PROFFSKOLLEN: Svensk bjöd på ''Glenn Hysén-vibbar''

Proffskollen

En svensk bjöd på storstilat försvarsspel i Norge i helgen. ''Glenn Hysén-vibbar'' över Tippeligasvensken. Vem det var? Läs mer i veckans proffskoll.

DANMARK
Mikael Nilsson, Bröndby 9/0
Bröndby noterade en tung förlust borta mot Silkeborg i helgen med 1-2. Bröndby tog ledningen i den 41:a minuten innan Dennis Flinta utjämnade strax efter paus. Med tre minuter kvar av matchen satte Henrik Pedersen 2-1. Mikael Nilsson spelade samtliga 90 minuter.

Max von Schlebrügge, Bröndby 1/1
Skadekänning stoppar alltjämt von Schlebrügge från matchspel.

Johan Wiland, FC Köpenhamn 13/0, 6 hållna nollor
FCK har haft en blytung omstart efter landslagsuppehållet. Först förlust med 0-2 och i helgen blev det 1-3 hemma mot Nordsjälland. Wiland släppte in två mål före paus och ett strax efter. FCK:s offensiv levererade först med nio minuter kvar genom Dame N'Doye.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 13/0
Bengtsson fortsätter att rada upp 90 minutersmatcher men helgens mot Nordsjälland vill han nog gärna glömma.

Peter Larsson, FC Köpenhamn 1/0
Nämen ser man på. Larsson som varit bergfast på FCK:s avbytarbänk denna säsong fick fullt förtroende över 90 minuter av Roland Nilsson. Larsson fick dock vara med om den nesliga förlusten med 1-3 mot Nordsjälland.

Rawez Lawan, Nordsjälland 13/0
Efter att ha varit frekvent i startelvan utan att ha levererat fick Lawan börja på avbytarbänken mot FC Köpenhamn. Det blev ett inhopp i den 61:a minuten men Lawan gjorde inget större avtryck i matchbilden.

Andreas Johansson, Odense 13/1
Andreas Johansson fortsätter få förtroendet i startelvan hos Odense och spela 90 minutersmatcher. Denna gång fick han vara med om en förlust med 1-2 borta mot Ålborg.

Louay Chanko, Ålborg 6/0
Chanko alltjämt på skadelistan för Ålborg. Missade seger med 2-1 hemma mot Odense.

Dino Avdic, Köge 0/0

Avdic utanför Köges matchtrupp mot MIdtjylland (oavgjort 1-1).

Muamet Asanovski, AB Köpenhamn, 1/0

AB Köpenhamn förlorade med 2-3 mot Randers. Asanovski är alltjämt utanför laget på grund av skadeproblem.

Ken Fagerberg, Viborg 9/7 (Utlånad från Midtjylland)
Fagerberg gjorde på nytt en fin insats för Viborg när laget vann med 2-1 mot Frederica men höll sig utanför målprotokollet denna gång.

Valentino Lai, Viborg, 10/0
Lai fanns med från start när Viborg vann med 2-1 mot Frederica. Lai låg bakom det första målet när han slog en fin frispark in i straffområdet som Mikkel Rask knoppade in 1-0 på.

Mikael Rynell, Vejle 8/3

Rynell fortsatte att vara het när Vejle mötte bottenlaget Roskilde på bortaplan och vann med 3-0. Rynell gjorde 2-0 redan i den åttonde minuten och hade flera fina chanser också i övrigt till ytterligare mål.

NORGE

Andreas Landgren, Fredrikstad 7/0
Fredrikstad spelade inte i helgen, utan har haft ett längre uppehåll. Laget spelar på onsdagskvällen borta mot Rosenborg.

Då har laget inte spelat match på tio dagar.

Mattias Moström, Molde 24/3

Moström var helt utanför Moldes lag efter den klena insatsen senast.

Mattias Andersson, Odd Grenland 7/2

Skadekänning stoppar alltjämt Mattias Andersson från spel.

Mikael Dorsin, Rosenborg 26/1

Dorsin spelade hela matchen när Rosenborg förlorade med klara 1-3 borta mot Strömsgodset. Han förde en tämligen anonym tillvaro och fick nöja sig med betyget 5/10 hos VG.

Mikael Lustig, Rosenborg 26/3

Lustig fanns med från start mot Strömsgodset men blev utbytt med en minut kvar. Då hade han ändå hunnit med att vara delaktig i Rosenborgs reduceringsmål till 1-3. På en hörna nådde Lustig högst och nickade bollen vidare mot målet, efter lite "flipperspel" hamnade bollen hos Jim Larsen som tryckte in 1-2 i den 67:e minuten. Lustig fick betyget 5/10.

Rade Prica, Rosenborg 24/15

Prica spelade hela matchen mot Strömsgodset. Hade ett par bra chanser utan att sätta bollen. Frustrationen blev dock påtaglig hos svensken, då han snackade till sig ett gult kort i den 75:e minuten. 5/10 blev betyget hos VG.

Daniel Örlund, Rosenborg 26/0, 7 hållna nollor

Örlund hade på nytt en tung eftermiddag när Rosenborg förlorade med klara 1-3 mot Strömsgodset. Spelade osäkert och ingav inte det förtroendet som han kanske borde ha gjort. Rosenborg säger sig dock vara nöjda överlag med den tidigare AIK-keepern och är sugna på att förlänga kontraktet med honom. Mot Strömsgodset blev beyget 5/10.

Johan Andersson, Stabaek 18/4

Andersson spelade på nytt från start för Stabaek. Denna gång när det blev 1-1 hemma mot Molde. Andersson skapade en hel del chanser men byttes ut med tio minuter kvar. 6/10 blev betyget hos VG,

Marcus Bergholtz, Stabaek 3/0

Ingen Bergholtz i Stabaeks matchtrupp i 1-1-matchen mot Molde

Pontus Farnerud, Stabaek 25/1

Farnerud spelade på nytt stabilt utan att glänsa i 1-1-matchen mot Molde. I den 50:e minuten drog han till från 25 meter men sköt både över och utanför. 5/10 i betyg hos VG.

Fredrik Björck, Tromsö 23/2
Det var snudd på Hysén-klass av Björck mot Sogndal (0-0). I den 59:e minuten gick Tromsö bort sig på mittfältet. Sogndal kom i ett flygande anfall men då dök Björck upp och han en glidtackling som förde tankarna till just Glenn Hyséns match mot England på Wembley. I den näst sista matchminuten var Björck siste spelare hem och rensade bort på mållinjen. 5/10 blev det ändå blygsamma betyget hos VG.

Marcus Sahlman, Tromsö 22/0, 8 hållna nollor

Sahlman behövde vila bara en match på grund av skulderskadan. Han var tillbaka mot Sogndal och höll nollan efter stabilt spel. 5/10 tyckte VG räckte som betyg denna gång.

Robin Malmkvist, Tromsö 6/0, 1 hållna nollor
Trots hållen nolla senast fick han finna sig i att vara tillbaka på avbytarbänken när Tromsö spelade 0-0 mot Sogndal.

Björn Andersson, Viking Stavanger 19/1

Speciellt mycket speltid blir det inte för Andersson hos Viking. I helgens match mot Lilleström blev det tre minuter efter att ha fått sett större delen av matchen från avbytarbänken.

Patrik Ingelsten, Viking Stavanger 0/0

Alltjämt skadad och säsongen är över.

Fredrik Stoor, Vålerengen 14/0
Stoor fanns inte med i Vålerengens matchtrupp mot Ålesund (förlust 1-2).

Daniel Arnefjord, Ålesund 24/1

Arnefjord förde en tämligen anonym tillvaro i matchen mot Vålerengen fram till den 62:a minuten, då han fick ett bra nickläge efter en hörna men bollen tog på en Vålerengenspelare och gick till en ny hörna, som blev resultatlös.

Jonas Sandqvist, Ålesund 0/0, 0 hållna nollor

Fortsatt bänknötande för Sandqvist som inte ens har spelat en handfull matcher på de två senaste säsongerna. 90 minuter på avbytarbänken också mot Vålerengen.

FINLAND

Markus Olofsson, IFK Mariehamn 25/0
Mariehamn mötte Inter Åbo på hemmaplan och vann med 1-0. Marcus Olofsson fick hoppa in halvtid efter att ha startat matchen på avbytarbänken.

HOLLAND

Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar, 9/2

Wernbloom hade bollen i motståndarmålet för tredje gången den här säsongen när Alkmaar vann med 1-0 mot Roda. Men jublet kom av sig när den assisterande domarens flagga var i luften för offside. Wernbloom gjorde dock en riktigt bra insats och fick betyget 7/10 av goal.com.

Rasmus Elm, AZ Alkmaar, 10/7
Elm fortsätter göra att fantastiska mål för sitt AZ Alkmaar. Denna gång gjorde han matchens enda mål mot Roda i den 51:a minuten när han på äkta Lennart "Nacka" Skoglund-vis skruvade en hörna direkt i mål. Återigen blev Elm utsedd till matchens bäste spelare av goal.com och tilldelades fina betyget 7,5/10.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 8/0, 4 hållna nollor

Den svenske landslagskeepern fick verkligen göra själ för lönen borta mot Vitesse. Han stod för ett några riktigt magnifika parader och räddade också vid ett tillfälle ett självmål. Men i den 58:e minuten kunde han inte göra något när Bonno Wilfred sköt ett distinkt skott från tio meters håll. 7/10 valde goal.com att sätta i betyg.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 9/6

Anonym stora delar av matchen men kvarten kvar fick Toivonen chansen att göra segermålet för PSV men hans nick gick hårfint utanför målramen. 6,5/10 i betyg hos goal.com.

John Guidetti, Feyenoord 5/4 (Utlånad från Manchester City 0/0)

Efter den fina succén under inledningen av säsongen väntade en höjdarmatch mot Ajax. Men Guidetti kände sig lite krasslig och blev kvar under hela matchen mot Ajax på avbytarbänken.

Petter Andersson, Groningen, 10/2

Spelade från start mot Twente (oavgjort 1-1) men byttes ut i den 77:e minuten. Hann med ett bränna ett par bra riktigt bra målchanser innan han blev utbytt. 6,5/10 valde goal.com att sätta i betyg.

Emil Johansson, Groningen, 1/0
Johansson fortsätter nöta bänk hos Groningen. Denna gång när laget spelade 1-1 mot Twente.

Viktor Elm, Heerenveen, 9/0

Heerenveen vann med klara 4-1 borta mot Utrecht. Elm spelade hela matchen men det enda han utmärkte sig med var en varning i den 46:e minuten. Inget betyg hos goal.com.

Samuel Armenteros, Heracles 10/1

Målskyttet för Huskvarna-grabben går trögare den här säsongen än den förra. Men han var värd att få göra ett mål efter alla fina dribblingsnummer han bjöd på. Efter en halvtimmes spel dribblade han bort tre spelare i Excelsiors försvar men det avslutande skottet blockerades bort. Heracles vann till slut med 2-0 och Armenteros fick finna sig i att bli utbytt i den 73:e minuten. Goal.com gillade dock vad de såg och 7/10 blev betyget hos mediaföretaget som tyckte att han var planens bäste spelare.

Emir Bajrami, Twente, 6/2

Spelade från start mot Groningen (oavgjort 1-1) men byttes ut i halvtid. Hann under sin tid på planen inte skapa något nämnvärt. 6/10 satte goal.com i betyg.

Rasmus Bengtsson, Twente, 2/0

Efter att ha varit utanför matchtruppen en längre tid var Bengtsson tillbaka på avbytarbänken från start mot Groningen. Och i halvtid fick han besked om att få hoppa in och spelade således hela andra halvleken mot Groningen. Gjorde en fullt godkänd insats och noterades för 6/10 i betyg hos goal.com.

Alexander Gerndt, Utrecht, 6/1

Skadeproblem stoppade Gerndt från spel också mot Heerenveen. I stället var han hemma på Olympia och deltog i Helsingborgs guldfirande.

Johan Mårtensson, Utrecht, 8/1

Fortsätter att rada upp 90 minutersmatcher för sin nya klubb. I helgen blev det 90 nya minuter mot Heerenveen. Stabil insats utan att utmärka sig. Inget betyg hos goal.com.

Marcus Nilsson, Utrecht, 6/0

Avstängd i matchen mot Heerenveen (förlust 1-4) efter utvisningen senast.

Faton Trstena, Fortuna Sittard 1/0

Fanns med i matchtruppen mot Helmond (2-2) men fick sitta hela matchen på avbytarbänken.

BELGIEN

Guillermo Molins, Anderlecht, 0/0
Molins är fortsatt skadad och missade också matchen mot Westerlo (seger 2-1).

Behrang Safari, Anderlecht, 7/0
Petad i landslaget och bänkad i klubblaget. Safari har ingen trevlig fotbollshöst. 90 minuter på avbytarbänken när Anderlecht vann med 2-1 mot Westerlo.

Fredrik Stenman, Club Brügge, 0/0

Skadekänning hindrar Stenman alltjämt från att debutera för sin nya klubb.

Michael Almebäck, Club Brügge, 11/0

Almebäck fortsätter sitt stabila spel från Örebro också i Club Brügge, vilket renderar i att han kontinuerligt får spela 90 minutersmatcher. Denna gång blev det dock förlust borta mot Kortrijk efter två sena mål i den 84:e respektive 87:e minuten.

Marcus Andreasson, Lierse, 0/0

Skadekänning hindrar Andreasson från att säsongsdebutera.

Patrick Amoah, Oud-Heverlee Leuven, 8/1

Efter att ha varit utanför matchtruppen en tid blev det spel i 90 minuter för Amoah när Oud Leuven förlorade med 0-2 mot Cercle Brügge.

ENGLAND

Martin Olsson, Blackburn 8/0
Kom till några bra inläggslägen när Blackburn förlorade med 1-2 mot Tottenham. Olsson spelade hela matchen och verkar på allvar har spelat till sig en ordinarie plats. 6/10 i betyg hos Skysports som valde att sätta omdömet: "Såg skaplig ut och var aktiv".

Sebastian Larsson, Sunderland 8/3
"Larsson's foot" är det något som det talas om i England numera och så också under matchen mot Bolton (seger 2-0). Larsson skapade ständig oreda i Boltons försvar med sina inlägg, frisparkar och hörnor. Tyvärr hade han ingen större utdelning denna gång och betyget blev 6/10 hos Skysports.

Jonas Olsson, West Bromwich 9/1

Första målet för säsongen för Olsson när han nickade en hörna i mål i den 45:e minuten och tog West Bromwich tillbaka in i matchen, då målet betydde 1-1. Då hade West Bromwich Chris Brunt missat en straff bara tio minuter tidigare. West Bromwich vann till slut med 2-1. 7/10 i betyg hos Skysports och omdömet "Inblandad i flera av de största händelserna".

Alexander Kacaniklic, Fulham 0/0

Får vänta ett tag till på sin A-lagsdebut.

Samuel Adjei, Newcastle, 0/0
Alltjämt utanför Newcastles A-trupp.

Ole Söderberg, Darlington 6/0, 3 hållna nollor (utlånad från Newcastle 0/0, 0 hållna nollor)

Utlånad till Darlington i Confernece-league, som är den femte högsta ligan i England. Fick släppa tre mål bakom sig när Braintree Town vann med 3-1. Darlington är ett mittenlag i Conference.

Oscar Jansson, Tottenham 0/0, 0 hållna nollor
Söker ny klubb för utlåning.

Bojan Djordjic, Blackpool 0/0

Inga matcher än så länge men den förre AIK:spelaren är på gång, spelade i går en träningsmatch för Blackpool.

SKOTTLAND
Daniel Majstorovic, Celtic, 8/0
Petad från start mot Aberdeen men Gleen Loovens som varit den som fått chansen i stället för Majstorovic skadade sig i den 18:e minuten och Majstorovic fick hoppa in ändå och spela. Celtic vann med 2-1.

Billy Berntsson, Kilmarnock, 0/0
Berntsson är alltjämt utanför Kilmarnocks matchtrupp och fanns inte med när laget spelade 0-0 mot Motherwell.

ITALIEN

Andreas Granqvist, Genoa, 2/0

Tillbaka i matchtruppen hos Genoa när laget spelade 2-2 mot Juventus. Men mer än en plats på avbytarbänken blev det inte denna gång för den tidigare HIF-spelaren.

David Stevic, Genoa 0/0

Får vänta ett tag till på debuten för Genoa.

Mikael Antonsson, Bologna, 3/0

Skadad och missade matchen mot Lazio (förlust 0-2)

Albin Ekdal, Cagliari 1/0

För andra matchen i följd blev Ekdal kvar hela matchen på avbytarbänken. Denna gång när Cagliari spelade 0-0 mot Napoli.

Sebastian Eriksson, Cagliari 0/0

Rehabiliterar sig fortfarande från sin skada som så här långt förhindrat honom från spel i hans nya klubb.

Tibor Cica, Cesena 0/0

Cica får fortsätta kämpa för att ta en plats hos Cesena.

Carlos Garcia, Juventus 0/0

Garcia har än så länge inte klarat av den hårda konkurrensen hos Juventus.

Zlatan Ibrahimovic, Milan 4/1

Milan gjorde en magnifik vändning från 0-3 till 4-3 eller rättare sagt Kevin-Prince Boateng såg till att vända matchen till Milans fördel. Zlatan såg loj ut och var inte alls speciellt delaktig i vändningen. 6/10 i betyg av goal.com och omdömet: "Svensken var allt annat än kokhet och var inte speciellt involverad i lagets vändning".

Joel Ekstrand, Udinese, 3/0

Ekstrand fick börja på bänken för Udinese när laget mötte Novara och vann med 3-0. Han fick hoppa in i den 77:e minuten.

Linus Hallenius, Padova, 0/0 (utlånad från Genoa)

Hallenius har alltjämt skadekänning och fanns inte med i matchtruppen när Padova vann med 2-1 mot Vicenza.

André Möllestam, Lumezzane, 1/0

Möllestam reser med sitt Lumezzane till de italienska fotbollsbakgårdarna i Liga Pro 1 (gamla Serie C). Men speciellt mycket speltid blir det inte. I helgen blev det återigen 90 minuter på avbytarbänken.

Jonatan Berg, Taranto, 0/0
Berg vill bort från Taranto och fanns inte med i matchtruppen som vann med 2-1 mot Monza.

TYSKLAND

Marcus Berg, Hamburger SV, 2/0

Utanför Hamburgs matchtrupp mot Wolfsburg (oavgjort 1-1).

Per Nilsson, Nürnberg, 0/0
Skadeproblem håller Nilsson alltjämt utanför startelvan.

Denni Avdic, Werder Bremen, 0/0

Utanför matchtruppen mot Augsburg (1-1). Har samtidigt fått ett ultimatum från klubben att börja leverera för att få stanna kvar i klubben.

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 9/3

Ribban hindrade Rosenberg från att göra sitt fjärde mål för säsongen när Werder Bremen mötte Augsburg (1-1). Han hade också en avslutning som gick hårfint över. Tilldelades svaga 4/10 av goal.com.

Rasmus Jönsson, Wolfsburg 4/0

Satt hela matchen mot Hamburg (1-1) på avbytarbänken. Reste sedan hem till Helsingborg och deltog i lagets guldfirande på Olympia.

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach, 2/0
Den petade landslagsförsvararen fick göra ett sällsynt framträdande från start när Borussia Mönchengladbach förlorade borta med 0-1 mot Hoffenheim. Gjorde en okej insats över de 90 minuter han fick spela. 6,5/10 i betyg av goal.com.

Andreas Dahlén, FSV Frankfurt 0/0

Får se Frankfurts matcher från läktarplats. Kan eventuellt vara på väg hem till Sverige.

Matias Concha, Bochum 0/0

Skadekänning stoppar alltjämt Concha från säsongsdebut.

Andreas Johansson, Bochum 7/0

Även mot Karlsruhe blev det 90 minuter på avbytarbänken.

FRANKRIKE
Kim Källström, Lyon, 9/0
Lyon förlorade med 1-3 borta mot Lille. Källström fanns med i startelvan men det blev inte mer än 54 minuters spel denna gång, då han byttes ut. Minuten innan hade han dessutom blivit visad det gula kortet av domaren Fautrel.

Petter Hansson, Monaco, 8/0
Monacos svaga säsong håller i sig. I fredags blev det 0-0 mot Tours. Hansson utanför matchtruppen denna gång.

SPANIEN
Kennedy Bakircioglu, Racing Santander, 1/0
En skada håller Bakircioglu borta från spel förtillfället.

Henok Goitom, Almeria, 7/1

Goitom var inte synlig i Almerias matchtrupp i 1-1-matchen mot Las Palmas.

PORTUGAL

Marcus Pereira, CS Maritimo, 0/0
Pereira fanns inte med i matchtruppen när Maritimo vann med 1-0 mot Vitoria Setubal.

GREKLAND
Markus Jonsson, Panionios, 5/0
Inte heller mot Olympiakos (förlust 0-3) fanns någonJonsson att finna i matchtruppen.

Olof Mellberg, Olympiakos, 4/1
Mellberg fanns med från start och spelade hela matchen och hjälpte sitt Olympiakos att hålla nollan borta mot Panionios (seger 3-0).

TURKIET

Erkan Zengin, Eskisehirspor, 6/0

Nummer 10 Zengin blev kvar på avbytarbänken under hela matchen mot Manisaspor (förlust 0-2).

Gustav Svensson, Bursaspor, 1/0
Äntligen säsongsdebut i helgen för Svensson, som fick börja matchen mot Trabzonspor på avbytarbänken. Men en tidig skada på marockanen Michael Chrétien gjorde att Svensson fick dra på sig matchtröjan och hoppa in i den 37:e minuten. Han hann dra på sig ett gult kort i den 84:e minuten.

Johan Elmander, Galatasaray, 5/2
Mållös blev både Elmander själv och Galatasaray som lag när det blev 0-0 borta mot Antalyaspor.

Labinot Harbuzi, Genclerbirligi, 2/0
Utanför matchtruppen mot Gaziantepspor (förlust 0-3).

Samuel Holmén, Istanbul BB, 7/0
Holmén fick chansen från start mot Karabükspor (förlust 0-2) men byttes ut med kvarten kvar.

Emir Kujovic, Kayserispor, 1/0
Sex mål gjorde Kayserispor mot Sivasspor när laget vann med 6-2. Emir Kujovic fick dock se samtliga mål från sidan, då han fick agera avbytare under hela matchen.

KROATIEN

Luka Mijaljevic, Istra 4/1

Istra föll med 0-1 mot HK Zagreb förra helgen. Mijaljevic fick inleda matchen på avbytarbänken men fick hoppa in i den 73:e minuten. Och i helgen dök en svensk flagga upp i målprotokollet, då Mijajlevic tryckte in kvitteringsmålet till 1-1 i bortamatchen mot Split. Det räckte nu inte, då Split gjorde 2-1 bara minuten senare och också 3-1 på fyra minuters stopptid.

Walid Atta, Dinamo Zagreb, 0/0
Dinamo vann med 2-0 mot Rijeka. Huruvida Atta fanns med i matchtruppen hoppas vi kunna berätta om i nästa veckas proffskoll.

BULGARIEN
Fredrik Risp, Levski Sofia, 2/0
550 åskådare såg på när Levski Sofia vann med 3-2 mot Kaliakra på hemmaplan. En av åskådarna, som dock inte räknades in i publiksiffran, var Risp, då han tillbringade hela matchen på avbytarbänken.

SCHWEIZ

Dusan Djuric, FC Zürich 8/3

Zürich förlorade med 0-1 mot Basel på hemmaplan. Djuric saknades i matchtruppen på grund av skadekänning.

Alexander Farnerud, Young Boys 11/3
Farnerud fanns med på planen under hela matchen när Young Boys förlorade med 0-1 mot Grasshoppers.

Benjamin Kibebe, Kriens 0/0
Kibebe får alltjämt vänta på säsongsdebuten.

ÖSTERRIKE

Rasmus Lindgren, Salzburg 8/0

Avbytare utan att få hoppa in när Salzburg föll med 1-2 borta mot Sturm Graz.

Eddie Gustafsson, Salzburg 12/0, 5 hållna nollor
Gustafsson fick släppa in två mål när Salzburg förlorade borta med 1-2 mot Sturm Graz. Målen föll också i en tämligen snabb följd, i den 26:e respektive 28:e minuten. I och med att Salzburg förmådde att göra ett mål framåt först i den 84:e minuten, hjälpte det inte att Gustafsson stod för några fina räddningar i den andra halvleken.

JAPAN
Fredrik Ljungberg, Shimizu S-Pulse 5/0
Ljungberg fick finna sig i att börja segermatchen mot Ventforet Kofu (3-0) på avbytarbänken men när matchen startade om efter halvtid, då fanns Ljungberg med på planen. Han blev varnad i den 71:a minuten.

AZERBAJDZJAN

John Pelu, FK Revan Baku, 8/2
Pelu spelade hela matchen förra helgen mot Qarabaq men höll sig utanför målprotokollet i matchen som slutade 1-1. I helgen blev det 90 nya minuter för Pelu när Revan vann med 2-1 borta mot Azal inför 1100 åskådare i Süvelan. Pelu hann också med att dra på sig en varning.

IRAN
George Mourad, Mes Kerman, 4/1
Mes Kerman fortsätter vinna. Denna gång med 1-0 borta mot Foolad. Mourad fortsätter dock att vara utanför matchtruppen.

USA
Erik Friberg, Seattle 26/1

Seattle reste till Carson i Kalifornien för möte med Chivas. Det blev seger med 3-1 men Friberg fick betrakta tillställningen från avbytarbänken.

QATAR

Christian Wilhelmsson, Al Ahli, 4/0 (utlånad från Al Hilal i Saudiarabien)
Än en gång hade Al Ahli en tvåmålsledning i halvtid, denna gång med 3-1 hemma mot Qatar SC. Men spelet rasade återigen helt i andra halvlek och det blev förlust med 3-4. "Chippen" spelade från start men byttes ut redan i den 63:e minuten. Al Ahli är sist i stjärnligan med en poäng efter fem spelade matcher.

Publicerad 2011-10-31 kl 16:28