PROFFSKOLLEN: Ratad i allsvenskan - kung i Norge

Proffskollen

Inför säsongen ratades han i allsvenskan - nu har han hållit nollan i tolv matcher den här säsongen. Läs mer i veckans proffskoll.

NORGE
Erdin Demir, Brann 17/0
Började som avbytare hos Brann när laget vann en målrik match mot Fredrikstad på bortaplan (4-3). Fick dock hoppa in i den 40:e minuten och var inblandad i en hel del situationer, bland annat i Fredrikstads kvitteringsmål till 3-3, där han blev bortknuffad av målgöraren Ole Jörgen Halvorsen. I den 68:e minuten fick han bollen chippad mot sig men stod offside. 5/10 i betyg hos VG.

Markus Jonsson, Brann 17/1
Jonsson fick vara med om en målrik match när hans Brann vann med 4-3 borta mot Fredrikstad. Han spelade från start och under hela matchen. I den 39:e minuten pekade domaren på straffpunkten men "Mr 100 procent" fick inte chansen från elvameterspunkten. I stället var det Erik Huseklepp som stegade fram och exekuterade straffsparken på bästa sätt. 4/10 valde VG att sätta i betyg.

Andreas Landgren, Fredrikstad 24/1
Mål av Landgren när Fredrikstad mötte Brann på bortaplan och förlorade med 3-4. Men ettan byts ändå inte till en tvåa, eftersom målet var i eget mål och var faktiskt det mål som betydde 4-3 och som kom till på stopptid. Bara två minuter innan hade Landgren haft ett jättefint läge att göra 4-3 till Fredrikstad men hans nick räddades av Branns polske burväktare Piotr Leciejewski. Nigerianen Bentley sköt ett skott som Fredrikstads finländske burväktare Masalin släppte retur på och där stod Landgren som överrumplad fick se bollen ta på hans ben och in i mål. 4/10 i betyg av VG.

Pontus Engblom, Haugesund 8/1
Fick chansen från start och spelade hela matchen när Haugesund förlorade med 0-2 mot Tromsö på bortaplan. Inledningsvis var det en liten kamp AIK-Hammarby, då tidigare AIK:aren Engblom hade en del duster med tidigare Hammarby-keepern Benny Lekström. Inte minst i den femte minuten är han revs ned av Lekström i friläge men domaren valde att fria och inte döma straffspark. Kom bort allt mer ur matchbilden ju längre matchen pågick men fick ändå spela till slutsignalen. 5/10 i betyg av VG.

David Myrestam, Haugesund 7/2
Spelade hela matchen på Haugesunds mittfält mot Tromsö men utan att utmärka sig nämnvärt. 4/10 i betyg av VG.

Maic Sema, Haugesund 23/2
90 minuter på avbytarbänken när Haugesund förlorade med 0-2 mot Tromsö.

Jesper Westerberg, Lilleström 12/0
Alltjämt utanför A-truppen.

Johan Andersson, Lilleström 23/2
Spelade från start och nästan hela matchen när Lilleström nådde 1-1 mot Odd Grenland. Andersson byttes ut först i den sista matchminuten. Han kom till ett bra skottläge i matchen men bollen slog då i burgaveln. Hans tama anfallsinsats avspeglade sig också i betyget hos VG, som valde att sätta knappt godkända 4/10.

Fredrik Stoor, Lilleström 18/0 (utlånad från Vålerengen)
Spelade från start mot Odd Grenland men det blev ingen längre tid på planen för Stoor, som byttes ut i redan i den 21:a minuten på grund av skadekänning.

Mattias Moström, Molde 23/5
Spelade från start när Molde nådde 1-1 borta mot Strömsgodset. Vid ställningen 1-0 till Molde hade Moström en jättechans att punktera matchen med ett 2-0-mål i den 75:e minuten när han kom helt fri med Strömgodsets burväktare Adam Larsen Kwarasey men denne gjorde en fin räddning. Moström byttes ut fyra minuter senare och fick godkända betyget 5/10 av VG.

Ole Söderberg, Molde 5/0, 1 hållen nolla
Söderberg fick chansen mellan stolparna mot Strömsgodset och den svenske burväktaren var en av orsakerna till att Molde kunde vända hemåt med en poäng i bagaget. Han såg också ut att få hålla hollan efter att ha gjort några riktigt vassa räddningar men på en frispark i den sista matchminuten utjämnade Strömsgodset. Tilldelades det strålande betyget 7/10 av VG.

Mattias Andersson, Odd Grenland 12/1

Har haft problem med skador under säsongen och är för tillfället utanför Odds matchtrupp.

Daniel Örlund, Rosenborg 26/0, 12 hållna nollor
Dussinet fullt när det gäller nollor för Örlund denna säsong efter att ha hållit målet fritt från påhälsning när Rosenborg mötte Sandnes Ulf på fredagskvällen och vann med 2-0. Hade en tämligen lugn kväll och behövde inte anstränga sig med några kvalificerade räddningar för att hålla nollan. 5/10 i betyg för VG.

Mikael Dorsin, Rosenborg 25/4
Fjärde målet för säsongen för Dorsin, när han i den 82:a minuten hängde med upp i ett anfall i matchen mot Sandnes Ulf och tryckte upp bollen i nättaket efter att ett inlägg från höger hamnat hos honom. Stabilt spel i övrigt av den svenske försvararen som inte utmärkte sig nämnvärt. Han tilldelades mer än godkända 6/10 i betyg av VG.

Rade Prica, Rosenborg 23/9
Prica jagar sitt tionde mål för säsongen men det får vänta till nästa omgång, då Prica i matchen mot Sandnes Ulf sumpade mer än en handfull riktigt fina lägen. Han byttes ut med kvarten kvar mot veteranen Steffen Iversen. 4/10 satte VG på Prica denna gång.

Edier Frejd, Sandnes Ulf 21/0
Spelade hela matchen när Sandnes Ulf föll med 0-2 borta mot Rosenborg. Utmärkte sig egentligen bara en gång under matchen när han nickade ihop med Rade Prica i en duell i en nickduell i den 48:e minuten. 5/10 av VG.

Anel Raskaj, Sandnes Ulf 15/2
Raskaj spelade hela matchen när Sandnes Ulf föll med 0-2 mot Rosenborg. Drog på sig ett gult kort efter att han varit sen in i en situation men gjorde i övrigt inget större väsen av sig. 4/10 i betyg av VG.

Benny Lekström, Tromsö 17/0, 9 hållna nollor

Nionde nollan för säsongen för Lekström när Tromsö vann med 2-0 mot Haugesund. Stod för ett par riktigt fina parader och fick fina betyget 6/10 av VG. Hans säkra spel har gjort att den från Gais utlånade målvakten Henri Sillanpää gått från avbytarbänken i Gais till avbytarbänken hos Tromsö.

Marcus Sahlman, Tromsö 9/0, 3 hållna nollor
Skadad och borta säsongen ut.

Fredrik Björck, Tromsö 25/2
I den 40:e minuten fick Björck en jättechans att göra det tredje målet för säsongen när han plötsligt befann sig helt frispelad med Per Morten Krisitansen i Haugesunds mål men denne stod för en magnifik räddning. Den blivande Häcken-spelaren fick nöja sig med betyget 5/10 av VG.

Björn Andersson, Viking Stavanger 11/1
Platsar för närvarande inte hos Viking.

Patrik Ingelsten, Viking Stavanger 6/0
Utanför matchtruppen när Viking vann med 2-1 mot Sogndal.

Daniel Arnefjord, Ålesund 23/6
Var tänkt att spela mot Vålerengen men fick lämna återbud i sista stund.

Samuel Dirscher, Alta, 7/0, 1 hållen nolla
Ny tung förlust för Alta när laget förlorade med 0-6 mot Sarpsborg. Dirscher var den som fick släppa Sarpsborgs sex mål förbi sig.

Jacob Nilsson, Alta 22/0
Ingen Nilsson synlig i Altas matchtrupp när laget förlorade med 0-6 mot Sarpsborg.

Panajotis Dimitriadis, Sandefjord 27/2
Fanns med på planen under hela matchen när Sandefjord fick ge sig med 0-1 på bortaplan mot Start.

Pontus Hagström, Nybergsund 1/0, 0 hållna nollor
Hagström fick avsluta säsongen på samma sätt som han figurerat större delen av säsongen hos Nybergsund, som målvaktsavbytare. 3-1 mot Grorud blev det för Nybergsund.

Marcus Ohlsson, Moss 20/0
Spelade från start och hela matchen när Moss föll med 2-3 mot Tromsös andralag.

Peter Rosendal, FK Mjölner 24/0, 6 hållna nollor
Rosendal fick avsluta säsongen med en seger – 2-1 mot Frigg Oslo. Det räckte dock inte för Mjölner att hålla sig kvar i tvåan. Laget fick ge sig på målskillnad mot Tromsös andralag.

Valentino Pidré, FK Mjölner 4/0
Utanför matchtruppen mot Frigg i helgen.

Alban Shipshani, Asker 8/2
Utanför matchtruppen när Asker avslutade säsongen med en 0-2-förlust mot Östsiden.

Fredrik Notice, Asker 24/9

Johan Wennberg, Brumunddal 23/3
Fick vara med om en tung avslutande förlust mot Vålerengens andralag med 1-3. Wennberg spelade hela matchen.

Rickard Claesson, Raufoss 23/0, 10 hållna nollor
Claesson avslutade säsongen med att släppa in två mål när Raufoss avslutade säsongen med en 3-2-seger mot Birkebeineren inför 737 åskådare i Raufoss storhall.

Fredrik Tervaniemi, Elverum 25/0, 10 hållna nollor
Elverum, redan klart för uppflyttning till Adeccoligaen, avslutade säsongen med 1-1 mot Gjövik på bortaplan. Som brukligt vaktades Elverums mål av Tervaniemi.

DANMARK

Ken Fagerberg, Horsens 10/2
0-0 mot Esbjerg i helgen. Fagerberg spelade från start men byttes ut i den 56:e minuten.

Johan Wiland, FC Köpenhamn 11/0, 4 hållna nollor
Wiland höll säsongens fjärde nolla när laget vann med 1-0 i prestigederbyt mot Bröndby inför 28 828 åskådare på Parken. FCK leder Superligaen samtidigt som Bröndby är jumbo.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 11/0
Spelade från start och under hela matchen och hjälpte Wiland hålla nollan när FCK vann med 1-0 mot Bröndby.

Benjamin Kibebe, FC Midtjylland 8/0
Skadeproblem håller Kibebe utanför matchtruppen för tillfället.

Petter Andersson, FC Midtjylland 9/0

Spelade från start och under hela matchen när Midtjylland spelade 1-1 mot Odense. Fick titta på domarens gula kort i den 85:e minuten.

Rawez Lawan, FC Nordsjälland 5/0
Nordsjälland vann med stabila 3-0 mot Silkeborg på hemmaplan. Lawan utanför matchtruppen för tillfället.

Joe Sise, FC Nordsjälland 0/0
Långtidsskadad och väntas inte göra comeback förrän efter nyår.

Andreas Johansson, Odense 12/1
Johansson fanns med från start men gjorde inget större väsen av sig när Odense nådde 1-1 borta mot Midtjylland. Byttes ut med fem minuter kvar av matchen.

Nicolas Sandberg, Vestsjälland 14/2
Sandberg, som försetts med tröja nummer 10 hos Vestjälland låg bakom lagets enda mål när Vestsjälland spelade 1-1 mot Vejle. Sandberg slog ett inlägg som skarvades vidare så att Philip Rasmussen kunde göra 1-0 efter en timmes spel.

Mattias Unkuri, Hobro 4/0
Unkuri fick göra sitt fjärde framträdande för säsongen när han förra helgen fick hoppa in dom fyra sista minuterna när Hobro förlorade med 0-2 mot Vejle-Kolding. I helgen blev det förlust med 0-1 mot Brönshöj. Tyvärr har det i skrivande stund inte gå att få fram något kring Unkuris medverkan i den matchen.

Tim Markström, FC Fredericia 4/0, 1 hållen nolla
Utanför lagets matchtrupp när Fredericia nådde 2-2 mot HB Köge.

Lucas Ohlander, Brönshöj 5/0
Ohlander fick spela från start när Brönshöj vann med 1-0 mot Hobro. Och det var också den tidigare HIF-spelaren som slog inlägget som möttes av Jacob Berthelsen i den 50:e minuten. Ohlander byttes senare ut i den andra halvleken.

FINLAND

Simon Nurme, IFK Mariehamn 26/0, 12 hållna nollor
Tätt på given i finländska ligan. I fredags spelade Mariehamn hemma mot TPS Åbo och vann med 1-0. Målet gjordes för övrigt av tidigare AIK-anfallaren Saihou Jagne. I helgen fick han släppa tre mål förbi sig när Mariehamn spelade 3-3 mot FF Jaro.

Ludwig Bergström, IFK Mariehamn 6/0, 0 hållna nollor
Reserv bakom Nurme både mot TPS Åbo och FF Jaro.

Marcus Olofsson, IFK Mariehamn 30/0
I helgen blev det spel från start och under hela matchen när Mariehamn vann med 1-0 mot Åbo. Spelade från start men byttes ut i den 78:e minuten mot FF Jaro på måndagskvällen.

Mathias Wiklöf, IFK Mariehamn 26/5
90 minuter i helgen mot Åbo och då blev han också varnad. På måndagskvällen spelade han också 90 minuter mot Jaro men höll sig utanför målprotokollet även då.

Robin Östlind, IFK Mariehamn 11/1
Östlind spelade från start mot Åbo men blev utbytt i den 67:e minuten. Han blev dessutom varnad i den matchen. På måndagskvällen spelade han hela matchen när Jaro stod för motståndet.

ESTLAND

Ola Hagberg, Levadia Tallinn II 12/2
Hagberg alltjämt utanför Levadias andralags matchtrupp.

BELGIEN

Guillermo Molins, Anderlecht 1/0
Äntligen säsongsdebut för Molins när Anderlecht vann med 2-0 mot Waasland. Han började på avbytarbänken men hoppade in i den 56:e minuten.

Behrang Safari, Anderlecht 5/0
På avbytarbänken under hela matchen mot Waasland.

Michael Almebäck, Club Brügge 7/0
Spelade från start mot OH Leuven men fick inte slutföra matchen, då han domaren höll upp det röda kortet för honom i den 77:e minuten. Han hade tidigare under matchen dessutom fått ett gult kort.

Fredrik Stenman, Club Brügge 0/0
Ännu inte fullt återhämtad efter den operation han genomgick i våras.

Magnus Eriksson, Gent 2/0
Har haft svårt att hantera konkurrensen i sin nya klubb och är utanför matchtruppen för tillfället.

Astrit Ajdarevic, Standard Liege 10/1
Ajdarevic fick chansen från start men byttes ut efter en timmes spel borta mot Mons (förlust 1-3).

Patrick Amoah, White Star 9/3
Amoah spelade från start men höll sig utanför målprotokollet när White Star vann med 3-0 borta mot Heist. Däremot fick han titta på domarens gula kort.

HOLLAND

Tobias Sana, Ajax 8/4
Missade ett "givet mål" mot Tyskland men tog revansch i helgen när Ajax spelade 3-3 mot Heracles. Sana gjorde lagets 3-1-mål i den 62:a minuten och har nu alltså gjort fyra mål på åtta matcher så här långt.

Viktor Elm, AZ Alkmaar 9/1
Fanns med på planen under hela matchen när NEC blev för svåra på hemmaplan och AZ förlorade med 0-2.

Mattias Johansson, AZ Alkmaar 2/0
På avbytarbänken under hela matchen mot Heracles.

Emil Johansson, Groningen 2/0
Skadekänning stoppade Johansson från spel mot Heerenveen (förlust 0-3)

Kristoffer Nordfeldt, Heerenveen 9/0, 3 hållna nollor
Tredje nollan för säsongen när Heerenveen vann med stabila 3-0 mot Groningen. Tidigare Helsingborgsanfallaren Alfred Finnbogason gjorde ett av Heerenveens tre mål och har nu stått för sex fullträffar på sju matcher.

Samuel Armenteros, Heracles 7/2
Utanför matchtruppen när Heracles vann med 2-0 borta mot AZ.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 7/3
Skadad och borta till efter jul. Kanske också en bit in på det nya året.

Amin Affane, Roda 6/1
Roda spelade 1-1 mot Twente. Affane på bänken från start men fick hoppa in matchens sista halvtimme.

Rasmus Bengtsson, Twente 4/0
Fick chansen från start och spelade hela matchen när Twente nådde 1-1 mot Roda.

Marcus Nilsson, Utrecht 3/0
90 minuter på avbytarbänken när Utrecht vann med 2-1 borta mot Ado den Haag.

Johan Mårtensson, Utrecht 3/0
Gjorde Nilsson sällskap under hela matchen på Utrechts avbytarbänk.

Alexander Gerndt, Utrecht 7/3
Tredje målet för säsongen för Gerndt när han kvitterade till 1-1 mot Ado den Haag i den 22:a minuten. Utrecht vann till slut matchen med 2-1.

Denni Avdic, PEC Zwolle 3/0

På avbytarbänken från start mot Waalwijk men fick hoppa in under slutkvarten i matchen som Zwolle vann med 2-1.

ENGLAND

Alexander Kacaniklic, Fulham 6/1
Det svänger snabbt för den talangfulle svensken. Från "landslagshjälte" till 90 minuter på avbytarbänken när Fulham mötte Aston Villa. Fulham vann matchen med 1-0.

John Guidetti, Manchester City 0/0
Ännu inte redo för comeback. Lånas troligen ut efter nyår.

Sebastian Larsson, Sunderland 7/0
Fanns med på planen under hela matchen mot Newcastle (1-1). Slog som vanligt många frisparkar men för tillfället verkar Larsson ha tappat känslan i foten, då flera av frisparkarna inte alls skapade några farligheter. 5/10 i betyg av Skysports som tyckte att Larsson blandade och gav när det gällde frisparkar och hörnor.

Jonas Olsson, West Bromwich 7/1
West Bromwich fick ge sig med 1-2 mot Manchester City efter två sena mål av mästarlaget. Olsson gjorde en stabil insats och fick också beröm av Skysports. 7/10 i betyg och omdömet: "Stabil i att ta hand om manglingen från Tevez och Balotelli".

Markus Rosenberg, West Bromwich, 4/0
90 minuter på avbytarbänken när West Bromwich förlorade mot Manchester City med 1-2.

Martin Olsson, Blackburn 6/0
Spelade hela matchen mot Derby i helgen som slutade 1-1.

Marcus Olsson, Blackburn 5/1
Skadad och missade matchen mot Derby.

Joel Ekstrand, Watford 0/0, lånad från Udinese
Utanför matchtruppen mot Peterborough.

Doug Bergqvist, Aldershot 1/0
Utanför matchtruppen mot Rotherham (förlust 0-3).

SKOTTLAND

Mikael Lustig, Celtic 7/1
Tillbaka i vardagen för Lustig och han fick nöja sig med en bänkplats från start och ett inhopp under slutkvarten när Celtic krossade St Mirren på bortaplan med 5-0.

IRLAND

Oscar Jansson, Shamrock Rovers 30/0, 8 hållna nollor
Shamrock vann med 2-1 mot UCD på hemmaplan. Jansson vaktade målet och fick dessutom ta sig en titt på domarens gula kort under matchen.

FRANKRIKE

Zlatan Ibrahimovic, Paris Saint Germain 8/9
PSG vann med 1-0 mot Reims. Zlatan höll sig utanför målprotokollet denna gång och såg lite lojare ut än normalt.

Dusan Djuric, Valenciennes 0/0
Skadeproblem stoppar alltjämt Djuric från säsongsdebut.

Emir Bajmari, Monaco 8/1
Helt utanför matchtruppen när Monaco vann med 2-1 borta mot Angers och har nu ledningen i Ligue 2 över just Angers med tre poängs marginal.

ITALIEN

Mikael Antonsson, Bologna 6/0
Fick vara med om en förlust när Bologna föll med 0-1 borta mot Cagliari. Antonsson fanns med på planen under hela matchen.

Albin Ekdal, Cagliari 5/1
Spelade hela matchen när Cagliari tog hem en trepoängare via 1-0 mot Bologna.

Sebastian Eriksson, Cagliari 1/0
Har kämpat sig tillbaka efter sin skada och fick lite speltid före landslagsuppehållet men när Serie A startade om med match mot Bologna för Cagliari fanns inte Eriksson med i matchtruppen.

Andreas Granqvist, Genoa 7/0
Granqvist fick förtroendet som högerback när Genoa mötte Roma och förlorade med 2-4. Blev varnad i den 72:a minuten.

Linus Hallenius, Genoa 0/0
Får vänta på sin debut hos Genoa.

David Löfquist, Parma 0/0
Utlånad till Malmö FF under hösten 2012.

Mervan Celik, Pescara 3/1
Satt 90 minuter på avbytarbänken mot Udinese.

Mathias Ranégie, Udinese 4/1
Inte heller Ranégie fick speltid i helgen. 90 minuter på avbytarbänken när Udinese mötte Pescara och vann med 1-0.

Agon Mehmeti, Novara 5/4 (utlånad från Palermo)
Spelade från start men höll sig utanför målprotokollet när Novara förlorade med 1-2 borta mot Crotone. Byttes ut med kvarten kvar.

Marko Mitrovic, Bresica 6/0
Brescia mötte Bari på bortaplan. Mitrovic missade den matchen efter att ha blivit utvisad mot Novara i förra omgången.

Carlos Garcia, Perugia 0/0
Garcia får vänta på säsongsdebuten.

TYSKLAND

Marcus Berg, Hamburg 5/0
Startade på avbytarbänken mot Stuttgart men hoppade in med kvarten kvar. Hann inte göra några större avtryck i matchbilden.

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach 0/0
90 minuter på avbytarbänken när "M'gladbach" föll med 0-4 mot Werder Bremen på bortaplan.

Branimir Hrgota, Broussia Mönchengladbach 7/0
Sjunde framträdandet för säsongen för Hrgota som fick hoppa in i den 62:a minuten i mötet med Werder Bremen.

Per Nilsson, Nürnberg 6/0
Spelade från start och samtliga 90 minuter när Nürnberg mötte Augsburg och spelade 0-0.

Rasmus Jönsson, Wolfsburg 2/0
Utanför Wolfsburgs matchtrupp mot Freiburg.

Mikael Ishak, Köln 4/0
90 minuter på avbytarbänken när Köln vann med 3-2 borta mot Jahn Regensburg.

Freddy Borg, Alemannia Aachen 10/1

På bänken från start men fick hoppa in i den 68:e minuten när Alemannia förlorade med 0-1 mot hans gamla lag Hansa Rostock.

SPANIEN

Olof Mellberg, Villarreal 8/0
Skadekänning gjorde att Mellberg saknades mot Recreativo Huelva.

PORTUGAL

Victor Nilsson Lindelöf, Benfica II 1/0
Fick sitta 90 minuter på avbytarbänken när Benficas andralag vann med 2-1 hemma mot Vitoria Guimaraes andralag.

TURKIET

Erkan Zengin, Eskisehirspor 7/2
Zengin fanns med från start och spelade hela matchen när Eskisehirspor vann med 5-2 mot Karabukspor.

Johan Elmander, Galatasaray 6/3
Målgörare mot Tyskland i veckan och han fortsatte av bara farten att göra mål också när Galatasaray spelade 3-3 mot Genclerbirligi. Elmander gjorde 2-1-målet i den 58:e minuten.

Jimmy Durmaz, Genclerbirligi 8/2
Andra målet för säsongen för Durmaz när han gjorde 3-2 i mötet med Galatasaray i den 67:e minuten. Byttes ut med kvarten kvar att spela.

Samuel Holmén, Istanbul BB 8/2
Inspirerad av landslagskamraterna gjorde Holmén säsongens andra mål när han gjorde matchens enda mål när Istanbul BB vann med 1-0 borta mot Kayserispor.

Andreas Isaksson, Kasimpasa 8/0, 3 hållna nollor
Kasimpasa fick nöja sig med 2-2 mot nästjumbon Mersin. Isaksson vaktade som brukligt Kasimpasas mål.

Emir Kujovic, Kayserispor 3/0
Utanför Kayserispors matchtrupp mot Istanbul BB.

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva 9/0
Fanns med från start och spelade hela matchen när CSKA vann med 2-0 mot Rubin Kazan. Blev också varnad i den 28:e minuten.

Rasmus Elm, CSKA Moskva 10/1
Matchhjälten mot Tyskland fortsatte sin framgångsrika vecka med att göra sitt första mål i den ryska ligan när han satte en straff till 1-0 mot Rubin Kazan (seger 2-0). Han byttes ut med knappa kvarten kvar att spela.

Kim Källström, Spartak Moskva 4/1
Källström, som med sitt inhopp fick fart på Sverige mot Tyskland fick spela från start när Spartak förlorade med 1-2 mot Anzi. Han byttes ut i den 73:e minuten och drog också på sig en varning under matchen.

UKRAINA

Gustav Svensson, Tavriya Simerofopol 5/0
Chronomorets från Odessa stod för motståndet för Tarviya i helgen. Gustav Svensson spelade hela matchen när Tarviya förlorade med 0-1.

SCHWEIZ

Alexander Farnerud, Young Boys 12/2
Spelade hela matchen när Young Boys förlorade med 2-3 borta mot Grasshoppers. Har nu passerat 1000-strecket i antal spelminuter denna säsong för Young Boys.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg 0/0
Bergfast på avbytarbänken hos Salzburg.

MOLDAVIEN

Osman Sow, Dacia 5/2
Dacia spelade 1-1 mot Zimbru. Vi hoppas kunna berätta i nästa veckas proffskoll huruvida Sow deltog i matchen eller ej.

KROATIEN
Tibor Cica, NK Zagreb 1/0 (utlånad från Cesena)
Ingen Cica synlig i matchtruppen mot Lokomotiv Zagreb i ett möte som slutade 1-1.

SERBIEN

Robin Kacaniklic, Teleoptik Zemun 0/0
Får vänta ett tag till på säsongsdebuten.

RUMÄNIEN

Darko Lukanovic, Ceahlaul 9/1
På bänken från start mot Gaz Metan men hoppade in med knappa halvtimmen kvar att spela. Redan då var ställningen 2-1 till Ceahlaul som också vann matchen med det resultatet.

MALTA

André Grabowski, Floriana 0/0

USA

Markus Holgersson, New York Red Bull 27/3
Holgersson hjälpte sitt lag hålla nollan när New York nådde 0-0 mot Kansas.

Adam Johansson, Seattle Sounders 20/0
Tillbaka i vardagen i Seattle efter landslagsutflykten spelade Johansson 90 minuter FC Dallas slogs tillbaka med 3-1.

Christian Wilhelmsson, LA Galaxy 4/1

Spelade från start men utbytt i den 79:e minuten när Galaxy spelade 2-2 borta mot San Jose.
Publicerad 2012-10-25 kl 17:49