PROFFSKOLLEN: Ny tung svensk målvaktspetning

Proffskollen

Daniel Örlund förra helgen. Denna helg var det en annan svensk burväktares tur att bli petad ur startelvan för en mindre bra insats. Läs mer i veckans proffskoll.

DANMARK

Mikael Nilsson, Bröndby 13/0
Bröndby spelade på måndagskvällen mot Horsens och förlorade med 0-1. Nilsson återfanns hela matchen på Bröndbys mittfält.

Max von Schlebrügge, Bröndby 1/1

Alltjämt borta på grund av skada.

Johan Wiland, FC Köpenhamn 17/0, 7 hållna nollor
Wiland fick hålla nollan i bara 36 minuter när FCK vann med 2-1 hemma mot Köge. Han stod i övrigt för ett par riktigt bra räddningar och såg med sitt spel till att FCK kunde säkra hem trepoängaren.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 15/0

För andra matchen i följd var Bengtsson bänkad från start av tränaren Roland Nilsson. Denna gång blev det dock ett 18 minuter långt inhopp i den andra halvleken.

Peter Larsson, FC Köpenhamn 4/0
Adderade ytterligare sex minuter till sin tidigare ringa speltid när han fick hoppa in under slutdelen av matchen mot Köge efter att ha börjat matchen på avbytarbänken.

Rawez Lawan, Nordsjälland 17/1

Lawan fick borta mot Silkeborg nöja sig med en plats på avbytarbänken från matchstart. Byttes in under slutkvarten.

Andreas Johansson, Odense 14/1

Varningen senast innebar att Johansson var avstängd och missade 2-3-förlustne mot Midtjylland.

Louay Chanko, Ålborg 6/0
Ingen Chanko synlig matchtruppen borta mot Århus (förlust 0-2). Uppges vara nära kontrakt med Syrianska.

Dino Avdic, Köge 0/0
Får alltjämt vänta på sin chans hos Köge.

Muamet Asanovski, AB Köpenhamn, 2/0

AB Köpenhamn har gått på vintervila i den danska andraligan och nästa match spelas 5 april.

Ken Fagerberg, Viborg 12/10(Utlånad från Midtjylland)

Viborg har gått på vintervila. Fagerberg återfinns från efter nyår i Horsens.

Valentino Lai, Viborg, 12/0

Viborg har gått på vintervila. Lai har sagt upp kontraktet med Viborg från och med nyår.

Mikael Rynell, Vejle 11/5
Vejle har gått på vintervila i den danska andraligan.

NORGE

Andreas Landgren, Fredrikstad 12/0
Fredrikstad slutförde säsongen i den norska ligan med att spela 0-0 borta mot Lilleström. Kontraktet var dock säkrat sedan några omgångar tillbaka. Landgren fanns med från start hos Fredrikstad och spelade hela matchen utan att utmärka sig nämnvärt.

Mattias Moström, Molde 27/3
Moström fick inleda redan klara mästarnas Moldes avslutningsmatch borta mot Sogndal på avbytarbänken. Han fick dock hoppa in i den 68:e minuten. Gjorde inget större avtryck i matchbilden och kunde inte förhindra att Sogndal vann med 2-1.

Mattias Andersson, Odd Grenland 7/2

Skadeproblem stoppade Andersson från spel och han missade också avslutningsmatchen mot Sarpsborg 08 (förlust 2-3).

Mikael Dorsin, Rosenborg 30/1
Dorsin fullföljde säsongen med att spela hela matchen mot Viking (seger 3-2). Han gjorde dessutom en mycket fin insats och noterades för betyget 6/10 hos VG.

Mikael Lustig, Rosenborg 30/5

Lustig, som är klar för Celtic från 1 januari 2012 avslutade säsongen i Rosenborg med att utgå i paus i matchen mot Viking. 4/10 satte VG i betyg.

Rade Prica, Rosenborg 27/16

Den klena insatsen senast gjorde att Prica fick inleda på avbytarbänken mot Viking Stavanger. Han fick dock hoppa in i den 67:e minuten. Kom till ett riktigt bra avslutsläge i den sista matchminuten men sköt utanför.

Daniel Örlund, Rosenborg 28/0, 8 hållna nollor

Örlund blev även i den sista omgången bestraffad för den svaga insatsen härförleden och fick agera avbytare mot Viking Stavanger.

Johan Andersson, Stabaek 21/4
Fick förtroendet under samtliga 90 minuter i avslutningsmatchen mot Vålerengen men lämnade planen, precis som övriga spelare i Stabaek, utan tillverkat mål. I den 13:e minuten drog han till bollen på volley men siktet var inget vidare inställt, så han träffade i stället lagkamraten Ollé Ollé.

Marcus Bergholtz, Stabaek 3/0
Utanför Stabaeks matchtrupp mot Vålerengen.

Pontus Farnerud, Stabaek 28/1

Farnerud var tillbaka i startelvan hos Stabaek i förlustmatchen mot Vålerengen (förlust 0-2). Han tillhörde Stabaeks bättre spelare och spelade både fram lagkamrater och sig själv till bra lägen. 6/10 satte VG i betyg. Kontraktet har gått ut med Stabaek och det återstår att se vart Farnerud tar vägen.

Fredrik Björck, Tromsö 25/2
Tromsö avslutade säsongen starkt. 3-1 mot Rosenborg i den näst sista omgången följdes upp med 6-1 borta mot Start i den sista. Björck spelade hela matchen och samlade på sig en assistpoäng när han spelade fram Mos Abdellaoue till 2-0. "Mos" gjorde för övrigt tre av de sex målen för Tromsö. VG tyckte att Björcks insats var stabil utan att glänsa och betyget sattes till 5/10.

Marcus Sahlman, Tromsö 25/0, 8 hållna nollor

Sahlman fick inte avsluta säsongen med att hålla nollan men hans stabila spel gjorde att Tromsö kunde spela tryggt i försvaret och ösa på för fullt framåt borta mot Start och till slut blev det seger med 6-1. VG tyckte Sahlmans insats var mer än godkänd och betyget blev 6/10.

Robin Malmkvist, Tromsö 7/0, 1 hållna nollor
Reserv bakom Sahlman när Tromsö vann med 6-1 mot Start.

Björn Andersson, Viking Stavanger 19/1
Bänkad under samtliga 90 minuter när Viking förlorade med 2-3 mot Rosenborg.

Patrik Ingelsten, Viking Stavanger 0/0
Säsongen över sedan länge för en skadad Ingelsten.

Fredrik Stoor, Vålerengen 15/0

Stoor fick avsluta säsongen med 90 minuter på avbytarbänken mot Stabaek. (seger 2-0).

Daniel Arnefjord, Ålesund 26/1

Ålesund vann med 3-1 mot Brann. Någon Arnefjord var dock inte synlig i matchtruppen.

HOLLAND

Rasmus Elm, AZ Alkmaar, 13/8
Alkmaar mötte Utrecht i fredags och vann med 2-0. Elm spelade hela matchen och bjöd publiken på ett mycket snyggt mål till 1-0 i den 67:e minuten. Goal.com tyckte att Elm var matchens bäste spelare och tilldelade honom betyget 7,5/10.

Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar, 12/2

Wernbloom fortsätter att få stort förtroende hos Alkmaar och gjorde på nytt en fin insats. Redan i den 19:e minuten fick han titta på domarens gula kort.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 12/0, 4 hållna nollor
Isaksson höll nollan fram till den 48:e minuten i matchen mot Groningen när PSV vann med klara 6-1. Isaksson sattes inte på några större prov och noterades för betyget 6/10 hos goal.com.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 13/8

Sex mål av PSV i matchen mot Groningen och då kunde förstås Toivonen inte undgå att hitta nätet. Han gjorde PSV:s sjätte och sista mål i den 72:a minuten.

John Guidetti, Feyenoord 9/7 (Utlånad från Manchester City 0/0)

Guidetti fortsätter att göra braksuccé i Feyenoord. I helgen tog han Feyenoord tillbaka in i matchen mot RKC Waalwijk när han kvitterade till 1-1 via ett mycket snyggt mål, där han skruvade in bollen i ena hörnet. Och faktum var att Guidetti på stopptid i den första halvleken hade sin första och dittills bästa chans att göra mål. Inget spelarbetyg hos goal.com.

Petter Andersson, Groningen, 13/4

Spelade hela matchen borta mot PSV (förlust 1-6) men hade svårt att komma till bra lägen. Blev effektivt bortplockad och hans insats bedömdes vara värd 5/10 hos goal.com.

Emil Johansson, Groningen, 2/0

Skadeproblem stör Johansson för tillfället, vilket gjorde att han missade matchen mot PSV (förlust 1-6).

Viktor Elm, Heerenveen, 13/0
Elm spelade samtliga 90 minuter i 2-2-matchen mot NAC Breda. Han höll sig även denna gång utanför målprotokollet. 6/10 satte goal.com i betyg på svensken.

Samuel Armenteros, Heracles 13/1
Armenteros har haft svårt att nå samma nivå som förra säsongen. Mot Roda fixade han dock en straffspark som Willy Overtoom satte i nät i den 76:e minuten. Men bara minuten senare gjorde Rodas Sanharib Malki 3-1 och fastställde slutresultatet med det målet. Inget betyg hos goal.com.

Emir Bajrami, Twente, 10/2
Bajrami har det tungt för tillfället hos Twente. Han fick inleda helgens 0-0-match mot Vitesse på avbytarbänken. Det blev till slut ett inhopp men då återstod det bara tolv minuter av ordinarie matchtid.

Rasmus Bengtsson, Twente, 3/0
Bengtsson fortsätter sitta bort sin karriär på avbytarbänken. 90 nya minuter på densamma mot Vitesse i helgen.

Alexander Gerndt, Utrecht, 8/1

Gerndt var utanför Utrecht matchtrupp mot Alkmaar som slutade med förlust, 0-2.

Johan Mårtensson, Utrecht, 12/1

Mårtensson har snabbt tagit en ordinarie plats hos Utrecht. Byttes ut med kvarten kvar när laget jagade mål framåt mot Alkmaar (förlust 0-2). Stabil insats annars av svensken som också hann med att bli varnad. 6/10 satte goal.com i betyg och bara en spelare hos Utrecht fick högre betyg.

Marcus Nilsson, Utrecht, 10/0

Nilsson fick chansen från start och spelade hela matchen mot AZ Alkmaar. Gjorde dock inget större avtryck i matchbilden och betyget blev 6/10 av goal.com.

Faton Trstena, Fortuna Sittard 1/0
Trstena fanns inte med när Fortuna Sittard vann med 1-0 mot Dordrecht.

BELGIEN

Guillermo Molins, Anderlecht, 0/0
En korsbandsskada håller Molins borta från spel till efter nyår.

Behrang Safari, Anderlecht, 11/0
Safari spelade från start och i hela matchen när Anderlecht vände 0-2 till seger med 3-2 i den andra halvleken mot Zulte Waregem. Safari hann också med att dra på sig ett gult kort.

Fredrik Stenman, Club Brügge, 0/0

Michael Almebäck, Club Brügge, 14/0

Stabil insats av Almebäck när han hjälpte sitt lag hålla nollan i matchen mot Lierse (seger 1-0). Almebäck spelade hela matchen och har direkt spelat till sig en ordinarie plats i Brügges backlinje.

Marcus Andreasson, Lierse, 0/0

Efter att ha suttit på avbytarbänken i ett par matcher hos Lierse var han utanför matchtruppen i matchen mot Club Brügge.

Patrick Amoah, Oud-Heverlee Leuven, 9/1
Ingen Amoah i OHL:s matchtrupp mot Truiden i helgen.

ENGLAND

Martin Olsson, Blackburn 10/0
En skada i baksidan av ena låret stoppade Olsson från spel mot Stoke (förlust 1-3).
Sebastian Larsson, Sunderland 11/4
Fjärde målet för säsongen för Larsson när han höll sig framme redan i den åttonde minuten efter viss kalabalik i Wigans försvar. Han hade dessutom tre mycket bra frisparkar som alla hade kunnat resultera. 7/10 satte Skysports i betyg.

Jonas Olsson, West Bromwich 12/1
Förlust med 1-3 mot Tottenham för West Bromwich och Olsson var rejält bortspelad vid ett par tillfällen. 5/10 i betyg av Skysports och omdömet "Fastnade".

Alexander Kacaniklic, Fulham 0/0
Platsen på avbytarbänken senast verkar ha varit en tillfällighet. Han var nämligen utanför matchtruppen på nytt i 1-1-matchen mot Arsenal.

Samuel Adjei, Newcastle, 0/0

Får alltjämt vänta på sin chans i A-truppen.

Ole Söderberg, Chesterfield 2/0, 0 hållna nollor (utlånad från Newcastle 0/0, 0 hållna nollor, tidigare utlånad till Darlington 6/0, 3 hållna nollor).

Söderberg fanns inte med när Chesterfield förlorade med 0-1 mot Sheffield United.

Oscar Jansson, Tottenham 0/0, 0 hållna nollor
Väntar alltjämt på sin chans hos "Spurs" eller att bli utlånad till en annan klubb.

Bojan Djordjic, Blackpool 0/0

Alltjämt utanför Blackpools matchtrupp.

SKOTTLAND

Daniel Majstorovic, Celtic, 11/0
Majstorovic hjälpte Celtic att hålla nollan för andra matchen i följd när laget vann med klara 5-0 mot St Mirren.

Billy Berntsson, Kilmarnock, 0/0
Alltjämt utanför Kilmarnocks matchtrupp.

ITALIEN

Mikael Antonsson, Bologna, 5/0
Antonsson kan lägga 90 nya minuter till sitt spelarkonto efter att ha spelat hela matchen mot Cagliari i helgen. Stabilt spel av svensken utan att glänsa. 6/10 i spelarbetyg hos goal.com.

Andreas Granqvist, Genoa, 5/0

Genoa förlorade med 0-2 mot Cesena. Granqvist spelade hela matchen. 5/10 valde goal.com sätta i betyg på den tidigare HIF-spelaren.

David Stevic, Genoa 0/0

Får vänta ett tag till på sin debut för Genoa.

Albin Ekdal, Cagliari 5/0
Ekdal fanns med från start hos Cagliari mot Bologna. Men i den 76:e minuten var hans saga all denna gång. Ekdal gjorde ingen av sina bättre insatser, vilket också återspeglar sig på betyget, 5,5/10 av goal.com, vilket var ett av de lägre betygen bland Cagliari-spelarna denna gång.

Sebastian Eriksson, Cagliari 0/0

Eriksson får vänta på debuten hos Cagliari.

Tibor Cica, Cesena 0/0
Får vänta ett tag till på sin debut.

Carlos Garcia, Juventus 0/0

Ännu inte riktigt aktuell för spel i A-laget.

Zlatan Ibrahimovic, Milan 9/7
Zlatan jagade sitt 100:e mål mot Chievo i helgen och det kom redan i den 16:e minuten där han sköt ett skott från 20 meters håll, som dök förbi Chievos målvakt Sorrentino. Och mål 101 satte "Ibra" på en straffspark i den 44:e minuten. Strålande 8/10 i betyg av goal.com och planens bäste spelare enligt samma media. "Han kommer alltid att vara lagets katalysator varje gång han spelar. Två mål och höll bollen uppe i banan och var till stor hjälp för både Aquillani och Pato" skriver goal.com i sitt omdöme.

Joel Ekstrand, Udinese, 4/0

Ingen Ekstrand i Udinese match mot Roma i fredags kväll.

Agon Mehmeti, Palermo 0/0

Är spelklar för Sicilien-klubben från och med 1 januari 2012.

Linus Hallenius, Padova, 2/0 (utlånad från Genoa)

Första matchen från start för Padova efter utlåningen dit.
Spelade i 80 minuter mot Sassuolo innan han byttes ut. Padova
vann med 1-0 mot serietrean och är nu fyra i tabellen, bara en poäng bakom Sassuolo och två poäng bakom tvåan Pescara på uppflyttningsplats.

André Möllestam, Lumezzane, 1/0
Utanför matchtruppen när Lumezzane förlorade med 1-2 mot Avellino på bortaplan.

TYSKLAND

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach, 3/0
Wendt har svårt att ta en ordinarie plats i startelvan för tillfället. På avbytarbänken på nytt och kvar där under hela matchen när Borussia Mönchengladbach vann med 3-0 borta mot FC Köln i fredags.

Marcus Berg, Hamburger SV, 4/0
Utanför matchtruppen mot Hannover96 i helgen.

Per Nilsson, Nürnberg, 0/0
Nilsson får vänta ett tag till på säsongsdebuten för Nürnberg. Inte heller mot Kaiserslautern i helgen fanns Nilsson med i Nürnbergs matchtrupp.

Denni Avdic, Werder Bremen, 0/0
Utanför matchtruppen mot Stuttgart (seger 2-0).

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 13/3
Rosenberg fick förtroendet från start mot Stuttgart och redan efter en kvarts spel hade han ett jätteläge att göra 1-0 då han fick ett friläge mot Stuttgarts målvakt Sven Ulreich men Rosenberg strulade något just i avslutningsögonblicket och brände möjligheten. Byttes ut med kvarten kvar. 5,5/10 i betyg hos goal.com.

Rasmus Jönsson, Wolfsburg 6/0

Wolfsburg förlorade med 0-2 borta mot Augsburg. Jönsson satt på avbytarbänken från matchstart och blev kvar där trots tre byten hos Wolfsburg.

Andreas Dahlén, FSV Frankfurt 1/0, FSV Frankfurt II 9/0,

Inget spel för Dahlén i Frankfurts A-lag mot Paderborn i helgen i Bundesliga 2. Däremot blev det 90 minuter i andralaget i förlustmatchen med 0-3 mot Wormatia Worms.

Matias Concha, Bochum 0/0

Skadeproblem hindrar alltjämt Concha från spel.

Andreas Johansson, Bochum 8/0
På avbytarbänken matchen igenom mot Eintracht Braunschweig (förlust 0-4).

FRANKRIKE

Kim Källström, Lyon, 13/0
Källström fortsätter vara inblandad i Lyons segermatcher. Återigen spelade han fram till ett av lagets mål när Lyon i helgen mötte Auxerre på bortaplan och vann med 3-0. Det var till det sista målet, gjort i den 88:e minuten av Michael Bastos som Källström förarbetade.

Petter Hansson, Monaco, 10/0
Monaco fortsätter att ha det tungt och är på väg raka vägen ned i den franska tredjeligan. I helgen ny förlust borta mot Nantes med 0-3. Hansson spelade dock hela matchen.

SPANIEN

Kennedy Bakircioglu, Racing Santander, 1/0
Bakircioglu kan fortfarande inte hjälpa Santander som ligger sist i La Liga. I helgen blev det ännu en förlust, 1-2 borta mot Mallorca.

Henok Goitom, Almeria, 14/1
Goitom får fortsätta nöta bänk hos Almeria. I helgens match mot Deportivo La Coruna på bortaplan blev det dock ett tidigt inhopp i den andra halvleken. Redan i den 50:e minuten fick Goitom hoppa in, dock utan att sätta några större avtryck i matchbilden.

GREKLAND

Markus Jonsson, Panionios, 7/0
Jonsson fanns återigen med i startelvan när Panionios vann med 2-1 hemma mot Aris.

Olof Mellberg, Olympiakos, 8/1
Olympiakos spelade inget seriespel i helgen, utan lagets möter Doxa Dramas på onsdag. Doxa har bara två matcher spelade denna säsong, då laget blev uppflyttat 22 oktober, två månader efter seriestarten på grund av att flera lag blivit tvångsdegraderade på grund av en spelskandal. Lägg därtill att Doxa drabbades hårt av översvämningskatastrofen och har ingen egen hemmaarena just nu.

TURKIET

Gustav Svensson, Bursaspor, 2/0
Svensson saknades än en gång i matchtruppen när Bursaspor spelade match i turkiska ligan. I helgen blev det förlust med 1-3 borta mot Karabukspor. Tröstmålet gjordes av nyförvärvet från AIK, Teteh Bangura, i den 85:e minuten efter att han hoppat in tio minuter tidigare. Karabukspors första mål gjordes för övrigt av tidigare Helsingborgsanfallaren Luton Shelton.

Erkan Zengin, Eskisehirspor, 9/0
Än en gång fick Zengin börja på avbytarbänken för Eskisehirspor. Denna gång, mot Ankaragücü fick han hoppa in i den 77:e minuten när Eskisehirspor vann med 3-2 efter ett segermål gjort i den sista matchminuten.

Johan Elmander, Galatasaray, 11/4
Inget mål för Elmander när Galatasaray vann med 2-1 hemma mot Sivasspor men den svenske landslagsanfallaren lät ändå tala om sig, då han i den näst sista minuten stämplade en motståndare och domaren tvekade inte att dra upp det röda kortet för Elmander. Galatasarays mål till 2-0 gjordes på straff av vinnaren av skytteligan i EM 2004, tjecken Milan Baros.

Labinot Harbuzi, Genclerbirligi, 4/0
Det blev bara en match i startelvan för Harbuzi innan han blev förvisad till avbytarbänken igen. Och på den blev han kvar hela matchen mot Genclerbirligi spelade 0-0 mot Fenerbahce.

Samuel Holmén, Istanbul BB, 12/3
Holmén fick förtroendet att spela hela matchen när Istanbul BB vann med 3-1 hemma mot Gaziantepspor.

Emir Kujovic, Kayserispor, 1/0

Ingen Kujovic synlig i matchtruppen när Kayserispor förlorade med 0-1 mot Manisaspor.

KROATIEN

Walid Atta, Dinamo Zagreb, 0/0
Dinamo Zagreb vann med 3-0 borta mot Split förra helgen. Atta får dock alltjämt vänta på sitt första framträdande för Dinamo. I helgen spelade Dinamo 0-0 borta mot Inter Zapresic. Tyvärr har det i skrivande stund inte gå att få fram uppgifter kring Attas eventuella medverkan. Vi hoppas kunna redovisa detta i nästa veckas proffskoll.

Luka Mijaljevic, Istra 6/1
Något spel blev det inte för Mijaljevic när Istra vann med 2-1 mot fjärdeplacerade Slaven Koprivnica på hemmaplan förra helgen. Däremot blev det ett inhopp på 20 minuter för den tidigare Djurgårdsspelaren Hrvoje Milic. I lördags blev det seger med 2-0 för Istra i hemmamatchen mot Karlovac. Tyvärr har det i skrivande stund inte gå att få fram information om Mijaljevic deltagande i matchen. Vi hoppas kunna redovisa detta i nästa veckas proffskoll.

BULGARIEN

Fredrik Risp, Levski Sofia, 3/0
Levski vann borta mot jumbon Svetkavitsa i helgen. Risp utanför matchtruppen.

RUMÄNIEN

Darko Lukanovic, Vointa Sibiu 4/0
Lukanovic fick på nytt förtroendet från start när Vointa Sibiu tog emot Cluj hemma på Municipal Stadion inför 7000 åskådare. Men spel i mer än 78 minuter blev det inte. Från avbytarbänken fick Lukanovic se brasilianaren Renan göra segermålet i den 83:e minuten. Notabelt var att motståndarna Cluj endast hade två rumänska spelare i startelvan.

SCHWEIZ

Alexander Farnerud, Young Boys 15/4
Cupspel i helgen i Schweiz och Young Boys mötte Winterthur i åttondelsfinalen. Matchen slutade 1-1 efter full tid och avgjordes på straffsparkar, där Young Boys drog det kortaste strået. Farnerud spelade samtliga 120 minuter och drog på sig ett gult kort i den 105:e minuten.

Dusan Djuric, FC Zürich 12/3
Zürich mötte St Gallen på bortaplan i cupens åttondelsfinal och blev utslaget med klara 2-4. Djuric fanns med från start men utgick redan i den 69:e minuten.

Benjamin Kibebe, Kriens 2/0
Kriens spelade också åttondelsfinal i schweiziska cupen.Kriens blev dock utslaget hemma mot Grasshoppers efter straffsparksavgörande. Inget spel för Kibebe denna gång.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg 15/0, 5 hållna nollor
Efter förlusten senast, då han släppte in fyra mål, fick Eddie vackert kliva åt sidan och lämna plats för tyske målvakten Alexander Walke i matchen mot Kapfenberg. Och han gick in direkt och höll nollan när Salzburg vann med 6-0.

Rasmus Lindgren, Salzburg 8/0
Lindgren fanns heller inte med när Salzburg vann med klara 6-0 mot Kapfenberg.

JAPAN

Fredrik Ljungberg, Shimizu S-Pulse 8/0
Shimizu S-Pulse spelade näst sista omgången för säsongen borta mot Kahsima Antlers och förlorade med klara 0-3. Ljungberg spelade hela matchen på Shimizus mittfält.

AZERBAJDZJAN

John Pelu, FK Revan Baku, 9/2
Precis som senast var Pelu utanför matchtruppen när Revan vann med 1-0 borta mot FK Khazar. Revans mål gjordes av tidigare Jönköping Södra-spelaren Sheriff Suma i den 18:e minuten.

IRAN

George Mourad, Mes Kerman, 5/1
Från att ha varit helt utanför matchtruppen en tid var Moruad tillbaka i startelvan när Mes Kerman vann med 1-0 mot Malavan men mer än spel i 45 minuter blev det inte, då den forne Blåvitt-spelaren blev utbytt i halvtid.

QATAR

Christian Wilhelmsson, Al Ahli, 8/0 (utlånad från Al Hilal i Saudiarabien)

Al Ahli har kommit igång ordentligt med poängplockandet. I helgen blev det en poäng borta mot Al Gharrafa efter att Al Hilals Kalujituka utjämnat på fem minuters stopptid. "Chippen" som har tröja 10 hos Al Ahli spelade hela matchen.

Publicerad 2011-11-29 kl 15:19