PROFFSKOLLEN: Formen på landslaget och mål av Farnerud, Wendt och Petter

Proffskollen

Ytterbacken Oscar Wendt hittade något oväntat rätt när FC Köpenhamn vann. Den förre lagkamraten i IFK Göteborg Marcus Berg fortsätter att leverera. Zlatan Ibrahimovic, Pontus Farnerud och Petter Andersson är några andra som utmärkt sig. Det här och mycket mer i veckans proffskoll.

Danmark

Alexander Farnerud, Bröndby, 4 ligamatcher/0 mål

Mittfältaren går fortfarande skadad.

Jon Jönsson, Bröndby, 7/0

Närmar sig comeback efter skada, men kunde inte spela i någon veckans två matcher.

Martin Ericsson, Bröndby, 5/0

Får finna sig i att agera inhoppare. Spelade sista kvarten både i Uefacupmatchen mot Rosenberg (2-3) och i 1-0-segern mot Odense.

Max von Schlebrügge, Bröndby, 8/2

Spelade i mittförsvaret när Bröndby tog en viktig 1-0-seger mot serieledande Odense. Schlebrügge var en av matchens bästa spelare. Dessutom drog försvararen på sig ett gult kort, vilket han också gjorde när laget fick respass ur Uefacupen mot Rosenborg. Max von Schlebrügge orsakade en straff när han drog ner norrmännens Marek Sapara.

Samuel Holmén, Bröndby, 9/1

Spelade till höger på mittfältet mot Odense. Löpte ohyggligt mycket utan att lyckas uträtta något speciellt. Fanns också på planen mot Rosenborg.

Andreas Klarström, Esbjerg, 9/0

Kom med mycket offensivt när Esbjerg vann över Århus med 1-0.

Alexander Östlund, Esbjerg, 0/0

Hade förhoppningar om debut efter skada men de grusades.

Fredrik Björck, Esbjerg, 4/0

Spelade i mittförsvaret och var stabil.

Martin Fribrock, Esbjerg, 4/0

Är långtidsskadad.

Rawez Lawan, AC Horsens, 9/0

Var petad ur startelvan och fick bara spela sista åtta minuterna mot regerande mästarna Ålborg (1-1).

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn, 0/0

Är fortfarande inte redo för spel.

Oscar Wendt, FC Köpenhamn, 8/1

Spelade hela matchen när FC Köpenhamn avancerade i Uefacupen efter 1-1 hemma mot FK Moskva. I ligatillställningen mot Vejle (3-0) blev vänsterbacken målskytt vilket inte hör till vanligheterna.

Peter Larsson, FC Köpenhamn, 5/0

Mittbacken dras fortfarande med skada.

Ken Fagerberg, FC Midtjylland, 1/0

Var äntligen tillbaka efter skada och fick hoppa in redan innan paus.

Andreas Dahl, FC Nordsjælland, 7/0

Blev utvisad när Nordsjälland åkte ur Uefacupen via 0-5 mot Olympiakos. Fick agera inhoppare i seriematchen mot FC Midtjylland (0-1).

Benjamin Kibebe, FC Nordsjælland, 8/0

Spelade 90 minuter och skötte bra mot Midtjylland. Fanns även med i Uefacupmatchen.

Johnny Lundberg, FC Nordsjælland, 9/0

Byttes ut i slutskedet mot Midtjylland och fick 90 minuter mot Olympiakos.

Marcus Pode, FC Nordsjælland, 0/0

Får vänta på speltid.

Björn Runström, Odense 9/2

Spelade hela matchen när ettan Odense förlorade med 0-1 hemma mot Bröndby. Enligt tidningen BT slet anfallaren mycket, men var ofarlig.

Valentino Lai, Vejle, 9/1

Spelade 90 minuter det centrala mittfältet när Vejle föll mot FC Köpenhamn (0-3).

Andreas Johansson, Ålborg, 9/1

Räddade krislaget Ålborg från ett nytt nederlag i slutminuten mot Horsens (1-1). Spelade också 90 minuter och blev varnad i Champions League-matchen mot Manchester United (0-3).

Olof Persson, Århus, 0/0

Har meddelat att han lägger av till följd av de ihärdiga skadeproblem. Hann inte med att spela någon tävlingsmatch med Århus.

Sebastian Larsson, Birmingham, 9/1

Var bra utan att glänsa när Birmingham vann över QPR med 1-0.

Martin Olsson, Blackburn, 2/0

Fick återigen chansen hela matchen. Den här gången när Blackburn förlorade med 0-2 hemma mot Manchester United. Martin Olsson fick betyget 5/10 av Sky Sports.

Johan Elmander, Bolton, 4/1

Jobbade hårt när Bolton vann över West Ham (3-1) och kvitterade ut betyget 7/10 av Sky Sports. Anfallaren byttes ut med knappt 20 minuter kvar att spela.

Fredrik Stoor, Fulham, 1/0

Då har ytterbacken äntligen fått debutera i Premier League. Hoppade in sista tio minuterna i förlustmatchen mot Jonas Olssons West Bromwich (0-1).

Michael Svensson, Southampton, 4/0

Mittbacken är fortfarande skadad.

Rade Prica, Sunderland, 0/0

Satt som vanligt på läktaren.

Jonas Olsson, West Bromwich, 4/1

Var stabil när nykomlingen tog en skön 1-0-seger över Fulham. Skrapade ihop till betyget 6/10 i Sky Sports.

Erik Edman, Wigan, 0/0

Comebacken på fotbollsplanen dröjer.

Frankrike

Karl Svensson, Caen, 0/0

Fick som vanligt ingen speltid.

Petter Hansson, Rennes, 5/0

Är fortfarande avstängd i ligan, men fick spela när Rennes förlorade med 0-1 mot Twente och åkte ur Uefacupen.

Kim Källström, Lyon, 5/0

Var, precis som sin lagkamrater, blek när Lyon förlorade med hela 0-3 mot Rennes. Källström spelade hela matchen och fick betyget 4/10 av tidningen L´Equipe. Bänkades i Champions League-matchen mot Bayern München (1-1) och fick aldrig hoppa in.

Patrick Amoah, 22, Paris FC, 5/3

Fick på nytt agera inhoppare. Lämnade bänken med 25 minuter kvar att spela av mötet med Gueugnon (2-1).

Grekland

Daniel Majstorovic, AEK Athen, 5/0

Byttes ut i slutskedet när AEK jagade mål mot Olympiakos (0-2). En tung derbyförlust för AEK.

Mikael Nilsson, Panathinaikos, 0/0

Försvararen är helt ute i kylan. Ingen speltid den här veckan heller.

Holland

Kennedy Bakircioglü, Ajax, 0/0

Ramus Lindgren, Ajax, 5/0

Fick hoppa in redan efter nio minuter när talangen Eyong Enoh gick sönder. Det blev ändå ingen rolig eftermiddag för Lindgren när laget förlorade med hela 2-5 mot Heerenveen. Spelade också 37 minuter i Uefacupmötet med Borac Cacak (2-0).

Andreas Granqvist, FC Groningen, 5/1

Serieledande Groningen fortsätter att imponera. 3-0 hemma mot Den Haag i helgen och Granqvist spelade hela matchen i mittförsvaret.

Fredrik Stenman, FC Groningen, 4/0

Tog plats till vänster i backlinjen och gjorde ett bra jobb.

Marcus Berg, FC Groningen, 5/5

Målsuccén vägrar ta slut. Marcus Berg satte avgörande 3-0-målet och byttes sedan ut medan supportrarna hyllade honom.

Petter Andersson, FC Groningen, 4/2

Vann en nickduell och förpassade bollen i mål redan efter elva minuter. Fick spela 90 minuter för första gången sedan han kom till Holland.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 5/0

Fick släppa tre bollar förbi sig i veckans Champions League-möte med Liverpool (1-3). Fick det betydligt behagligare i helgens seriefajt mot De Graafshap (3-0).

George Mourad, Willem II, 1/0

Är fortfarande inte tillbaka efter skada.

Italien

Zlatan Ibrahimovic, Inter, 6/3

Klackade nästan overkligt snyggt in ett mål i 2-1-segern över Bologna. Spelade också 90 minuter när Inter lite onödigt tappade poäng i Champions League via 1-1 mot Werder Bremen.

Olof Mellberg, Juventus, 5/0

Det var efter en halvtimmes spel mot Palermo som Mellberg fick halta ut skadad. Under måndagen röntgades försvararen och det visade sig att han har en inflammation i ljumsken och tvingas till vila i tre veckor. Därför missar han VM-kvalmatchen mot Portugal.

Albin Ekdal, Juventus, 0/0

Får vänta på sin Serie A-premiär, men har nu tagits ut i U21-landslaget för första gången i karriären.

Norge

Njugo Demba-Nyrén, Brann, 16/3

Är fortfarande skadad.

Daniel Blomgren, Bodö/Glimt, 0/0

Långtidsskadad.

Abgar Barsom, Fredrikstad, 20/3

Spelade 90 minuter när Fredrikstad besegrade Lilleström med 2-1. 5/10 i betyg av tidningen VG.

Andreas Tegström, Fredrikstad, 14/1

Daniel Örlund, Fredrikstad, 5/0

6/10 i betyg av VG och på nytt en mycket stark insats. Fredrikstad lär vara sugna på att behålla AIK-lånet efter säsongen.

Patrik Gerrbrand, Fredrikstad, 18/1

Gör sällan en dålig match och var som vanligt stabil i bortamötet med Lilleström.

Håkan Malmström, Ham-Kam, 2/0

Skadan fortsätter spöka för Malmström.

Markus Ringberg, Ham-Kam, 20/3

Svag insats av Ringberg när laget förlorade med 0-3 mot serieledande Stabaek. 3/10 i betyg av VG.

Eddie Gustafsson, Lyn, 23/0

Var okej när Lyn förlorade hemma mot Rosenborg (1-2). Betyget 5/10 av VG.

Jimmy Tamandi, Lyn, 0/0

Långtidskadad.

Johan Dahlin, Lyn, 0/0

Marcus Andreasson, Molde, 6/0

Byttes ut i andra halvlek när Molde försökte hämta upp 1-2-underläget mot Brann. Molde lyckades också vända till 3-2.

Mattias Moström, Molde, 15/1

John Pelu, Rosenborg, 4/1

Har visat bra form hos reserverna och nu börjar det synas i A-laget också. Fick chansen från start mot Lyn och gjorde 1-0-målet. 6/10 i betyg. Hoppade även in när Rosenborg vände underläge 1-2 till seger 3-2 mot Bröndby hemma. Pelu spelade fram till 2-2.

Mikael Dorsin, Rosenborg, 5/1

Två gånger 90 minuter i veckan. Betyget 5/10 för sin insats mot Lyn.

Mikael Lustig, Rosenborg, 8/1

Spelade 90 minuter mot Bröndby och fick starta på bänken i helgens seriematch. Ytterbacken hoppade in sista 20 minuterna.

Daniel Nannskog, Stabaek, 23/16

Utökade ledningen i skytteligan när han tryckte in 2-0-målet mot Ham-Kam (3-0). 5/10 i betyg av VG.

Johan Andersson, Stabaek, 22/11

Lite svagare insats den här helgen av succéanfallaren. Betyget 4/10 av VG.

Niklas Sandberg, Stabaek, 5/0

Spelade också från start och kvitterade ut betyg 5/10.

Pontus Farnerud, Stabaek, 8/0

Gjorde troligen sin bästa insats sedan han kom till klubben. Farnerud utsågs till matchens bästa spelare och fick betyget 7/10 av VG.

Pontus Segerström, Stabaek, 11/0

Joel Riddez, Strömsgodset, 19/0

Spelade 90 minuter när Strömsgodset förlorade med 0-1 mot Ålesund. 4/10 i betyg.

Mattias Andersson, Strömsgodset, 19/2

Peter Abelsson, Viking Stavanger, 0/0

Är inte riktigt redo för comeback efter den svåra skadan.

Daniel Arnefjord, Ålesund, 8/0

Tog plats på en ytterbacksplats när Ålesund vann över Strömsgodset med 1-0. 5/10 i betyg. Arnefjords första seger sedan han kom till klubben. Försvararen drog också på sig ett gult kort.

Johan Arneng, Ålesund, 18/1

Lagkaptenen saknades på grund av sjukdom.

Schweiz

Behrang Safari, FC Basel, 9/0

Är given i startuppställningen. Spelade 90 minuter i både Uefacupmatchen mot Sporting (0-2) och Grasshoppers (1-1) i ligan.

Andres Vasquez, FC Zürich, 0/0

Som vanligt ingen speltid.

Dusan Djuric, FC Zürich, 10/2

Fick 78 minuter mot Milan (0-1) i Uefacupen. Däremot kunde mittfältaren inte spela i seriematchen på grund av skada.

Emra Tahirovic, FC Zürich, 1/0

Se Andres Vasquez.

Spanien

Henok Goitom, Real Valladolid, 3/0
Hoppade in sista sju minuterna när Valladolid föll hemma mot Valencia (0-1).

Turkiet

Fredrik Risp, Ankaraspor, 2/0
Var på nytt bänkad i helgen. Ankaraspor klarade sig bra ändå och vann med 2-0.

Tobias Linderoth, Galatasaray, 1/0
Skadan stör fortfarande Linderoth, men det ska inte dröja allt för länge innan han kan spela igen.

Tyskland

Matias Concha, Bochum, 2/0

Ytterbacken är fortfarande skadad och får vänta på sin comeback.

Sharbel Touma, Borussia Mönchengladbach, 1/0

Fanns inte med i truppen mot FC Köln (1-2).

Per Nilsson, TSG Hoffenheim, 6/0

Var petad efter fem insläppta mål i förra matchen. Fick aldrig lämna bänken mot Frankfurt (2-1).

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 7/4

Huserade som vanligt i anfallet när Bremen åkte på en smäll borta mot Stuttgart (1-4). Betyget 4,5/6 (omvänd skala) av tidningen Kicker. Spelade också i Champions League-mötet med Inter (1-1).