus Farnerud, Stabaek 2/0
Farnerud gjorde en stabil insats på Stabaeks mittfält utan att glänsa. Den enda notering som VG har gjort om honom kring denna match är ett gult kort i den 82:a minuten. Tillsammans med två andra fick han högst betyg av alla spelare i Stabaek av VG, 6/10.

Fredrik Björck, Tromsö 2/0

Björck spelade hela matchen när Tromsö spelade 2-2 mot Molde på bortaplan. Den tidigare AIK och HIF-försvararen gjorde en stabil match och tilldelades fullt godkända 5/10 i betyg av VG.

Marcus Sahlman, Tromsö 2/0, 1 hållen nolla
Höll nollan i premiären men den sprack 17 minuter in i den andra matchen för säsongen, då Pape Paté Diouf satte bollen på den gänglige svensken i ett friläge. I den 40:e minuten fick dock Sahlman briljera och visa sin klass när han limmade ett stenhårt skott från distans av Magne Hoseth. 5/10 tyckte VG att Sahlman värd för de 90 minuter han spelade.

Robin Malmkvist, Tromsö 0/0, 0 hållna nollor
Reservmålvakt bakom Sahlman och fanns med på avbytarbänken i 2-2-matchen mot Molde.

Björn Andersson, Viking Stavanger 2/0

Fick finna sig i att börja matchen mot Fredrikstad (seger 1-0) i lördags på avbytarbänken. I den 82:a minuten blev det ett inhopp, där han inte kunde förändra matchbilden nämnvärt. För kort speltid för betyg hos VG.

Patrik Ingelsten, Viking Stavanger 0/0
Skadeproblem stoppar Ingelsten tillsvidare.

Fredrik Stoor, Vålerengen 2/0
Stoor spelade på nytt från start hos Vålerengen när laget vann med 2-0 mot Ålesund. Den tidigare Hammarby-försvararen var illa ute i den 50:e minuten när han fällde Lars Fuhre i ett farligt läge utanför straffområdet men domaren lät spelet fortsätta och Fuhres lagkamrat Orry Larsen sköt bollen över målet. Bedömdes göra en godkänd insats av VG som valde att sätta betyget 5/10.

Daniel Arnefjord, Ålesund 2/0
Stabilt spel av Arnefjord i bortamatchen mot Vålerengen (förlust 0-2). Gjorde det han skulle utan att glänsa och tilldelades därför knappt godkända 4/10 i betyg av VG.

Jonas Sandqvist, Ålesund 0/0, 0 hållna nollor

Kastade bort ett år av sin lovande karriär i Grekland, då han knappt var med i laget överhuvudtaget. Och speciellt mycket mer speltid verkar det heller inte bli hos Ålesund. Dock så tog han en plats i matchtruppen i förlustmatchen mot Vålerengen (0-2), då han var reserv bakom Sten Grytebust.

DANMARK

Max von Schlebrügge, Bröndby, 18/0

Trots skadekänning har von Schlebrügge bitit ihop och landslagsuppehållet senast kom mycket lägligt för hans del. Spelade hela matchen i 2-2-matchen mot Silkeborg.

Mikael Nilsson, Bröndby, 23/1

Stabil match på Bröndbys mittfält mot Silkeborg utan att glänsa.

Martin Fribrock, Esbjerg, 0/0
Äntligen en ljusning för Fribrock. Fanns inte med i matchtruppen mot FCK i helgen men spelade sin första match på 931 dagar (!) när han gjorde comeback i reservlaget i helgen. Det blev förlust med 0-1 mot Nordsjällands reserver men Fribrock kunde spela hela matchen. Han säger till bold.dk att han är tveksam till om han orkar spela 90 minuter i A-laget och ser det bara som en bonus om han kan göra det innan denna säsong är över i slutet av maj. Han siktar på nästa säsong. Kontraktet med Esbjerg går ut nästa sommar.

Johan Persson, Esbjerg 1/0
Inget inhopp för Persson som satt hela matchen mot FCK (1-1) på avbytarbänken.

Fredrik Risp, Esbjerg 18/0
Spelade från start mot FCK i helgen men fick en smäll tidigt i matchen och utgick efter bara 29 minuters spel.

Johan Wiland, FC Köpenhamn, 23/0

Wiland höll nollan när matchuret hade tickat upp på 90 minuter mot Esbjerg. Men på domarens klocka var det fyra minuter kvar och det är ju bekant den som gäller i fotboll och det gjorde att Esbjerg kunde nå en mycket sen kvittering genom Tim Janssen och därmed snuva Wiland på en hållen nolla.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn, 21/0
Antonsson spelade hela matchen mot Esbjerg och gjorde en stabil insats utan att glänsa. En vanlig dag på jobbet med andra ord.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 3/0 (Nordsjälland, 19/0)

Med Oscar Wendt tillbaka i startelvan får Bengtsson vackert finna sig i en plats på avbytarbänken och där blev han kvar under hela matchen mot Esbjerg.

Oscar Wendt, FC Köpenhamn, 21/1

Wendt gjorde precis som Antonsson en stabil försvarsinsats utan att utmärka sig extra varken positivt eller negativt.

Ken Fagerberg, Midtjylland, 6/2
Oj. Oj. Oj. Vilken match han fick vara med om, Fagerberg. Han spelade från start mot Lyngby och fick uppleva sju mål bara i den första halvleken – tre för Midtjylland och fyra för Lyngby. Han gjorde själv ett av Midtjyllands mål, ett mål som betydde 3-3. Fagerberg byttes ut i den 63:e minuten.

Rawez Lawan, Nordsjälland, 15/1
Nordsjälland spelade 0-0 mot Horsens. Lawan fick börja på avbytarbänken men byttes in i den 73:e minuten utan förmåga att kunna förändra matchens utgång.

Andreas Johansson, Odense, 20/1

Johansson fick uppleva Odenses seger (1-0) mot Ålborg på bortaplan från avbytarbänken.

Erton Fejzullahu, Randers 4/0 (utlånad från NEC Nijmegen 7/0)

Fejzullahu började matchen mot Sönderjyske (oavgjort 0-0) på avbytarbänken. Fick hoppa in i den 77:e minuten.

Louay Chanko, Ålborg, 23/0

Chanko spelade från start mot Odense (förlust 0-1) men byttes ut redan i halvtid på grund av skadekänning.

Valentino Lai, Vejle 15/2
Lai spelade hela matchen när Vejle förlorade med 0-1 borta mot Hjörring. Lai hade flera fina instick och öppnande passningar och ett par fina avslut själv men fick precis som sina lagkamrater i Vejle lämna matchen utan tillverkat mål.

Mikael Rynell, Vejle 15/6 (Utlånad från Esbjerg, 1/0)

Precis som Lai var Rynell mycket företagsam mot Hjörring men saknade det där lilla extra flytet i avsluten. Spelade precis som Lai hela matchen mot Hjörring.

Eldin Karisik, Viborg 17/1

Fanns med i matchtruppen mot FC Frederica (förlust 0-3) men fick sitta kvar på avbytarbänken under hela matchen.

Muamet Asanovski, AB Köpenhamn 1/0

Nyförvärvet från Malmö fick börja på avbytarbänken mot Roskilde (seger 2-1). Men i den 78:e minuten blev det dags för debut och det var en spelsugen svensk som äntrade planen. Han ville visa att han är värd en plats i startelvan och var stor förgrundsfigur till AB:s segermål i den sista matchminuten. Målet gjordes av Benjamin Lee men utan Asanovskis fina förarbete hade det inte ens blivit en målchans.

HOLLAND

Rasmus Lindgren, Ajax 16/1

Utanför matchtruppen mot Heracles (seger 3-0).

Rasmus Elm, AZ Alkmaar 23/4

Elm spelade hela matchen mot Feyenoord på bortaplan (seger 1-0). Glänste inte som han brukar göra och goal.com tilldelade honom betyget 6,5/10.

Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar 22/4
Wernbloom hade en jättechans att göra sitt femte mål för säsongen när han i den 36:e minuten tog ned en långboll på bröstet och tog sig in i straffområdet innan han avslutade. Men Feyenoords målvakt Rob van Dijk var på alerten och knep bollen av svensken. Tillsammans med anfallaren Brett Holman fick han sämst betyg av alla spelare i Alkmaar av goal.com, nämligen 5/10.

Andreas Granqvist, Groningen 28/11

Granqvist fortsätter att ösa in mål för Groningen. Säsongens elfte mål gjorde han på nick efter en hörna när Alkmaar vann med 3-2 mot VVV Venlo. Målet betydde 2-0. Tilldelades betyget 7,5/10 av goal.com, vilket gjorde honom till näst bäste spelare på planen efter Thomas Enevoldsen som spelade fram till två av lagets tre mål.

Fredrik Stenman, Groningen 27/1
Stenman gjorde en stabil insats, inte mer, när Groningen vann med 3-2 mot VVV Venlo. 7/10 i betyg av goal.com.

Petter Andersson, Groningen 12/2
Utanför matchtruppen mot VVV Venlo på grund av skadekänning.

Philip Haglund, Heerenveen 8/1

Heerenveen spelade mot Excelsior och förlorade med 2-3. Haglund fick tillbringa hela matchen på avbytarbänken och verkar för tillfället ha svårt att ta en ordinarie plats i startelvan hos Heerenveen.

Viktor Elm, Heerenveen 25/3

Elm saknades i matchtruppen mot Excelsior.

Samuel Armenteros, Heracles 27/7
Armenteros spelade från start borta mot Ajax (förlust 0-3). Byttes ut i den 72:a minuten. Måttliga 5,5/10 i betyg av goal.com.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven 29/0
Släppte in ett mål mot Moldavien tidigare i veckan och i helgen blev det ytterligare två insläppta när PSV Eindhoven mötte Twente (förlust 0-2). Theo Janssen gjorde båda Twentes mål på den svenske landslagsburväktaren. 6/10 i betyg av goal.com.

Marcus Berg, PSV Eindhoven 21/6 (utlånad från Hamburg)

Berg fick chansen från start mot Twente men visade upp en provkarta på missade chanser. ”Målsumpare” för att använda ett annat och mer användbart uttryck i detta sammanhang. 4/10 i betyg av goal.com och sämste spelare på planen.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 22/13
Alltjämt avstängd hos PSV.

Rasmus Bengtsson, Twente 8/0
Bengtsson fick chansen från start mot PSV Eindhoven och spelade hela matchen. Höll på att råka rejält illa ut i den 39:e minuten när han slarvade med ett uppspel och bollen gick till Marcus Berg men Bengtsson hade sådan tur att Berg inte hade sin bästa dag och denne försatte målchansen. Bengtsson fick det klart sämsta betyget av alla spelare i Twente av goal.com, 5/10.

Emir Bajrami, Twente 17/1

Spelade från start mot PSV Eindhoven och hade ett par fina avslut mot Andreas Isakssons mål, varav det ena tog i burgaveln. Kom bort ur matchbilden allt mer i den andra halvleken och byttes ut efter 61 minuters spel. 6/10 i betyg av goal.com.

Andreas Landgren, Willem II 10/2 (Utlånad från Udinese)

Missade den målrika matchen mot Roda, som Willem II förlorade med 4-5.

Esad Razic, OSS 4/0
Skadade sig 3 oktober mot JVC Cuijk och har inte spelat sedan dess. OSS leder Topklasse-serien som är den tredje högsta serien i Holland.

BELGIEN

Marcus Andreasson, Lierse 2/0

Lierse inledde playoffet till Europa League med att spela 0-0 mot Cerlcle Brügge. Andreasson spelade från start och under hela matchen.

Patrick Amoah, White Star Woluwé 24/18
White Star Woluwé vann med 4-0 borta mot Olympic Charleroi förra helgen. Amoah spelade hela matchen och gjorde 2-0-målet i den 37:e minuten. I helgen vann White Star Woluwé mot Liége med 3-0 men tyvärr har det i skrivande stund inte gå att få fram huruvida Amoah spelade matchen och skrev in sig i målprotokollet.

ENGLAND

Sebastian Larsson, Birmingham 27/1

Larsson var på vippen att göra sitt andra mål för säsongen men blev avvinkad för offside. Däremot var det han som låg bakom Birminghams ledningsmål till 1-0 i matchen mot Bolton (seger 2-1). Larsson var den som slog hörnan redan i den fjärde minuten som Kevin Phillips höll sig framme på och tryckte in i mål. Larsson skapade flera andra fina lägen och tilldelades betyget 7/10 av Skysports.

Martin Olsson, Blackburn 21/1
Olsson verkar allt mer ha spelat till sig en ordinarie plats i Blackburn. Mot Arsenal (0-0) i helgen var han överallt – skapade chanser offensivt och var ibland sista gubbe hemåt som täckte bort möjligheter för Arsenals offensivt skickliga spelare. 7/10 satte Skysports i betyg och gav omdömet: ”Tog sig effektivt framåt och var solid bakåt”.

Johan Elmander, Bolton 29/10
Äntligen fick Elmander göra sitt tionde mål för säsongen när han i den 70:e minuten i matchen mot Birmingham tryckte in bollen på halvvolley. Då hade han haft flera fina chanser tidigare i matchen utan att lyckas göra mål. 7/10 i betyg av Skysports.

Jonas Olsson, West Bromwich 17/1

West Bromwich besegrade Liverpool med 2-1 men det var nära att Olsson blev syndabock, då han vid ett tillfälle gick hårt fram mot Andy Carroll i eget straffområde och det var en hårsmån ifrån att domaren pekade på straffpunkten. 7/10 i betyg av Skysports och gavs omdömet: ”Hade övertag mot Carroll i luften”.

Oscar Jansson, Tottenham 0/0 (Northampton 4/0)
Väntar på att få bli utlånad för att få speltid.

Ole Söderberg, Newcastle 0/0

Tillbaka i reservlaget igen.

John Guidetti, Manchester C 0/0 (Burnley 5/1)

Får hålla till godo med spel i reservlaget så länge konkurrensen är så hård som den är i Manchester City.

SKOTTLAND

Daniel Majstorovic, Celtic 23/1

Celtic fick matchen mot Inverness i helgen uppskjuten.

Fredrik Ljungberg, Celtic 4/0

Billy Berntsson, Kilmarnock 3/0
Ingen Billy Berntsson i matchtruppen när Kilmarnock spelade 0-0 mot St Johnstone på bortaplan.

TYSKLAND

Per Nilsson, Nürnberg 18/1

Nilsson fick finna sig i att få börja matchen mot FC Köln (förlust 0-1) på bortaplan på avbytarbänken. Dock fick han hoppa in i den 63:e minuten. 5/10 i betyg hos goal.com.

Denni Avdic, Werder Bremen 6/0
Bara ribban hindrade Denni Avdic från sitt första mål i Bundesliga när Werder Bremen spelade 1-1 mot Stuttgart. Avdic spelade från start och mot slutet av den första halvleken kom hans fina tillfälle. Det började med att det skott han sköt täcktes ut till hörna och på den efterföljande hörnan var Avdic uppe och nickade i ribban. Han byttes sedan ut relativt tidigt i den andra halvleken, i den 63:e minuten. 5/10 satte goal.com i betyg på Elfsborgs tidigare skyttekung.

Andreas Dahlén, FSV Frankfurt 14/0
Utnyttjade landslagsuppehållet till att komma tillbaka från sin skada och när Frankfurt mötte Bochum på hemmaplan och förlorade med 0-1 fanns Dahlén med i startelvan igen och spelade hela matchen. Tyvärr har kicker.de ej satt betyg på spelarna i matchen.

Matias Concha, Bochum 10/0
Fotskadad och väntas bli borta till månadsskiftet april/maj.

Andreas Johansson, Bochum 20/0
Johansson hade rollen som ensam balansspelare mellan mittfältet och försvaret i matchen mot Frankfurt och skötte sin roll utmärkt, då Bochum vann med 1-0.

Oscar Lewicki, Bayern München II 22/0

Lewicki var tillbaka i startelvan när Bayern Münchens andralag mötte Wehen Wiesbaden och föll med 0-3. Han spelade hela matchen och tilldelades betyget 4/6 av kicker.de (omvänd betygsskala, där 1 är bäst och 6 är sämst).

ITALIEN

Albin Ekdal, Bologna 16/1

Ekdal var tillbaka i Bolognas startelva efter skadeproblemen när laget mötte Brescia på bortaplan (förlust 1-3). Men spel i mer än 25 minuter blev det dock inte då Ekdal fick skadekänning på nytt.

Zlatan Ibrahimovic, Milan 27/14 (utlånad från Barcelona)
Avstängd också mot Inter i helgen, då Milan vann med 3-0.

Joel Ekstrand, Udinese 0/0
Ekstrand får vänta ett tag till på sin debut i Udinese. Han fanns inte med i matchtruppen mot Lecce (förlust 0-2) i helgen.

Jonatan Berg, Taranto 0/0
Bara två matcher spelades i Lega Pro 1-ligan i helgen och Taranto var inget av lagen som medverkade i dessa.

FRANKRIKE

Kim Källström, Lyon 26/3

Tredje målet för Källström denna säsong och han gjorde det genom en av sina patenterade frisparkar i den 21:a minuten i matchen mot Nice (oavgjort 2-2). Och som om det inte vore nog var han på vippen att sätta ytterligare en frispark med bara nio minuter kvar men då smekte bollen det bortre krysset. 7/10 i betyg hos goal.com.

Petter Hansson, Monaco 19/0
Efter att ha stått utanför startelvan en tid var Hansson tillbaka i densamma när Monaco vann med 2-0 borta mot Arles. Han spelade hela matchen och fick måttliga betyget 4,5/10 av goal.com

SPANIEN

Henok Goitom, Almeria 22/1

Det blev matcher i den spanska ligan, då hotet om strejk avblåstes. Det blev dock inget spel för Goitom när Almeria mötte Athletic Bilbao och förlorade med 1-3. Goitom fanns med i matchtruppen men tillbringade hela matchen på avbytarbänken.

Kennedy Bakircioglü, Racing Santander 28/3

Har sett hur given ut som helst hos Santander under säsongen men när den spanska ligan startade om efter landslagsuppehållet var Bakircioglü bänkad från start när Santander mötte Espanyol (seger 2-1). Han hoppade in i den 63:e minuten och gjorde ett fullt okej inhopp. 7/10 i betyg av goal.com.

Marcus Rosenberg, Racing Santander 22/6 (Utlånad från Werder Bremen)
Även Rosenberg var bänkad från start mot Espanyol men fick hoppa in med 20 minuter kvar. 6/10 i betyg av goal.com.

Emra Tahirovic, Deportivo Castellón 6/0 (Utlånad från FC Zürich)

Tahirovic har hamnat i kylskåpet också i den spanska klubben som vill göra sig fri från sitt lånekontrakt, då de anser att Tahirovic fysiska kondition har gått från dålig till ännu sämre.

PORTUGAL

George Mourad, Portimonense 3/0

Mourad fanns med i matchtruppen mot Académica i helgen (förlust 0-1). Han fick börja matchen på avbytarbänken men fick göra sitt tredje framträdande för säsongen för Portimonense när han hoppade in i den 77:e minuten

GREKLAND
Mellberg spelade från start och hela matchen mot Kavala (seger 3-1). Olympiakos har sedan ett par omgångar tillbaka redan säkrat ligatiteln i Grekland.

Markus Jonsson, Panionios 12/0

Panionios vann borta mot Kerkyria och är nu uppe på tionde plats i tabellen. Jonsson var bänkad från start men fick hoppa in i den 69:e minuten då han bytte mot kroatiske anfallaren Bosko Balaban.

TURKIET

Gustav Svensson, Bursaspor 14/0

Spelade från start och hela matchen när Buraspor spelade 0-0 borta mot Fenerbahce. Inget spelarbetyg av fanatik.tr från denna match.

Olof Mellberg, Olympiakos 21/2

Erkan Zengin, Eskisehirspor 25/0
Zengin har varit så gott som ordinarie hos Eskisehirspor. Därför var det lite förvånande att se laguppställningen från helgens match, då han fick sitta på bänken från start mot Ankaragücü. Men däremot blev det ett inhopp redan i den 58:e minuten. 2/5 i betyg hos fanatik.tr.

Labinot Harbuzi, Genclerbirligi 14/0

Utanför matchtruppen när Genclerbirligi vann med 3-0 borta mot Manisaspor.

Samuel Holmén, Istanbul B.B. 23/4

Holmén spelade från start och i hela matchen när Istanbul vann med 2-1 mot Bucaspor. Inget spelarbetyg av fanatik.tr från denna match.

Emir Kujovic, Kayserispor 10/4
Efter den succéartade starten hos Kayserispor har det börjat gå tyngre för Kujovic. Han spelade hela matchen mot Kasimpasa (förlust 1-3) men lämnade planen utan tillverkat mål. Inget spelarbetyg av fanatik.tr från denna match.

UNGERN

Bojan Djordjic, Videoton 5/0 (Videoton II 3/1)

Videoton spelade borta mot Szolnoki MAV och spelade 1-1 inför 1500 åskådare på Tiszaligeti Stadion i Szolnoki. Djordjic fanns med i matchtruppen men fick bevittna hela matchen från avbytarbänken.

KROATIEN

Walid Atta, Lokomotiv Zagreb 4/0 (utlånad från Dynamo Zagreb)

Atta fortsätter spela från start för Lokomotiv. Denna gång blev det 90 minuter när Lokomotiv spelade 0-0 mot Split inför 500 åskådare på Maksimir Stadion i Zagreb.

SCHWEIZ

Behrang Safari, FC Basel, 19/0

Har inte riktigt återhämtat sig från den ledbandsskada han ådragit sig i foten och var utanför matchtruppen mot Neuchatel Xamax (seger 1-0).

Andres Vasquez, Grasshoppers 2/0 (utlånad från FC Zürich)
Missade matchen mot Bellinzona (oavgjort 2-2) på grund av skada.

Dusan Djuric, FC Zürich, 19/4
Djuric fick vara med om en målrik match när Zürich vann med 3-2 borta mot FC Thun. Djuric spelade hela matchen men höll dock sig utanför målprotokollet. 4,5/6 i spelarbetyg av sport.ch.

Benjamin Kibebe, FC Luzern 9/1

Utanför matchtruppen mot St Gallen (oavgjort 1-1) på grund av skada.

Alexander Farnerud, Young Boys 8/4
Fanns på planen under hela matchen mot Sion (seger 2-0) men stod inte för något av lagets mål. 5/6 i betyg av sport.ch.

Linus Hallenius, Lugano 1/1 (utlånad från Genoa)

Nu vet Schweiz vem Linus Hallenius är också! Han började på avbytarbänken mot Schaffhausen (seger 2-1) men fick hoppa in i paus. Och därefter behövde han bara 21 minuter på sig för att för att göra sitt första mål som utlandsproffs. Hans mål betydde 1-1 och tog Lugano tillbaka in i matchen.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg, 5/0

Eddie Gustafsson var tillbaka på den olycksaliga arenan där han skadade sig när Salzburg spelade 1-1 borta mot LASK Linz. Linz-supportrarna hade gjort en mycket fin gest, då dessa hade gjort en banderoll med texten: ”Welcome back Eddie”
USA

Erik Friberg, Seattle 3/0

Friberg fortsätter få förtroendet från start hos Seattle. I helgen fanns han med i startelvan i bortamatchen mot San Jose (2-2). Men han fick en smäll i slutet av den första halvleken och utgick i paus.

SAUDIARABIEN

Christian Wilhelmsson, Al-Hilal 18/5

”Chippen” spelade hela matchen när Al-Hilal vände underläge 0-2 till seger med 3-2 borta mot Al Ittifaq. Wilhelmsson samlade assistpoäng, då han spelade fram Ahmed Ali till 2-1-reduceringen i den 21:a minuten.

ALGERIET

Nadir Benchenaa, Tlemcen, 0/0

Ingen debut heller denna helg för Benchenaa, när Tlemcen spelade 0-0 borta mot USM Alger.

Publicerad 2011-04-07 kl 18:43