PROFFSKOLLEN: Djuric premiärmålade och Lindgren såg rött

Proffskollen

Dusan Djuric premiärmålade i Schweiz, Rasmus Lindgren fick rött kort i Österrike och en gammal Djurgårdsspelare räddade poäng åt FC Köpenhamn. Här är veckans proffskoll.

DANMARK

Mikael Nilsson, Bröndby 2/0

Nilsson spelade i vanlig ordning hela matchen för Bröndby när laget bortaslog Silkeborg med 1-0. Stod för en stabil insats. Men segern var inte given. Det dröjde enda fram tills den 91:a minuten innan Bröndbys Jan Kristiansen kunde avgöra med sitt mål.

Max von Schleebrügge, Bröndby 0/0

Fortfarande skadad och spelade inte för Bröndby när man bortaslog Silkeborg med 1-0.

Johan Wiland, FC Köpenhamn 2/0, 1 hållna nollor
Precis som vanligt stod svenske landslagskeepern i 90 minuter mellan stolparna för FCK. Men den danska storklubben fick bara med sig 2-2 hemma mot Odense. Gamla Djurgårdsprofilen Sölvi Ottesen räddade FCK med två mål.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 2/0

Bengtsson var precis som Wiland i startelvan för FCK när det "bara" blev oavgjort hemma mot Odense (2-2). Gjorde en helt okej insats i backlinjen men utan att glänsa.

Ken Fagerberg, Midtjylland 0/0
Fanns inte med i matchtruppen när hans Mydtjylland vann borta mot Köge (3-2).

Rawez Lawan, Nordsjälland 2/0

Spelade återigen hela matchen för Nordsjälland när man fick med sig 1-1 på hemmaplan mot Horsens. Även den här matchen gick anfallaren mållös. Stod för en stabil insats men det räckte inte hela vägen för Lawan.

Andreas Johansson, Odense 2/0

Johansson spelade hela matchen för Odense när laget stod
för lite av en skräll. 2-2 blev det på bortaplan mot storlaget och svenskkolonin FC Köpenhamn. Precis som Odense i stort stod Johansson för en bra match och i den 63:e minuten kunde Peter Utaka kvittera och rädda en poäng.

Louay Chanko, Ålborg 2/0
Gamla Hammarbyspelaren fick börja matchen på bänken när
Ålborg. Kom in i den 67:e minuten och Ålborg kunde sedermera hålla sitt 2-1 resultat matchen ut mot AGF. Spelade helt okej under den relativt korta tiden han hade på planen.

Dino Avdic, Köge 0/0
Ingen Avdic synlig i truppen när Köbe förlorade på hemmaplan mot Midtjylland med 2-3.

NORGE

Alexander Nadj, Lilleström 1/0, 0 hållna nollor

Efter terrorattentaten i Norge ställdes all fotboll i Tippeligan in den gångna helgen.

Fredrik Stoor, Vålerengen 8/0
Med anledning av terrorattentaten i Norge ställdes all fotboll i Tippeligan in den gångna helgen.

Daniel Arnefjord, Ålesund 14/0

Jonas Sandqvist, Ålesund 0/0, 0 hållna nollor

KROATIEN

Walid Atta, Dynamo Zagreb, 0/0

Vi hoppas kunna redovisa ifall Atta spelade för Dynamo Zagreb i nästa veckas proffskoll.

TYSKLAND

Andreas Dahlén, FSV Frankfurt 0/0

Ingen Dahlén synlig i matchtruppen när FSV förlorade på bortaplan mot Bochum med 1-0.

Matias Concha, Bochum 0/0

Inte heller Concha fanns med i truppen i matchen mellan Bochum och Frankfurt, där Bochum vann med 1-0.

Andreas Johansson, Bochum 2/0
Johansson fick förtroendet från start när Bochum vann på hemmaplan med 1-0 mot FSV Frankfurt. Blev utbytt i den 83:e minuten mot Kramer. Gjorde ingen jätteinsats och fick bleka betyg 2,5/6 på en omvänd skala.

SCHWEIZ

Benjamin Kibebe, Luzern 0/0
Luzern hade spelledigt i den schweiziska ligan i helgen.

Alexander Farnerud, Young Boys 2/0
Stod återigen för en toppenmatch när Young Boys besegrade FC Sion på bortaplan med 2-1. Var pigg på mittfältet och var högst delaktig i att Young Boys fick tre poäng med sig. Fick fina 5/6 i betyg av sport.ch.

Dusan Djuric, FC Zürich 2/1

Trots förlust på hemmaplan mot FC Servette Genf gjorde Djuric en bra match. Det var även just Djuric som satte första målet i matchen i den 60:e matchminuten. Zürich utökade även ledningen. Men Servette stod för en smått otrolig vänding och sex minuter efter 2-0 målet stod det 2-3. 4.5/6 i betyg av sport.ch.

SKOTTLAND

Daniel Majstorovic, Celtic, 0/0
Majstorovic var inte med i truppen när Celtic enkelt slog Hibernian på bortaplan med 2-0.

Billy Berntsson, Kilmarnock, 0/0

Billy Berntsson stod liksom Majstorovic utanför matchtruppen under premiärhelgen. Hans Kilmarnock fick med sig 1-1 på bortaplan mot Dundee United.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg 2/0, 2 hållna nollor

Fick hålla nollan för andra matchen i rad i Österrike.
Salzburg besegrade Innsbruck på bortaplan med 1-0 och

Gustafsson gjorde en bra och stabil match i målet.

Rasmus Lindgren, Salzburg 2/0
Det blev 90 minuter för Lindgren på planen, men med en bitter eftersmak. Laget vann med 1-0 på bortaplan mot Innsbruck, men i den 90:e minuten blev Lindgren utvisad efter att ha dragit på sig sitt andra gula kort.

FINLAND

Markus Olofsson, IFK Mariehamn 13/0
Olofsson åker för tillfället jojo in och ut ur Mariehamns
startelva. Spelade hela matchen utan att bytas ut när Mariehamn kryssade på hemmaplan mot Kups (2-2).

ISLAND

Adam Larsson, Keflavik 12/0

Spelade som vanligt 90 minuter för isländska Keflavik. Nu slog laget Stjarnan på bortaplan med 3-2 och Larsson gjorde en bra match såväl offensivt som defensivt.

USA

Erik Friberg, Seattle 17/1

Seattle Sounders hade spelledigt från MLS i helgen. Däremot
mötte laget Manchester United i en träningsmatch där det blev förlust med hela 0-7. Men det var ett kraftigt reservbetonat Seattle.

Publicerad 2011-07-27 kl 14:40