Zlatan gjorde mål igen.
Och i Bundesliga gör en svensk succé - på en ny position.

NORGE

John Pelu, Haugesund 2/0 (Utlånad från Rosenborg)
Spelade åter från start när Haugesund spelade 2-2 mot Strömsgodset. I den första halvleken hade Pelu ett par bra målchanser men som han inte lyckades förvalta. Nästan helt anonym i inledningen av den andra och det fick till följd att han byttes ut redan i den 63:e minuten. Låga betyget 3/10 tilldelades Pelu av VG.

Benny Olsen, Hönefoss 0/0
Inte heller i den andra matchen för säsongen fick Olsen lämna avbytarbänken. Hönefoss förlorade med 0-2 mot Ålesund.

Conny Månsson, Kongsvinger 0/0
Målvakts-Månsson kommer att missa större delen av säsongen på grund av ett avslitet korsband.

Bobbie Friberg da Cruz, Kongsvinger 2/0 (Utlånad från Randers i danska ligan)

Lånet från Randers spelade 90 minuter när Kongsvinger föll med 1-2 mot hemma mot Odd Grenland. 4/10 tyckte VG att hans insats var värd.

Edier Frejd, Kongsvinger 2/1

Tog liten revansch på sig själv efter det ödesdigra misstaget i förra matchen genom att göra tröstmålet för Kongsvinger i förlustmatchen mot Odd Grenland (1-2). I den sista matchminuten hamnade bollen hos Frejd efter en hörna och han tryckte till från 7-8 meters håll utan chans att rädda för Arason i Odds mål. 4/10 av VG.

Marcus Andreasson, Molde, 2/0
Spelade från start i förlustmatchen mot Sandefjord (1-3). I den sista minuten av den första halvleken hade han en jättechans att skriva in sig i målprotokollet efter att han hållit sig framme och nickat på en hörna men Espen Bugge Pettersen i Sandefjords mål gjorde en fenomenal räddning. Hade ytterligare ett par bra nicklägen utan att få bollen innanför målramen. 4/10 gavs han i betyg av VG.

Emil Johansson, Molde 2/0
Fick hoppa in i den 66:e minuten och byta med mittfältaren Mattias Moström. Varnad i den 74:e minuten efter en sammandrabbning med Admir Rascic. Spelade för kort tid för betyg av VG.

Mattias Moström, Molde, 2/0

Kjell Jonevret gav den tidigare AIK-mittfältaren chansen från start mot Sandefjord men byttes ut i den 66:e minuten. I matchens 22:a minut hade Moström en jättechans att göra 2-0 till Molde efter att han fått bollen efter en nickskarv i straffområdet. Han rundade målvakten men avslutet smet precis utanför stolpen. 4/10 i betyg av VG.

Björn Runström, Molde 1/1

Det svänger fort för Runström. Från att ha varit matchhjälte i premiären fanns han inte ens med på bänken mot Sandefjord (förlust 1-3).

Mikael Dorsin, Rosenborg, 2/0

Låg bakom Rosenborgs första målchans redan efter 50 sekunders spel i matchen mot Start (3-3), då han med ett vänsterinlägg hittade Rade Prica i straffområdet men denne sköt utanför. Scenariot upprepade sig i 37:e minuten med Dorsin inlägg från vänster och Prica i straffområdet men inget mål då heller. I den sista minuten blev Dorsin dessutom varnad. 4/10 ansåg VG att ex-djurgårdarens insats var värd.

Mikael Lustig, Rosenborg, 2/1

Lustig hade ingen vidare kväll på Lerkendal i mötet med Start (3-3). I samband med Starts ledningsmål till 2-1 i den 37:e minuten var det Lustig som upphävde Rosenborgs offsidefälla och Espen Börufsen kunde fri med Daniel Örlund sätta bollen i nät. Tog dock lite revansch i samband med 2-2-målet, då det var på hans inlägg som målet till slut kom efter att Rade Prica nickat i ribban och Trond Olsen klämt in returen. I den 53:e minuten fick han ett gyllene läge att kvittera till 3-3, då han fick stå omarkerad i samband med en hörna men hans nick var inte av bästa märke. VG satte ett lågt betyg, 3/10.

Rade Prica, Rosenborg, 2/1
Inget mål mot Start trots att Rosenborg gjorde tre mål framåt. Men Prica var inblandad i det mesta. Han hade bland annat en nick i ribban och det var han som låg bakom Rosenborgs ledningsmål, efter att han blivit fälld i straffområdet av Bård Borgersen. Steffen Iversen satte bollen säkert på den efterföljande straffen. Prica var annars inblandad i det mesta offensivt och var en rejäl grytomrörare. 6/10 tilldelade VG honom i betyg.

Daniel Örlund, Rosenborg 2/0
Släppte visserligen tre mål förbi sig mot Start men blev till slut den som räddade en poäng åt sitt lag, då han gjorde en fenomenal räddning i den 76:e minuten vid ställningen 3-3. Espen Börufsen hade lurat Rosenborgs offsidefälla och var helt fri med Örlund men denne avvärjde starkt. 6/10 ansåg VG att Örlund var förtjänt av.

Panajotis Dimitriadis, Sandefjord 2/0
Sånär som på några sekunder spelade Dimitraidis 90 minuter också i säsongens andra match när Molde mött Sandefjord (3-1). Gjorde inget större avtryck i övrigt och VG tyckte att hans insats räckte till 4/10.

Johan Andersson, Stabaek, 2/2

Vilken start han får fått på säsongen, Johan Andersson – två matcher – två mål. I lördags var det Andersson som grejade en poäng till Stabaek mot Vålerngen (1-1) genom sitt mål i den 50:e minuten. På en passning från Pontus Farnerud vände han sig om och sköt i steget och lämnade målvakten utan chans att rädda. Ett klassmål, tyckte VG som tilldelade Andersson betyget 5/10. Utbytt i 69:e minuten.

Pontus Farnerud, Stabaek, 2/0
Farnerud gjorde en fin insats mot Vålerengen och var riktigt på alerten i den första halvleken. Var också den som spelade fram till segermålet. VG ansåg att hans instas var värd 7/10.

Daniel Nannskog, Stabaek, 2/1
Som vanligt hade han flera offensiva intiativ men allt som oftast fungerade det inte i avsluten. I den 38:e minuten rann han igenom och fick en målchans men den assisterande domarens flagga var höjd för offside. 4/10 tyckte VG att Nannskog var värd mot Vålerengen.

Joel Riddez, Strömsgodset, 2/0
Spelade från start och i hela matchen mot Haugesund (oavgjort 2-2). I den 24:e minuten fick han en smäll mot skuldran och utgick för ett par minuter men kom tillbaka in i spel och slutförde machen. Drog på sig ett gult kort i den 86:e minuten, då han mycket styggt fällde Martin Christensen. 4/10 gav VG honom i betyg.

Fredrik Björck, Trömsö, 2/0

Tromsö förlorade med 0-2 mot Lilleström. Björck spelade samtliga 90 minuter men gjorde inget större väsen av sig. 4/10 fick han i betyg av VG.

Marcus Sahlman, Tromsö, 0/0
Fick finna sig i att vara avbytare också när Tromsö spelade mot Lilleström och föll med 0-2.

George Mourad, Tromsö 0/0
Ingen debut för Mourad när Tromsö förlorade med 0-2 mot Lilleström.

Patrik Ingelsten, Viking Stavanger 2/1

Inledde målskyttet när Viking Stavanger vann med 4-0 mot Brann. Redan i åttonde minuten snappade han upp en förlupen boll på bröstet, tog ned den och med kraft tryckte han in 1-0. Hade en fin chans till i slutet av den första halvleken men sköt då utanför. Utbytt i 77:e minuten. 6/10 i betyg av VG.

Daniel Arnefjord, Ålesund 2/1

Hjälpte till att hålla nollan för Ålesund för andra matchen i följd när Ålesund besegrade Hönefoss på bortaplan med 2-0. Arnefjord spelade i 90 minuter och kvitterade ut betyget 6/10 av VG.

Johan Arneng, Ålesund 2/0

Efter en lite mer tillbakadragen första halvlek kom Arneng mer med i spelet i den andra. I den 59:e minuten blev han frispelad men skottet strök i den bortre stolpen. 6/10 tyckte VG att han var värd för söndagens dagsverke.

DANMARK
En ledbandsskada lär hålla honom borta till ungefär i slutet av april.

Max von Schlebrügge, Bröndby, 19/2

Jon Jönsson, Bröndby, 4/1
Jönsson satt på nytt på bänken efter sin skada när Bröndby spelade 1-1 mot Randers på måndagskvällen. Något inhopp blev det dock inte.

Mikael Nilsson, Bröndby, 18/0
90 minuter för Nilsson i Bröndbys backlinje mot Randers.

Samuel Holmén, Bröndby, 15/2
Tillbaka från avstängning och spelade 90 minuter mot Randers.

Alexander Farnerud, Bröndby, 19/3
Farnerud gjorde sitt tredje mål för säsongen, då han räddade en poäng åt sitt Bröndby i mötet med Randers. Han höll sig framme på en målvaktsretur i den 72:a minuten efter en mycket hård frispark av Michael Krohn-Dehli. Farnerud hade tidigare i matchen ytterligare en bra chans att göra mål men då räddade Randers målvakt Kevin Stuhr-Ellegard.

Andreas Klarström, Esbjerg, 20/0
Klarström spelade 90 minuter i försvaret när Esbjerg föll med 0-1 mot Nordsjälland.

Martin Fribrock, Esbjerg, 0/0

Opererades i december och räknar inte med comeback denna säsong.

Mikael Rynell, Esbjerg, 13/0
Inget inhopp för Rynell när Esbjerg förlorade med 0-1 mot Nordsjälland.

Jones Kusi-Asare, Esbjerg, 4/0

Utanför Esbjergs matchtrupp mot Nordsjälland.

Johan Wiland, Köpenhamn, 15/0
Tre matcher har FCK spelat sedan omstarten av den danska ligan och Wiland har ännu inte släppt in något mål. Höll nollan på nytt när FCK besegrade Sönderjyske på bortaplan med 2-0.

Mikael Antonsson, Köpenhamn, 18/1
Återigen en stabil insats av Antonsson i FCK:s försvarsmur när laget vann med 2-0 borta mot Sönderjyske.

Peter Larsson, Köpenhamn, 9/0
Precis som senast fick Larsson vara med om ett strategiskt byte i den sista minuten efter att ha fått sett större matchen mot Sönderjyske från avbytarbänken.

Oscar Wendt, Köpenhamn, 21/1
Wendt spelade som brukligt i 90 minuter och var kreatören till FCK:s 2-0-mål, som han först fick krediterat på sig men som sedan togs bort och angavs som självmål. Wendt slog nämligen ett inlägg med tre minuter kvar och bollen slogs in i eget mål av Sönderjyskes norske försvarare Anders Östli. Wendt blev dessutom varnad i matchens 47:e minut.

Dino Avdic, Köge 0/0
Alltjämt utanför Köges matchtrupp.

Benjamin Kibebe, Nordsjälland, 19/0
Hjälpte till att hålla nollan när Nordsjälland vann med 1-0 mot Esbjerg.

Rawez Lawan, Nordsjälland, 20/7
Hade svårt att komma till ordentligt från sin anfallsposition mot Esbjerg. Blev utbytt med åtta minuter kvar av matchen.

Pierre Bengtsson, Nordsjälland 9/0
Fick spela i försvaret denna gång och löste den uppgiften fint, även om han fick titta på domarens gula kort i den 64:e minuten.

Abbas Hassan, Ålborg, 1/0

Reservmålvakt på nytt när Ålborg vann med 3-0 borta mot Köge.

Louay Chanko, Ålborg, 20/2

Började på bänken mot Köge men hoppade in i den 77:e minuten. Hann inte göra speciellt mycket väsen av sig.

Andreas Johansson, Ålborg, 21/4
Petad i startelvan senast men när Köge stod för motståndet i helgen var Johansson tillbaka från start. Fick spela hela matchen men skrev aldrig in sig i målprotokollet trots att Ålborg vann med 3-0.

HOLLAND
Fanns med på avbytarbänken men fick inte hoppa in när Ajax krossade Waalwijk på bortaplan med 5-1.

Kennedy Bakircioglü, Ajax, 8/2

Rasmus Lindgren, Ajax, 6/1
Kvar på Ajax skadelista, vilket gjorde att han också missade segermatchen mot Waalwijk.

Rasmus Elm, AZ Alkmaar 19/3
Fanns inte med i matchtruppen när Alkmaar vann med 1-0 borta mot Sparta Rotterdam.

Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar, 17/1
90 nya minuter blev det för Wernbloom på Alkmaars mittfält mot Sparta Rotterdam.

Andreas Granqvist, Groningen, 26/6
Avstängd när Groningen vann med 1-0 mot Roda.

Fredrik Stenman, Groningen, 25/1
Tillbaka i startelvan när Groningen vann med 1-0 mot Roda. Spelade matchens samtliga 90 minuter.

Petter Andersson, Groningen, 0/0
Alltjämt på Groningens skadelista.

Viktor Elm, Heerenveen, 22/4
Skadekänning gjorde att Elm stod över matchen mot NEC Nijmegen (seger 4-1).

Philip Haglund, Heerenveen 6/0
Fick hoppa in sista kvarten mot NEC Nijmegen.

Samuel Armenteros, Heracles 8/0
19-åringen fick hoppa in med 14 minuter kvar av matchen mot NAC Breda när Heracles vann med klara 3-0.

Erton Fejzullahu, NEC Nijmegen, 24/2

Åter tillbaka i startelvan när Nijmegen reste till Heerenveen. Hade dock svårt att komma till bra avslut när laget föll med 1-4 mot Heerenveen. Byttes ut i den sista matchminuten.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 28/0
Fick släppa ett mål förbi sig när Eindhoven spelade 1-1 mot serieledande Twente, vilket gör att avståndet mellan lagen alltjämt är fem poäng.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven, 27/13
Spelade från start mot Twente och hade en riktigt fin framspelning till lagkamraten Manolev som hade kunnat resultera men i övrigt var Toivonen tämligen osynlig och byttes ut redan i den 63:e minuten.

Lasse Nilsson, Vitesse, 25/7

Nilsson spelade från start och i samtliga 90 minuter mot Feyenoord men höll sig utanför både mål och varningsprotokollet.

Emra Tahirovic, MVV Maastricht 5/1

Utanför laget när Maastricht vann med 2-1 mot Fortuna Sittard i fredags och när laget föll med 1-2 mot FC Emmen på måndagskvällen.

Demba Traoré, Fortuna Sittard 28/8

Den 28-årige anfallaren fick hoppa in med tre minuter kvar av matchen mot MVV Maastricht i fredags.

TYSKLAND
För andra matchen i följd fick Berg byta med Ruud van Nistelrooy. Denna gång med tio minuter kvar i mötet med Schalke 04. Då var ställningen redan 2-2, vilket också matchen slutade.

Marcus Berg, Hamburg, 25/4

Rasmus Bengtsson, Hertha Berlin, 5/0
Fick vara med på planen i några sekunder när Hertha Berlin körde över Wolfsburg på bortaplan med 5-1. Började alltså på bänken och fick göra ett inhopp i den 90:e minuten.

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 17/1
Spelade från start när Werder Bremen mötte Bochum och vann med 3-2. Dock byttes Rosenberg ut redan i paus, efter att han inte åstadkommit mycket offensivt. Ersättaren Claudio Pizarro tog Bremen tillbaka in i matchen med sitt 1-1-mål. 6/6 blev betyget hos Kicker.de, där 1 är bäst och 6 är sämst på deras omvända betygsskala.

Per Nilsson, Hoffenheim, 7/0

Utanför Hoffenheims lag när laget spelade 0-0 borta mot Nürnberg.

Matias Concha, Bochum, 19/0
Spelade från start och under samtliga 90 minuter när Bochum föll med 2-3 borta mot Werder Bremen. 4/6 blev betyget av kicker.de.

Andreas Johansson, Bochum, 12/0

Fick chansen från start borta mot Werder Bremen och undgick nesan att bli utbytt. Var dock laget stora otursgubbe, då bollen tog på honom i samband med Bremens segermål till 3-2. Belönades ändå med det fina betyget 3/6 av kicker.de.

Andreas Dahlén, Hansa Rostock 5/2
Dahlén har verkligen hittat rätt som yttermittfältare hos Rostock. I fredags kväll mot Duisburg inledde han målskyttet med ett kraftfullt skott i det högra krysset redan i den andra minuten och gjorde således mål för andra matchen i följd. Hansa Rostock vann med 3-1 och Dahlén fick utmärkta betyget 2/6 av kicker.de och tillhörde planens allra bästa spelare.

Ezad Razic, Oberhausen 3/0
Försvararen gjorde blott sin tredje match för säsongen när Oberhausen vann med 1-0 mot Karlsruhe. Razic fick spela på mittfältet och lämnade matchen med fullgott betyg av kicker.de, 3,5/6.

ENGLAND

Martin Olsson, Blackburn, 13/0
Ånyo fick Olsson chansen från start hos Blackburn när laget spelade 1-1 mot Chelsea. Men svensken blev uppsnurrad ett par gånger och var tyvärr den svagaste länken i ett annars starkt Blackburnförsvar. Fick också sämst betyg av Blackburnspelarna hos Skysports som tilldelade honom betyget 5/10. ”Lurad in på bara kroppen av Kalou tidigt i matchen” gav Skysports i omdöme.

Johan Elmander, Bolton, 19/3

Spelade från start när Bolton föll med 0-2 mot Everton på bortaplan. Började matchen bra men var nästan helt anonym i den andra halvleken och byttes också ut med kvarten kvar. Dock så berodde nog bytet ändå mest på att laget fått en spelare utvisad och managern Owen Coyle ville ha in en defensiv kraft i stället. 6/10 fick Elmander i betyg av Skysports och omdömet blev: ”Inte mycket till hot”.

Sebastian Larsson, Birmingham, 23/4
Kvar på avbytarbänken matchen igenom när Birmingham föll med 1-3 mot Sunderland.

David Elm, Fulham 6/1
Utanför matchtruppen när Fulham mötte Manchester City och föll med 1-2.

Fredrik Stoor, Fulham, 0/0 (11/0 för Derby)
Fick inte vara med i matchtruppen när Fulham förlorade med 1-2 mot Manchester City.

Astrit Ajdarevic, Leicester, 0/0
Platsar ännu så länge inte hos Leicester.

Ole Söderberg, Newcastle, 0/0
Ännu utanför A-truppen.

Jonas Olsson, West Bromwich, 34/4
Spelade från start förra tisdagen när West Bromwich vann med 2-0 mot Swansea. Byttes dock ut redan i halvtid. Då hette det att det var ett taktiskt byte. Men sedan fanns inte Olsson med alls i truppen mot Preston i helgen (seger 3-2) och inför den matchen framkom det att han har problem med en vad och är tveksam till spel också i nästa match mot Coventry.

Oscar Jansson, Tottenham 0/0 (4/0 för Exeter)
Har ännu inte hittat någon ny klubb att spela för, utan hoppas alltjämt på en ny utlåning.

FRANKRIKE

Kim Källström, Lyon, 22/3
Lyon föll med 1-2 mot Marseille men Källström gjorde en fullt godkänd insats under sina 90 minuter han var på planen. Redan i den tionde minuten hade han ett fräsande skott som hade kunnat resultera men det gick utanför. Källström låg dock bakom kvitteringen till 1-1, då han slog en frispark som Bafetimbi Gomis nickade i nät. Men i anfallet efter kunde Marseille göra segermålet till 2-1. 5/10 blev betyget hos L’Equipe.

Petter Hansson, Rennes, 24/1

Säsongens första mål för Petter Hansson var ett faktum när han i den 31:a minuten nickade en frispark i mål i mötet med Toulouse. Matchen slutade till slut 4-1 och Hansson fick det fina betyget 7/10 av L’Equipe.

ITALIEN

Albin Ekdal, Siena, 21/1
Utgick i senaste matchen efter en lättare smäll men fanns med i truppen mot Bologna. Han började dock på bänken men fick hoppa in i den 69:e minuten i stället för Marcelo Larrondo.

Andreas Landgren, Udinese, 0/0
Ingen Landgren med i matchtruppen när Udinese föll med 2-4 mot Roma.

Sebastian Carlsén, Inter 0/0
Utanför matchtruppen mot Palermo (oavgjort 1-1).

Elmin Kurbegovic, Novara 3/0

Utanför Novaras matchtrupp.

Thomas Magnusson, Taranto 0/0
Ännu ingen debut för den tidigare Norrköpingsspelaren. Var utanför matchtruppen när Taranto föll med 0-1 mot Pescara.

SPANIEN

Fick äntligen göra mål igen men det var på en straffspark i den sista matchminuten. Annars såg ”Ibra” ut som han gjort i de senaste matcherna han spelat, det vill säga oinspirerad och alltmänt loj ut. Barcelona vann med 4-2 mot Zaragoza på bortaplan och det var mest Linoel Messis förtjänst, då denne stod för de övriga tre fullträffarna. Ibrahimovic fick betyget 6,5/10 av goal.com och omdömet: ”Slarvade bort alldeles för många chanser, måste bli ett större hot framför mål”.

Henok Goitom, Almería, 15/1

Goitom fick chansen från start borta mot Valencia (förlust 0-2) men det mesta han gjorde gick fel och byttes ut redan i den 56:e minuten. Blev utsedd av goal.com till matchens flopp.

Zlatan Ibrahimovic, Barcelona, 21/13

GREKLAND
Tillbaka i startelvan efter avstängningen senast och hjälpte AEK till seger med 1-0 borta mot PAOK Saloniki.

Daniel Majstorovic, AEK Aten, 24/2

Mattias Bjärsmyr, Panathinaikos, 14/0
Har svårt att ta en ordinarie plats hos Panathinaikos för tillfället. Satt hela matchen mot Olympiakos (förlust 0-1) på bänken. Däremot spelade han från start för första gången på länge i Europa League mot Standard Liege. Det blev 56 minuter när grekerna slogs ut i 16-delsfinalen.

Olof Mellberg, Olympiakos 24/2

Spelade från start mot Panathinaikos (seger 1-0) men blev utbytt redan i paus.

Jonas Sandqvist, Atromitos, 0/0
Ännu inte med i matchtruppen hos Atromitos, som förlorade med 0-1 mot Giannina.

Markus Jonsson, Panionios 4/0

Fick sitta hela matchen mot Aris Saloniki (1-1) på bänken.

Björn Enqvist, Veria 19/1
Spelade hela matchen mot Odyesseas (seger 1-0)

CYPERN
Apollon Limassol forsätter rada upp segrar. Lai spelade hela matchen när Apollon vann med klara 3-1 borta mot Kinyras.

Valentino Lai, Apollon Limassol 6/0

TURKIET
Får vänta på sin debut en tid in på 2010 efter sin senaste operation.

Ayranci Sinan, Genclerbirligi, 0/0

Labinot Harbuzi, Genclerbirligi, 17/2
Inget spel för Harbuzi när Genclerbirligi vann med 2-0 borta mot Sivasspor.

Erkan Zengin, Eskisehirspor, 5/1

Eskisehirspor fick vila denna helg, då laget skulle ha mött Ankaraspor men då den klubben gått i konkurs blev det w.o och seger med 3-0.

Erkan Zaglik, Kocaelispor 3/0
Zaglik fick inte chansen att visa upp sig när Kocaelispor förlorade borta med 1-2 mot Dardanelspor.

SCHWEIZ
Letar ny klubb för tillfället.

Andres Vazques, FC Zürich, 3/1

Dusan Djuric, FC Zürich, 19/6
Djuric var den som säkrade segern för Zürich när laget mötte Bellinzona på hemmaplan med 2-0. Han gjorde 2-0-målet i den 63:e minuten. 5/6 blev betyget hos sport.ch.

Behrang Safari, FC Basel, 22/1
På nytt en stabil insats av Safari när Basel vann med 4-2 borta mot St Gallen. 4,5/6 fick han i betyg av sport.ch.

ÖSTERRIKE

Var på väg att hålla nollan på nytt när Salzburg hade ledningen länge och väl mot FK Austria. Men med nio minuter kvar av matchen överlistades Gustafsson och matchen slutade 1-1.