Speluppehåll till 20 mars 2011 i den danska andraligan.

Eldin Karisik, Viborg 15/1

HOLLAND

Rasmus Lindgren, Ajax 13/1
Ajax spelade 2-2 borta mot Roda. Lindgren på avbytarbänken från start. Hoppade in med nio minuter kvar. För kort för betyg hos goal.com.

Rasmus Elm, AZ Alkmaar 17/4
Spelade hela matchen när Alkmaar förlorade med klara 0-4 mot PSV Eindhoven. 6/10 i betyg hos goal.com.

Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar 17/2
Fanns också med på planen under hela matchen när Alkmaar föll med 0-4 mot PSV Eindhoven. Gjorde inget större avtryck i matchbilden, vilket också avspeglar sig på betyget hos goal.com, där han fick knappt godkända 5/10.

Andreas Granqvist, Groningen 22/9
Utvisningen senast renderade i en avstängning borta mot De Graafschap (oavgjort 1-1)

Fredrik Stenman, Groningen 22/1
Mål senast och mot De Graafschap i helgen låg Stenman bakom Groningens enda mål i matchen. En inte allt för snäll passning nådde ändå fram till Danny Holla som tryckte in 1-0 i den 32:a minuten. 6/10 i betyg hos goal.com.

Petter Andersson, Groningen 11/2
Knäskadan var inte så allvarlig som först befarades och kunde vara med som avbytare mot De Graafschap. Fick dessutom en gnutta speltid via ett inhopp i den 76:e minuten.

Philip Haglund, Heerenveen 6/0
Haglund fortsätter att sitta bort sin karriär på avbytarbänken i Heerenveen. Mot NAC Breda i helgen blev han delaktig i ett taktiskt byte, då han fick hoppa in i den näst sista matchminuten, då Heerenveen hade ledningen med 2-0 och vann också matchen med det resultatet.

Viktor Elm, Heerenveen 19/3
Spelade från start mot NAC Breda (seger 2-0) men utbytt redan i den 52:a minuten. 6/10 blev betyget hos goal.com.

Samuel Armenteros, Heracles 20/4
Ytterligare 90 minuter på matchrutinkontot för Huskvarna-talangen när Heracles förlorade med 1-2 mot Feyenoord. Kunde kvittera ut finfina 7/10 i betyg av goal.com.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven 23/0
Höll nollan när PSV vann med klara 4-0 borta mot AZ Alkmaar. Varnad i den 63:e minuten och betygssatt av goal.com med 7/10.

Marcus Berg, PSV Eindhoven 15/6 (utlånad från Hamburg)

Målet i landslaget i veckan verkade göra gott för Bergs självförtroende. Mot Alkmaar i helgen fyllde han på med två nya fullträffar. Det första var ett enkelt mål – då han bara lätt stötte in bollen i praktiskt taget tomt mål. Målet gjorde han redan i den sjätte minuten och betydde 1-0. På det andra sprang han ifrån sin försvarare och tryckte därefter distinkt in bollen i nätmaskorna till slutresultatet 4-0. 6,5/10.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 20/12
Toivonen spelade hela matchen mot Alkmaar och åtog sig rollen som framspelare i stället för målgörare denna gång. Tre av Eindhovens fyra mål kom på förarbete just från Toivonen. 6,5/10 i betyg av goal.com.

Rasmus Bengtsson, Twente 5/0
Utanför matchtruppen mot Vitesse.

Emir Bajrami, Twente 11/0
Tillbaka i startelvan när Twente vann med 1-0 mot Vitesse Arnhem. Byttes ut i den 73:e minuten utan att ha satt några större avtryck i matchbilden. 5,5/10 i betyg hos goal.com.

Andreas Landgren, Willem II 10/2 (Utlånad från Udinese)
Skadekänning höll Landgren borta mot Utrecht (oavgjort 3-3).

BELGIEN

Patrick Amoah, White Star Woluwé 22/16
Amoah fortsätter att ösa in mål för sitt White Star. Tre nya mål i helgen när Bertrix slogs tillbaka på bortaplan med 5-0. I matchen innan mot Woluwe-Zaventem blev det spel i 80 minuter innan han byttes ut.

ENGLAND

Sebastian Larsson, Birmingham 23/1
Tillbaka i startelvan och spel i 90 minuter när Birmingham vann med 1-0 mot Stoke. Hade som vanligt ett par bra frisparkar som hade kunnat resultera. 6/10 i betyg av Skysports och omdömet: "Slog bort alldeles för många inlägg".

Martin Olsson, Blackburn 17/1
Fanns med under hela matchen när Blackburn spelade 0-0 mot Newcastle. Skysports var allt annat än imponerade över Olssons insats och tilldelade honom låga betyget 5/10. "Bidrog väldigt lite framåt".

Johan Elmander, Bolton 25/9
Elmanders jakt på tionde målet för säsongen går vidare. Det kom inte mot Everton, då Bolton vann med 2-0. 6/10 i betyg hos Skysports och omdömet: "Inte naturlig i yttermittfältsrollen men gav allt".

Jonas Olsson, West Bromwich 12/1
Olsson spelade hela matchen när West Bromwich spelade 3-3 mot West Ham. Hade flera duster med Carlton Cole. Skysports valde att tilldela Olsson betyget 6/10 och omdömet: ”Hade många fysiska kamper med Cole”.

Oscar Jansson, Tottenham 0/0 (Northampton 4/0)
Söker ny klubb att bli utlånad till för att få spela matcher.

Ole Söderberg, Newcastle 0/0
Tillbaka i B-laget, då Newcastles båda ordinarie målvakter är disponibla.

John Guidetti, Manchester C 0/0 (Burnley 5/1)
Har kallats tillbaka till Manchester City efter sitt utlån till Burnley. Har blivit erbjuden ett nytt kontrakt med Manchester City som han dock har tackat nej till. Flera klubbar uppvaktar Guidetti som hade hoppats hitta en ny klubb innan transferfönstret stängde.

SKOTTLAND

Daniel Majstorovic, Celtic 20/1
Första målet för säsongen för Majstorovic när han slängde sig framåt och nickade in bollen till 3-1 borta mot Dundee United. Målet låg i luften för Majstorovic, som tidigare under matchen hade haft två andra riktigt bra möjligheter att göra mål. Han hann också med att bli varnad i den 39:e minuten.

Fredrik Ljungberg, Celtic 4/0
På nytt fick Ljungberg starta på avbytarbänken när Celtic mötte Dundee United och vann med 3-1. Med tio minuter kvar blev det ett inhopp men under den tiden hann inte Ljungberg göra något större intryck.

Billy Berntsson, Kilmarnock 3/0
Någon speltid blev det inte för Berntsson när Kilmarnock föll med 1-2 mot Hibernian.

TYSKLAND

Per Nilsson, Nürnberg 14/0
Nilsson fick på nytt inleda matchen mot Stuttgart (seger 4-1) på bortaplan. Med 20 minuter kvar fick han hoppa in men utmärkte sig inte nämnvärt.

Denni Avdic, Werder Bremen 4/0
Efter två raka matcher på bänken utan inhopp blev det åtminstone ett inhopp för Avdic när Werder Bremen spelade 1-1 mot Hannover. Han byttes in i den 63:e minuten men skapade ingenting värt att rapportera.

Andreas Dahlén, FSV Frankfurt 13/0
Dahlén saknas alltjämt hos Frankfurt.

Matias Concha, Bochum 10/0
Fotskadad och borta till ungefär månadsskiftet april-maj 2011.

Andreas Johansson, Bochum 14/0
Efter en räcka matcher från start blev det avbytarbänken mot Arminia Bielefeld för Johansson. Hoppade in i den 76:e minuten.

Oscar Lewicki, Bayern München II 16/0
Tillbaka på mittfältet när Bayern Münchens andralag mötte Carl Zeiss Jena hemmaplan i Bundesliga 3 och förlorade med 1-2.

ITALIEN

Albin Ekdal, Bologna 15/1
Skadekänning gjorde att Ekdal tvingades stå över matchen mot Sampdoria (förlust 1-3).

Zlatan Ibrahimovic, Milan 23/13 (utlånad från Barcelona)
Milan utklassade Parma med 4-0. Zlatan låg bakom 1-0-målet, då han frispelade Clarence Seedorf redan tidigt i matchen, så att denne kunde göra sitt första mål för säsongen. Byttes ut mot Pato i den 68:e minuten, för att inte riskera något inför Champions League-matchen mot Tottenham. 7/10 i betyg av goal.com.

Joel Ekstrand, Udinese 0/0
Alltjämt utanför Udineses matchtrupp. Missade således helgens segermatch borta mot Cesena (3-0).

Jonatan Berg, Taranto 0/0
Bergs namn lyser fortfarande med sin frånvaro i Tarantos matchtrupp.

FRANKRIKE

Kim Källström, Lyon 21/1
Landslagsmittfältaren spelade hela matchen när Lyon vann med klara 4-1 borta mot St Etienne. Drog på sig en varning i den 36:e minuten. 6,5/10 i betyg av goal.com.

Petter Hansson, Monaco 17/0

2011 har inte alls börjat bra för Hansson. Efter att ha varit på avbytarbänken en tid fanns han överhuvudtaget inte med i matchtruppen mot Lorient (seger 3-1)

SPANIEN

Henok Goitom, Almeria 16/0
På nytt fick Goitom finna sig i en plats på avbytarbänken från start. Men i den 77:e minuten blev det ett inhopp när Almeria mötte Levante på bortaplan och förlorade med 0-1.

Kennedy Bakircioglü, Racing Santander 22/1
För ovanlighetens skull slapp Bakircioglü bli utbytt när Santander mötte Sevilla och vann med 3-2. Den tidigare Assyriska och Hammarby-spelaren låg bakom lagets 1-0, då det var han som slog den hörna som Christian kunde skicka in i nätmaskorna. 6/10 i betyg av goal.com.

Marcus Rosenberg, Racing Santander 17/5 (Utlånad från Werder Bremen)
Fanns inte med mot Sevilla, då han under landslagslägret slog upp en tidigare knäskada.

Emra Tahirovic, Deportivo Castellón 5/0 (Utlånad från FC Zürich)
Inget spel för Tahirovic mot Santboia förra helgen (förlust 0-1). Huruvida han medverkade i 1-1-matchen mot Lledia i helgen hoppas vi kunna berätta om i nästa veckas proffskoll.

PORTUGAL

George Mourad, Portimonense 1/0
Så blev det till slut debut för Mourad i den portugisiska ligan. Han spelade från start när Portimonense förlorade med 0-2 borta mot Rio Ave. Han byttes dock ut i den 59:e minuten. En minut senare gjorde Rio Ave 2-0.

GREKLAND

Olof Mellberg, Olympiakos 16/1
Mellberg fortsätter vara en ryggrad hos Olympiakos. I helgen 90 nya minuter när Olympiakos vann med 2-1 borta mot Aris.

Markus Jonsson, Panionios 7/0
Jonsson spelade hela matchen när Panionios vann med 1-0 mot PAOK. Målet i matchen gjordes på straffspark. Men det var inte Mr 100 procent som fick lägga den. I stället var det kroatiske anfallaren Bosko Balaban som tryckte in straffsparken i den 72:a minuten.

TURKIET

Gustav Svensson, Bursaspor 10/0
Ingen Gustav Svensson fanns med på laguppställningen när Bursaspor spelade 1-1 borta mot Eskisehirspor.

Erkan Zengin, Eskisehirspor 19/0
Trots den svaga insatsen senast fick Zengin en ny chans när Eskisehirspor mötte Bursaspor (oavgjort 1-1). Zengin spelade hela matchen. Inget spelarbetyg hos fanatik.tr.
Labinot Harbuzi, Genclerbirligi 11/0
Fanns åter med i startelvan när Genclerbirligi vann med 1-0 borta mot Istanbul BB. Återigen fick han dock inte slutföra matchen, eftersom han byttes ut i den 72:a minuten. 2/5 i betyg hos fanatik.

Samuel Holmén, Istanbul B.B. 20/3
Holmén fanns med på planen under hela matchen mot Genclerbirligi. Fick titta på domarens gula kort i den sista matchminuten. Fanatik bedömde hans insats vara värd 2/5.

Emir Kujovic, Kayserispor 4/1

Trots målet senast fick Kujovic på nytt starta på bänken när Kayserispor ställdes mot Fenerbahce. Det blev förlust 0-2 och Kujovic hoppade in redan i den 55:e minuten, då han löste av uruguayanske anfallaren Marcelo Zalayeta. Inget spelarbetyg från fanatik.

UNGERN

Bojan Djordjic, Videoton 5/0 (Videoton II 3/1)
Vinteruppehåll i den ungerska ligan fram till 26 februari 2011.

KROATIEN

Walid Atta, Lokomotiv Zagreb 0/0 (utlånad från Dynamo Zagreb)
Spelklar från 1 januari men får inleda med en ”försäsong”, då ligan startar om 26 februari 2011.

SCHWEIZ

Behrang Safari, FC Basel, 17/0
Safari tog revansch för den svaga landslagsinsatsen med att hjälpa Basel hålla nollan när laget vann med klara 3-0 mot St Gallen. Fullt godkända 4/6 i betyg hos sport.ch

Andres Vasquez, Grasshoppers 1/0 (utlånad från FC Zürich)

Skadad och missade matchen mot Thun (0-0).

Dusan Djuric, FC Zürich, 14/3
Det blev förlust med 2-4 mot Young Boys för FC Zürich. Djuric fanns med från start och spelade fram Ägerter till dennes 1-1-mål i den 25:e minuten. Byttes ut i den 65:e minuten. 5/6 i betyg av sport.ch.

Benjamin Kibebe, FC Luzern 9/1
Skadad och missade även matchen mot Xamax Neuchatel (seger 2-1).

Alexander Farnerud, Young Boys 2/2
Efter den trevande debuten som inhoppare senast var Farnerud med från start mot Zürich. Och det blev stor succé för svensken som först gjorde 2-1 i den 44:e minuten och spädde på med 3-1 i den 55:e. Snudd på toppbetyg - 5,5/6 i betyg hos sport.ch.

Linus Hallenius, Lugano 0/0 (utlånad från Genoa)
Schweiziska andraligan har uppehåll fram till 21 februari 2011.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg, 0/0

Gustafsson var tillbaka efter sin skada när Salzburg mötte Wacker Innsbruck på bortplan i omstarten av den österrikiska ligan. Problemet var dock att Gustafsson bara var tillbaka på avbytarbänken. Målet vaktades av Gerhard Tremmel, som har vaktat målet under hela Gustafssons bortavaro.

USA

Erik Friberg, Seattle 0/0
Seattle säsongsstartar MLS 16 mars 2011 med en match mot Los Angeles Galaxy.

SAUDIARABIEN

Christian Wilhelmsson, Al-Hilal 14/4
Fjärde målet för säsongen för Wilhelmsson när Al Hilal vann med 2-1 mot Al Wahda. Wihelmsson gjorde 2-0 i den 62:a minuten.

Publicerad 2011-02-18 kl 10:17