PROFFSKOLLEN: Holmén glödhet i Turkiet

Proffskollen

Samuel Holmén glödhet i Turkiet - för andra matchen i rad blev han hjälte för Istanbul.

DANMARK
Bröndby tappade värdefulla poäng i bottenstriden via "bara" 1-1 hemma mot Ålborg. Nilsson spelade från start men byttes ut i halvtid.

Mikael Nilsson, Bröndby 10/0

Max von Schlebrügge, Bröndby 1/1
Skadekänning stoppar alltjämt von Schlebrügge från matchspel.

Johan Wiland, FC Köpenhamn 14/0, 6 hållna nollor

Sjunde nollan för Wiland låter vänta på sig. I helgen fick han släppa in ett mål redan i den 34:e minuten i bortamatchen mot Odense. FCK vände dock och vann till seger med 3-1 bland annat via två mål av tidigare Kalmar-spelaren Cesar Santin.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 13/0

Efter att ha varit bergfast i FCK:s startelva blev Bengtsson bänkad av Roland Nilsson borta mot Odense. Något inhopp blev det inte heller för den forne AIK-spelaren.

Peter Larsson, FC Köpenhamn 2/0
Från startelvan till avbytarbänken - det svänger fort för Larsson. Mot Odense fick han dock på nytt känna på matchspel innan matchen var över, då han hoppade in i den 73:e minuten.

Rawez Lawan, Nordsjälland 14/0

Lawan var tillbaka i startelvan när Nordsjälland mötte Lyngby borta. Men varken Lawan eller någon annan av hans lagkamrater förmådde att göra mål framåt, vilket gjorde att Lyngbys mål i den 82:a minuten av Jonas Henriksen blev matchens enda. Lawan spelade hela matchen.

Andreas Johansson, Odense 13/1

Andreas Johansson har varit ordinarie i Odense denna säsong men när serieledande FCK kom på besök till Odense blev det avbytarbänken under samtliga 90 minuter för svensken.

Louay Chanko, Ålborg 6/0

Chanko alltjämt på skadelistan för Ålborg. Missade den oavgjorda matchen borta mot Bröndby (1-1 i helgen)

Dino Avdic, Köge 0/0

Avdic utanför Köges matchtrupp.

Muamet Asanovski, AB Köpenhamn, 1/0

AB noterade ännu en uddamålsförlust när det blev 1-2 borta mot Brönshöj. Asanovski stod utanför matchtruppen även denna gång.

Ken Fagerberg, Viborg 10/7 (Utlånad från Midtjylland)

Viborg spelade sin sista hemmamatch för 2011 och förlorade med 1-2 mot Esbjerg. Fagerberg spelade från start och i hela matchen och hade två jättechanser i den första halvleken att bli målgörare men Esbjergs målvakt Lukas Hradecky gjorde två fenomenala parader.

Valentino Lai, Viborg, 11/0
Lai spelade från start mot Esbjerg. Hade svårt att göra lika fint avtryck som Fagerberg i matchen. Byttes ut med tre minuter kvar.

Mikael Rynell, Vejle 9/4

Rynell fortsätter att göra mål för Vejle. För andra matchen i följd gjorde han 2-0-målet. Denna gång mot Skive, som Vejle haft svårt mot de senaste säsongerna. Rynell kostade också på sig att bränna en straffspark. Rynell hann också med att dra på sig ett gult kort under de 90 minuter han spelade.

NORGE
Fredrikstad mötte Rosenborg i onsdags och nog verkade laget lite matchrostigt efter ett längre uppehåll. 0-2 blev det på bortaplan. Landgren spelade hela matchen. Han blev uppsnurrad vid ett par tillfällen men gjorde också några fina brytningar och inlägg. 4/10 ansåg VG att hans insats var värd. 90 nya minuter för Landgren på måndagskvällen när Fredrikstad vann med 2-1 mot Vålerengen på bortaplan. Det som rönte störst uppmärksamhet kring Landgrens insats skedde i den 33:e minuten när han och Vålerengens Veigar Pall Gunnarsson drabbade samman verbalt efter att Gunnarsson fallit väl lätt i Fredrikstads straffområde efter en närkamp mot just Landgren. Situationen slutade med gult kort till de båda kålsuparna. 4/10 satte VG i betyg på Landgren efter matchen mot Vålerengen.

Andreas Landgren, Fredrikstad 9/0

Mattias Moström, Molde 25/3

Molde hade chans att säkra guldet i Tippeligaen hemma mot Strömsgodset. Men efter 2-2 och ett insläppt mål i den sista minuten var det allt annat än muntert på Aker Stadion. Moström skapade några farligheter som hade kunnat resultera men han höll sig utanför målprotokollet denna gång. Han blev utbytt i den 84:e minuten. Han fick dock tillsammans med sina lagkamrater veta att 2-2 räckte för att säkra ligatiteln med två omgångar kvar att spela. Detta sedan Rosenborg förlorat en målrik match med 3-6 hemma mot Brann. Moström tilldelades betyget 6/10 av VG.

Mattias Andersson, Odd Grenland 7/2
Skadekänning stoppar alltjämt Mattias Andersson från spel.

Mikael Dorsin, Rosenborg 28/1

Stabil insats av Dorsin mot Fredrikstad i onsdags. Vid ett par tillfällen var han siste man hemåt och räddade upp situationerna. Syntes inte lika mycket offensivt som han brukar göra. 5/10 i betyg av VG. Dorsin och Rosenborg hade chansen att utmana om Tippeligatiteln men försatte den rejält via 3-6 hemma mot Brann. Faktum var att Brann hade 3-0 efter 18 minuter och 6-1 efter 62 minuter. Dorsin utmärkte sig nämnvärt bara en gång i matchen och det var när han i den 44:e minuten kom loss i Branns straffområde men hans passning snett inåt bakåt täcktes bort av Brannförsvarare. Dorsin spelade hela matchen och fick nöja sig med betyget 4/10.

Mikael Lustig, Rosenborg 28/5

Lustig tryckte in sitt fjärde mål för säsongen när Rosenborg i onsdags vann med 2-0 hemma mot Fredrikstad. Och han gjorde det från straffpunkten i den 15:e minuten. Lustig gjorde flera fina insatser också under matchen i övrigt men blev utbytt redan i den 66:e minuten. 5/10 satte VG i betyg. Och mot slutet av säsongen verkar Lustig ha blivit en rejäl målspruta. För andra matchen i följd gjorde han mål när han i den 21:a minuten gjorde Rosenborgs reduceringsmål till 1-3 mot Brann. Och han gjorde det på en snygg frisparksvariant, där Lustig slet sig loss från sin bevakare och satte bollen distinkt. Då såg Rosenborg att vara på väg in i matchen. Men det visade sig vara en synvilla, då Brann gick fram till 6-1 i mitten av den andra halvleken och till slut vann med 6-3. Tillsammans med John Chibuike och tjecken Borek Dockal fick Lustig bäst betyg hos Rosenborg, 5/10.

Rade Prica, Rosenborg 25/16

Prica hade det tungt offensivt mot Brann och det var först i matchens slutskede när Brann såg ut att ha slappnat av som han först kunde nicka fram bollen till Mushaga Bakenga med fyra minuter kvar och därefter själv göra 3-6 i matchens sista minut med en gammal hederlig bredsida. 4/10 i betyg av VG.

Daniel Örlund, Rosenborg 28/0, 8 hållna nollor

Åttonde nollan för Örlund när Rosenborg i onsdags besegrade Fredrikstad med 2-0. Fick dock slita en del för att hålla nollan och räddningen av Tarik Elyounossis skott i den 60:e minuten var av riktigt hög klass. 5/10 valde VG att dela ut i betyg. Från en av säsongens främsta insatser mot Fredrikstad i onsdags till en genomusel mot Brann i helgen. Det var så att publiken på Lerkendal började fundera på ett målvaktsbyte redan efter 18 minuters spel och ledning med 3-0 för gästande Brann. Örlund fick stå kvar och släppte ytterligare tre mål förbi sig och fick säsongens lägsta betyg hos VG, 1/10.

Johan Andersson, Stabaek 19/4

Andersson fortsätter få förtroendet från start hos Stabaek men det går trögt med målskyttet, både för honom och för laget. I helgen blev det 0-0 borta mot Sogndal. Andersson spelade hela matchen och fick betyget 4/10.

Marcus Bergholtz, Stabaek 3/0

Ingen Bergholtz i Stabaeks matchtrupp i 0-0-matchen mot Sogndal.

Pontus Farnerud, Stabaek 27/1

Farnerud hade svårt att utmärka sig nämnvärt i 0-0-matchen mot Sogndal. I den 59:e minuten fick han dock ett läge att bryta dödläget men bollen gick någon meter över målribban. 5/10 blev betyget hos VG.

Fredrik Björck, Tromsö 23/2

Det var snudd på Hysén-klass av Björck mot Sogndal (0-0). I den 59:e minuten gick Tromsö bort sig på mittfältet. Sogndal kom i ett flygande anfall men då dök Björck upp och han en glidtackling som förde tankarna till just Glenn Hyséns match mot England på Wembley. I den näst sista matchminuten var Björck siste spelare hem och rensade bort på mållinjen. 5/10 blev det ändå blygsamma betyget hos VG.

Marcus Sahlman, Tromsö 23/0, 8 hållna nollor

Sahlman fick hålla nollan i 79 minuter mot Haugesund. Men det krävdes en straffspark för att överlista den svenske burväktaren som radade upp några riktigt bra räddningar innan dess. 4/10 blev betyget till slut hos VG.

Robin Malmkvist, Tromsö 7/0, 1 hållna nollor
Malmkvist fanns med på avbytarbänken som backup till Sahlman mot Haugesund.

Björn Andersson, Viking Stavanger 19/1

Någon speltid blev det överhuvudtaget inte för Björn Andersson när Viking mötte Sparta Sarpsborg på bortaplan och spelade 1-1.

Patrik Ingelsten, Viking Stavanger 0/0

Alltjämt skadad.

Fredrik Stoor, Vålerengen 15/0
Stoor var tillbaka i Vålerengens startelva när laget förlorade med 1-2 mot Fredrikstad på måndagskvällen. Men spel i mer än 68 minuter blev det inte, då han blev utbytt. 4/10 blev betyget hos VG.

Daniel Arnefjord, Ålesund 25/1
Arnefjord hade inte mycket att bestyra i matchen mot Lilleström. Matchen slutade 1-1 och Arnefjord kunde kvittera ut betyget 5/10.

Jonas Sandqvist, Ålesund 0/0, 0 hållna nollor

Bergfast på avbytarbänken hos Ålesund.

FINLAND

Olofsson fick chansen från start och spelade hela matchen när IFK Mariehamn förlorade med 0-2 mot JJK i onsdags. I helgen blev det dock oavgjort hemma mot Honka (1-1). Olofsson började matchen på avbytarbänken men fick hoppa in i den 65:e minuten.

Markus Olofsson, IFK Mariehamn 27/0

HOLLAND
Alkmaar vann med 1-0 borta mot Heracles efter ett sent mål av Adam Maher. Elm hade dock kunnat skriva in sig i målprotokollet efter 25 minuters spel, då han var framme på en målvaktsretur men den tog på en Heracles-försvarare och gick över målet. Han spelade hela matchen och tilldelades betyget 6/10 av goal.com.

Rasmus Elm, AZ Alkmaar, 11/7

Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar, 10/2

Wernbloom hade en jättechans att göra 1-0 för Alkmaar i den 18:e minuten men hans nick gick hårfint över. Han var dock inblandad i segermålet, då Wernbloom var den som vann bollen och fick tog den framåt på offensiv planhalva innan han serverade den till Adam Maher som gjorde segermålet. 6/10 satte goal.com i betyg.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 9/0, 4 hållna nollor

Isaksson fick släppa två mål förbi sig när PSV nådde 2-2 mot Twente på bortaplan. Det sista målet som gjordes av Leroy Fer i den 78:e minuten när han placerade in bollen mellan benen på Isaksson. Målet såg inte helt otagbart ut. 6,5/10 i betyg av goal.com.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 10/6

Toivonen hade problem att skapa något konstruktivt och den största noteringen kring honom kom i den 71:a minuten när han drog på sig ett gult kort.

John Guidetti, Feyenoord 6/4 (Utlånad från Manchester City 0/0)

Nätt och jämnt friskförklarad efter influensaslängen och fick på nytt börja på avbytarbänken. Underläge med 0-3 mot Groningen i halvtid gjorde dock att Guidetti fick dra på sig matchtröjan redan då. Hade svårt att skapa något bra. Till slut blev det 0-6. Inget betyg hos goal.com.

Petter Andersson, Groningen, 11/3

Tredje målet för säsongen för "Ljusvattnets Henry" när han i den 18:e minuten satte bollen tämligen enkelt i nät i matchen mot Feyenoord (seger 6-0) efter ett fint förarbete av Tom Hiariej. Det målet betydde 3-0. Han byttes ut med tio minuter kvar. Inget betyg hos goal.com.

Emil Johansson, Groningen, 2/0

Äntligen fick Johansson lite speltid. Han fick spela de sista tio minuterna när Groningen krossade Feyenoord med 6-0. Han bytte med Petter Anderson.

Viktor Elm, Heerenveen, 10/0

Heerenveen fortsätter att vinna stort. För andra matchen i följd gjorde laget fyra mål. I helgen blev det 4-0 mot Ado den Haag. Elm spelade från start men höll sig utanför målprotokollet och byttes ut i den 79:e minuten. 6,5/10 i betyg av goal.com.

Samuel Armenteros, Heracles 11/1

Armenteros spelade från start men byttes ut i den 84:e minuten mot Alkmaar. Hade svårt att skapa något offensivt och betyget stannade därför vid 6/10 hos goal.com.

Emir Bajrami, Twente, 7/2

På nytt spel från start för Bajrami men hade svårt att skapa något konstruktivt. Spelade denna gång hela matchen. 6/10 i betyg hos goal.com.

Rasmus Bengtsson, Twente, 3/0

Bengtsson fick chansen från start mot PSV och gjorde en helt okej insats. Byttes ut i den 77:e minuten när Twente jagade kvittering till 2-2 - ett mål som också kom minuten efter bytet. 6/10 satte goal.com i betyg.

Alexander Gerndt, Utrecht, 7/1

Var tillbaka på avbytarbänken från start hos Utrecht när laget förlorade med 1-3 mot NEC. Fick dessutom hoppa in i den 72:a minuten som ersättare till mittfältaren Johan Mårtensson. Spelade för kort tid för betyg hos goal.com.

Johan Mårtensson, Utrecht, 9/1

Återigen fanns Mårtensson med från start hos Utrecht. Mot NEC byttes han dock ut i den 72:a minuten mot Alexander Gerndt, då laget jagade mål framåt. 6/10 i betyg av goal.com.

Marcus Nilsson, Utrecht, 7/0

Tillbaka i startelvan efter att ha missat lagets senaste match på grund av avstängning. Spelade hela matchen och noterades för 6/10 i betyg hos goal.com.

Faton Trstena, Fortuna Sittard 1/0

Ingen Trstena med i matchtruppen när Fortuna Sittard spelade 0-0 mot Almere.

BELGIEN

Molins är fortsatt skadad och missade också matchen mot Lierse (seger 4-0).

Behrang Safari, Anderlecht, 8/0

Tillbaka i startelvan när Anderlecht vann med klara 4-0 mot Lierse. Spelade hela matchen.

Guillermo Molins, Anderlecht, 0/0

Fredrik Stenman, Club Brügge, 0/0

Skadekänning hindrar Stenman alltjämt från att debutera för sin nya klubb.

Michael Almebäck, Club Brügge, 12/0

Almebäck fick chansen från start mot Genk. Under tiden han var på planen släppte laget in "bara" två mål. Redan i den 51:a minuten byttes svensken ut och då rasade försvarsspelet fullständigt och det blev förlust med 4-5.

Marcus Andreasson, Lierse, 0/0

Efter lång väntan var Andreasson tillgänglig för spel efter den skada han brottats med under säsongsinledningen. Men mer än 90 minuter på avbytarbänken blev det inte denna gång.

Patrick Amoah, Oud-Heverlee Leuven, 8/1

Amoah fick finna sig i att sitta hela matchen på avbytarbänken mot Beerschot (seger 3-2).

ENGLAND
Fortsätter spela 90 minutersmatcher. I helgen fick han vara med om en riktigt målrik match som slutade 3-3. Olsson fick betyget 6/10 av Skysports och omdömet "Hade en lugn eftermiddag".

Martin Olsson, Blackburn 9/0

Sebastian Larsson, Sunderland 9/3

Framstår allt mer som Sveriges okrönte frisparkskung. Återigen var det en av hans förnämliga frisparkar som ledde till att Sunderland kunde ta poäng. I den näst sista minuten slog han en frispark som Stephane Sessegnon kunde nicka in 2-2 på och därmed säkra en poäng åt Sunderland. Fick högst betyg av alla i Sunderland och omdömet "outstanding".

Jonas Olsson, West Bromwich 10/1

West Bromwich förlorade med 0-2 mot Liverpool. Olsson spelade hela matchen och hade i den sista matchminuten ett fint läge att reduceringsnicka in 1-2 men satte bollen utanför målramen. Hann också med att dra på sig ett gult kort. 7/10 i betyg av Skysports och omdömet "Gjorde några vältajmade brytningar".

Alexander Kacaniklic, Fulham 0/0

Får vänta ett tag till på sin A-lagsdebut.

Samuel Adjei, Newcastle, 0/0

Alltjämt utanför Newcastles A-trupp.

Ole Söderberg, Darlington 6/0, 3 hållna nollor (utlånad från Newcastle 0/0, 0 hållna nollor)

Inget ligaspel för Darlington i helgen. Spelade däremot i FA-cupen där det blev 1-1 mot Hinckley United. Söderberg utanför matchtruppen.

Oscar Jansson, Tottenham 0/0, 0 hållna nollor
Söker ny klubb för utlåning.

Bojan Djordjic, Blackpool 0/0
Skadekänning stoppar alltjämt Djordjic från spel.

SKOTTLAND

För andra matchen i följd var Majstorovic petad från start. Denna gång var det Charlie Mulgrew som hade fått svenskens plats i startelvan när Celtic spelade 0-0 mot Hibernian.

Billy Berntsson, Kilmarnock, 0/0
Berntsson är alltjämt utanför Kilmarnocks matchtrupp och missade också således matchen mot Hearts (förlust 0-1).

Daniel Majstorovic, Celtic, 8/0

ITALIEN
Skadad och missade både matchen i onsdags mot Chievo (förlust 0-1) och i helgen mot Atalanta (seger 3-1).

Mikael Antonsson, Bologna, 3/0

Andreas Granqvist, Genoa, 3/0

För andra matchen i följd blev det 90 minuter på avbytarbänken för Granqvist när Genoa vann med 2-1 mot Roma i onsdags. Däremot blev det 90 minuter på planen när Genoa i helgen förlorade med 0-1 mot Fiorentina. Fick fullt godkända 6/10 i betyg av goal.com för sin insats.

David Stevic, Genoa 0/0

Får vänta ett tag till på debuten för Genoa.

Albin Ekdal, Cagliari 1/0

Ekdal blev kvar hela matchen på avbytarbänken när Cagliari spelade 1-1 mot Cesena. Mot Parma i helgen (förlust 0-2) var Ekdal utanför matchtruppen.

Sebastian Eriksson, Cagliari 0/0

Rehabiliterar sig fortfarande från sin skada som så här långt förhindrat honom från spel i hans nya klubb.

Tibor Cica, Cesena 0/0

Cica får fortsätta kämpa för att ta en plats hos Cesena.

Carlos Garcia, Juventus 0/0

Garcia har än så länge inte klarat av den hårda konkurrensen hos Juventus.

Zlatan Ibrahimovic, Milan 6/4

Milan öser in mål för tillfället. I onsdags blev det 4-1 mot Parma och Zlatan gjorde sitt andra mål för säsongen när han i den 73:e minuten höll bort Rolf Fletscher och avslutade med ett lågt skott förbi målvakten. Han noterades också för en framspelning till ett av Milans övriga mål. 7/10 blev betyget hos goal.com. I helgen dubblade Zlatan säsongens målskörd, då han gjorde två av Milans tre mål borta mot Roma. Två distinkta nickmål, det första till ledning med 1-0 och det andra till 2-2 var stor bidragande orsak till Milans seger. 8/10 i betyg av goal.com och utsedd till matchens bäste spelare.

Joel Ekstrand, Udinese, 3/0

Blev kvar på avbytarbänken under hela matchen när Udinese förlorade med 0-2 mot Napoli i onsdags. Även mot Palermo i helgen (seger 1-0) blev Ekstrand kvar på avbytarbänken under hela matchen.

Linus Hallenius, Padova, 0/0 (utlånad från Genoa)

Hallenius har alltjämt skadekänning och fanns inte med i matchtruppen mot Crotone.

André Möllestam, Lumezzane, 1/0

I helgen spelade Lumezzane 1-0 mot Viareggio. Någon information om Möllestams eventuella medverkan i matchen har tyvärr inte gå att få fram i skrivande stund.

Jonatan Berg, Taranto, 0/0
Har brutit kontraktet med Taranto och kommer därför att plockas bort från Proffskollen.

TYSKLAND

Satt hela matchen på avbytarbänken när Borussia Mönchengladbach vann med 2-1 mot Hannover 96.

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach, 2/0

Marcus Berg, Hamburger SV, 3/0

Var tillbaka i startelvan när Hamburg mötte Kaiserslautern och spelade 1-1. Berg fick dock skadekänning mot slutet av den första halvleken och byttes ut i den 38:e minuten.

Per Nilsson, Nürnberg, 0/0

Skadeproblem håller Nilsson alltjämt utanför startelvan.

Denni Avdic, Werder Bremen, 0/0

Utanför startelvan mot Mainz (seger 3-1).

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 10/3

Rosenberg spelade åter från start när Werder Bremen vann med 3-1 mot Mainz. I mitten av den andra halvleken kom han fri mot Mainz målvakt Christian Wetklo men klarade inte av att överlista denne. Byttes ut strax efter i den 63:e minuten. Svaga 4/10 i betyg hos goal.com.

Rasmus Jönsson, Wolfsburg 4/0

Utanför Wolfsburgs matchtrupp när laget förlorade med 2-3 mot Hertha Berlin.

Andreas Dahlén, FSV Frankfurt 0/0
Får se Frankfurts matcher från läktarplats. Kan eventuellt vara på väg hem till Sverige.

Matias Concha, Bochum 0/0

Skadekänning stoppar alltjämt Concha från säsongsdebut.

Andreas Johansson, Bochum 7/0

Även mot Alemannia Aachen (seger 1-0) blev det 90 minuter på avbytarbänken.

FRANKRIKE
Nästan 39 000 åskådare fanns på plats på Stade de Gerland och bevittnade Lyons seger med 2-0 mot St Etienne. Källström fanns med och spelade hela matchen, utan att blanda sig i målprotokollet. Inget spelarbetyg hos goal.com

Petter Hansson, Monaco, 8/0
Precis som senast var Hansson utanför Monacos matchtrupp när laget denna gång förlorade med 1-2 mot Chateauroux. Monaco är alltjämt jumbo i den franska andraligan.

SPANIEN
En skada håller Bakircioglu borta från spel för tillfället. I helgen blev det heller inget spel när Real Betis slogs tillbaka med 1-0.

Henok Goitom, Almeria, 9/1
Almeria spelade två matcher senaste veckan. Först blev det en klar seger med 3-1 mot Gimnastic Tarragona i onsdags. Goitom fick speltid i form av sju minuter som inhoppare i den andra halvlekens slutskede. I helgen väntade Xerez på bortaplan och det blev en plats på bänken från start på nytt. Goitom byttes in i den 71:a minuten och kunde vara med på planen och glädja sig åt Sorianos segermål i den 78:e minuten. Goitom omgärdas annars av rykten om en flytt hem till Sverige och kanske spel med AIK.

Kim Källström, Lyon, 10/0

Kennedy Bakircioglu, Racing Santander, 1/0

GREKLAND
Jonsson fortsätter att vara utanför Panionios matchtrupp.

Olof Mellberg, Olympiakos, 5/1
2-2 blev det för Olympiakos mot OFI. Mellberg spelade hela matchen för Olympiakos.

Markus Jonsson, Panionios, 5/0

TURKIET

Gustav Svensson, Bursaspor, 2/0
Tillbaka i startelvan tidigare i veckan när Bursaspor spelade 1-1 borta mot Orduspor. I helgen var det avbytarbänken under samtliga 90 minuter som gällde för Gustav Svensson i helgen när Bursaspor spelade 0-0 mot Manisaspor.

Erkan Zengin, Eskisehirspor, 7/0
Zengin fick finna sig i att börja matchen mot Istanbul BB på bänken i onsdags. Men i den 68:e minuten fick han äntra planen. I helgen blev Zengin blev kvar på avbytarbänken under hela matchen mot Samsunspor (seger 1-0).

Johan Elmander, Galatasaray, 7/4

Elmander har börjat leverera på allvar hos Galatasaray. I onsdags gjorde han ett av Galatasarays mål i 2-4-förlusten Gaziantepspor. Hans mål betydde 2-2. Elmander höll sig framme i den 39:e minuten och tryckte in 1-0 för Galatasaray i den 39:e minuten borta mot Kayserispor. Matchen slutade 2-0 och Elmander byttes ut i den sista matchminuten.

Labinot Harbuzi, Genclerbirligi, 2/0
Utanför matchtruppen mot Kayserispor i torsdags (seger 1-0) och inte heller mot Mersin Idmanyurdu (förlust 0-2) blev det något spel.

Samuel Holmén, Istanbul BB, 9/3

Säsongens första mål för Holmén i onsdags. Och det var inte bara ett, utan två när Istanbul BB spelade 2-2 mot Eskisehirspor. 2-2-målet kom dessutom på stopptid och grejade alltså en poäng åt Istanbul. Och som om det inte vore nog. I helgen gjorde också Holmén ett matchavgörande mål när Istanbul BB vann borta mot Ankaragucu med 2-1. Målet tryckte han i den 86:e minuten. Målet lär ha stärkt Holméns aktier till en återkomst till landslaget.

Emir Kujovic, Kayserispor, 1/0
Ingen Kujovic synlig i matchtruppen mot Genclerbirligi i torsdags och Galatasaray (förlust 0-2) i helgen.

KROATIEN
Ingen Atta synlig på planen mot Rijeka förra helgen. Inte heller fanns någon Atta med i matchtruppen borta mot Istra (seger 2-0)

Luka Mijaljevic, Istra 5/1
Istra förlorade hemma mot Dinamo Zagreb med 0-2. Mijaljevic fick trots målet senast åter agera avbytare och fick hoppa in i den 78:e minuten. Denna gång höll han sig utanför målprotokollet.

BULGARIEN
Risp, som ryktats vara på väg hem till allsvenskan igen var tillbaka i startelvan i derbyt mot CSKA Sofia. Det blev spel i 80 minuter innan han byttes ut i matchen som slutade med seger för CSKA med 1-0 inför 8500 åskådare på Balgarska Armija-Stadion i Sofia.

PORTUGAL

Pereira fanns inte med i matchtruppen när Maritimo spelade 0-0 mot Gil Vicente på måndagskvällen.

SCHWEIZ

Young Boys och motståndarna Neuchatel Xamax spelade 0-0 i torsdags. Farnerud spelade hela matchen. I helgen var det dags för Farneruds fjärde mål för säsongen när han i den 29:e minuten tryckte in 2-0 mot Lausanne i en match som slutade 4-1 till slut. Farnerud spelade hela matchen.

Dusan Djuric, FC Zürich 10/3
Två matcher denna vecka för Zürich. Först seger borta mot Thun med 2-0 i onsdags. Djuric spelade hela matchen. I helgen blev det 1-1 mot Luzern. Djuric spelade på nytt från start men byttes ut redan i den 68:e minuten.

Benjamin Kibebe, Kriens 0/0
Från att ha varit utanför laget under säsongsinledningen var Kibebe med på avbytarbänken när Kriens vann med 2-0 mot Delemont men någon speltid blev det inte denna gång.

ÖSTERRIKE
Gustafssons målnolla var intakt i 63 minuter mot Reid.
Då överlistade nämligen Thomas Reifeltshammer den svenske burväktaren.

Rasmus Lindgren, Salzburg 8/0

Precis som senast agerade Lindgren avbytare utan att få hoppa in när Salzburg spelade 1-1 mot Reid.

JAPAN
Inget spel i japanska ligan i helgen, då finalen i japanska cupen spelades. 46599 såg på när Kashima vann med 1-0 mot Urawa Reds efter förlängning.

AZERBAJDZJAN
Revan spelade Baku-derby mot Inter inför hela 800 åskådare och Pelu hade chansen att göra sitt tredje mål för säsongen när bollen låg på straffpunkten i den 88:e minuten. Men Pelu brände sin chans och Inter kunde bibehålla den 2-0-ledning som laget hade tillskansat sig tidigare i matchen. Bosniern Erkem Hodzic petade in ett reduceringsmål till 1-2 på stopptid men mer mål än så blev det inte.

IRAN
Mes Kerman spelade 0-0 hemma mot Rah Ahan. Ingen uppgift i skrivande stund om Mourad spelade.

USA
Seattle spelar kvartsfinal i MLS och föll i den första matchen med klara 0-3 mot Real Salt Lake. Friberg satt på bänken från start men byttes in efter en timmes spel. På tre minuters stopptid fick han dessutom titta på domarens gula kort.

QATAR
Al Hilal tog en efterlängtad första seger för säsongen när laget vann med 3-1 borta mot nya jumbon Umm Salal. "Chippen" spelade hela matchen men höll sig utanför målprotokollet.