PROFFSKOLLEN: Skyttekungen slog till för andralaget

Proffskollen

En av fotbollssveriges hetaste spelare under våren har haft en motig start på sin proffssejour i utlandet. I helgen visade dock Branimir Hrgota att han vet vart motståndarmålet är beläget och kan vara på väg mot en trevlig vinter i sin nya klubb.

DANMARK

Ken Fagerberg, Horsens 11/2
Utanför matchtruppen när Horsens förlorade med 0-2 för andra matchen i följd, denna gång mot Bröndby.

Johan Wiland, FC Köpenhamn 11/0, 4 hållna nollor
En tumskada ser ut att hålla Wiland borta resten av höstsäsongen som avslutas 9 december för FCK:s del.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 16/0
Bengtsson hjälpte FCK till en andra raka seger med 2-1 när Sönderjyske slogs tillbaka på bortaplan. 90 minuters speltid.

Benjamin Kibebe, FC Midtjylland 9/0
Satt hela matchen på Midtjyllands avbytarbänk när laget spelade 1-1 mot AGF Århus.

Petter Andersson, FC Midtjylland 13/2

Det gula kortet senast innebar att Petter var avstängd mot AGF Århus.

Rawez Lawan, FC Nordsjälland 5/0
Platsar för tillfället inte hos Nordsjälland.

Joe Sise, FC Nordsjälland 0/0
Långtidsskadad och väntas inte göra comeback förrän efter nyår.

Andreas Johansson, Odense 16/1
Presenterades på måndagen av Djurgården som ett nyförvärv inför nästa säsong. I helgen fanns han med på avbytarbänken från start mot Odense men fick hoppa in redan i den 28:e minuten när Emil Larsen tvingades utgå på grund av en skada.

Nicolas Sandberg, Vestsjälland 19/2
Vestsjälland spelade 2012 års sista seriematch mot Hobro på bortaplan och vann med 3-1. Sandberg som spelade från start och byttes ut i den 83:e minuten var utanför målprotokollet. Nu gör danska andraligan uppehåll till helgen 22-24 mars 2013.

Mattias Unkuri, Hobro 5/0

Ingen Unkuri mot Skive förra helgen. I helgen spelade Hobro mot Vestsjälland och förlorade med 1-3. Huruvida Unkuri medverkade eller inte i den matchen hoppas vi kunna redovisa i nästa veckas proffskoll.

Tim Markström, FC Fredericia 4/0, 1 hållen nolla
Utanför matchtruppen när Fredericia förlorade med 0-1 mot AB Köpenhamn.

Lucas Ohlander, Brönshöj 9/0
Ohlander fanns med från start när svart-gul-randiga Brönshöj vann med 2-0 mot Skive. Hade ett bra frisparksläge i början av den andra halvleken som han dock sköt utanför målramen. Byttes ut senare under den andra halvleken.

BELGIEN

Guillermo Molins, Anderlecht 2/0
Utanför matchtruppen mot Beerschot i helgen (seger 4-1).

Behrang Safari, Anderlecht 9/0
90 minuter på avbytarbänken mot Beerschot.

Michael Almebäck, Club Brügge 9/0
Satt hela matchen på avbytarbänken mot Charleroi.

Fredrik Stenman, Club Brügge 1/0
Stenman fick äntligen säsongsdebutera efter alla skadeproblem han haft det senaste året. Men mer än ett inhopp på fem minuter mot Charleroi blev det inte denna gång.

Magnus Eriksson, Gent 4/0
Utanför Gents matchtrupp mot Zulte Waregem (förlust 0-1). Har haft svårt att hävda sig i den hårda konkurrensen i klubben.

Astrit Ajdarevic, Standard Liege 15/1
Fick chansen i startelvan och spelade hela matchen när Standard Liege vann med klara 3-0 mot Lierse.

Patrick Amoah, White Star 14/3
Efter några matcher utan mål trots spel från start var Amoah förpassad till avbytarbänken när White Star mötte Tubize på hemmaplan och förlorade med 0-2. Amoah fick dock hoppa in i halvtid men höll sig alltså utanför målprotokollet.

HOLLAND

Tobias Sana, Ajax 11/4
Bänkad under 90 minuter för tredje matchen i följd när Ajax mötte Roda på bortaplan och vann med 2-1.

Viktor Elm, AZ Alkmaar 12/1
En ankelskada stoppade Elm från spel mot Feyenoord (förlust 0-2).

Mattias Johansson, AZ Alkmaar 2/0
På avbytarbänken under hela matchen mot Feyenoord.

Emil Johansson, Groningen 2/0
Utanför matchtruppen mot Waalwijk (oavgjort 1-1).

Kristoffer Nordfeldt, Heerenveen 11/0, 4 hållna nollor
En lårmuskelskada fortsätter hindra Nordfeldt från spel. I helgens missade han lagets 1-1-match mot VVV Venlo.

Samuel Armenteros, Heracles 13/8
Armenteros är utan tvekan en av dom hetaste proffssvenskarna i Europa just nu. Han gjorde både 1-0 och 2-0 till Heracles i bortamatchen mot jumbon Willem II. Matchen slutade dock till sist oavgjort, 2-2.

Karl-Johan Johnsson, NEC Nijmegen 0/0, 0 hållna nollor
Skrev på för den holländska klubben på måndagen och debuterar efter nyår.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 7/3

Skadad och borta till efter jul. Kanske också en bit in på det nya året.

Amin Affane, Roda 10/1
90 minuter på avbytarbänken mot Ajax (förlust 1-2).

Rasmus Bengtsson, Twente 8/0
Tillbaka i matchtruppen och spel från start när Twente mötte PEC Zwolle och spelade 2-2.

Marcus Nilsson, Utrecht 3/0
Sviterna av en hjärnskakning stoppade Nilsson från spel mot NEC (förlust 0-2).

Johan Mårtensson, Utrecht 4/0
Satt hela matchen på avbytarbänken mot NEC.

Alexander Gerndt, Utrecht 12/5
Spelade från start men utbytt i halvtid mot NEC.

Denni Avdic, PEC Zwolle 6/3
Har börjat få upp ångan ordentligt nu i den holländska ligan. Mot Twente i helgen gjorde han mål för andra matchen i följd när han kvitterade till 1-1 i den 55:e minuten. Fick spela hela matchen denna gång.

ENGLAND

Alexander Kacaniklic, Fulham 9/2
En skada i baksidan av ena låret stoppar Kacaniklic från spel just nu. Missade således Fulhams 0-1-förlust mot Stoke.

John Guidetti, Manchester City 0/0
Ännu inte redo för comeback, även om han nu är tillbaka i träning. Lånas troligen ut efter nyår. Bolton är den senaste klubben det har spekulerats om.

Sebastian Larsson, Sunderland 12/0
Sunderland förlorade i helgen med 2-4 mot West Bromwich. Larsson spelade hela matchen. 6/10 i betyg från Skysports och omdömet: ”Tillslag och passningar under hans normala standard”

Jonas Olsson, West Bromwich 12/1
Linkade av planen men gav allt under hela matchen och hjälpte West Bromwich till ännu en seger, denna gång 4-2 mot Sunderland. 6/10 i betyg av Skysports.

Markus Rosenberg, West Bromwich, 7/0
Inget inhopp för Rosenberg när West Bromwich vann med 4-2 mot Sunderland på bortaplan.

Martin Olsson, Blackburn 14/0
Blackburn förlorade med 0-2 hemma mot Milwall. Martin spelade hela matchen i försvaret.

Marcus Olsson, Blackburn 9/1
Spelade precis som broder Martin från start mot Millwall. Men skadekänning gjorde att Marcus var tvungen att utgå redan tio minuter in på den andra halvleken.

Joel Ekstrand, Watford 5/0, lånad från Udinese
Nu har det börjat rulla på ordentligt för Joel Ekstrand när det gäller matcher. Spelade 90 minuter på nytt när laget tappade poäng i slutminuterna mot Blackpool i en match som slutade 2-2.

Doug Bergqvist, Aldershot 1/0 (tidigare utlånad till Basingstoke 4/0)
Har återvänt till Aldershot, där han i helgen satt 90 minuter på avbytarbänken mot Port Vale (förlust 1-3).

SKOTTLAND

Mikael Lustig, Celtic 9/1
För andra matchen i följd blev det spel från start för Lustig. Denna gång mot Inverness i en match som någt överraskande slutade med förlust, 0-1.

FRANKRIKE

Zlatan Ibrahimovic, Paris Saint Germain 11/12

Tillbaka efter två matchers avstängning. ”Ibra” var som vanligt inlblandad i det mesta när PSG mötte Troyes och vann med 4-0. Zlatan spelade fram till lagets andra mål och gjorde själv 3-0 och 4-0 och håller målsnittet på mer än ett mål per match.

Dusan Djuric, Valenciennes 0/0
Skadeproblem stoppar alltjämt Djuric från säsongsdebut.

Emir Bajmari, Monaco 8/1
Utanför Monacos matchtrupp mot Clermont (seger 1-0).

ITALIEN

Mikael Antonsson, Bologna 12/0
Antonsson spelade från start och hela matchen när Bologna föll med 0-1 mot Sampdoria.

Albin Ekdal, Cagliari 10/1
Ekdal fick förtroendet från start i Cagliaris match mot Napoli. Det blev förlust med 0-1 och Ekdal byttes ut med tio minuter kvar av ordinarie matchtid.

Sebastian Eriksson, Cagliari 3/0
Var med i bruttotruppen mot Napoli men när det blev dags för match fanns han inte med på Cagliaris avbytarbänk.

Andreas Granqvist, Genoa 14/0
Hjälpte sitt Genoa att hålla nollan mot Atalanta när laget vann med 1-0. Spelade 90 minuter i Genoas backlinje.

Linus Hallenius, Genoa 1/0
Bänkad under hela matchen mot Atalanta.

David Löfquist, Parma 0/0
Har varit utlånad till Malmö under hösten 2012. Tanken är att han ska återvända till Parma efter nyår 2013.

Mervan Celik, Pescara 6/2
Fortsätter att vara bänkad mer än han får spela hos Pescara. I helgen blev det 90 minuter som avbytare mot Roma (förlust 0-1).

Mathias Ranégie, Udinese 8/1
Udinese spelade i torsdags i Europa League, vilket har inneburit att laget var befriat från ligaspel i helgen. Laget möter Lazio på tisdagskvällen i stället.

Agon Mehmeti, Novara 10/5 (utlånad från Palermo)
Skadekänning stoppade Mehmeti från medverkan mot Livorno (förlust 0-1).

Marko Mitrovic, Bresica 7/0

Precis som senast blev det 90 minuter på avbytarbänken för Mitrovic. Denna gång när Brescia nådde 2-2 på bortaplan mot Grosseto.

Carlos Garcia, Perugia 1/0
Inget ligaspel i helgen för Garcia och hans Perugia.

TYSKLAND

Marcus Berg, Hamburg 6/0
Berg fick något överraskande chansen från start när Hamburg förlorade med 0-2 mot Fortuna Düsseldorf. Han spelade hela matchen men hade svårt att övertyga enligt kicker.de:s matchrapport.

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach 4/1
Wendt har fått mycket förtroende på kort tid hos Boruissa Mönchengladbach. Mot Augsburg i helgen (oavgjort 1-1) blev det ytterligare 90 minuter.

Branimir Hrgota, Broussia Mönchengladbach II 4/1, Borussia Mönchengladbach 7/0
Fick nöja sig med spel i andralaget i helgen då passade Hrgota på att göra sitt första mål för säsongen när han gjorde 3-1-målet mot Verl i den 37:e minuten, i en match som slutade med seger 4-1. Han byttes ut med knappa tio minuter kvar av matchen.

Per Nilsson, Nürnberg 11/1
Per Nilsson fortsätter att få massivt förtroende hos Nürnberg. I helgen hjälpte han laget hålla nollan mot Greuter Fürth.

Rasmus Jönsson, Wolfsburg 4/0
Utanför matchtruppen mot Werder Bremen i helgen (oavgjort 1-1).

Mikael Ishak, Köln 6/0, Köln II 4/2
Ishak satt på avbytarbänken mot Bochum. Han fick återigen göra ett inhopp, denna gång på nästan 20 minuter. Köln vann matchen med 3-1.

Freddy Borg, Alemannia Aachen 14/1
Borg fortsätter starta på avbytarbänken hos Aachen. I helgen blev det förlust med 0-1 mot Osnabruck och Borg fick hoppa in sista tio minuterna.

SPANIEN

Daniel Larsson, Valladolid 0/0
På plats i Spanien nu för att bekanta sig med sin nya klubb. Ingen debut är dock aktuell förrän efter nyår.

Olof Mellberg, Villarreal 10/0
Tillbaka i spel efter ledbandsskadan och spelade hela matchen när Villarreal spelade 1-1 mot Lugo.

PORTUGAL

Victor Nilsson Lindelöf, Benfica II 2/0
Benficas andralag spelade i torsdags mot Covilha och vann med 2-1. Nilsson Lindelöf satt hela matchen på avbytarbänken.

TURKIET

Erkan Zengin, Eskisehirspor 11/2
Satt hela matchen på avbytarbänken när Eskisehirspor vann med 3-0 borta mot Trabzonspor.

Johan Elmander, Galatasaray 8/3
Fick chansen från start när Galatasaray vann borta mot jumbon Elazigspor med 1-0. Byttes ut i halvtid och det är väl den speltid som Elmander orkar belasta foten med efter den skada han haft.

Jimmy Durmaz, Genclerbirligi 11/2
Spelade från start och under hela matchen när Genclerbirligi förlorade med 1-4 mot Fenerbahce.

Samuel Holmén, Istanbul BB 13/2
Istanbul BB förlorade med 1-2 mot Gaziantepspor. Holmén spelade sin vana trogen hela matchen.

Andreas Isaksson, Kasimpasa 13/0, 4 hållna nollor

Isaksson var bara sju minuter från säsongens femte nolla när Kasimpasa mötte Orduspor. Brasilianaren Roversio överlistade Isaksson med bara sju minuter kvar av ordinarie tid. Mötet slutade 1-1.

Emir Kujovic, Kayserispor 4/0
Efter tre raka matcher utan inhopp blev det äntligen lite speltid för Kujovic. Han fick hoppa in sista kvarten mot Sivasspor (förlust 2-4).

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva 14/2
1-1 blev det för CSKA mot Zenit. Elm spelade hela matchen på CSKA:s mittfält. Höll sig borta från målprotokollet denna gång och undvek också att bli varnad.

Rasmus Elm, CSKA Moskva 15/5
Vilket målstim han är inne i just nu, Rasmus Elm. Mål i fyra raka matcher för CSKA Moskva. I helgen gjorde han lagets enda mål när han gjorde 1-1 på straffspark i matchen mot Zenit med bara fem minuter kvar att spela.

Kim Källström, Spartak Moskva 9/1
Källström spelade från start och hela matchen när Spartak förlorade derbyt mot Dinamo med klara 1-5 mot Spartak. Han hann också dra på sig ett gult kort innan matchen var över.

UKRAINA

Gustav Svensson, Tavriya Simerofopol 10/0
Tio matcher för Svensson nu i Ukraina. I helgen 90 nya minuter när Tarviya förlorade med 0-5 mot Metalist.

SCHWEIZ

Alexander Farnerud, Young Boys 15/2
Young Boys föll med 1-2 mot Lausanne. Farnerud spelade sin vana trogen 90 minuter.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg 0/0
Bergfast på avbytarbänken hos Salzburg.

MOLDAVIEN

Osman Sow, Dacia 6/2
0-0 mot Tiraspol förra helgen för Dacia. Sow utanför matchtruppen. I fredags vann Dacia med 1-0 mot Speranta. Vi har i skrivande stund inte fått någon matchfakta från den matchen mer än målgöraren och det var inte Sow. Vi hoppas i nästa vecka kunna berätta huruvida Sow deltog i matchen eller inte.

KROATIEN

Tibor Cica, NK Zagreb 1/0 (utlånad från Cesena)
Ingen Cica synlig i matchtruppen mot Slaven Koprivnica (förlust 0-1).

SERBIEN

Robin Kacaniklic, Teleoptik Zemun 0/0
Får vänta ett tag till på säsongsdebuten.

RUMÄNIEN

Darko Lukanovic, Ceahlaul 11/2
Utanför matchtruppen mot Rapid Bukarest i en match som slutade 0-0.

MALTA

Mario Eriksson, Floriana 0/0
Floriana mötte Silema Wanderers förra måndagen. Eriksson satt med som målvaktsavbytare under hela matchen som slutade med seger 2-0. I helgen blev det seger med 2-0 mot Hamrun Spartans. Huruvida Eriksson deltog i den matchen räknar vi med att kunna berätta i nästa veckas proffskoll.

USA

Christian Wilhelmsson, LA Galaxy 7/1
LA Galaxy är klart för MLS Final mot Houston Dynamo. Den finalen spelas 1 december.

Publicerad 2012-11-28 kl 00:17