POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
QATAR
3v

Klart: Xavi lägger skorna på hyllan - satsar på tränarkarriär

Foto: Bildbyrån.

Xavi ledde i år Al Sadd till en ligatitel i Qatar.
Efter säsongen lägger Barcelona-ikonen skorna på hyllan.
"Det här är min sista säsong som spelare, men jag ser fram emot att se vad framtiden har att erbjuda mig som tränare", skriver bland annat Xavi enligt As.

Barcelona-ikonen Xavi Hernandez, 39, är fostrad i Barcelona och tog sig, via klubbens ungdomsakademi, upp till A-laget och var bland annat med och vann åtta ligatitlar och fyra Champions League-titlar innan han under 2015 lämnade klubben för spel med Al Sadd i Doha, Qatar.

Xavi var i vår med och ledde laget till en ligatitel, men bekräftar nu, i en lång artikel som han själv skrivit enligt spanska tidningen As, att han lägger skorna på hyllan för att nu bli tränare. Xavi skriver bland annat att den nyligen vunna ligatiteln blev ett perfekt avslut på hans karriär och att han är glad över att ha kunnat spela fram till att han är 39 år. 

"Det här är min sista säsong som spelare, men jag ser fram emot att se vad framtiden har att erbjuda mig som tränare", skriver bland annat Xavi enligt As.

Xavi meddelar dock att han kommer att spela klart den här säsongen med spel i Emir Cup, där finalen spelas i kväll, och i asiatiska upplagan av Champions League. 

Xavi har även 133 A-landskamper med Spanien på meritlistan och var högst delaktig under landslagets gyllene år med EM-guld 2008 och 2012 och VM-guld 2010 i Sydafrika. 

Publicerad 2019-05-02 kl 17:18
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå