Proffskollen – Daniel Nannskog poängräddare

Proffskollen

FotbollDirekt.se levererar på sedvanligt vis veckans proffskoll. Aktiva svenskligor är för tillfället norska Tippeligan och den amerikanska andra divisionen.

Norge

Agbar Barsom, Fredrikstad, 11/1 Fick chansen från start i förlustmatchen borta mot Brann (1-2). Byttes ut inför den andra halvleken med snåla 4/10 i betyg från norska VG. Blev dessutom varnad.

Andreas Tegström, Fredrikstad, 11/1 Byttes in i den med mindre än kvarten kvar och hann inte utträta något speciellt nämnvärt. Fick se Brann avgöra matchen i den 90:e minuten.

Jimmy Tamandi, Lyn, 0/0
Ett fall framåt för Jimmy Tamandi. Fick plats på bänken, men lämnade den inte, i kryssmatchen hemma mot Stabaek (2-2).

Johan Dahlin, Lyn, 13/0
Tillbaka i klubblaget efter äventyret med U21-landslaget. Släppte två bollar förbi sig och kvitterade ut 5/10 i betyg utav norska VG.

Rickard Nilsson, Lyn, 2/0 Fick se hela matchen från avbytarbänken.

Marcus Andreasson, Molde, 10/0 Byttes in på stopptid mot den andra svensken i laget Mattias Moström när Molde borta besegrade Bodö/Glimt med 4-2.

Mattias Moström, Molde, 13/0 Startade i segermatch mot Bodö/Glimt, men gjorde inget större väsen av sig. Alltjämt ordinarie dock. Tilldelades 5/10 i betyg för sin insats.

Mikael Dorsin, Rosenborg, 14/0 Matchen mot Tromsö uppskjuten

Mikael Lustig, Rosenborg, 11/1 Tillbaka från U21-EM. Matchen mot Tromsö uppskjuten.

Rade Prica, Rosenborg, 15/8 Stor matchhjälte senaste mot Vålerengen. Matchen mot Tromsö uppskjuten.

Fredrik Beglund, Stabaek, 15/7
Hade en bedrövlig afton mot Lyn (2-2). Blev utbytt i den 46:e minuten med betyget 3/10.

Daniel Nannskog, Stabaek 15/8 Spelade hela matchen och mäktade med en fullträff till 2-1 för bortalaget. Lyn kvitterade strax efteråt och Nannskog fick nöja sig med betyget 5/10.

Fredrik Risp, Stabaek, 8/0
Utanför truppen. Är sedan tidigare på väg bort från klubben.

Johan Andersson, Stabaek, 0/0 Långtidsskadad.

Pontus Farnerud, Stabaek, 16/3
Spelade 90 minuter, men stod inte för någon strålande insats mot Lyn (2-2). 4/10 blev det i betyg för den välmeriterade mittfältaren.

Pontus Segerström, Stabaek, 1/0 Gjorde sitt första framträdande för i år efter lång skadeperiod. Byttes in den 62:a minuten.

Mattias Andersson, Strömsgodset, 8/1 Gav sitt lag ledningen i kryssmatchen borta mot Start. Byttes ut med dryga kvarten kvar med klart godkända 6/10 i betyg.

Joel Riddez, Strömsgodset, 14/0
Stod som vanligt för en stabil insats. Spelade hela matchen från sin ytterbacksposition och kvitterade ut betyget 6/10

Bovar Karim, Tromsö, 0/0 Befinner sig i frysboxen och letar säkerligen efter ny klubb.

Marcus Sahlman, Tromsö, 2/0 Matchen mot Rosenborg uppskjuten.

Daniel Arnefjord, Ålesund, 16/0 Gick segrande ur matchen mot Vålerengen hemma (3-2). Varnades i den andra halvleken och belönades med 6/10 i betyg för sin insats.

Johan Arneng, Ålesund, 16/1 Gjorde sitt andra mål för säsongen i segermatchen mot Vålerengen. Fick nöja sig med 6/10 i betyg precis som lagkamraten Daniel Arnefjord.

USA

Fredrik Ljungberg, Seattle Sounders, 11/1 Kortare serieuppehåll i MLS.

Antou Jallow, Portland Timbers, 0/1 Utanför truppen i vanlig ordning.

Johan Claesson, Portland Timbers, 14/0 Spelade hela matchen mot Minnesota Thunder (1-1).

Publicerad 2009-07-07 kl 11:29