PROFFSKOLLEN: Drömdebut av Freddy Borg i Tyskland

Proffskollen

Mål direkt i debuten. Starten för Freddy Borg i den tyska svenskklubben Hansa Rostock hade inte kunnat börja bättre.

HOLLAND
Rasmus Elm, AZ Alkmaar, 18/9
Inget ligaspel i helgen för AZ Alkmaar som på onsdag möter Ado den Haag. I veckan mötte laget GVVV från Topklasse-divisionen i cupen och vann med 2-1. Elm spelade hela matchen.

Mattias Johansson, AZ Alkmaar, 0/0

Inte i matchdugligt skick än för Alkmaar.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 18/0, 5 hållna nollor
Isaksson var en kvart ifrån att hålla nollan mot Heracles på bortaplan. Men det blev tidigare AIK-anfallaren Kwame Quansah som hjälpte till att spräcka målnollan. Han sköt ett mustigt skott som Isaksson räddade halvdant och där kom Everton Ramos da Silva och tryckte in returen. Brasilianaren fick då äntligen utdelning efter att ha träffat ribban tidigare under matchen. Inget betyg hos goal.com.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 20/11

Toivonen lämnade matchen mot Heracles utan tillverkat mål men hade en jättechans i den 69:e minuten då han sköt hårfint utanför. 2-0 där och trepoängaren hade sannolikt varit säkrad. Han fick också titta på domarens gula kort i den 49:e minuten.

John Guidetti, Feyenoord 14/14 (Utlånad från Manchester City 0/0)

Feyenoord vann med 2-0 borta mot NEC Nijmegen. Guidetti glänste även i denna match. Det var nämligen han med små nätta framspelningar låg bakom lagets båda mål. Först skarvade han fram bollen till Otman Bakkal i den sjätte minuten och i den 48:e touchade han bara bollen lätt, så att Guyon Fernandez frispelades och lätt kunde rulla in 2-0. Inget betyg hos goal.com.

Petter Andersson, Groningen, 20/4

Groningen fick en rejält tung start mot RKC Waalwijk. En straffspark mot sig redan i den andra minuten och i den femte var just Petter Andersson olyckskorp med ett självmål. 0-2 efter fem minuters spel. Groningen kunde aldrig återhämta sig från inledningen och till slut blev det förlust med 0-3. Andersson spelade hela matchen. Inget betyg hos goal.com.

Emil Johansson, Groningen, 3/0

Tillbaka efter skadeproblemen och inhopp i halvtid mot RKC utan att göra något större väsen av sig. Men det positiva är att han är tillbaka.

Viktor Elm, Heerenveen, 20/0

Heerenveen gjorde fyra mål mot Roda Kerkrade men Elm höll sig utanför målprotokollet denna gång. Han spelade hela matchen och var iblandad i lagets fjärde mål som efter lite "flipperspel" hittade fram till Bas Dost. Inget betyg hos goal.com.

Robin Eriksson, Heerenveen, 0/0
Får vänta ett tag till på sin debut hos Heerenveen.

Samuel Armenteros, Heracles 19/2
Armenteros fanns med på planen under hela matchen när Heracles spelade 1-1 mot Eindhoven. Okej match över 90 minuter utan att glänsa.

Emir Bajrami, Twente, 14/3

Twente skulle ha spelat mot De Graafschap på bortaplan men vädrets makter ville annorlunda och matchen blev uppskjuten.

Rasmus Bengtsson, Twente, 3/0

Alexander Gerndt, Utrecht, 12/1
Utrecht vann med 2-0 borta mot Ajax. Gerndt spelade hela matchen och det var på ett inlägg från honom plus hjälp av lite målvaktsfummel av Kenneth Vermeer som Edouard Duplan kunde trycka in 2-0 i den 78:e minuten. Fick helt okej betyg, 6/10 av goal.com för hans insats över 90 minuter.

Johan Mårtensson, Utrecht, 15/1
Helt utanför matchtruppen denna gång när Utrecht vann med 2-0 mot Ajax.

Marcus Nilsson, Utrecht, 12/0
Inte heller Nilsson var synlig i Utrechts matchtrupp mot Ajax.

Faton Trstena, Fortuna Sittard 1/0
Vintervädret gjorde att alla helgens matcher i holländska Eerste Divisie sköts på framtiden.

BELGIEN
Guillermo Molins, Anderlecht, 0/0

Molins är på väg tillbaka efter sin korsbandsskada men det lär dröja ytterligare en tid innan han är aktuell för spel. Utanför truppen mot Genk (seger 4-2 i helgen)

Behrang Safari, Anderlecht, 17/0
Safari spelade hela matchen när Anderlecht befäste sin serieledningen via 4-2 hemma mot Genk.

Fredrik Stenman, Club Brügge, 5/0

Stenman har snabbt spelat till sig en ordinarie plats i Brügges backlinje. I helgen blev det hela 5-1 mot Germinal Beerschot och Stenman var inblandad i lagets första mål, då han spelade fram nigerianen Joseph Akpala till 1-0.

Michael Almebäck, Club Brügge, 20/0

Nu när Stenman blivit ordinarie är det i stället Almebäck som får vara utanför startelvan. Från att ha varit ordinarie under hösten har han nu haft svårt att platsa. Mot Germinal Beerschot blev det 90 nya minuter på avbytarbänken.

Marcus Andreasson, Lierse, 1/0
Ingen Andreasson synlig i matchtruppen när Lierse förlorade med 0-2 Standard Liege.

Patrick Amoah, White Star Woluvé 3/3
Precis som i Holland blev matcherna i den belgiska andradivisionen uppskjutna på grund av snö och kyla.

Bojan Djordjic, Royal Antwerpen 0/0
Skrev i helgen på ett halvårskontrakt med Royal Antwerpen. Laget fick sin match uppskjuten på grund av snöväder.

ENGLAND
Martin Olsson, Blackburn 15/0
Blackburn spelade i onsdags mot Newcastle och förlorade med 0-2. Olsson hade ett par bra offensiva initiativ och med lite tur hade det också kunnat resultera i mål. Skysport satte betyget 6/10 och omdömet: "Stabil kväll". I helgen blev det en blytung förlust mot Arsenal med 1-7. Olsson spelade hela matchen och hann också med att bli varnad i den 41:a minuten. Näst sämst betyg av alla spelare på planen, 4/10 av Skysports som satte omdömet. "Hade problem att hantera Walcott".

Marcus Olsson, Blackburn 0/0

Fanns med i bruttotruppen mot Arsenal men när det väl blev dags för match var Olsson ändå ställd utanför matchtruppen.

Sebastian Larsson, Sunderland 20/5

Sunderland vann med 3-0 mot Norwich i veckan. Larsson spelade hela matchen och sin vana trogen stod han för ett par giftiga frisparkar och inlägg.7/10 i betyg av Skysports och omdömet: "Alltid ett hot med sina inlägg och fasta situationer". Mot Stoke i helgen vann Sunderland med 1-0. Larsson stod för en tämligen anonym insats och en av de sämre denna säsong. 5/10 i betyg av Skysports och omdömet: "Kom aldrig in i matchen".

Jonas Olsson, West Bromwich 19/1
Olsson fanns med från start och spelade hela matchen när West Bromwich spelade 1-1 mot Fulham i förra veckan. Han tillhörde de bätre spelarna på planen och fick betyget 7/10 av Skysports. "Bra blockeringar" satte Skysports som omdöme. West Bromwich förlorade med 1-2 mot Swansea i helgen. Olsson var offensiv värre och skapade flera farligheter på egen hand men täckte också bort flera bra chanser att skapa farligheter för Swansea. 7/10 i betyg och omdömet: "Ett hot på fasta situationer" hos Skysports.

Alexander Kacaniklic, Fulham 0/0

Utlånad till Watford resten av säsongen.

Samuel Adjei, Newcastle, 0/0
Får alltjämt vänta på sin chans i A-truppen.

Ole Söderberg, Newcastle 0/0, 0 hållna nollor

(tidigare utlånad till Chesterfield 2/0, 0 hållna nollor och utlånad till Darlington 6/0, 3 hållna nollor).
Tillbaka hos Newcastle efter utlåningen till Chesterfield.

Oscar Jansson, Tottenham 0/0, 0 hållna nollor

Väntar alltjämt på sin chans hos "Spurs" eller att bli utlånad till en annan klubb.

SKOTTLAND
Daniel Majstorovic, Celtic, 14/0

Inget spel i ligan heller den senaste helgen för Celtic. Däremot spel i den femte omgången av skotska FA-cupen och där vann laget med 2-0 borta mot Inverness. Majstorovic var tillbaka i matchtruppen efter sin okbensskada men satt hela matchen på avbytarbänken. Tidigare AIK-anfallaren Mohamed Bangura var helt och hållet utanför matchtruppen.

Mikael Lustig, Celtic 0/0
Lustig är alltjämt utanför Celtics trupp när det vankas matcher. Inte ens i helgens FA-cupmatch fanns det något utrymme för svensken i truppen.

ITALIEN
Mikael Antonsson, Bologna, 12/0

Antonsson spelade på nytt 90 minuter i helgen och hjälpte sitt lag hålla nollan mot Lecce i en match som slutade 0-0. Medelbetyget 6/10 blev det hos goal.com.

Andreas Granqvist, Genoa, 15/1
Genoa vann för andra gången i följd med 3-2 i Serie A. Denna gång mot Lazio. Granqvist fanns med på planen under samtliga 90 minuter. 6,5/10 i betyg hos goal.com för den insatsen.

David Stevic, Genoa 0/0

Får vänta ett tag till på sin debut för Genoa.

Albin Ekdal, Cagliari 13/1
Första målet för säsongen för Ekdal när han gjorde Cagliaris 4-0-mål mot Roma i mitten av förra veckan. Ekdal började matchen som inhoppare men fick hoppa in i den 71:a minuten. I den sista matchminuten fick han en passning av Victor Ibarbo, som brutit ett Roma-uppspel och serverade Ekdal. 6,5/10 i betyg hos goal.com för den insatsen av svensken. I helgen blev det en ny bänkplats från start och ett nytt inhopp när Cagliari spelade 0-0 mot Novara. Inget betyg hos goal.com. Tidigare Mjällbyanfallaren Moestafa el Kabir satt på bänken hela matchen mot Roma men spelade från start mot Novara i helgen. Han byttes dock ut i den andra halvleken.

Sebastian Eriksson, Cagliari 0/0
Besväras fortfarande av en skada och får vänta ytterligare en tid på sin debut.

Tibor Cica, Cesena 0/0

Får vänta ett tag till på sin debut.

Carlos Garcia, Juventus 0/0

Ännu inte riktigt aktuell för spel i A-laget.

Zlatan Ibrahimovic, Milan 19/15

Zlatan har haft en tung vecka bakom sig. Tidigare i veckan förlust med 0-2 mot Lazio och Zlatan hade ingen större lycka med sig. 6/10 satte goal.com i betyg på svensken och omdömet: "Försökte lura Lazios försvarare med sin fysiska närvaro när Milan försökte nå honom med höjdbollar. Han blev allt mer frustrerad ju mindre han fick känna på bollen och när han fick chanserna brände han dessa.

Agon Mehmeti, Palermo 1/0

I den snöiga matchen mot Inter i onsdags fick Mehmeti sitta hela matchen på helgen. Och även i helgen mot Atalanta blev det 90 minuter på avbytarbänken.

Joel Ekstrand, Udinese, 7/0
Ekstrand får fortsätta att finna sig i en plats på avbytarbäken. 90 nya minuter mot Lecce i veckan. Helt och hållet utanför truppen mot Fiorentina i helgen.

Linus Hallenius, Padova, 9/2 (utlånad från Genoa)
Padova mötte Bari i tisdags och förlorade med 1-3 inför 493 åskådare på Stadio Comunale i Bari. Hallenius var dock den som gjorde Padovas mål i den 39:e minuten. Målet betydde 1-1. I helgen spelade han från start mot Verona men byttes ut redan i den 56:e minuten.

David Löfquist, Gubbio 0/0 (utlånad från Parma 0/0)

Löfquist hade kunnat debutera mot Modena i helgen men matchen sköts upp på grund av dåligt väder.

André Möllestam, Lumezzane, 1/0

En enda match sköts upp i Lega Pro-ligan i helgen och det var just Lumezzanes match mot Spal.

TYSKLAND
Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach, 4/0

Matchen senast verkar ha varit en engångsföreteelse för Wendt. I helgen var han nämligen tillbaka på avbytarbänken under matchens samtliga 90 minuter när Broussia Mönchengladbach spelade 0-0 mot Wolfsburg.

Marcus Berg, Hamburg SV, 5/0

Hamburg spelade 1-1 mot Bayern München men Berg saknades i matchtruppen.

Mikael Ishak, FC Köln, 2/0
Ishak var på vippen att bli stor matchhjälte för FC Köln när han i den 84:e minuten fick ett fint skottläge men sköt bollen hårfint över ribban. Ishak fick börja matchen som avbytare men fick hoppa in i den 70:e minuten och det var ett inhopp med mersmak.

Per Nilsson, Nürnberg, 1/0

Har ådragit sig en ny skada och väntas tillbaka först i mitten av mars.

Denni Avdic, Werder Bremen, 0/0

Utanför matchtruppen när Werder Bremen spelade 2-2 mot Freiburg.

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 19/5

Rosenberg hade inte marginalerna med sig i 2-2-matchen mot Freiburg. Han hade en fin chans att göra segermålet men fick se bollen smita hårfint utanför den högra stolpen. Rosenberg spelade hela matchen. Knappt godkänt, 5/10 blev betyget hos goal.com.

Rasmus Jönsson, Wolfsburg 8/0
Återigen utanför Wolfsburgs matchtrupp. Denna gång när Borussia Mönchengladbach stod för motståndet.

Matias Concha, Bochum 0/0
Conchas skadeproblem hindrar honom alltjämt från comeback. Inget spel mot Hansa Rostock (seger 2-1) när Bundesliga 2 startade om för säsongen.

Freddy Borg, Hansa Rostock 1/1
Vilken drömdebut för Borg i sin nya klubb. Han behövde 63 minuter på sig för att presentera sig för sina nya supportrar i matchen mot Bochum. Borgs mål betydde 1-1. Till slut blev det dock förlust med 1-2.

FRANKRIKE

Kim Källström, Lyon, 19/0

Lyon mötte Olympique Marseille på bortaplan och hämtade upp underläge 0-2 till 2-2 i den första halvleken. Den andra halvleken blev mållös. 6,5/10 i betyg hos goal.com. "Visade upp ett stort passningsregister och en av hans hörnor ledde så
småningom till ett mål. Ytterligare en stabil insats från den pålitlige mittfältaren" skrev samma nämnda media i sitt omdöme.

Dusan Djuric, Valenciennes 2/0

Ytterligare ett kort inhopp för Djuric när Valenciennes rest till Dijon. Det blev seger med 2-1 mot laget från senapsstaden och Djuric spelade matchens sista sju minuter. Fört kort tid för betyg av goal.com.

Petter Hansson, Monaco, 14/0

Monaco skulle ha spelat mot Angers i fredags men matchen blev uppskjuten på grund av dåligt väder.

SPANIEN
Kennedy Bakircioglu, Racing Santander, 4/0

Efter skadepoblemen har Kennedy haft svårt att ta tillbaka sin ordinarie plats i startelvan. Mot Levante i helgen (oavgjort 1-1) blev det 90 nya minuter.

Henok Goitom, Almeria, 22/5
Almeria vann med 2-1 mot Cordoba. Goitom fick chansen från start och spelade hela matchen.

PORTUGAL

Nicklas Bärkroth, Uniao Leiria 0/0
Kan debutera för sin nya klubb söndag 12 februari borta mot Porto.

GREKLAND

Olof Mellberg, Olympiakos, 15/1
Olympiakos vann med 2-0 borta mot PAOK och Mellberg hjälpte sitt lag att hålla nollan.

Mattias Bjärsmyr, Panathinaikos 4/0
Efter att ha fått starta inledningsmatcherna 2012 har Bjärsmyr nu blivit förpassad till avbytarbänken. I helgen blev det 90 minuter till som avbytare mot ett av de "tvångsuppflyttade" lagen, Levadiakos.

TURKIET
Gustav Svensson, Bursaspor, 8/0
Intensivt matchtempo i Turkiet just nu med två matcher i veckan, när serien försöker spela ikapp de omgångar som gick i stöpet när ligan utredde mutor hos vissa lag. Svensson fick mot Trabzonspor sitata hela matchen på avbytarbänken. I helgen fanns han inte ens match i matchtruppen när Bursaspor spelade 0-0. Tidigare AIK-anfallaren Teteh Bangura fick hoppa in med 13 minuter kvar men kunde heller inte förändra matchbilden.

Erkan Zengin, Eskisehirspor, 14/0

Zengin fick sitta hela matchen på avbytarbänken mot Manisaspor i onsdags och även mot Istanbul BB i helgen.

Johan Elmander, Galatasaray, 23/9
Galatasaray spelade 1-1 mot Antalyaspor i mitten av förra veckan. 90 minuter på planen för Elmander men lämnade densamma utan mål, då målet gjordes på straffspark av Felipe Melo. I helgen var det dock dags för ett nytt mål av den svenske landslagsanfallaren, då han ordnade segermålet i matchen mot Gaziantepspor i den 66:e minuten. Elmander blev utbytt i den 83:e minuten efter ett gott dagsverke.

Samuel Holmén, Istanbul BB, 23/6
Holmén var tillbaka från avstängning och spelade hela matchen när Istanbul BB förlorade med 1-3 borta mot Eskisehirspor.

Emir Kujovic, Kayserispor, 9/2

Kujovic fick förtroendet under hela matchen mot Sivasspor i mitten av förra veckan men lämnade planen utan att ha tillverkat något mål i matchen som slutade 1-1. Han fick chansen från start på nytt i helgen mot Genclerbirligi men kom allt mer bort ur matchbilden i den andra halvleken och byttes ut i den 77:e minuten.

Labinot Harbuzi, Manisaspor 1/0
Hade kunnat debutera mot Eskisehirspor i förra veckan men fick sitta hela matchen på avbytarbänken. På måndagskvällen blev det däremot debut för hans nya klubb, där Manisaspor mötte Ankaragucu på bortaplan och vann med 1-0. Harbuzi byttes ut i den 65:e minuten.

CYPERN

Fredrik Risp, Ethinkos Achna, 0/0
Alltjämt avbytare utan att få spela hos Ethinkos när laget mötte Apollon (förlust 0-1).

RUMÄNIEN
Darko Lukanovic, Vointa Sibiu 7/0
Vinteruppehåll i den rumänska ligan fram till 25 februari.

SCHWEIZ

Alexander Farnerud, Young Boys 18/4
Farnerud spelade 90 minuter när säsongen startade om för Young Boys med match mot FC Sion. Matchen slutade 1-1.

Benjamin Kibebe, Kriens 2/0

Kibebe utanför Kriens matchtrupp när Challenge-ligan startade om för säsongen. Kriens mötte Étoile Carouge i en match som slutade 1-1.

ÖSTERRIKE

Rasmus Lindgren, Salzburg 9/0
Vinteruppehåll i österrikiska Bundesliga fram till 11 februari 2012.

Eddie Gustafsson, Salzburg 15/0, 5 hållna nollor

RYSSLAND
Pontus Wernbloom, CSKA Moskva, 0/0

2012 års säsong för CSKA Moskva börjar 3 mars.

AZERBAJDZJAN

John Pelu, FK Revan Baku, 9/2
Uppehåll i Azerbajdzjanska Premyer Liqa till helgen 10-12 februari 2012.

IRAN
George Mourad, Mes Kerman, 6/1
Mes Kerman mötte Saipa och vann med 1-0. Mourad utanför matchtruppen.

FÖRENADE ARABEMIRATEN
Erkan Saglik, Emirates 0/0

Emirates spelledigt fram till onsdagen, då laget möter Al Ahli.

SAUDIARABIEN
Christian Wilhelmsson, Al Hilal, 1/1

Wilhelmsson var tillbaka hos Al Hilal, från vilka han varit utlånad till Al Ahli i Qatar. Och han skrev in sig direkt i målprotokollet när laget vann med klara 3-0 mot Al Quadisiya. Han gjorde sitt mål på en straffspark på fyra minuters stopptid.

Publicerad 2012-02-07 kl 19:40