Proffskollen - Wiland höll nollan för tredje matchen i rad

Proffskollen

Här är det senaste om våra Europa-proffs. FotbollDirekt.se har gått igenom internationell press och fotbollsforum.

DANMARK

Max von Schleebrügge, Bröndby, 18/2
Ny tung förlust för Bröndby, som förlorade med 0-3 mot Silkeborg. Nu sitter lagets tränare Kent Nielsen löst. Von Schleebrügge spelade 90 minuter i försvaret och gjorde ett par fina undanrensningar men hade svårt att glänsa i övrigt.

Jon Jönsson, Bröndby, 4/1
I en ambition till att styra upp lagets försvar fick Jönsson förtroendet från start men han kunde tillsammans med mittbackskollegan von Schleebrügge inte hålla ihop försvaret tillräckligt bra, så Silkeborg tilläts göra tre mål. Spelade hela matchen men fick dåligt betyg av B.T. Betyget blev 00 och omdömet ”Vikarien vacklade”.

Mikael Nilsson, Bröndby, 15/0
Tillbaka från sjukdom och spelade från start mot Silkeborg. Byttes ut med åtta minuter kvar.

Samuel Holmén, Bröndby, 13/2
Har åkt hem till Sverige på grund av sjukdom i familjen.

Alexander Farnerud, Bröndby, 16/1
Missade förlustmatchen mot Silkeborg på grund av influensa.

Fredrik Björck, Esbjerg, 17/2
Björck spelade hela matchen mot Århus. Matchen slutade 1-1. Det var årets sista kamp. De befinner sig trea i tabellen med 33 poäng.

Alexander Östlund, Esbjerg, 0/0
Spelade inte senaste matchen mot Århus heller.

Andreas Klarström, Esbjerg, 17/0
Får ett gult kort i den 63:e minuten och byts ut i den 85:e minuten mot Århus.

Martin Fribrock, Esbjerg, 0/0
Fortsatta skadeproblem för Fribrock, som försöker kämpa sig tillbaka och hoppas på en comeback inom en inte allt för avlägsen framtid.

Mikael Rynell, Esbjerg, 12/0
Rynell började matchen från start men byttes redan ut i den 32:a minuten. Inhopparen gjorde lagets enda mål.

Jones Kusi-Asare, Esbjerg, 3/0
Den gamla vanliga visan för ”Dr Jones”. Kvar på avbytarbänken i samtliga 90 minuter när Esbjerg spelade 1-1 mot Århus.

Johan Wiland, Köpenhamn, 11/0
Tredje raka nollan för Wiland och denna gång mot inte vilket skräpmotstånd som helst – han gjorde det i seriefinalen borta mot ledande Odense. FCK vann med 2-0 och är nu bara en poäng bakom Odense i kamp om ligatiteln. Redan i elfte minuten visade han klassen när han gjorde en magnifik räddning på Odenses anfallare Cacás chans. Även i den 81:a minuten briljerade Wiland när skyttekungen Peter Utaka fick ett friläge.

Mikael Antonsson, Köpenhamn, 15/1
Antonsson tillbaka från start efter sjukdom och spelade hela matchen mot Odense. Gjorde dock ingen vidare insats och betyget blev hårt från B.T. Han utsågs till FCK:s sämste spelare och fick betyget 4/12. Omdömet av B.T var: ”Fortfarande påverkad av influensa? Rundningsmärke, ouppmärksam och farlig för sina lagkamrater i flera situationer”.

Peter Larsson, Köpenhamn, 7/0
Var avbytare i Europa League-matchen i veckan mot Cluj men när det blev dags för ligaspel, då var inte Larsson med.

Oscar Wendt, Köpenhamn, 18/1
Ny bra insats av Wendt som från sin vänsterbacksposition bjöd på ett mycket stabilt spel.

Dino Avdic, Köge 0/0
Platsar ännu inte hos Köge, som förlorade med 1-2 mot Randers i helgen.

Benjamin Kibebe, Nordsjälland, 16/0
Stabil i Nordsjällands försvar under samtliga 90 minuter när laget vann med 3-0 mot Midtjylland.

Rawez Lawan, Nordsjälland, 16/7
Fortsätter att vara den målgladaste svensken i danska ligan. När Nordsjälland vann med 3-0 mot Midtjylland var det Lawan som rundade av målgörandet genom en snygg nick i den 65:e minuten. Tre minuter senare byttes han ut efter väl förättat dagsverke. Han hade nämligen ytterligare ett par bra skott som hade kunnat resultera och segern var aldrig i någon som helst fara för Nordsjälland.

Pierre Bengtsson, Nordsjälland 6/0
Den tidigare AIK-spelaren verkar allt mer ha spelat till sig en ordinarie plats som vänsterback i Nordsjällands backlinje.

Bobbie Friberg da Cruz, Randers, 12/0
I den 18:e matchen kom Randers första seger – 2-1 mot nästjumbon Köge och det gjorde att Randers klättrade upp som nästjumbo. Friberg da Cruz som varit sjuk fick se hela segermatchen från avbytarbänken.

Abbas Hassan, Ålborg, 1/0
Fick än en gång finna sig i att vara reservmålvakt till marockanen Karim Zaza i 0-2-förlusten mot Sönderjyske.

Louay Chanko, Ålborg, 17/1
Chanko hade ingen av sina bättre eftermiddagar när Ålborg förlorade med 0-2 borta mot Sönderjyske. Byttes ut i den 71:a minuten av Magnus Pehrsson i en ambition från dennes sida att få till en förändrad matchbild men av detta blev intet.

Andreas Johansson, Ålborg, 17/4

90 minuter i Ålborgs anfall men var inte alls speciellt lyckosam. B.T ansåg att Johansson var sämste Ålborg-spelare på planen och gavs näst sämsta betyg, 02 och omdömet: ”Mycket matt match”.

Ken Fagerberg, Midtjylland, 1/0
Alltjämt utanför Midtjyllands matchtrupp. Går och väntar på januarifönstret, så att han kan byta klubb.

Björn Runström, Odense, 2/0
Nej inte heller mot FC Köpenhamn fanns, Runström med i truppen när Odense föll med 0-2.

HOLLAND

Kennedy Bakircioglü, Ajax, 6/2
Målgörare senast men helt utanför laget när Ajax förlorade borta med 0-2 mot Utrecht.

Rasmus Lindgren, Ajax, 0/0
Alltjämt utanför Ajax matchtrupp.

Rasmus Elm, AZ Alkmaar 10/1
Spelade från start mot Vitesse (förlust 1-2) men utbytt redan i den 58:e minuten. Fick efter matchen besked om att tränaren Ronlad Koeman sparkats. Han ersätts av Dick Advocaat.

Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar, 8/0
Avstängd mot Vitesse.

Andreas Granqvist, Groningen, 15/2
Tillbaka från avstängning när Groningen föll med 1-3 mot Feyenoord på bortaplan.

Fredrik Stenman, Groningen, 14/0
Efter två missade matcher på grund av lättare skadekänning var Stenman tillbaka som innerback intill Granqvist. Precis som Granqvist spelade han i matchens samtliga 90 minuter.

Petter Andersson, Groningen, 0/0
Lär bli borta en bra stund in på 2010 på grund av en korsbandsskada.

Patrik Ingelsten, Heerenveen, 6/0
Kvar på skadelistan hos Heerenveen.

Viktor Elm, Heerenveen, 13/4
Efter den fenomenala insatsen senast gjorde Elm ett betydligt mer blygsamt framträdande borta mot Heracles (förlust 1-3).

Erton Fejzullahu, NEC Nijmegen, 15/2
Fick vara med om en riktigt målrik match när NEC föll med 3-4 mot Twente. Den tidigare Mjällbytalangen spelade från start och till den 85:e minuten, då han byttes ut.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 16/0
Höll nollan på nytt när PSV besegrade Waalwijk på bortaplan med 2-0. Minns ni ”Isaks” enorma frisparksräddning mot Holland i EM 2004? Mot Waalwijk bjöd han på en repris när Kemy Agustien skruvade bollen över muren och som såg ut att gå in i mål när Isaksson kom farande och räddade.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven, 15/7
Toivonen spelade från start och i hela matchen när PSV vann med 2-0 borta mot Waalwijk.

Lasse Nilsson, Vitesse, 14/4
Spelade från start borta mot Alkmaar och var den som kvitterade till 1-1 i den 50:e minuten efter att han snappat upp ett defensivt misstag av Sébastien Pocognoli och kunde med högerfoten rulla in bollen från nära håll. I den sista minuten fick han lämna planen, då han fick vara med om ett så kallat taktiskt byte, då laget ledde med 2-1, som matchen också slutade.

George Mourad, Willem II, 5/0
Utanför den matchtrupp som förlorade med 1-2 mot VVV Venlo på bortaplan.

TYSKLAND

Marcus Berg, Hamburg, 14/3
Spelade från start mot Hoffenheim men i den 61:a minuten vid ställningen 0-0 bestämde sig tränaren Bruno Labbadia för att göra taktiska förändringar via två byten och det gick ut över Berg som togs av planen. Men Labbadia var ute i ogjort väder, då det inte blev någon större skillnad offensivt och matchen slutade 0-0.

Rasmus Bengtsson, Hertha Berlin, 4/0
Ännu en gång utanför Hertha Berlins matchtrupp när laget förlorade med 0-2 mot Schalke.

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 8/1
20 minuter – det var allt som Markus Rosenberg fick på sig för att förändra matchbilden i bortamatchen mot Köln. Han fick dock lämna planen utan att ha gjort något nämnvärt intryck och matchen mot Köln slutade utan mål för något av lagen.

Per Nilsson, Hoffenheim, 3/0
0-0 blev det för Hoffenheim mot Hamburg. Nilsson kvar på avbytarbänken under hela matchen.

Matias Concha, Bochum, 8/0
Utbytt i paus senast för att han var för defensiv. På bänken under hela matchen mot Stuttgart (1-1) den här gången. Andreas Johansson, Bochum, 8/0
Även denna gång (mot Stuttgart borta) började Johansson på bänken men fick hoppa in med 14 minuter kvar av matchen.

ENGLAND

Martin Olsson, Blackburn, 3/0
Olsson har svårt att platsa hos Blackburn för tillfället. Var utanför truppen också när Blackburn spelade 0-0 mot Liverpool.

Johan Elmander, Bolton, 7/2
Hoppade in i den 71:a minuten och i den 78:e gjorde han sitt andra mål för säsongen när han från nära håll tryckte in reduceringen till 1-2 efter en hörna. Fick betyget 7/10 av Skysports.

Sebastian Larsson, Birmingham, 12/3

Med två snygga frisparksmål låg han bakom Birminghams seger med 3-2 borta mot Wigan. Fick mycket högt betyg, 8/10 av Skysports och betyget var: ”Underbara frisparkar”.

David Elm, Fulham 0/0
Roy Hodgson väljer att alltjämt hålla Elm utanför matchtruppen. I helgen vann Fulham med 1-0 mot Sunderland.

Fredrik Stoor, Derby, 9/0
Så ordinarie han kan bli Derbys försvar och spelade 90 minuter i 2-2-matchen mot West Bromwich.

Erik Edman, Wigan 2/0
”Bestraffas” fortfarande för hans bleka insats mot Tottenham genom att han heller inte fick vara med i matchtruppen mot Bolton (seger 2-1).

Astrit Ajdarevic, Leicester, 0/0
Platsar ännu så länge inte hos Leicester.

Ole Söderberg, Newcastle, 0/0
Ännu utanför A-truppen. Chans fanns för en plats på bänken mot Watford men ordinarie målvakten Steve Harper var tillbaka mellan stolparna efter den lättare skada han ådrog sig under lagets senaste match och Söderberg fick fortsätta i reservlaget.

Jonas Olsson, West Bromwich, 19/3
Olsson spelade 90 minuter som vanligt när West Bromwich spelade 2-2 mot Derby.

Oscar Jansson, Exeter 4/0
Har återvänt till Tottenham efter en tre månader lång utlåning till Exeter. Hoppas på en ny utlåning till ett annat lag.

FRANKRIKE

Kim Källström, Lyon, 12/1
Lyon fick ge sig med 3-4 borta mot Lille. Källström spelade från start och fick nöja sig med betyget 5/10 av L’Equipe.

Petter Hansson, Rennes, 12/0
Stabil insats över 90 minuter av Hansson i Rennes backlinje när laget vann med 1-0 mot Lorient. Hansson fick betyget 6/10 L’Equipe.

ITALIEN

Albin Ekdal, Siena, 8/0
Fick spela från start och i 80 minuter när Siena vann med 3-2 mot Catania. 6/10 i betyg av datasport.it som lämnade följande omdöme: ”Var allt för blyg inledningsvis blev dominerad av Catanias mittfältare men blev bättre med tiden. Försvagades mot slutet och byttes mot Jarolim”.

Elmin Kurbegovic, Novara 3/0
Utanför laget även denna helg för sitt Novara.

SPANIEN

Zlatan Ibrahimovic, Barcelona, 12/10
Mål i tre raka matcher av svensken som i veckan fastställde slutresultatet 2-0 när Barcelona vann borta mot Xerez. Precis som i El Clasico började han den matchen på bänken men hoppade in i den 66:e minuten. Fick betyget 7/10 av goal.com för den insatsen. På lördagskvällen följde svensken upp med att också göra det avslutande målet när Barcelona mötte Deportivo La Coruna på bortaplan. Zlatan spelade från start och gjorde 3-1 med en distinkt avslutning i den 88:e minuten. 7/10 blev betyget även denna gång för honom och goal.com ansåg att han fungerade bra tillsammans med Messi i anfallet.

Henok Goitom, Almería, 2/0
Goitom fick börja bortamatchen mot Real Madrid på bänken men hoppa in sista 20 minuterna. Då ledde hans Almeria med 2-1 men Real gjorde en magnifik avslutning på matchen och vann med 4-2. Spelade för kort tid för att få betyg av goal.com.

GREKLAND

Daniel Majstorovic, AEK Aten, 13/2
Panonios blev allt för starkt på sin hemmaplan och Majstorovic fick vara med om tre insläppta mål för AEK när laget föll med 1-3.

Mattias Bjärsmyr, Panathinaikos, 9/0
Bjärsmyr fick sitta hela matchen på bänken när Panathinaikos vann med 3-1 hemma mot Atromitos. Kanske lika bra det med tanke på att matchen avbröts i 25 minuter på grund av publikoroligheter utanför arenan som tvingade polisen att använda tårgas, efter att några upploppsmakare valt att kasta molotov-cocktails mot polismakten.

Sharbel Touma, Iraklis, 4/0
Touma fanns med från start och spelade matchens samtliga 90 minuter när Iraklis bortabesegrade Giannina med 3-2.

Olof Mellberg, Olympiakos 13/1
Mellberg spelade hela matchen när Olympiakos vann med 1-0 borta mot Xanthi.

TURKIET

Tobias Linderoth, Galatasaray, 3/0

Galatasaray spelade mot 1-1 Buyuksehir på söndagen men Linderoth fick ingen speltid.

Ayranci Sinan, Genclerbirligi, 0/0
Tyvärr har Sinan tvingats till en ny operation och kommer att bli borta någon eller ett par månader in på 2010.

Labinot Harbuzi, Genclerbirligi, 10/2
Inget spel för Harbuzi när Genclerbirligi vann med 2-0 mot Denizilspor.

Erkan Zengin, Besiktas, 0/0
Ännu utanför Besiktas matchtrupp.

David Durmaz, Denizlispor, 0/0
Har nu rivit kontraktet med Denizlispor och kommer inte finnas med i nästa veckas proffskoll.

Fredrik Risp, Ankaragücü 2/0
Risp fick ingen speltid borta mot Trabzonspor (förlust 0-3). SCHWEIZ

Andres Vazques, FC Zürich, 3/1
Vazques är kvar i frysboxen hos Zürich. Fanns heller inte med när FC Zürich avslutade ”höstsäsongen” genom att förlora med 0-1 mot Grasshoppers borta. Dusan Djuric, FC Zürich, 15/4

Djuric spelade hela den avslutande matchen mot Grasshoppers (förlust 0-1). Nu tar schweiziska ligan uppehåll till 7 februari.

Behrang Safari, FC Basel, 15/0
Safari var tillbaka i startelvan efter avstängningen senast. Han spelade hela matchen mot Bellinzona (seger 3-2). 3,5 /6 fick Safari betyg av sport.ch.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg, 17/0
För andra matchen i följd spelade Salzburg 0-0, denna gång mot Sturm Graz, men laget hade förlorat med 0-1 om inte Gustafsson gjort en magnifik räddning på en frispark i den 88:e minuten av Daniel Beichler.

Publicerad 2009-12-08 kl 16:29